Desktop ToolsΔωρεάν προγράμματα
6,160 προβολες

Επαναφορά αρχείων: Πως να σώσεις τα αρχεία σου

Επαναφορά αρχείων: Πως να σώσεις τα αρχεία σου

Η επαναφορά αρχείων δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη και γρήγορη! Αν έχασες κατά λάθος σημαντικά αρχεία από τον υπολογιστή σου και αναρωτιέσαι με ποιον τρόπο θα τα επαναφέρεις, τότε σου έχουμε καλά νέα. Με το Wondershare Data Recovery όχι μόνο μπορείς να επαναφέρεις τα διαγραμμένα αρχεία σου, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών, βίντεο, τραγουδιών, φακέλων και άλλης μορφής αρχείων, αλλά θα σωθείς και από αρκετές ώρες αναζήτησης και προσπάθειας.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα διαθέσιμα προγράμματα που υπάρχουν εκεί έξω, το Wondershare Data Recovery δεν υπόσχεται απλά να σου επαναφέρει τα διαγραμμένα αρχεία σου, το κάνει κιόλας! Επίσης, προγράμματα τα οποία έχουν διαγραφεί και από τον Κάδο Ανακύκλωσης των Windows, θα επαναφερθούν και αυτά, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Υπήρξαν αρκετές φορές που θελήσαμε να αξιολογήσουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα επαναφοράς διαγραμμένων αρχείων, αλλά δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν βρήκαμε το κατάλληλο που όντως να κάνει αυτό που υπόσχεται.

Πως να κάνεις επαναφορά αρχείων

Πρώτα απ’ όλα, θα χρειαστεί να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το Wondershare Data Recovery – παρέχετε δωρεάν δοκιμαστική έκδοση. Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο τόσο για Windows όσο και για Mac, αλλά στο παρόν οδηγό θα αναφερθούμε αποκλειστικά για τους χρήστες των Windows.

Μόλις κατεβάσεις και εγκαταστήσεις το πρόγραμμα, θα δεις την παρακάτω εικόνα:

Επαναφορά διαγραμμένων αρχείων: Πως να σώσεις τα αρχεία σου

Το πρόγραμμα παρέχει συνολικά 5 διαφορετικούς τρόπους για την επαναφορά αρχείων, οι οποίοι είναι χωρισμένοι σε δύο διαφορετικές “οθόνες.” Η μια ονομάζεται Wizard Mode και η άλλη Standard Mode. Για να χρησιμοποιήσεις το Wizard Mode πάτησε ‘Next‘ στην οθόνη που σου εμφανίζεται παραπάνω.

1. Wizard Mode – Προσωπικά, θεωρούμε πως αυτό είναι και το καλύτερο mode από όλα τα υπόλοιπα. Είναι το μόνο mode που θα χρειαστείς για να επαναφέρεις τα περισσότερα διαγραμμένα αρχεία σου. Το συγκεκριμένο mode επαναφέρει επίσης ολόκληρους τους φακέλους με τα αρχικά αρχεία και με τις ίδιες ονομασίες που τα είχες πριν τα διαγράψεις.

Για να ξεκινήσεις, επέλεξε τον τύπο αρχείων που θέλεις να σώσεις (βίντεο, εικόνες κ.τ.λ.) και πάτα next.

Επαναφορά διαγραμμένων αρχείων: Πως να σώσεις τα αρχεία σου

Στην επόμενη εικόνα, επέλεξε την τοποθεσία/σκληρό δίσκο στην οποία βρισκόντουσαν αρχικά τα αρχεία σου προτού τα διαγράψεις. Κάνε κλικ στο Browse και επέλεξε την τοποθεσία. Στη συνέχεια, πάτα Next.

Επαναφορά διαγραμμένων αρχείων: Πως να σώσεις τα αρχεία σου

Θα σου προτείναμε να μην έχεις επιλεγμένο το Deep Scan μιας και θα σου δείξει εκατοντάδες αρχεία που πιθανώς να σου είναι άχρηστα. Η απόφαση είναι δική σου, πάτα Start για να συνεχίσεις.

Επαναφορά διαγραμμένων αρχείων: Πως να σώσεις τα αρχεία σου

Σημείωση: Με το Deep Scan το πρόγραμμα θα χρειαστεί αρκετή ώρα έως ότου ολοκληρώσει την αναζήτηση των διαγραμμένων αρχείων. Οπότε, καλό είναι στην αρχή να δοκιμάσεις με την γρήγορη αναζήτηση και αν δεν τα βρεις να δοκιμάσεις με το Deep Scan.

Μόλις η αναζήτηση ολοκληρωθεί, πάτα Recover και επέλεξε τον σκληρό δίσκο στον οποίο θέλεις να αποθηκεύσει το πρόγραμμα τα αρχεία που έσωσε. Υπάρχει επίσης η επιλογή να σώσεις μόνο συγκεκριμένα αρχεία.

Επαναφορά διαγραμμένων αρχείων: Πως να σώσεις τα αρχεία σου

Προτείνεται από το ίδιο το πρόγραμμα να μην αποθηκεύσεις τα διαγραμμένα αρχεία στην τοποθεσία από την οποία τα διάγραψες εξ ‘αρχής. Αλλά αν δεν έχεις άλλο δίσκο ή κάποιο εξωτερικό φλασάκι, μπορείς να βάλεις και την ίδια, αλλά σε διαφορετικό φάκελο για να είσαι σίγουρος πως θα γίνει σωστή επαναφορά.

Στην περίπτωση που το Wizard Mode δεν καταφέρει να επαναφέρει όλα τα διαγραμμένα αρχεία σου, μπορείς να δοκιμάσεις και τα υπόλοιπα modes όπως το Standard Mode για παράδειγμα.

1. Lost File Recovery – Το συγκεκριμένο mode μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επαναφορά διαγραμμένων αρχείων ή σκληρών δίσκων που έχεις κάνει format. Μπορεί επίσης να σώσει αρχεία από φλασάκια και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.

2. Partition Recovery – Κάνει επαναφορά διαγραμμένων αρχείων από σκληρούς δίσκους που έκανες partition και κατά τη διάρκεια χάθηκαν αρχεία.

3. Raw File Recovery – Αυτό το mode χρησιμοποιείται κυρίως όταν το Lost File Recovery δεν μπορέσει να επαναφέρει ή να βρει τα διαγραμμένα αρχεία σου μετά το Deep Scan. Σε κάποιες περιπτώσεις, το συγκεκριμένο mode είναι life saver. Παρόλα αυτά, αν χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο mode τα διαγραμμένα αρχεία σου δεν θα έρθουν με τις ίδιες ονομασίες και πολύ πιθανόν να τα βρεις μπερδεμένα σε διαφορετικούς φακέλους (μικρό το κακό).

Επαναφορά διαγραμμένων αρχείων: Πως να σώσεις τα αρχεία σου
Παράδειγμα με την ονομασία των αρχείων που επανέφερε…

4. Resume Recovery – Το συγκεκριμένο mode απευθύνεται κυρίως σε περιπτώσεις όπου έχεις χάσει πάνω από 100GB αρχεία.

Αφού είδες με ποιον τρόπο μπορείς να επαναφέρεις τα διαγραμμένα αρχεία σου, ήρθε καιρός να μιλήσουμε για τα θετικά και τα αρνητικά του Wondershare Data Recovery.

Θετικά

  1. Είναι φιλικό προς τον χρήστη και η διαδικασία επαναφοράς διαγραμμένων αρχείων είναι παιχνιδάκι.
  2. Παρέχει μια γκάμα από modes για διαφορετικές περιπτώσεις ώστε να έχεις πάντα επιλογές.
  3. Παρέχει αρκετές πληροφορίες ώστε να ξέρεις πάντα σε ποιο βήμα βρίσκεσαι και τι πρέπει να κάνεις στην συνέχεια.
  4. Κάνει πολύ γρήγορη αναζήτηση όταν το Deep Scan είναι απενεργοποιημένο. Αλλά και με ενεργοποιημένο το Deep Scan, η απόδοση του είναι άψογη.

Αρνητικά

  1. Το χειρότερο κομμάτι με τη χρήση του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η δωρεάν δοκιμαστική έκδοση. Δυστυχώς, δεν παρέχει πολλά. Μπορείς να επαναφέρεις μέχρι 100MB δεδομένων, ενώ συχνά αυτά που θέλουμε να σώσουμε είναι τουλάχιστον 1-2GB.
  2. Το GUI μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο.

Με τα λίγα και με τα πολλά…

Υπάρχουν πάρα πολλά διαθέσιμα προγράμματα για επαναφορά αρχείων εκεί έξω. Αλλά το Wondershare είναι με διαφορά το καλύτερο πρόγραμμα που έχουμε δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Πραγματικά μπορεί να σου σώσει τη ζωή – κυρίως αν έχασες πολύ σημαντικά αρχεία.

Εσύ ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για να κάνεις επαναφορά αρχείων και γιατί; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Tags: , , ,

Διάβασε επίσης

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: