Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους (Windows, BSPlayer, VLC)

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους (Windows, BSPlayer, VLC)

Αν αντιμετωπίζεις το (πολυσύχναστο πλέον) πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στα Windows με προγράμματα όπως το σημειωματάριο, το BSPlayer ή το VLC, που εμφανίζουν τους ελληνικούς χαρακτήρες σε κινέζικα γράμματα, τότε θα χαρείς να μάθεις πως σου έχουμε τη λύση.

Για το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών, το πρόβλημα λύνεται εύκολα και ευθύνεται στην κωδικοποίηση των αρχείων που περιλαμβάνουν τους υπότιτλους. Για το υπόλοιπο ποσοστό των χρηστών, τα πράγματα έχουν διαφορετικό πρόβλημα και απαιτούν άλλα βήματα για την επίλυση – όπως για το σημειωματάριο στα Windows.

Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα σου, στον σημερινό οδηγό θα βρεις την λύση.

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους – Ο εύκολος τρόπος

Σε ορισμένες εκδόσεις των Windows, αρκετοί χρήστες κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα με τους κινέζικους υπότιτλους (που δεν είναι κινέζικοι, έτσι τους αποκαλούμε για να ‘χουμε μια συνεννόηση) απλά αλλάζοντας την γλώσσα στα Windows και βάζοντας την στα Ελληνικά.

Αν και συχνά η γλώσσα του συστήματος δεν παίζει κύριο ρόλο, καθώς το λειτουργικό σύστημα πρέπει να ‘ναι σε θέση να αναγνωρίσει κάθε γλώσσα, με τα ελληνικά υπήρχε πάντα ένα μικρό θέμα. Όπως και να ‘χει, αν δεν έχεις πρόβλημα να βλέπεις τα πάντα στα ελληνικά, κάνε μια δοκιμή να αλλάξεις την γλώσσα από τις ρυθμίσεις του συστήματος, και στη συνέχεια κάνε μια επανεκκίνηση και δες αν διορθώθηκε το πρόβλημα.

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Κατά πάσα πιθανότητα, αυτός ο τρόπος θα λύσει κάθε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζεις με τους ελληνικούς υπότιτλους ή τα κινέζικα γράμματα που εμφανίζονται στο σημειωματάριο των Windows. Όποια έκδοση των Windows κι αν χρησιμοποιείς, ο τρόπος παραμένει ο ίδιος – το ίδιο και τα βήματα που θα αναδείξουμε παρακάτω.

1. Άνοιξε τον Πίνακα Ελέγχου των Windows (στα Windows 10 αναζήτησε τον από το μενού της έναρξης).

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

2. Άλλαξε την “Προβολή κατά” από “Κατηγορία” σε “Μεγάλα εικονίδια”. Η επιλογή βρίσκεται επάνω δεξιά στο παράθυρο του Πίνακα Ελέγχου.

3. Κάνε κλικ στην επιλογή “Περιοχή”.

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

4. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πάνε στην καρτέλα “Διαχείριση”.

5. Κάνε κλικ στην επιλογή “Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος…” και από Αγγλικά (ΗΠΑ) που έχει ως προεπιλεγμένη γλώσσα, άλλαξε το στα Ελληνικά και πάτα ΟΚ.

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Σημείωση: Για τους χρήστες που χρησιμοποιούν πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10, θα δουν πολύ πιθανόν και μια ακόμα επιλογή, “Beta: Χρήση Unicode UTF-8 για διεθνή υποστήριξη γλώσσας”. Αυτή η επιλογή βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική έκδοση, αλλά αν το πρόβλημα δεν λυθεί, πάνε πίσω και ενεργοποίησε την.

6. Κάνε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σου και δοκίμασε να δεις αν οι υπότιτλοι ή το σημειωματάριο συνεχίζουν να εμφανίζουν κινέζικα γράμματα.

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Σημείωση: Στην περίπτωση που ακολούθησες τα παραπάνω βήματα και συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους, απλά διέγραψε και ξανά κατέβασε το αρχείο υποτίτλων.

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στο BSPlayer

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουμε και βίντεο οδηγό στο οποίο παρέχουμε βήμα προς βήμα οδηγίες για το πως να διορθώσεις το πρόβλημα.

Η διαδικασία για να διορθώσεις το πρόβλημα στο BSPlayer είναι ιδιαίτερα απλή και κατανοητή ακόμα και για αρχάριους χρήστες:

Κλικ για μέγιστο μέγεθος..

  1. Άνοιξε το πρόγραμμα και κάνε κλικ στο Menu.
  2. Πάνε στην καρτέλα “Options” και επέλεξε την επιλογή “Preferences”.
  3. Πάνε στην καρτέλα “Subtitles” και από τα δεξιά (κάτω από την καρτέλα “Primary Subtitles”) κάνε κλικ στην επιλογή “Font”.
  4. Στην επιλογή “Γραφή” επέλεξε την επιλογή “Ελληνική”.
  5. Πάτα “Εφαρμογή” και “ΟΚ” και είσαι έτοιμος.

Σημείωση: Στην περίπτωση που έχεις ακολουθήσει ήδη αυτές τις οδηγίες, θα χρειαστεί απλά να αλλάξεις την κωδικοποίηση των υποτίτλων. Σε αυτή την περίπτωση, πάνε στην ενότητα του άρθρου “Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων”.

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στο VLC

Το VLC είναι ένα από τα πιο γνωστά δωρεάν και ανοιχτού κώδικα προγράμματα και ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να διορθώσεις το πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους είναι παρόμοιος με αυτόν του BSPlayer. Απλά ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στο VLC

  1. Άνοιξε το VLC.
  2. Από το μενού, πάνε στην καρτέλα “Tools” και από εκεί “Προτιμήσεις”.
  3. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πάνε στην καρτέλα “Υπότιτλοι / OSD”.
  4. Από εκεί, στην ενότητα “Γλώσσα Υποτίτλων”, άλλαξε το “Προεπιλεγμένη (Windows-1253)” σε “Ελληνική Windows-1253”.
  5. Πάτα αποθήκευση και είσαι έτοιμος.

Σημείωση: Αν το πρόβλημα δεν διορθωθεί, αντί για την επιλογή “Ελληνική Windows-1253” επέλεξε την επιλογή Ελληνική (ISO 8859-7).

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα υπάρχει με την κωδικοποίηση του αρχείου των υποτίτλων, παρά με το λειτουργικό μας σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση, απλά ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

1. Κάνουμε δεξί κλικ στο αρχείο των υποτίτλων και επιλέγουμε “Άνοιγμα με”.

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε το Σημειωματάριο και πατάμε ΟΚ.

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

3. Μόλις ανοίξουμε τους υπότιτλους με το σημειωματάριο, πάνε επάνω στο μενού στην καρτέλα “Αρχείο” και επιλέγουμε “Αποθήκευση ως”.

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

4. Από την “Κωδικοποίηση” αλλάζουμε το “ANSI” σε “UTF-8” και πατάμε “Αποθήκευση”.

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

Προφανώς, το πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους δεν είναι κάτι το οποίο υπάρχει εδώ και λίγο καιρό. Για την ακρίβεια, υπάρχει χρόνια τώρα και δεν φαίνεται να διορθώνεται. Ως εκ τούτου, μη διστάσεις να μοιραστείς αυτό το άρθρο σου με φίλους και οικογένεια που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Στην περίπτωση που το πρόβλημα δεν διορθώθηκε, άφησε στο τέλος του άρθρου ένα σχόλιο και πες μας όσο πιο αναλυτικά γίνεται τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις και τι δοκίμασες να κάνεις για να το διορθώσεις.

No votes yet.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Απεγκατάσταση Avast και AVG Antivirus (Οδηγός 2019)
Desktop Tools

Απεγκατάσταση Avast και AVG Antivirus (Οδηγός 2019)

Η απεγκατάσταση Avast και AVG antivirus είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο περίπλοκες απεγκαταστάσεις που θα κάνεις. Τις περισσότερες φορές, όχι μόνο δεν μας δίνεται η δυνατότητα να απεγκαταστήσουμε αυτά τα δύο προγράμματα, αλλά όταν

Φορτώνει αργά το YouTube; Να πως να το διορθώσεις
Desktop Tools

Φορτώνει αργά το YouTube; Να πως να το διορθώσεις

Αν φορτώνει αργά το YouTube στον υπολογιστή σου όταν χρησιμοποιείς browsers όπως ο Mozilla Firefox και ο Micorosft Edge, τότε όχι μόνο θα χαρείς να μάθεις πως το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί εύκολα, αλλά και

Μουσικές Υπηρεσίες για να ακούς και να μοιράζεσαι μουσική
Web

Μουσικές Υπηρεσίες για να ακούς και να μοιράζεσαι μουσική

Οι μουσικές υπηρεσίες είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο trend θέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν καθημερινά διάφορες μουσικές υπηρεσίες για να ακούνε και να μοιράζονται τα αγαπημένα τους κομμάτια με φίλους και

Εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows Υπολογιστή
Desktop Tools

Εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows Υπολογιστή

Η εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows υπολογιστή ήταν πάντοτε μια δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία, αλλά με τον παρακάτω οδηγό, θα είσαι σε θέση να το εγκαταστήσεις σε λίγη ώρα, ακολουθώντας μερικά πολύ απλά και

Μπλοκαρισμένες Ιστοσελίδες - Πως να αποκτήσεις πρόσβαση
Desktop Tools

Μπλοκαρισμένες Ιστοσελίδες – Πως να αποκτήσεις πρόσβαση

Μετά την απόφαση της Επιτροπής για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ), ο αριθμός με τις μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν online ταινίες και σειρές, καθώς επίσης και αυτές με ελληνικούς υπότιτλους, αυξήθηκε μέσα

Αυτόματη αλλαγή wallpaper στα Windows
Desktop Tools

Αυτόματη αλλαγή wallpaper στα Windows

Η αυτόματη αλλαγή wallpaper (ταπετσαρίας) στην επιφάνεια εργασίας των Windows θα κρατάει συνεχώς ενδιαφέρον και διαφορετικό το λειτουργικό σου σύστημα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να ορίσεις την αυτόματη αλλαγή wallpaper στα Windows,

Καταγραφή οθόνης του browser με το Loom extension
Desktop Tools

Καταγραφή οθόνης του browser με το Loom extension

Η καταγραφή οθόνης του browser είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία που μπορεί να γίνει εύκολα με το Loom, ένα δωρεάν extension (πρόσθετο) για τον Google Chrome και όλους τους Chromium περιηγητές. Το Loom όμως

Καθαρισμός Υπολογιστή Πως να αυξήσεις την απόδοση των Windows
Desktop Tools

Καθαρισμός Υπολογιστή: Πως να αυξήσεις την απόδοση των Windows

Ο καθαρισμός υπολογιστή είναι μια εύκολη διαδικασία που μπορείς να ακολουθήσεις με ορισμένα δωρεάν προγράμματα και εργαλεία για τα Windows. Για την ακρίβεια, τα περισσότερα από τα παρακάτω προγράμματα λειτουργούν με αυτοματοποιημένους τρόπους, οπότε μετά

Οι καλύτερες Windows 10 εφαρμογές για το 2018
Desktop Tools

Οι καλύτερες Windows 10 εφαρμογές για το 2018

Από εφαρμογές άλλων λειτουργικών συστημάτων μέχρι και επαγγελματικές εφαρμογές καιρού, το 2018 ήταν μια ιδιαίτερα καλή χρονιά για τα Windows 10 και το Windows Store. Με όλα αυτά κατά νου, δημιουργήσαμε μια λίστα με τις

Αφαίρεση του Adware από τα Windows (μια για πάντα)
Desktop Tools

Αφαίρεση Adware από τα Windows (pop-up διαφημίσεις)

Η αφαίρεση adware από τα Windows δεν είναι μια δύσκολή ή περίπλοκη διαδικασία, αλλά οι περισσότεροι χρήστες όχι μόνο δεν γνωρίζουν ποια βήματα να ακολουθήσουν, αλλά και τι σημαίνει η λέξη adware. Όταν αναφέρουμε πως

Δωρεάν εφαρμογές για παρακολούθηση των παιδιών
Δωρεάν εφαρμογές

Δωρεάν εφαρμογές για παρακολούθηση των παιδιών

Η παρακολούθηση των παιδιών σου μέσω εφαρμογών για Android ή iOS συσκευές είναι πλέον ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θα έπρεπε να απασχολεί ένα γονέα. Στον σημερινό κόσμο, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο,