Οι καλύτερες ιστοσελίδες για να κατεβάζεις δωρεάν προγράμματα

Οι καλύτερες ιστοσελίδες για να κατεβάζεις δωρεάν προγράμματα

Οι ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν προγράμματα συχνά είναι επικίνδυνες και κρύβουν πολλούς κινδύνους. Αν επισκεφτείς την λάθος ιστοσελίδα και εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα από αυτήν, μπορείς πολύ εύκολα να κολλήσεις ιό ή malware – κυρίως από τα ψεύτικα διαφημιστικά banner που γράφουν ‘Κατέβασε το δωρεάν’ και σε μεταφέρουν σε κακόβουλες ιστοσελίδες.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να ελέγξεις πόσο ασφαλής είναι μια ιστοσελίδα και το περιεχόμενο της. Για την ακρίβεια, είχαμε γράψει ένα σχετικό άρθρο με το πως να βλέπεις πότε μια ιστοσελίδα ή ένα αρχείο περιέχει ιούς ή malware.

Παρακάτω έχουμε παραθέσει και τρία εργαλεία με τα οποία μπορείς να ελέγχεις για κακόβουλες ιστοσελίδες προτού κατεβάσεις κάτι από αυτές (με τις οποίες ελέγξαμε και τις παρακάτω ιστοσελίδες):

Για να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις μια ιστοσελίδα, θα πρέπει να σκοράρει τουλάχιστον 90% στο Web of Trust, τουλάχιστον 24/25 στο URLVoid και να λάβει μια ασφαλή ανάλυση από το SiteAdvisor. Καμιά ιστοσελίδα δεν μπορεί να είναι 100% ασφαλής, αλλά είμαστε σίγουροι πως οι παρακάτω παρέχουν καθαρά και αξιόπιστα προγράμματα.

1. Ninite

 • WOT Trustworthiness: 94%
 • URLVoid Rating: 24/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-ninite

Αν δεν γνωρίζεις το Ninite, το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις είναι πως η ιστοσελίδα σου παραδίδει μια λίστα με τα πιο δημοφιλή δωρεάν προγράμματα. Επιλέγεις αυτά που θέλεις, σου τα κατεβάζει όλα μαζί μέσα σε ένα αρχείο εγκατάστασης και τα εγκαθιστά όλα μαζί χωρίς εσύ να χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο.

Το Ninite είναι γνωστό για την ασφάλεια και την προστασία που παρέχει, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείς για κακόβουλα λογισμικά ή ομαδοποιημένα bloatware και junkware. Απλά εκτέλεσε το αρχείο με τα προγράμματα που έχεις επιλέξει και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχουν εγκατασταθεί όλα.

2. Softpedia

 • WOT Trustworthiness: 93%
 • URLVoid Rating: 25/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-softpedia

Το Softpedia είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη ιστοσελίδα αρχείων και προγραμμάτων, έχοντας περισσότερα από 850,000 αρχεία στη βάση δεδομένων του. Εκατοντάδες από αυτά τα αρχεία ενημερώνονται σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε όχι μόνο να μπορείς να κατεβάσεις τα αγαπημένα σου προγράμματα χωρίς ιούς και malware, αλλά και να είσαι σίγουρος πως θα βρίσκονται στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Συν τοις άλλοις, έχει φανταστική φήμη και είναι εύκολο στη χρήστη που καθιστά το κατέβασμα προγραμμάτων ανώδυνο, είτε είναι για Windows, είτε για Mac, είτε για Linux, είτε για Android και iOS, είτε για Windows Phone. Η ιστοσελίδα παρέχει και drivers για κάθε λειτουργικό σύστημα.

3. MajorGeeks

 • WOT Trustworthiness: 93%
 • URLVoid Rating: 25/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-majorgeeks

Ακόμα κι αν η ιστοσελίδα μοιάζει να είναι από τη δεκαετία του ’90, το MajorGeeks υπήρξε ένας από τους πιο αξιόπιστους διαδικτυακούς ιστοτόπους λήψης λογισμικού για πάνω από 15 χρόνια. Όταν μια ιστοσελίδα έχει πάνω από δύο χιλιάδες συνδεδεμένους χρήστες σχεδόν όλη την ώρα, καταλαβαίνεις πως μιλάμε για μεγάλη υπηρεσία.

Το MajorGeeks παρέχει μια λίστα με τίτλο «Top Freeware Picks» η οποία είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ξεκινήσεις. Αλλά μην φοβηθείς να κατεβάσεις και να αναζητήσεις το οτιδήποτε, μιας και είναι από τις πιο ασφαλείς ιστοσελίδες που υπάρχουν.

4. FileHippo

 • WOT Trustworthiness: 93%
 • URLVoid Rating: 24/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

 

free-software-downloads-filehippo

Το FileHippo είναι μια πολύ γνωστή ιστοσελίδα με πάνω από 20.000 προγράμματα τα οποία κατανέμονται σε 16 διαφορετικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Mac και Web. Αλλά ό, οτι κι αν κάνεις, αν η ιστοσελίδα σου προσφέρει να κατεβάσεις έναν download manager για να κατεβάζεις προγράμματα, απόρριψε το ώστε να κατέβει το πρόγραμμα που επέλεξες.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το FileHippo παρέχει ένα πρόγραμμα Update Checker, το οποίο σαρώνει τον υπολογιστή σου και σε ενημερώνει αν κάποιο από τα προγράμματα που έχεις πρέπει να ενημερωθεί σε νεότερη έκδοση. Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να βεβαιωθείς ότι όλα τα προγράμματα που έχεις βρίσκονται πάντα στην τελευταία τους έκδοση.

5. FilePuma

 • WOT Trustworthiness: 91%
 • URLVoid Rating: 25/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-filepuma

Το FilePuma μπορεί να έχει παρόμοιο όνομα με το FileHippo και να μοιράζονται αρκετές ομοιότητες, αλλά στην πραγματικότητα το FilePuma υπερέχει στην κατηγοριοποίηση του, η οποία είναι πολύ πιο εύκολη για να περιηγηθείς σε σύγκριση με αυτήν που παρέχει το FileHippo.

Το FilePuma παρέχει κι αυτό από μεριάς του ένα Update Detector το οποίο διατηρεί όλα τα προγράμματα του υπολογιστή σου ενημερωμένα. Πολύ βολικό αν το εργαλείο του FileHippo δεν λειτουργεί – για οποιονδήποτε λόγο – σε εσένα.

6. Download Crew

 • WOT Trustworthiness: 91%
 • URLVoid Rating: 25/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-downloadcrew

Παρά τον πονοκέφαλο που προκαλεί η συγκεκριμένη ιστοσελίδα με τον σχεδιασμό της, αξίζει να την χρησιμοποιήσεις διότι σε κάθε προγράμματα που πας να κατεβάσεις σου παρέχει αναλυτική περιγραφή.

Αν θέλεις να κατεβάσεις δημοφιλή προγράμματα, μπορείς να ξεκινήσεις από την κατηγορία «Most Popular Downloads» ώστε να δεις τι κατέβασαν οι περισσότεροι χρήστες του Download Crew. Μπορείς επίσης να δεις και την κατηγορία «Editor’s Choice» (η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας) για να δεις τι σου προτείνει να κατεβάσεις η ίδια η ιστοσελίδα. Παρέχονται προγράμματα για Windows, Mac, Linux, Android και iOS.

7. FileHorse

 • WOT Trustworthiness: 91%
 • URLVoid Rating: 24/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-filehorse

Το FileHorse δεν έχει πολλά προγράμματα. Αντ ‘αυτού, η ιστοσελίδα εστιάζει κυρίως μόνο στα καλύτερα και πιο χρήσιμα προγράμματα για να διασφαλίσει πως όλα είναι καθαρά και απαλλαγμένα από κακόβουλο λογισμικό και ιούς. Είναι πολύ καλό για την εύρεση εναλλακτικών προγραμμάτων για μερικά από τα πιο δημοφιλή προγράμματα.

8. SnapFiles

 • WOT Trustworthiness: 90%
 • URLVoid Rating: 24/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-snapfiles

Υπάρχει μια μικρή διαφορά με το SnapFiles και τις υπόλοιπες ιστοσελίδες με δωρεάν προγράμματα, αλλά ο κύριος λόγος που αξίζει να την χρησιμοποιήσεις είναι η αρχική της σελίδα η οποία ενημερώνεται καθημερινά με χρήσιμα και αξιόπιστα προγράμματα. Εάν την ελέγχεις σε καθημερινή βάση, θα βρεις μερικά πολύ ενδιαφέρον προγράμματα.

9. DonationCoder

 • WOT Trustworthiness: 92%
 • URLVoid Rating: 25/25
 • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-donationcoder

Αν και δεν έχει πολλά προγράμματα, το Donation Coder παρέχει αξιόπιστα και καθαρά από ιούς δωρεάν προγράμματα. Δέχεται δωρεές (το καταλαβαίνεις και από το όνομα του) και το μειονέκτημα του είναι ότι παρέχει μόνο βοηθητικά προγράμματα που δημιουργούνται από την ίδια την ιστοσελίδα. Όπως και να ‘χει, αξίζει να την ρίξεις μια ματιά, ίσως βρεις κάτι ενδιαφέρον.

Διάβασε επίσης: Οι καλύτερες antivirus εφαρμογές για Android και iOS

Οι καλύτερες ιστοσελίδες για να κατεβάζεις δωρεάν προγράμματα

Μην βασίζεσαι όμως μόνο σε αυτή την λίστα! Εν τέλη, θα πρέπει να μάθεις με ποιους τρόπους μπορείς να παραμείνεις ασφαλείς στο διαδίκτυο και ποιες ιστοσελίδες να εμπιστεύεσαι (αν και το ‘παμε, δεν υπάρχει καμιά που να είναι 100% ασφαλείς).

Πόσο συχνά κατεβάζεις δωρεάν προγράμματα και ποιες ιστοσελίδες εμπιστεύεσαι περισσότερο; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Rating: 4.3/5. From 12 votes.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τι είναι το Wish; Είναι ασφαλές να κάνεις αγορές από αυτό;
Web

Τι είναι το Wish; Είναι ασφαλές να κάνεις αγορές από αυτό;

Το Wish είναι το online ηλεκτρονικό κατάστημα που σου παρέχει διάφορα προϊόντα σε απίστευτα χαμηλό κόστος, αλλά είναι ασφαλές να κάνεις τις αγορές σου από αυτό; Αν ήθελες ποτέ να αγοράσεις ένα smartwatch ή ένα

Αύξηση της RAM χρησιμοποιώντας τον σκληρό δίσκο
Desktop Tools

Αύξηση της RAM χρησιμοποιώντας τον σκληρό δίσκο [δωρεάν]

Αν ξαφνικά αισθάνεσαι πως το σύστημα σου αργεί, τότε μπορείς να δοκιμάσεις την αύξηση της RAM χρησιμοποιώντας τον σκληρό δίσκο, αυξάνοντας την εικονική μνήμη. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε με ποιον τρόπο μπορείς να δημιουργήσεις

Θόρυβος στο laptop από τα ανεμιστηράκια, τι να κάνω;
Τεχνολογία

Θόρυβος στο laptop από τα ανεμιστηράκια, τι να κάνω;

Αν ο θόρυβος στο laptop από τα ανεμιστηράκια σε έχει τρελάνει, αλλά δεν έχεις την οικονομική άνεση να αγοράσεις ένα καινούργιο ή να πας το laptop σε έναν τεχνικό, τότε σε αυτό το άρθρο θα

E-Radio - Ελληνικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί μέσω Internet
Desktop Tools

E-Radio – Ελληνικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί μέσω Internet

Το E-Radio είναι μια από τις γνωστότερες εφαρμογές για να ακούς όλους τους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς μέσω Internet. Η υπηρεσία, η οποία μέχρι και σήμερα ήταν διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας της και της Windows εφαρμογής

Τα καλύτερα Windows Προγράμματα για Μαθητές
Desktop Tools

Τα καλύτερα Windows Προγράμματα για Μαθητές

Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι μαθητές. Πλέον, υπάρχουν εκατοντάδες Windows προγράμματα για μαθητές που τους κάνουν την ζωή ευκολότερη, παρέχοντας τους όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να κρατάνε σημειώσεις,

Can I run it? Μάθε ποια παιχνίδια μπορεί να παίξει ο υπολογιστής σου
Desktop Tools

Can I run it? Μάθε ποια παιχνίδια μπορεί να παίξει ο υπολογιστής σου

Can I run it? Αυτή είναι πιθανός η πρώτη ερώτηση που κάνεις όταν θέλεις να μάθεις αν ο υπολογιστής σου μπορεί να παίξει ένα συγκεκριμένο game. Είτε θέλεις να παίξεις ένα παιχνίδι που μόλις κυκλοφόρησε,

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook - Ανάκτηση λογαριασμού
Web

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook – Ανάκτηση λογαριασμού

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook ή να κάνω ανάκτηση λογαριασμού, τώρα τι κάνω; Αυτή είναι μια ερώτηση που δεχόμαστε αρκετά συχνά στο Tsouk και αποφασίσαμε να σου δείξουμε όλους τους τρόπους για να αποκτήσεις

Κόλπα για να είσαι πιο οργανωμένος με τις Γρήγορες Σημειώσεις στα Windows 10
Desktop Tools

Κόλπα για να είσαι πιο οργανωμένος με τις Γρήγορες Σημειώσεις στα Windows 10

Οι Γρήγορες Σημειώσεις στα Windows 10 (ή αλλιώς και Καρφιτσωμένες Σημειώσεις ή Sticky Notes) είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατάς σημειώσεις και να έχεις μια πιο οργανωμένη επιφάνεια εργασίας. Σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows,

Windows 32-bit ή 64-bit; Ποιες είναι οι διαφορές τους
Τεχνολογία

Windows 32-bit ή 64-bit; Ποιες είναι οι διαφορές τους

Windows 32-bit η 64-bit; Αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτονται οι περισσότεροι άνθρωποι προτού εγκαταστήσουν τα Windows στον υπολογιστή τους ή ετοιμάζονται να κάνουν format. Εκτός από τις διαφορετικές εκδόσεις που υπάρχουν,

Τι είναι το Ubuntu; Μια επεξήγηση για τη Linux διανομή
Τεχνολογία

Τι είναι το Ubuntu; Η δημοφιλέστερη Linux διανομή

Τι είναι το Ubuntu; Το Ubuntu είναι η πιο δημοφιλής Linux διανομή στον κόσμο. Μπορεί να είναι (ή μπορεί και να μην είναι) η καλύτερη Linux διανομή, αλλά σίγουρα είναι η πιο γνωστή. Η συγκεκριμένη

Τα καλύτερα δωρεάν Microsoft Edge Extensions
Desktop Tools

Τα καλύτερα δωρεάν Microsoft Edge Extensions

Όπως και στον Google Chrome και τον Firefox, έτσι και τώρα, υπάρχουν αρκετά δωρεάν Microsoft Edge extensions (επεκτάσεις) που μπορείς να εγκαταστήσεις εύκολα και γρήγορα και να επεκτείνεις τις λειτουργίες του περιηγητή. Όπως πολύ πιθανόν

Google Chrome Εναλλακτικές - Οι καλύτεροι browsers
Desktop Tools

Google Chrome Εναλλακτικές – Οι καλύτεροι browsers

Το 2008 ο Google Chrome κυκλοφόρησε και το μεγαλύτερο ποσοστό του κώδικα του έγινε διαθέσιμο προς όλους μέσω του Chromium project. Από τότε, πάνω από το 60% των ανθρώπων χρησιμοποιούν τον Chrome για να περιηγούντε

Περί Παναγιώτης Σακαλάκης 222 Άρθρα
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.