Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους (Windows, BSPlayer, VLC)

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους (Windows, BSPlayer, VLC)

Αν αντιμετωπίζεις το (πολυσύχναστο πλέον) πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στα Windows με προγράμματα όπως το σημειωματάριο, το BSPlayer ή το VLC, που εμφανίζουν τους ελληνικούς χαρακτήρες σε κινέζικα γράμματα, τότε θα χαρείς να μάθεις πως σου έχουμε τη λύση.

Για το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών, το πρόβλημα λύνεται εύκολα και ευθύνεται στην κωδικοποίηση των αρχείων που περιλαμβάνουν τους υπότιτλους. Για το υπόλοιπο ποσοστό των χρηστών, τα πράγματα έχουν διαφορετικό πρόβλημα και απαιτούν άλλα βήματα για την επίλυση – όπως για το σημειωματάριο στα Windows.

Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα σου, στον σημερινό οδηγό θα βρεις την λύση.

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους – Ο εύκολος τρόπος

Σε ορισμένες εκδόσεις των Windows, αρκετοί χρήστες κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα με τους κινέζικους υπότιτλους (που δεν είναι κινέζικοι, έτσι τους αποκαλούμε για να ‘χουμε μια συνεννόηση) απλά αλλάζοντας την γλώσσα στα Windows και βάζοντας την στα Ελληνικά.

Αν και συχνά η γλώσσα του συστήματος δεν παίζει κύριο ρόλο, καθώς το λειτουργικό σύστημα πρέπει να ‘ναι σε θέση να αναγνωρίσει κάθε γλώσσα, με τα ελληνικά υπήρχε πάντα ένα μικρό θέμα. Όπως και να ‘χει, αν δεν έχεις πρόβλημα να βλέπεις τα πάντα στα ελληνικά, κάνε μια δοκιμή να αλλάξεις την γλώσσα από τις ρυθμίσεις του συστήματος, και στη συνέχεια κάνε μια επανεκκίνηση και δες αν διορθώθηκε το πρόβλημα.

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Κατά πάσα πιθανότητα, αυτός ο τρόπος θα λύσει κάθε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζεις με τους ελληνικούς υπότιτλους ή τα κινέζικα γράμματα που εμφανίζονται στο σημειωματάριο των Windows. Όποια έκδοση των Windows κι αν χρησιμοποιείς, ο τρόπος παραμένει ο ίδιος – το ίδιο και τα βήματα που θα αναδείξουμε παρακάτω.

1. Άνοιξε τον Πίνακα Ελέγχου των Windows (στα Windows 10 αναζήτησε τον από το μενού της έναρξης).

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

2. Άλλαξε την «Προβολή κατά» από «Κατηγορία» σε «Μεγάλα εικονίδια». Η επιλογή βρίσκεται επάνω δεξιά στο παράθυρο του Πίνακα Ελέγχου.

3. Κάνε κλικ στην επιλογή «Περιοχή».

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

4. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πάνε στην καρτέλα «Διαχείριση».

5. Κάνε κλικ στην επιλογή «Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος…» και από Αγγλικά (ΗΠΑ) που έχει ως προεπιλεγμένη γλώσσα, άλλαξε το στα Ελληνικά και πάτα ΟΚ.

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Σημείωση: Για τους χρήστες που χρησιμοποιούν πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10, θα δουν πολύ πιθανόν και μια ακόμα επιλογή, «Beta: Χρήση Unicode UTF-8 για διεθνή υποστήριξη γλώσσας». Αυτή η επιλογή βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική έκδοση, αλλά αν το πρόβλημα δεν λυθεί, πάνε πίσω και ενεργοποίησε την.

6. Κάνε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σου και δοκίμασε να δεις αν οι υπότιτλοι ή το σημειωματάριο συνεχίζουν να εμφανίζουν κινέζικα γράμματα.

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Σημείωση: Στην περίπτωση που ακολούθησες τα παραπάνω βήματα και συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους, απλά διέγραψε και ξανά κατέβασε το αρχείο υποτίτλων.

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στο BSPlayer

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουμε και βίντεο οδηγό στο οποίο παρέχουμε βήμα προς βήμα οδηγίες για το πως να διορθώσεις το πρόβλημα.

Η διαδικασία για να διορθώσεις το πρόβλημα στο BSPlayer είναι ιδιαίτερα απλή και κατανοητή ακόμα και για αρχάριους χρήστες:

Κλικ για μέγιστο μέγεθος..

  1. Άνοιξε το πρόγραμμα και κάνε κλικ στο Menu.
  2. Πάνε στην καρτέλα «Options» και επέλεξε την επιλογή «Preferences».
  3. Πάνε στην καρτέλα «Subtitles» και από τα δεξιά (κάτω από την καρτέλα «Primary Subtitles») κάνε κλικ στην επιλογή «Font».
  4. Στην επιλογή «Γραφή» επέλεξε την επιλογή «Ελληνική».
  5. Πάτα «Εφαρμογή» και «ΟΚ» και είσαι έτοιμος.

Σημείωση: Στην περίπτωση που έχεις ακολουθήσει ήδη αυτές τις οδηγίες, θα χρειαστεί απλά να αλλάξεις την κωδικοποίηση των υποτίτλων. Σε αυτή την περίπτωση, πάνε στην ενότητα του άρθρου «Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων».

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στο VLC

Το VLC είναι ένα από τα πιο γνωστά δωρεάν και ανοιχτού κώδικα προγράμματα και ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να διορθώσεις το πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους είναι παρόμοιος με αυτόν του BSPlayer. Απλά ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στο VLC

  1. Άνοιξε το VLC.
  2. Από το μενού, πάνε στην καρτέλα «Tools» και από εκεί «Προτιμήσεις».
  3. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πάνε στην καρτέλα «Υπότιτλοι / OSD».
  4. Από εκεί, στην ενότητα «Γλώσσα Υποτίτλων», άλλαξε το «Προεπιλεγμένη (Windows-1253)» σε «Ελληνική Windows-1253».
  5. Πάτα αποθήκευση και είσαι έτοιμος.

Σημείωση: Αν το πρόβλημα δεν διορθωθεί, αντί για την επιλογή «Ελληνική Windows-1253» επέλεξε την επιλογή Ελληνική (ISO 8859-7).

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα υπάρχει με την κωδικοποίηση του αρχείου των υποτίτλων, παρά με το λειτουργικό μας σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση, απλά ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

1. Κάνουμε δεξί κλικ στο αρχείο των υποτίτλων και επιλέγουμε «Άνοιγμα με».

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε το Σημειωματάριο και πατάμε ΟΚ.

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

3. Μόλις ανοίξουμε τους υπότιτλους με το σημειωματάριο, πάνε επάνω στο μενού στην καρτέλα «Αρχείο» και επιλέγουμε «Αποθήκευση ως».

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

4. Από την «Κωδικοποίηση» αλλάζουμε το «ANSI» σε «UTF-8» και πατάμε «Αποθήκευση».

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

Προφανώς, το πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους δεν είναι κάτι το οποίο υπάρχει εδώ και λίγο καιρό. Για την ακρίβεια, υπάρχει χρόνια τώρα και δεν φαίνεται να διορθώνεται. Ως εκ τούτου, μη διστάσεις να μοιραστείς αυτό το άρθρο σου με φίλους και οικογένεια που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Στην περίπτωση που το πρόβλημα δεν διορθώθηκε, άφησε στο τέλος του άρθρου ένα σχόλιο και πες μας όσο πιο αναλυτικά γίνεται τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις και τι δοκίμασες να κάνεις για να το διορθώσεις.

No votes yet.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τι είναι το Wish; Είναι ασφαλές να κάνεις αγορές από αυτό;
Web

Τι είναι το Wish; Είναι ασφαλές να κάνεις αγορές από αυτό;

Το Wish είναι το online ηλεκτρονικό κατάστημα που σου παρέχει διάφορα προϊόντα σε απίστευτα χαμηλό κόστος, αλλά είναι ασφαλές να κάνεις τις αγορές σου από αυτό; Αν ήθελες ποτέ να αγοράσεις ένα smartwatch ή ένα

Αύξηση της RAM χρησιμοποιώντας τον σκληρό δίσκο
Desktop Tools

Αύξηση της RAM χρησιμοποιώντας τον σκληρό δίσκο [δωρεάν]

Αν ξαφνικά αισθάνεσαι πως το σύστημα σου αργεί, τότε μπορείς να δοκιμάσεις την αύξηση της RAM χρησιμοποιώντας τον σκληρό δίσκο, αυξάνοντας την εικονική μνήμη. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε με ποιον τρόπο μπορείς να δημιουργήσεις

Θόρυβος στο laptop από τα ανεμιστηράκια, τι να κάνω;
Τεχνολογία

Θόρυβος στο laptop από τα ανεμιστηράκια, τι να κάνω;

Αν ο θόρυβος στο laptop από τα ανεμιστηράκια σε έχει τρελάνει, αλλά δεν έχεις την οικονομική άνεση να αγοράσεις ένα καινούργιο ή να πας το laptop σε έναν τεχνικό, τότε σε αυτό το άρθρο θα

E-Radio - Ελληνικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί μέσω Internet
Desktop Tools

E-Radio – Ελληνικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί μέσω Internet

Το E-Radio είναι μια από τις γνωστότερες εφαρμογές για να ακούς όλους τους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς μέσω Internet. Η υπηρεσία, η οποία μέχρι και σήμερα ήταν διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας της και της Windows εφαρμογής

Τα καλύτερα Windows Προγράμματα για Μαθητές
Desktop Tools

Τα καλύτερα Windows Προγράμματα για Μαθητές

Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι μαθητές. Πλέον, υπάρχουν εκατοντάδες Windows προγράμματα για μαθητές που τους κάνουν την ζωή ευκολότερη, παρέχοντας τους όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να κρατάνε σημειώσεις,

Can I run it? Μάθε ποια παιχνίδια μπορεί να παίξει ο υπολογιστής σου
Desktop Tools

Can I run it? Μάθε ποια παιχνίδια μπορεί να παίξει ο υπολογιστής σου

Can I run it? Αυτή είναι πιθανός η πρώτη ερώτηση που κάνεις όταν θέλεις να μάθεις αν ο υπολογιστής σου μπορεί να παίξει ένα συγκεκριμένο game. Είτε θέλεις να παίξεις ένα παιχνίδι που μόλις κυκλοφόρησε,

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook - Ανάκτηση λογαριασμού
Web

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook – Ανάκτηση λογαριασμού

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook ή να κάνω ανάκτηση λογαριασμού, τώρα τι κάνω; Αυτή είναι μια ερώτηση που δεχόμαστε αρκετά συχνά στο Tsouk και αποφασίσαμε να σου δείξουμε όλους τους τρόπους για να αποκτήσεις

Κόλπα για να είσαι πιο οργανωμένος με τις Γρήγορες Σημειώσεις στα Windows 10
Desktop Tools

Κόλπα για να είσαι πιο οργανωμένος με τις Γρήγορες Σημειώσεις στα Windows 10

Οι Γρήγορες Σημειώσεις στα Windows 10 (ή αλλιώς και Καρφιτσωμένες Σημειώσεις ή Sticky Notes) είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατάς σημειώσεις και να έχεις μια πιο οργανωμένη επιφάνεια εργασίας. Σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows,

Windows 32-bit ή 64-bit; Ποιες είναι οι διαφορές τους
Τεχνολογία

Windows 32-bit ή 64-bit; Ποιες είναι οι διαφορές τους

Windows 32-bit η 64-bit; Αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτονται οι περισσότεροι άνθρωποι προτού εγκαταστήσουν τα Windows στον υπολογιστή τους ή ετοιμάζονται να κάνουν format. Εκτός από τις διαφορετικές εκδόσεις που υπάρχουν,

Τι είναι το Ubuntu; Μια επεξήγηση για τη Linux διανομή
Τεχνολογία

Τι είναι το Ubuntu; Η δημοφιλέστερη Linux διανομή

Τι είναι το Ubuntu; Το Ubuntu είναι η πιο δημοφιλής Linux διανομή στον κόσμο. Μπορεί να είναι (ή μπορεί και να μην είναι) η καλύτερη Linux διανομή, αλλά σίγουρα είναι η πιο γνωστή. Η συγκεκριμένη

Τα καλύτερα δωρεάν Microsoft Edge Extensions
Desktop Tools

Τα καλύτερα δωρεάν Microsoft Edge Extensions

Όπως και στον Google Chrome και τον Firefox, έτσι και τώρα, υπάρχουν αρκετά δωρεάν Microsoft Edge extensions (επεκτάσεις) που μπορείς να εγκαταστήσεις εύκολα και γρήγορα και να επεκτείνεις τις λειτουργίες του περιηγητή. Όπως πολύ πιθανόν

Google Chrome Εναλλακτικές - Οι καλύτεροι browsers
Desktop Tools

Google Chrome Εναλλακτικές – Οι καλύτεροι browsers

Το 2008 ο Google Chrome κυκλοφόρησε και το μεγαλύτερο ποσοστό του κώδικα του έγινε διαθέσιμο προς όλους μέσω του Chromium project. Από τότε, πάνω από το 60% των ανθρώπων χρησιμοποιούν τον Chrome για να περιηγούντε