Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους (Windows, BSPlayer, VLC)

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους (Windows, BSPlayer, VLC)

Αν αντιμετωπίζεις το (πολυσύχναστο πλέον) πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στα Windows με προγράμματα όπως το σημειωματάριο, το BSPlayer ή το VLC, που εμφανίζουν τους ελληνικούς χαρακτήρες σε κινέζικα γράμματα, τότε θα χαρείς να μάθεις πως σου έχουμε τη λύση.

Για το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών, το πρόβλημα λύνεται εύκολα και ευθύνεται στην κωδικοποίηση των αρχείων που περιλαμβάνουν τους υπότιτλους. Για το υπόλοιπο ποσοστό των χρηστών, τα πράγματα έχουν διαφορετικό πρόβλημα και απαιτούν άλλα βήματα για την επίλυση – όπως για το σημειωματάριο στα Windows.

Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα σου, στον σημερινό οδηγό θα βρεις την λύση.

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους – Ο εύκολος τρόπος

Σε ορισμένες εκδόσεις των Windows, αρκετοί χρήστες κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα με τους κινέζικους υπότιτλους (που δεν είναι κινέζικοι, έτσι τους αποκαλούμε για να ‘χουμε μια συνεννόηση) απλά αλλάζοντας την γλώσσα στα Windows και βάζοντας την στα Ελληνικά.

Αν και συχνά η γλώσσα του συστήματος δεν παίζει κύριο ρόλο, καθώς το λειτουργικό σύστημα πρέπει να ‘ναι σε θέση να αναγνωρίσει κάθε γλώσσα, με τα ελληνικά υπήρχε πάντα ένα μικρό θέμα. Όπως και να ‘χει, αν δεν έχεις πρόβλημα να βλέπεις τα πάντα στα ελληνικά, κάνε μια δοκιμή να αλλάξεις την γλώσσα από τις ρυθμίσεις του συστήματος, και στη συνέχεια κάνε μια επανεκκίνηση και δες αν διορθώθηκε το πρόβλημα.

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Κατά πάσα πιθανότητα, αυτός ο τρόπος θα λύσει κάθε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζεις με τους ελληνικούς υπότιτλους ή τα κινέζικα γράμματα που εμφανίζονται στο σημειωματάριο των Windows. Όποια έκδοση των Windows κι αν χρησιμοποιείς, ο τρόπος παραμένει ο ίδιος – το ίδιο και τα βήματα που θα αναδείξουμε παρακάτω.

1. Άνοιξε τον Πίνακα Ελέγχου των Windows (στα Windows 10 αναζήτησε τον από το μενού της έναρξης).

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

2. Άλλαξε την «Προβολή κατά» από «Κατηγορία» σε «Μεγάλα εικονίδια». Η επιλογή βρίσκεται επάνω δεξιά στο παράθυρο του Πίνακα Ελέγχου.

3. Κάνε κλικ στην επιλογή «Περιοχή».

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

4. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πάνε στην καρτέλα «Διαχείριση».

5. Κάνε κλικ στην επιλογή «Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος…» και από Αγγλικά (ΗΠΑ) που έχει ως προεπιλεγμένη γλώσσα, άλλαξε το στα Ελληνικά και πάτα ΟΚ.

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Σημείωση: Για τους χρήστες που χρησιμοποιούν πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10, θα δουν πολύ πιθανόν και μια ακόμα επιλογή, «Beta: Χρήση Unicode UTF-8 για διεθνή υποστήριξη γλώσσας». Αυτή η επιλογή βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική έκδοση, αλλά αν το πρόβλημα δεν λυθεί, πάνε πίσω και ενεργοποίησε την.

6. Κάνε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σου και δοκίμασε να δεις αν οι υπότιτλοι ή το σημειωματάριο συνεχίζουν να εμφανίζουν κινέζικα γράμματα.

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Σημείωση: Στην περίπτωση που ακολούθησες τα παραπάνω βήματα και συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους, απλά διέγραψε και ξανά κατέβασε το αρχείο υποτίτλων.

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στο BSPlayer

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουμε και βίντεο οδηγό στο οποίο παρέχουμε βήμα προς βήμα οδηγίες για το πως να διορθώσεις το πρόβλημα.

Η διαδικασία για να διορθώσεις το πρόβλημα στο BSPlayer είναι ιδιαίτερα απλή και κατανοητή ακόμα και για αρχάριους χρήστες:

Κλικ για μέγιστο μέγεθος..

  1. Άνοιξε το πρόγραμμα και κάνε κλικ στο Menu.
  2. Πάνε στην καρτέλα «Options» και επέλεξε την επιλογή «Preferences».
  3. Πάνε στην καρτέλα «Subtitles» και από τα δεξιά (κάτω από την καρτέλα «Primary Subtitles») κάνε κλικ στην επιλογή «Font».
  4. Στην επιλογή «Γραφή» επέλεξε την επιλογή «Ελληνική».
  5. Πάτα «Εφαρμογή» και «ΟΚ» και είσαι έτοιμος.

Σημείωση: Στην περίπτωση που έχεις ακολουθήσει ήδη αυτές τις οδηγίες, θα χρειαστεί απλά να αλλάξεις την κωδικοποίηση των υποτίτλων. Σε αυτή την περίπτωση, πάνε στην ενότητα του άρθρου «Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων».

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στο VLC

Το VLC είναι ένα από τα πιο γνωστά δωρεάν και ανοιχτού κώδικα προγράμματα και ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να διορθώσεις το πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους είναι παρόμοιος με αυτόν του BSPlayer. Απλά ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στο VLC

  1. Άνοιξε το VLC.
  2. Από το μενού, πάνε στην καρτέλα «Tools» και από εκεί «Προτιμήσεις».
  3. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πάνε στην καρτέλα «Υπότιτλοι / OSD».
  4. Από εκεί, στην ενότητα «Γλώσσα Υποτίτλων», άλλαξε το «Προεπιλεγμένη (Windows-1253)» σε «Ελληνική Windows-1253».
  5. Πάτα αποθήκευση και είσαι έτοιμος.

Σημείωση: Αν το πρόβλημα δεν διορθωθεί, αντί για την επιλογή «Ελληνική Windows-1253» επέλεξε την επιλογή Ελληνική (ISO 8859-7).

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα υπάρχει με την κωδικοποίηση του αρχείου των υποτίτλων, παρά με το λειτουργικό μας σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση, απλά ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

1. Κάνουμε δεξί κλικ στο αρχείο των υποτίτλων και επιλέγουμε «Άνοιγμα με».

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε το Σημειωματάριο και πατάμε ΟΚ.

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

3. Μόλις ανοίξουμε τους υπότιτλους με το σημειωματάριο, πάνε επάνω στο μενού στην καρτέλα «Αρχείο» και επιλέγουμε «Αποθήκευση ως».

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

4. Από την «Κωδικοποίηση» αλλάζουμε το «ANSI» σε «UTF-8» και πατάμε «Αποθήκευση».

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

Προφανώς, το πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους δεν είναι κάτι το οποίο υπάρχει εδώ και λίγο καιρό. Για την ακρίβεια, υπάρχει χρόνια τώρα και δεν φαίνεται να διορθώνεται. Ως εκ τούτου, μη διστάσεις να μοιραστείς αυτό το άρθρο σου με φίλους και οικογένεια που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Στην περίπτωση που το πρόβλημα δεν διορθώθηκε, άφησε στο τέλος του άρθρου ένα σχόλιο και πες μας όσο πιο αναλυτικά γίνεται τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις και τι δοκίμασες να κάνεις για να το διορθώσεις.

No votes yet.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πως να ενεργοποιήσεις το Header στις Ρυθμίσεις των Windows 10
Desktop Tools

Πως να ενεργοποιήσεις το Header στις Ρυθμίσεις των Windows 10

Στα Windows 10, ξεκινώντας με την έκδοση 1903, ή αλλιώς την Ενημέρωση Μαΐου, υπάρχει το νέο Header στις Ρυθμίσεις, το οποίο σου παρέχει ορισμένες έξτρα επιλογές. Παρόλα αυτά, το νέο Header στις Ρυθμίσεις για αρκετούς

Dark Mode στο Facebook Messenger: Νυχτερινή Λειτουργία
Mobile

Ενεργοποίηση του Dark Mode στο Facebook Messenger

Το Dark Mode στο Facebook Messenger (Νυχτερινή Λειτουργία) είναι ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξεις τον σχεδιασμό της εφαρμογής εντελώς δωρεάν και σε μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Το Dark Mode αποτελεί πλέον τη νέα μόδα σχεδιασμού

Πως να δεις ποιες εφαρμογές καταναλώνουν πολύ ίντερνετ στα Windows 10 1
Desktop Tools

Πως να δεις ποιες εφαρμογές καταναλώνουν πολύ ίντερνετ στα Windows 10

Ορισμένες εφαρμογές καταναλώνουν πολύ ίντερνετ στα Windows 10, οπότε αν έχεις περιορισμένο ίντερνετ ή χρησιμοποιείς σύνδεση με δεδομένα, τότε καλό είναι να διακόπτεις την λειτουργία των εφαρμογών που δεν χρησιμοποιείς. Αν έχεις παρατηρήσει χαμηλή ταχύτητα

Microsoft Edge Chromium - Κατέβασμα και εγκατάσταση
Desktop Tools

Microsoft Edge Chromium – Κατέβασμα και εγκατάσταση

Ο Microsoft Edge Chromium είναι ο νέος web browser (περιηγητής) της Microsoft που βασίζεται στο Chromium και μπορείς να κατεβάσεις την Developer ή Canary έκδοση για να το εγκαταστήσεις και να το χρησιμοποιήσεις. Τον περασμένο

Intel Graphics Command Center - Δωρεάν εφαρμογή για ενημέρωση των drivers
Desktop Tools

Intel Graphics Command Center – Δωρεάν εφαρμογή για ενημέρωση των drivers

Το Intel Graphics Command Center είναι η νέα δωρεάν εφαρμογή για τα Windows 10 από την Intel, η οποία ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ενημερώνεις τα drivers, αλλάζεις τις ρυθμίσεις της

Οι 5 Καλύτερες Linux Διανομές για Προγραμματιστές
Τεχνολογία

Οι 5 Καλύτερες Linux Διανομές για Προγραμματιστές

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Linux είναι τόσο καταπληκτικό, είναι χάρη στις εκατοντάδες δυνατότητες που δίνει στους χρήστες του. Για παράδειγμα, το Linux μπορείς να τρέξει σχεδόν σε οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς,

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7
Desktop Tools

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7

Τα Windows 10 είναι μια τεράστια βελτίωση των Windows 7, αλλά επειδή παρέχει νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο σχεδιασμός του είναι ιδανικός για όλους. Ως αποτέλεσμα, αρκετοί χρήστες αναζητούν να βρουν

Δύο οθόνες σε ένα PC μέσω των Windows
Τεχνολογία

Δύο οθόνες σε ένα PC μέσω των Windows

Αν θέλεις να έχεις δύο οθόνες σε ένα PC ή laptop, τότε θα χρειαστεί να κάνεις την εγκατάσταση διπλής οθόνης στα Windows. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ εύκολη και παίρνει μόλις μερικά λεπτά για να

Πως να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive
Desktop Tools

Πως να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive

Αν ψάχνεις έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive έτσι ώστε οτιδήποτε και αν γίνει να έχεις πάντα τα αρχεία σου ασφαλές, τότε ο παρακάτω τρόπος είναι ακριβώς

Πως να βγάλεις χρήματα με το Google Opinion Rewards
Δωρεάν εφαρμογές

Πως να βγάλεις χρήματα με το Google Opinion Rewards

Αν θέλεις να έχεις δωρεάν εφαρμογές, παιχνίδια, ταινίες, σειρές ή βιβλία από το Google Play, τότε ήρθε η στιγμή να χρησιμοποιήσεις το Google Opinion Rewards, μια εφαρμογή της Google για Android και iOS που σε

Πως να συνδέσεις τον Chrome στην Προβολή Εργασιών των Windows 10
Desktop Tools

Πως να συνδέσεις τον Chrome στην Προβολή Εργασιών των Windows 10

Αν συνδέσεις τον Chrome στην προβολή εργασιών των Windows 10, θα βλέπεις αυτόματα όλες τις ιστοσελίδες (το ιστορικό) που έχεις επισκεφτεί από τον web browser της Google, απευθείας μέσα από το λειτουργικό σύστημα και το

Τι ταινία να δω σήμερα; Οι καλύτερες ιστοσελίδες με προτεινόμενα
Web

Τι ταινία να δω σήμερα; Οι καλύτερες ιστοσελίδες με προτεινόμενα

Αν πιάνεις τον εαυτό σου συνεχώς να ρωτάει «τι ταινία να δω σήμερα;» Τότε δεν είσαι ο μόνος. Υπάρχουν τόσες πολλές ταινίες πλέον, που είναι δύσκολο να βρίσκεις πάντα καλές και αξιόλογες ταινίες που δεν