Οι καλύτερες ιστοσελίδες για να κατεβάζεις δωρεάν προγράμματα

Οι καλύτερες ιστοσελίδες για να κατεβάζεις δωρεάν προγράμματα

Οι ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν προγράμματα συχνά είναι επικίνδυνες και κρύβουν πολλούς κινδύνους. Αν επισκεφτείς την λάθος ιστοσελίδα και εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα από αυτήν, μπορείς πολύ εύκολα να κολλήσεις ιό ή malware – κυρίως από τα ψεύτικα διαφημιστικά banner που γράφουν ‘Κατέβασε το δωρεάν’ και σε μεταφέρουν σε κακόβουλες ιστοσελίδες.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να ελέγξεις πόσο ασφαλής είναι μια ιστοσελίδα και το περιεχόμενο της. Για την ακρίβεια, είχαμε γράψει ένα σχετικό άρθρο με το πως να βλέπεις πότε μια ιστοσελίδα ή ένα αρχείο περιέχει ιούς ή malware.

Παρακάτω έχουμε παραθέσει και τρία εργαλεία με τα οποία μπορείς να ελέγχεις για κακόβουλες ιστοσελίδες προτού κατεβάσεις κάτι από αυτές (με τις οποίες ελέγξαμε και τις παρακάτω ιστοσελίδες):

Για να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις μια ιστοσελίδα, θα πρέπει να σκοράρει τουλάχιστον 90% στο Web of Trust, τουλάχιστον 24/25 στο URLVoid και να λάβει μια ασφαλή ανάλυση από το SiteAdvisor. Καμιά ιστοσελίδα δεν μπορεί να είναι 100% ασφαλής, αλλά είμαστε σίγουροι πως οι παρακάτω παρέχουν καθαρά και αξιόπιστα προγράμματα.

1. Ninite

 • WOT Trustworthiness: 94%
 • URLVoid Rating: 24/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-ninite

Αν δεν γνωρίζεις το Ninite, το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις είναι πως η ιστοσελίδα σου παραδίδει μια λίστα με τα πιο δημοφιλή δωρεάν προγράμματα. Επιλέγεις αυτά που θέλεις, σου τα κατεβάζει όλα μαζί μέσα σε ένα αρχείο εγκατάστασης και τα εγκαθιστά όλα μαζί χωρίς εσύ να χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο.

Το Ninite είναι γνωστό για την ασφάλεια και την προστασία που παρέχει, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείς για κακόβουλα λογισμικά ή ομαδοποιημένα bloatware και junkware. Απλά εκτέλεσε το αρχείο με τα προγράμματα που έχεις επιλέξει και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχουν εγκατασταθεί όλα.

2. Softpedia

 • WOT Trustworthiness: 93%
 • URLVoid Rating: 25/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-softpedia

Το Softpedia είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη ιστοσελίδα αρχείων και προγραμμάτων, έχοντας περισσότερα από 850,000 αρχεία στη βάση δεδομένων του. Εκατοντάδες από αυτά τα αρχεία ενημερώνονται σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε όχι μόνο να μπορείς να κατεβάσεις τα αγαπημένα σου προγράμματα χωρίς ιούς και malware, αλλά και να είσαι σίγουρος πως θα βρίσκονται στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Συν τοις άλλοις, έχει φανταστική φήμη και είναι εύκολο στη χρήστη που καθιστά το κατέβασμα προγραμμάτων ανώδυνο, είτε είναι για Windows, είτε για Mac, είτε για Linux, είτε για Android και iOS, είτε για Windows Phone. Η ιστοσελίδα παρέχει και drivers για κάθε λειτουργικό σύστημα.

3. MajorGeeks

 • WOT Trustworthiness: 93%
 • URLVoid Rating: 25/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-majorgeeks

Ακόμα κι αν η ιστοσελίδα μοιάζει να είναι από τη δεκαετία του ’90, το MajorGeeks υπήρξε ένας από τους πιο αξιόπιστους διαδικτυακούς ιστοτόπους λήψης λογισμικού για πάνω από 15 χρόνια. Όταν μια ιστοσελίδα έχει πάνω από δύο χιλιάδες συνδεδεμένους χρήστες σχεδόν όλη την ώρα, καταλαβαίνεις πως μιλάμε για μεγάλη υπηρεσία.

Το MajorGeeks παρέχει μια λίστα με τίτλο «Top Freeware Picks» η οποία είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ξεκινήσεις. Αλλά μην φοβηθείς να κατεβάσεις και να αναζητήσεις το οτιδήποτε, μιας και είναι από τις πιο ασφαλείς ιστοσελίδες που υπάρχουν.

4. FileHippo

 • WOT Trustworthiness: 93%
 • URLVoid Rating: 24/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

 

free-software-downloads-filehippo

Το FileHippo είναι μια πολύ γνωστή ιστοσελίδα με πάνω από 20.000 προγράμματα τα οποία κατανέμονται σε 16 διαφορετικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Mac και Web. Αλλά ό, οτι κι αν κάνεις, αν η ιστοσελίδα σου προσφέρει να κατεβάσεις έναν download manager για να κατεβάζεις προγράμματα, απόρριψε το ώστε να κατέβει το πρόγραμμα που επέλεξες.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το FileHippo παρέχει ένα πρόγραμμα Update Checker, το οποίο σαρώνει τον υπολογιστή σου και σε ενημερώνει αν κάποιο από τα προγράμματα που έχεις πρέπει να ενημερωθεί σε νεότερη έκδοση. Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να βεβαιωθείς ότι όλα τα προγράμματα που έχεις βρίσκονται πάντα στην τελευταία τους έκδοση.

5. FilePuma

 • WOT Trustworthiness: 91%
 • URLVoid Rating: 25/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-filepuma

Το FilePuma μπορεί να έχει παρόμοιο όνομα με το FileHippo και να μοιράζονται αρκετές ομοιότητες, αλλά στην πραγματικότητα το FilePuma υπερέχει στην κατηγοριοποίηση του, η οποία είναι πολύ πιο εύκολη για να περιηγηθείς σε σύγκριση με αυτήν που παρέχει το FileHippo.

Το FilePuma παρέχει κι αυτό από μεριάς του ένα Update Detector το οποίο διατηρεί όλα τα προγράμματα του υπολογιστή σου ενημερωμένα. Πολύ βολικό αν το εργαλείο του FileHippo δεν λειτουργεί – για οποιονδήποτε λόγο – σε εσένα.

6. Download Crew

 • WOT Trustworthiness: 91%
 • URLVoid Rating: 25/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-downloadcrew

Παρά τον πονοκέφαλο που προκαλεί η συγκεκριμένη ιστοσελίδα με τον σχεδιασμό της, αξίζει να την χρησιμοποιήσεις διότι σε κάθε προγράμματα που πας να κατεβάσεις σου παρέχει αναλυτική περιγραφή.

Αν θέλεις να κατεβάσεις δημοφιλή προγράμματα, μπορείς να ξεκινήσεις από την κατηγορία «Most Popular Downloads» ώστε να δεις τι κατέβασαν οι περισσότεροι χρήστες του Download Crew. Μπορείς επίσης να δεις και την κατηγορία «Editor’s Choice» (η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας) για να δεις τι σου προτείνει να κατεβάσεις η ίδια η ιστοσελίδα. Παρέχονται προγράμματα για Windows, Mac, Linux, Android και iOS.

7. FileHorse

 • WOT Trustworthiness: 91%
 • URLVoid Rating: 24/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-filehorse

Το FileHorse δεν έχει πολλά προγράμματα. Αντ ‘αυτού, η ιστοσελίδα εστιάζει κυρίως μόνο στα καλύτερα και πιο χρήσιμα προγράμματα για να διασφαλίσει πως όλα είναι καθαρά και απαλλαγμένα από κακόβουλο λογισμικό και ιούς. Είναι πολύ καλό για την εύρεση εναλλακτικών προγραμμάτων για μερικά από τα πιο δημοφιλή προγράμματα.

8. SnapFiles

 • WOT Trustworthiness: 90%
 • URLVoid Rating: 24/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-snapfiles

Υπάρχει μια μικρή διαφορά με το SnapFiles και τις υπόλοιπες ιστοσελίδες με δωρεάν προγράμματα, αλλά ο κύριος λόγος που αξίζει να την χρησιμοποιήσεις είναι η αρχική της σελίδα η οποία ενημερώνεται καθημερινά με χρήσιμα και αξιόπιστα προγράμματα. Εάν την ελέγχεις σε καθημερινή βάση, θα βρεις μερικά πολύ ενδιαφέρον προγράμματα.

9. DonationCoder

 • WOT Trustworthiness: 92%
 • URLVoid Rating: 25/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-donationcoder

Αν και δεν έχει πολλά προγράμματα, το Donation Coder παρέχει αξιόπιστα και καθαρά από ιούς δωρεάν προγράμματα. Δέχεται δωρεές (το καταλαβαίνεις και από το όνομα του) και το μειονέκτημα του είναι ότι παρέχει μόνο βοηθητικά προγράμματα που δημιουργούνται από την ίδια την ιστοσελίδα. Όπως και να ‘χει, αξίζει να την ρίξεις μια ματιά, ίσως βρεις κάτι ενδιαφέρον.

Διάβασε επίσης: Οι καλύτερες antivirus εφαρμογές για Android και iOS

Οι καλύτερες ιστοσελίδες για να κατεβάζεις δωρεάν προγράμματα

Μην βασίζεσαι όμως μόνο σε αυτή την λίστα! Εν τέλη, θα πρέπει να μάθεις με ποιους τρόπους μπορείς να παραμείνεις ασφαλείς στο διαδίκτυο και ποιες ιστοσελίδες να εμπιστεύεσαι (αν και το ‘παμε, δεν υπάρχει καμιά που να είναι 100% ασφαλείς).

Πόσο συχνά κατεβάζεις δωρεάν προγράμματα και ποιες ιστοσελίδες εμπιστεύεσαι περισσότερο; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Rating: 4.1/5. From 13 votes.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εφαρμογές για αλλαγή φωνής στο κινητό
Mobile

Δωρεάν εφαρμογές για αλλαγή φωνής στο κινητό

Υπάρχουν αρκετές δωρεάν εφαρμογές για αλλαγή φωνής στο κινητό. Κάθε μια παρέχει διαφορετικούς τρόπους, χαρακτηριστικά και επιλογές για να αλλάξεις την φωνή σου και να την κάνεις πιο διασκεδαστική. Αν και οι περισσότερες εφαρμογές που

Google Chrome Flags που αξίζει να ενεργοποιήσεις
Διάφορα

Google Chrome Flags που αξίζει να ενεργοποιήσεις

Τα Google Chrome Flags (σημαίες) είναι ουσιαστικά διάφορα κριμένα χαρακτηριστικά τα οποία μπορείς να ενεργοποιήσεις, καθένα ξεχωριστά, ώστε να αποκτήσεις περισσότερη ταχύτητα και νέες επιλογές στον αγαπημένη σου web browser. Ο Google Chrome είναι αναμφισβήτητα

Windows Sandbox - Τρέξε τα Windows εικονικά
Desktop Tools

Windows Sandbox – Τρέξε τα Windows εικονικά

Με την έκδοση 1903 των Windows 10, η Microsoft παρουσίασε το Windows Sandbox, ένα εργαλείο για να τρέχεις τα Windows 10 μέσα στα Windows, εντελώς εικονικά, όπως γινόταν τόσα χρόνια με άλλα παρόμοια εργαλεία όπως

Πως να ενεργοποιήσεις το Header στις Ρυθμίσεις των Windows 10
Desktop Tools

Πως να ενεργοποιήσεις το Header στις Ρυθμίσεις των Windows 10

Στα Windows 10, ξεκινώντας με την έκδοση 1903, ή αλλιώς την Ενημέρωση Μαΐου, υπάρχει το νέο Header στις Ρυθμίσεις, το οποίο σου παρέχει ορισμένες έξτρα επιλογές. Παρόλα αυτά, το νέο Header στις Ρυθμίσεις για αρκετούς

Dark Mode στο Facebook Messenger: Νυχτερινή Λειτουργία
Mobile

Ενεργοποίηση του Dark Mode στο Facebook Messenger

Το Dark Mode στο Facebook Messenger (Νυχτερινή Λειτουργία) είναι ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξεις τον σχεδιασμό της εφαρμογής εντελώς δωρεάν και σε μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Το Dark Mode αποτελεί πλέον τη νέα μόδα σχεδιασμού

Πως να δεις ποιες εφαρμογές καταναλώνουν πολύ ίντερνετ στα Windows 10 1
Desktop Tools

Πως να δεις ποιες εφαρμογές καταναλώνουν πολύ ίντερνετ στα Windows 10

Ορισμένες εφαρμογές καταναλώνουν πολύ ίντερνετ στα Windows 10, οπότε αν έχεις περιορισμένο ίντερνετ ή χρησιμοποιείς σύνδεση με δεδομένα, τότε καλό είναι να διακόπτεις την λειτουργία των εφαρμογών που δεν χρησιμοποιείς. Αν έχεις παρατηρήσει χαμηλή ταχύτητα

Microsoft Edge Chromium - Κατέβασμα και εγκατάσταση
Desktop Tools

Microsoft Edge Chromium – Κατέβασμα και εγκατάσταση

Ο Microsoft Edge Chromium είναι ο νέος web browser (περιηγητής) της Microsoft που βασίζεται στο Chromium και μπορείς να κατεβάσεις την Developer ή Canary έκδοση για να το εγκαταστήσεις και να το χρησιμοποιήσεις. Τον περασμένο

Intel Graphics Command Center - Δωρεάν εφαρμογή για ενημέρωση των drivers
Desktop Tools

Intel Graphics Command Center – Δωρεάν εφαρμογή για ενημέρωση των drivers

Το Intel Graphics Command Center είναι η νέα δωρεάν εφαρμογή για τα Windows 10 από την Intel, η οποία ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ενημερώνεις τα drivers, αλλάζεις τις ρυθμίσεις της

Οι 5 Καλύτερες Linux Διανομές για Προγραμματιστές
Τεχνολογία

Οι 5 Καλύτερες Linux Διανομές για Προγραμματιστές

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Linux είναι τόσο καταπληκτικό, είναι χάρη στις εκατοντάδες δυνατότητες που δίνει στους χρήστες του. Για παράδειγμα, το Linux μπορείς να τρέξει σχεδόν σε οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς,

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7
Desktop Tools

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7

Τα Windows 10 είναι μια τεράστια βελτίωση των Windows 7, αλλά επειδή παρέχει νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο σχεδιασμός του είναι ιδανικός για όλους. Ως αποτέλεσμα, αρκετοί χρήστες αναζητούν να βρουν

Δύο οθόνες σε ένα PC μέσω των Windows
Τεχνολογία

Δύο οθόνες σε ένα PC μέσω των Windows

Αν θέλεις να έχεις δύο οθόνες σε ένα PC ή laptop, τότε θα χρειαστεί να κάνεις την εγκατάσταση διπλής οθόνης στα Windows. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ εύκολη και παίρνει μόλις μερικά λεπτά για να

Πως να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive
Desktop Tools

Πως να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive

Αν ψάχνεις έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive έτσι ώστε οτιδήποτε και αν γίνει να έχεις πάντα τα αρχεία σου ασφαλές, τότε ο παρακάτω τρόπος είναι ακριβώς

Περί Παναγιώτης Σακαλάκης 228 Άρθρα
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.