Οι καλύτερες ιστοσελίδες για να κατεβάζεις δωρεάν προγράμματα

Οι καλύτερες ιστοσελίδες για να κατεβάζεις δωρεάν προγράμματα

Οι ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν προγράμματα συχνά είναι επικίνδυνες και κρύβουν πολλούς κινδύνους. Αν επισκεφτείς την λάθος ιστοσελίδα και εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα από αυτήν, μπορείς πολύ εύκολα να κολλήσεις ιό ή malware – κυρίως από τα ψεύτικα διαφημιστικά banner που γράφουν ‘Κατέβασε το δωρεάν’ και σε μεταφέρουν σε κακόβουλες ιστοσελίδες.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να ελέγξεις πόσο ασφαλής είναι μια ιστοσελίδα και το περιεχόμενο της. Για την ακρίβεια, είχαμε γράψει ένα σχετικό άρθρο με το πως να βλέπεις πότε μια ιστοσελίδα ή ένα αρχείο περιέχει ιούς ή malware.

Παρακάτω έχουμε παραθέσει και τρία εργαλεία με τα οποία μπορείς να ελέγχεις για κακόβουλες ιστοσελίδες προτού κατεβάσεις κάτι από αυτές (με τις οποίες ελέγξαμε και τις παρακάτω ιστοσελίδες):

Για να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις μια ιστοσελίδα, θα πρέπει να σκοράρει τουλάχιστον 90% στο Web of Trust, τουλάχιστον 24/25 στο URLVoid και να λάβει μια ασφαλή ανάλυση από το SiteAdvisor. Καμιά ιστοσελίδα δεν μπορεί να είναι 100% ασφαλής, αλλά είμαστε σίγουροι πως οι παρακάτω παρέχουν καθαρά και αξιόπιστα προγράμματα.

1. Ninite

 • WOT Trustworthiness: 94%
 • URLVoid Rating: 24/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-ninite

Αν δεν γνωρίζεις το Ninite, το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις είναι πως η ιστοσελίδα σου παραδίδει μια λίστα με τα πιο δημοφιλή δωρεάν προγράμματα. Επιλέγεις αυτά που θέλεις, σου τα κατεβάζει όλα μαζί μέσα σε ένα αρχείο εγκατάστασης και τα εγκαθιστά όλα μαζί χωρίς εσύ να χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο.

Το Ninite είναι γνωστό για την ασφάλεια και την προστασία που παρέχει, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείς για κακόβουλα λογισμικά ή ομαδοποιημένα bloatware και junkware. Απλά εκτέλεσε το αρχείο με τα προγράμματα που έχεις επιλέξει και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχουν εγκατασταθεί όλα.

2. Softpedia

 • WOT Trustworthiness: 93%
 • URLVoid Rating: 25/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-softpedia

Το Softpedia είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη ιστοσελίδα αρχείων και προγραμμάτων, έχοντας περισσότερα από 850,000 αρχεία στη βάση δεδομένων του. Εκατοντάδες από αυτά τα αρχεία ενημερώνονται σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε όχι μόνο να μπορείς να κατεβάσεις τα αγαπημένα σου προγράμματα χωρίς ιούς και malware, αλλά και να είσαι σίγουρος πως θα βρίσκονται στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Συν τοις άλλοις, έχει φανταστική φήμη και είναι εύκολο στη χρήστη που καθιστά το κατέβασμα προγραμμάτων ανώδυνο, είτε είναι για Windows, είτε για Mac, είτε για Linux, είτε για Android και iOS, είτε για Windows Phone. Η ιστοσελίδα παρέχει και drivers για κάθε λειτουργικό σύστημα.

3. MajorGeeks

 • WOT Trustworthiness: 93%
 • URLVoid Rating: 25/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-majorgeeks

Ακόμα κι αν η ιστοσελίδα μοιάζει να είναι από τη δεκαετία του ’90, το MajorGeeks υπήρξε ένας από τους πιο αξιόπιστους διαδικτυακούς ιστοτόπους λήψης λογισμικού για πάνω από 15 χρόνια. Όταν μια ιστοσελίδα έχει πάνω από δύο χιλιάδες συνδεδεμένους χρήστες σχεδόν όλη την ώρα, καταλαβαίνεις πως μιλάμε για μεγάλη υπηρεσία.

Το MajorGeeks παρέχει μια λίστα με τίτλο “Top Freeware Picks” η οποία είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ξεκινήσεις. Αλλά μην φοβηθείς να κατεβάσεις και να αναζητήσεις το οτιδήποτε, μιας και είναι από τις πιο ασφαλείς ιστοσελίδες που υπάρχουν.

4. FileHippo

 • WOT Trustworthiness: 93%
 • URLVoid Rating: 24/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

 

free-software-downloads-filehippo

Το FileHippo είναι μια πολύ γνωστή ιστοσελίδα με πάνω από 20.000 προγράμματα τα οποία κατανέμονται σε 16 διαφορετικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Mac και Web. Αλλά ό, οτι κι αν κάνεις, αν η ιστοσελίδα σου προσφέρει να κατεβάσεις έναν download manager για να κατεβάζεις προγράμματα, απόρριψε το ώστε να κατέβει το πρόγραμμα που επέλεξες.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το FileHippo παρέχει ένα πρόγραμμα Update Checker, το οποίο σαρώνει τον υπολογιστή σου και σε ενημερώνει αν κάποιο από τα προγράμματα που έχεις πρέπει να ενημερωθεί σε νεότερη έκδοση. Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να βεβαιωθείς ότι όλα τα προγράμματα που έχεις βρίσκονται πάντα στην τελευταία τους έκδοση.

5. FilePuma

 • WOT Trustworthiness: 91%
 • URLVoid Rating: 25/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-filepuma

Το FilePuma μπορεί να έχει παρόμοιο όνομα με το FileHippo και να μοιράζονται αρκετές ομοιότητες, αλλά στην πραγματικότητα το FilePuma υπερέχει στην κατηγοριοποίηση του, η οποία είναι πολύ πιο εύκολη για να περιηγηθείς σε σύγκριση με αυτήν που παρέχει το FileHippo.

Το FilePuma παρέχει κι αυτό από μεριάς του ένα Update Detector το οποίο διατηρεί όλα τα προγράμματα του υπολογιστή σου ενημερωμένα. Πολύ βολικό αν το εργαλείο του FileHippo δεν λειτουργεί – για οποιονδήποτε λόγο – σε εσένα.

6. Download Crew

 • WOT Trustworthiness: 91%
 • URLVoid Rating: 25/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-downloadcrew

Παρά τον πονοκέφαλο που προκαλεί η συγκεκριμένη ιστοσελίδα με τον σχεδιασμό της, αξίζει να την χρησιμοποιήσεις διότι σε κάθε προγράμματα που πας να κατεβάσεις σου παρέχει αναλυτική περιγραφή.

Αν θέλεις να κατεβάσεις δημοφιλή προγράμματα, μπορείς να ξεκινήσεις από την κατηγορία “Most Popular Downloads” ώστε να δεις τι κατέβασαν οι περισσότεροι χρήστες του Download Crew. Μπορείς επίσης να δεις και την κατηγορία “Editor’s Choice” (η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας) για να δεις τι σου προτείνει να κατεβάσεις η ίδια η ιστοσελίδα. Παρέχονται προγράμματα για Windows, Mac, Linux, Android και iOS.

7. FileHorse

 • WOT Trustworthiness: 91%
 • URLVoid Rating: 24/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-filehorse

Το FileHorse δεν έχει πολλά προγράμματα. Αντ ‘αυτού, η ιστοσελίδα εστιάζει κυρίως μόνο στα καλύτερα και πιο χρήσιμα προγράμματα για να διασφαλίσει πως όλα είναι καθαρά και απαλλαγμένα από κακόβουλο λογισμικό και ιούς. Είναι πολύ καλό για την εύρεση εναλλακτικών προγραμμάτων για μερικά από τα πιο δημοφιλή προγράμματα.

8. SnapFiles

 • WOT Trustworthiness: 90%
 • URLVoid Rating: 24/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-snapfiles

Υπάρχει μια μικρή διαφορά με το SnapFiles και τις υπόλοιπες ιστοσελίδες με δωρεάν προγράμματα, αλλά ο κύριος λόγος που αξίζει να την χρησιμοποιήσεις είναι η αρχική της σελίδα η οποία ενημερώνεται καθημερινά με χρήσιμα και αξιόπιστα προγράμματα. Εάν την ελέγχεις σε καθημερινή βάση, θα βρεις μερικά πολύ ενδιαφέρον προγράμματα.

9. DonationCoder

 • WOT Trustworthiness: 92%
 • URLVoid Rating: 25/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-donationcoder

Αν και δεν έχει πολλά προγράμματα, το Donation Coder παρέχει αξιόπιστα και καθαρά από ιούς δωρεάν προγράμματα. Δέχεται δωρεές (το καταλαβαίνεις και από το όνομα του) και το μειονέκτημα του είναι ότι παρέχει μόνο βοηθητικά προγράμματα που δημιουργούνται από την ίδια την ιστοσελίδα. Όπως και να ‘χει, αξίζει να την ρίξεις μια ματιά, ίσως βρεις κάτι ενδιαφέρον.

Διάβασε επίσης: Οι καλύτερες antivirus εφαρμογές για Android και iOS

Οι καλύτερες ιστοσελίδες για να κατεβάζεις δωρεάν προγράμματα

Μην βασίζεσαι όμως μόνο σε αυτή την λίστα! Εν τέλη, θα πρέπει να μάθεις με ποιους τρόπους μπορείς να παραμείνεις ασφαλείς στο διαδίκτυο και ποιες ιστοσελίδες να εμπιστεύεσαι (αν και το ‘παμε, δεν υπάρχει καμιά που να είναι 100% ασφαλείς).

Πόσο συχνά κατεβάζεις δωρεάν προγράμματα και ποιες ιστοσελίδες εμπιστεύεσαι περισσότερο; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Rating: 4.3/5. From 11 votes.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Απεγκατάσταση Avast και AVG Antivirus (Οδηγός 2019)
Desktop Tools

Απεγκατάσταση Avast και AVG Antivirus (Οδηγός 2019)

Η απεγκατάσταση Avast και AVG antivirus είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο περίπλοκες απεγκαταστάσεις που θα κάνεις. Τις περισσότερες φορές, όχι μόνο δεν μας δίνεται η δυνατότητα να απεγκαταστήσουμε αυτά τα δύο προγράμματα, αλλά όταν

Φορτώνει αργά το YouTube; Να πως να το διορθώσεις
Desktop Tools

Φορτώνει αργά το YouTube; Να πως να το διορθώσεις

Αν φορτώνει αργά το YouTube στον υπολογιστή σου όταν χρησιμοποιείς browsers όπως ο Mozilla Firefox και ο Micorosft Edge, τότε όχι μόνο θα χαρείς να μάθεις πως το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί εύκολα, αλλά και

Μουσικές Υπηρεσίες για να ακούς και να μοιράζεσαι μουσική
Web

Μουσικές Υπηρεσίες για να ακούς και να μοιράζεσαι μουσική

Οι μουσικές υπηρεσίες είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο trend θέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν καθημερινά διάφορες μουσικές υπηρεσίες για να ακούνε και να μοιράζονται τα αγαπημένα τους κομμάτια με φίλους και

Εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows Υπολογιστή
Desktop Tools

Εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows Υπολογιστή

Η εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows υπολογιστή ήταν πάντοτε μια δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία, αλλά με τον παρακάτω οδηγό, θα είσαι σε θέση να το εγκαταστήσεις σε λίγη ώρα, ακολουθώντας μερικά πολύ απλά και

Μπλοκαρισμένες Ιστοσελίδες - Πως να αποκτήσεις πρόσβαση
Desktop Tools

Μπλοκαρισμένες Ιστοσελίδες – Πως να αποκτήσεις πρόσβαση

Μετά την απόφαση της Επιτροπής για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ), ο αριθμός με τις μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν online ταινίες και σειρές, καθώς επίσης και αυτές με ελληνικούς υπότιτλους, αυξήθηκε μέσα

Αυτόματη αλλαγή wallpaper στα Windows
Desktop Tools

Αυτόματη αλλαγή wallpaper στα Windows

Η αυτόματη αλλαγή wallpaper (ταπετσαρίας) στην επιφάνεια εργασίας των Windows θα κρατάει συνεχώς ενδιαφέρον και διαφορετικό το λειτουργικό σου σύστημα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να ορίσεις την αυτόματη αλλαγή wallpaper στα Windows,

Καταγραφή οθόνης του browser με το Loom extension
Desktop Tools

Καταγραφή οθόνης του browser με το Loom extension

Η καταγραφή οθόνης του browser είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία που μπορεί να γίνει εύκολα με το Loom, ένα δωρεάν extension (πρόσθετο) για τον Google Chrome και όλους τους Chromium περιηγητές. Το Loom όμως

Καθαρισμός Υπολογιστή Πως να αυξήσεις την απόδοση των Windows
Desktop Tools

Καθαρισμός Υπολογιστή: Πως να αυξήσεις την απόδοση των Windows

Ο καθαρισμός υπολογιστή είναι μια εύκολη διαδικασία που μπορείς να ακολουθήσεις με ορισμένα δωρεάν προγράμματα και εργαλεία για τα Windows. Για την ακρίβεια, τα περισσότερα από τα παρακάτω προγράμματα λειτουργούν με αυτοματοποιημένους τρόπους, οπότε μετά

Οι καλύτερες Windows 10 εφαρμογές για το 2018
Desktop Tools

Οι καλύτερες Windows 10 εφαρμογές για το 2018

Από εφαρμογές άλλων λειτουργικών συστημάτων μέχρι και επαγγελματικές εφαρμογές καιρού, το 2018 ήταν μια ιδιαίτερα καλή χρονιά για τα Windows 10 και το Windows Store. Με όλα αυτά κατά νου, δημιουργήσαμε μια λίστα με τις

Αφαίρεση του Adware από τα Windows (μια για πάντα)
Desktop Tools

Αφαίρεση Adware από τα Windows (pop-up διαφημίσεις)

Η αφαίρεση adware από τα Windows δεν είναι μια δύσκολή ή περίπλοκη διαδικασία, αλλά οι περισσότεροι χρήστες όχι μόνο δεν γνωρίζουν ποια βήματα να ακολουθήσουν, αλλά και τι σημαίνει η λέξη adware. Όταν αναφέρουμε πως

Δωρεάν εφαρμογές για παρακολούθηση των παιδιών
Δωρεάν εφαρμογές

Δωρεάν εφαρμογές για παρακολούθηση των παιδιών

Η παρακολούθηση των παιδιών σου μέσω εφαρμογών για Android ή iOS συσκευές είναι πλέον ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θα έπρεπε να απασχολεί ένα γονέα. Στον σημερινό κόσμο, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο,

Παναγιώτης Σακαλάκης
Περί Παναγιώτης Σακαλάκης 211 Άρθρα
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ. Θα με βρεις επίσης και στο Inkstory.gr