Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους (Windows, BSPlayer, VLC)

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους (Windows, BSPlayer, VLC)

Αν αντιμετωπίζεις το (πολυσύχναστο πλέον) πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στα Windows με προγράμματα όπως το σημειωματάριο, το BSPlayer ή το VLC, που εμφανίζουν τους ελληνικούς χαρακτήρες σε κινέζικα γράμματα, τότε θα χαρείς να μάθεις πως σου έχουμε τη λύση.

Για το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών, το πρόβλημα λύνεται εύκολα και ευθύνεται στην κωδικοποίηση των αρχείων που περιλαμβάνουν τους υπότιτλους. Για το υπόλοιπο ποσοστό των χρηστών, τα πράγματα έχουν διαφορετικό πρόβλημα και απαιτούν άλλα βήματα για την επίλυση – όπως για το σημειωματάριο στα Windows.

Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα σου, στον σημερινό οδηγό θα βρεις την λύση.

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους – Ο εύκολος τρόπος

Σε ορισμένες εκδόσεις των Windows, αρκετοί χρήστες κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα με τους κινέζικους υπότιτλους (που δεν είναι κινέζικοι, έτσι τους αποκαλούμε για να ‘χουμε μια συνεννόηση) απλά αλλάζοντας την γλώσσα στα Windows και βάζοντας την στα Ελληνικά.

Αν και συχνά η γλώσσα του συστήματος δεν παίζει κύριο ρόλο, καθώς το λειτουργικό σύστημα πρέπει να ‘ναι σε θέση να αναγνωρίσει κάθε γλώσσα, με τα ελληνικά υπήρχε πάντα ένα μικρό θέμα. Όπως και να ‘χει, αν δεν έχεις πρόβλημα να βλέπεις τα πάντα στα ελληνικά, κάνε μια δοκιμή να αλλάξεις την γλώσσα από τις ρυθμίσεις του συστήματος, και στη συνέχεια κάνε μια επανεκκίνηση και δες αν διορθώθηκε το πρόβλημα.

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Κατά πάσα πιθανότητα, αυτός ο τρόπος θα λύσει κάθε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζεις με τους ελληνικούς υπότιτλους ή τα κινέζικα γράμματα που εμφανίζονται στο σημειωματάριο των Windows. Όποια έκδοση των Windows κι αν χρησιμοποιείς, ο τρόπος παραμένει ο ίδιος – το ίδιο και τα βήματα που θα αναδείξουμε παρακάτω.

1. Άνοιξε τον Πίνακα Ελέγχου των Windows (στα Windows 10 αναζήτησε τον από το μενού της έναρξης).

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

2. Άλλαξε την “Προβολή κατά” από “Κατηγορία” σε “Μεγάλα εικονίδια”. Η επιλογή βρίσκεται επάνω δεξιά στο παράθυρο του Πίνακα Ελέγχου.

3. Κάνε κλικ στην επιλογή “Περιοχή”.

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

4. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πάνε στην καρτέλα “Διαχείριση”.

5. Κάνε κλικ στην επιλογή “Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος…” και από Αγγλικά (ΗΠΑ) που έχει ως προεπιλεγμένη γλώσσα, άλλαξε το στα Ελληνικά και πάτα ΟΚ.

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Σημείωση: Για τους χρήστες που χρησιμοποιούν πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10, θα δουν πολύ πιθανόν και μια ακόμα επιλογή, “Beta: Χρήση Unicode UTF-8 για διεθνή υποστήριξη γλώσσας”. Αυτή η επιλογή βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική έκδοση, αλλά αν το πρόβλημα δεν λυθεί, πάνε πίσω και ενεργοποίησε την.

6. Κάνε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σου και δοκίμασε να δεις αν οι υπότιτλοι ή το σημειωματάριο συνεχίζουν να εμφανίζουν κινέζικα γράμματα.

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Σημείωση: Στην περίπτωση που ακολούθησες τα παραπάνω βήματα και συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους, απλά διέγραψε και ξανά κατέβασε το αρχείο υποτίτλων.

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στο BSPlayer

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουμε και βίντεο οδηγό στο οποίο παρέχουμε βήμα προς βήμα οδηγίες για το πως να διορθώσεις το πρόβλημα.

Η διαδικασία για να διορθώσεις το πρόβλημα στο BSPlayer είναι ιδιαίτερα απλή και κατανοητή ακόμα και για αρχάριους χρήστες:

Κλικ για μέγιστο μέγεθος..

  1. Άνοιξε το πρόγραμμα και κάνε κλικ στο Menu.
  2. Πάνε στην καρτέλα “Options” και επέλεξε την επιλογή “Preferences”.
  3. Πάνε στην καρτέλα “Subtitles” και από τα δεξιά (κάτω από την καρτέλα “Primary Subtitles”) κάνε κλικ στην επιλογή “Font”.
  4. Στην επιλογή “Γραφή” επέλεξε την επιλογή “Ελληνική”.
  5. Πάτα “Εφαρμογή” και “ΟΚ” και είσαι έτοιμος.

Σημείωση: Στην περίπτωση που έχεις ακολουθήσει ήδη αυτές τις οδηγίες, θα χρειαστεί απλά να αλλάξεις την κωδικοποίηση των υποτίτλων. Σε αυτή την περίπτωση, πάνε στην ενότητα του άρθρου “Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων”.

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στο VLC

Το VLC είναι ένα από τα πιο γνωστά δωρεάν και ανοιχτού κώδικα προγράμματα και ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να διορθώσεις το πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους είναι παρόμοιος με αυτόν του BSPlayer. Απλά ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στο VLC

  1. Άνοιξε το VLC.
  2. Από το μενού, πάνε στην καρτέλα “Tools” και από εκεί “Προτιμήσεις”.
  3. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πάνε στην καρτέλα “Υπότιτλοι / OSD”.
  4. Από εκεί, στην ενότητα “Γλώσσα Υποτίτλων”, άλλαξε το “Προεπιλεγμένη (Windows-1253)” σε “Ελληνική Windows-1253”.
  5. Πάτα αποθήκευση και είσαι έτοιμος.

Σημείωση: Αν το πρόβλημα δεν διορθωθεί, αντί για την επιλογή “Ελληνική Windows-1253” επέλεξε την επιλογή Ελληνική (ISO 8859-7).

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα υπάρχει με την κωδικοποίηση του αρχείου των υποτίτλων, παρά με το λειτουργικό μας σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση, απλά ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

1. Κάνουμε δεξί κλικ στο αρχείο των υποτίτλων και επιλέγουμε “Άνοιγμα με”.

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε το Σημειωματάριο και πατάμε ΟΚ.

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

3. Μόλις ανοίξουμε τους υπότιτλους με το σημειωματάριο, πάνε επάνω στο μενού στην καρτέλα “Αρχείο” και επιλέγουμε “Αποθήκευση ως”.

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

4. Από την “Κωδικοποίηση” αλλάζουμε το “ANSI” σε “UTF-8” και πατάμε “Αποθήκευση”.

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

Προφανώς, το πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους δεν είναι κάτι το οποίο υπάρχει εδώ και λίγο καιρό. Για την ακρίβεια, υπάρχει χρόνια τώρα και δεν φαίνεται να διορθώνεται. Ως εκ τούτου, μη διστάσεις να μοιραστείς αυτό το άρθρο σου με φίλους και οικογένεια που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Στην περίπτωση που το πρόβλημα δεν διορθώθηκε, άφησε στο τέλος του άρθρου ένα σχόλιο και πες μας όσο πιο αναλυτικά γίνεται τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις και τι δοκίμασες να κάνεις για να το διορθώσεις.


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δημιουργία λογοτύπου με το DesignEvo (Δωρεάν) | Tsouk.gr
Web

Δημιουργία λογοτύπου με το DesignEvo

Η κατοχή ενός σωστού λογότυπου είναι πολύ σημαντική τόσο για ιδιώτες όσο και για τις εταιρείες-οργανισμούς καθώς παίζει καθοριστικό ρόλο στην επωνυμία. Ωστόσο, η πρόσληψη ενός σχεδιαστή για τη δημιουργία λογοτύπου μπορεί να είναι πολύ

Ακατάσχετος λογαριασμός - Πως το δηλώνουμε στο Τaxisnet
Web

Ακατάσχετος λογαριασμός – Πως το δηλώνουμε στο Τaxisnet

Αυτή την στιγμή, ο ακατάσχετος λογαριασμός είναι η μόνη ελπίδα εκατομμυρίων Ελλήνων απέναντι στα μεγάλα και τα μικρά χρέη. Μέσα από το Taxisnet καθένας έχει τη δυνατότητα να δηλώσει τον λογαριασμό του ως ακατάσχετο γρήγορα

Τεχνολογία

Αργεί το laptop ή ο υπολογιστής σου; Να πως να το κάνεις πιο γρήγορο

Αν αργεί το laptop ή ο υπολογιστής σου ακόμα και στα πιο απλά πράγματα, όπως όταν σερφάρεις στο διαδίκτυο για παράδειγμα, ή αναρωτιέσαι αν υπάρχει τρόπος να το κάνεις πιο γρήγορο, τότε σου έχουμε ορισμένες

Games

Τα 5 καλύτερα video games για να λιώσετε αυτό το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι ήρθε για τα καλά! με τα 5 καλύτερα video games. Αλλά εν μέσω του ζεστού καιρού, μερικές φορές δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να κλείνεσαι στο γραφείο σου με φουλ το αιρ

η Apple ενδέχεται να κυκλοφορήσει τρία νέα iPhone το 2018
Διάφορα

Η Apple ενδέχεται να κυκλοφορήσει τρία νέα iPhone το 2018

Εαν η τιμή εκκίνησης των 1.200€ σας έκανε να παραλείψετε το iPhone X, ίσως κάνατε την σωστή κίνηση!Φέτος θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε το full screen iPhone σας στην τιμή των 600€, σύμφωνα με

Τι είναι το Bluetooth 5; Ότι χρειάζεται να γνωρίζεις για τη νέα τεχνολογία
Τεχνολογία

Τι είναι το Bluetooth 5; Ότι χρειάζεται να γνωρίζεις για τη νέα τεχνολογία

Σε αντίθεση με τους υπέρυθρες που εξαφανίστηκαν πριν χρόνια, το Bluetooth 5 είναι η νέα ανανεωμένη έκδοση που ήρθε για να μείνει και να βελτιώσει κάθε ασύρματη τεχνολογία που επρόκειτο να κυκλοφορήσει στο σύντομο μέλλον.

5 οικονομικά drones για καταγραφή βίντεο και φωτογραφιών
Προσφορές

5 οικονομικά drones για καταγραφή βίντεο και φωτογραφιών

Τα τελευταία χρόνια τα drones έχουν κεντρίσει τη προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων χάρη στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και τις δυνατότητες που παρέχουν για την καταγραφή βίντεο και φωτογραφιών. Επίσης, είναι απίστευτα διασκεδαστικά και όλοι

Xiaomi Mi Notebook Air - Ένα laptop που στοχεύει σε κάθε χρήση
Reviews

Xiaomi Mi Notebook Air – Ένα laptop που στοχεύει σε κάθε χρήση

Το Xiaomi Mi Notebook Air ήρθε για να ανταγωνιστεί τα laptops των γνωστότερων και μεγαλύτερων εταιρειών και να καλύψει τις βασικές ανάγκες κάθε μέσου και ειδικευμένου χρήστη. Με σχεδιασμό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από

Τα καλύτερα ποντίκια για υπολογιστή κάτω των 10 ευρώ
Προσφορές

Τα καλύτερα ποντίκια για υπολογιστή κάτω των 10 ευρώ

Τα ποντίκια είναι ένα από τα πιο βασικά και σημαντικά θέματα για έναν κάτοχο υπολογιστή. Αν το ποντίκι δεν κάθεται σωστά στο χέρι σου, δεν έχει καλό σχεδιασμό και σου κάνει “παιχνίδια” εμφανίζοντας διάφορα προβλήματα,

Απενεργοποίηση ήχων του συστήματος στα Windows 10
Desktop Tools

Απενεργοποίηση ήχων του συστήματος στα Windows 10

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft από τα συνεχόμενα “μπιπς” που ακούγονται. Ευτυχώς, η απενεργοποίηση ήχων του συστήματος στα Windows 10 είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Αν έχεις βαρεθεί να

Blackview S8 4G Phablet - Ένα παντοδύναμο αλλά οικονομικό smartphone
Προσφορές

Blackview S8 4G Phablet – Ένα παντοδύναμο αλλά οικονομικό smartphone

Το Blackview S8 είναι από αυτά τα smartphones που μπορείς να αγοράσεις με κάτω από 200 ευρώ και στη συνέχεια να τα κάνεις αναμέτρηση με άλλες πανάκριβες ναυαρχίδες από γνωστές εταιρείες που πουλάνε περισσότερο όνομα παρά

Τσάντες πλάτης για laptops - Τα καλύτερα οικονομικότερα backpack
Προσφορές

Τσάντες πλάτης για laptops – Τα καλύτερα οικονομικότερα backpack

Οι καλές τσάντες πλάτης για laptops θα σε σώσουν από πολύ κούραση και πόνο στους ώμους όταν κουβαλάς και το laptop αλλά και διάφορα άλλα πράγματα μαζί σου για πολλές ώρες. Οι τσάντες ώμου είναι