Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους (Windows, BSPlayer, VLC)

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους (Windows, BSPlayer, VLC)

Αν αντιμετωπίζεις το (πολυσύχναστο πλέον) πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στα Windows με προγράμματα όπως το σημειωματάριο, το BSPlayer ή το VLC, που εμφανίζουν τους ελληνικούς χαρακτήρες σε κινέζικα γράμματα, τότε θα χαρείς να μάθεις πως σου έχουμε τη λύση.

Για το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών, το πρόβλημα λύνεται εύκολα και ευθύνεται στην κωδικοποίηση των αρχείων που περιλαμβάνουν τους υπότιτλους. Για το υπόλοιπο ποσοστό των χρηστών, τα πράγματα έχουν διαφορετικό πρόβλημα και απαιτούν άλλα βήματα για την επίλυση – όπως για το σημειωματάριο στα Windows.

Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα σου, στον σημερινό οδηγό θα βρεις την λύση.

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους – Ο εύκολος τρόπος

Σε ορισμένες εκδόσεις των Windows, αρκετοί χρήστες κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα με τους κινέζικους υπότιτλους (που δεν είναι κινέζικοι, έτσι τους αποκαλούμε για να ‘χουμε μια συνεννόηση) απλά αλλάζοντας την γλώσσα στα Windows και βάζοντας την στα Ελληνικά.

Αν και συχνά η γλώσσα του συστήματος δεν παίζει κύριο ρόλο, καθώς το λειτουργικό σύστημα πρέπει να ‘ναι σε θέση να αναγνωρίσει κάθε γλώσσα, με τα ελληνικά υπήρχε πάντα ένα μικρό θέμα. Όπως και να ‘χει, αν δεν έχεις πρόβλημα να βλέπεις τα πάντα στα ελληνικά, κάνε μια δοκιμή να αλλάξεις την γλώσσα από τις ρυθμίσεις του συστήματος, και στη συνέχεια κάνε μια επανεκκίνηση και δες αν διορθώθηκε το πρόβλημα.

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Κατά πάσα πιθανότητα, αυτός ο τρόπος θα λύσει κάθε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζεις με τους ελληνικούς υπότιτλους ή τα κινέζικα γράμματα που εμφανίζονται στο σημειωματάριο των Windows. Όποια έκδοση των Windows κι αν χρησιμοποιείς, ο τρόπος παραμένει ο ίδιος – το ίδιο και τα βήματα που θα αναδείξουμε παρακάτω.

1. Άνοιξε τον Πίνακα Ελέγχου των Windows (στα Windows 10 αναζήτησε τον από το μενού της έναρξης).

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

2. Άλλαξε την «Προβολή κατά» από «Κατηγορία» σε «Μεγάλα εικονίδια». Η επιλογή βρίσκεται επάνω δεξιά στο παράθυρο του Πίνακα Ελέγχου.

3. Κάνε κλικ στην επιλογή «Περιοχή».

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

4. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πάνε στην καρτέλα «Διαχείριση».

5. Κάνε κλικ στην επιλογή «Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος…» και από Αγγλικά (ΗΠΑ) που έχει ως προεπιλεγμένη γλώσσα, άλλαξε το στα Ελληνικά και πάτα ΟΚ.

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Σημείωση: Για τους χρήστες που χρησιμοποιούν πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10, θα δουν πολύ πιθανόν και μια ακόμα επιλογή, «Beta: Χρήση Unicode UTF-8 για διεθνή υποστήριξη γλώσσας». Αυτή η επιλογή βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική έκδοση, αλλά αν το πρόβλημα δεν λυθεί, πάνε πίσω και ενεργοποίησε την.

6. Κάνε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σου και δοκίμασε να δεις αν οι υπότιτλοι ή το σημειωματάριο συνεχίζουν να εμφανίζουν κινέζικα γράμματα.

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Σημείωση: Στην περίπτωση που ακολούθησες τα παραπάνω βήματα και συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους, απλά διέγραψε και ξανά κατέβασε το αρχείο υποτίτλων.

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στο BSPlayer

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουμε και βίντεο οδηγό στο οποίο παρέχουμε βήμα προς βήμα οδηγίες για το πως να διορθώσεις το πρόβλημα.

Η διαδικασία για να διορθώσεις το πρόβλημα στο BSPlayer είναι ιδιαίτερα απλή και κατανοητή ακόμα και για αρχάριους χρήστες:

Κλικ για μέγιστο μέγεθος..

  1. Άνοιξε το πρόγραμμα και κάνε κλικ στο Menu.
  2. Πάνε στην καρτέλα «Options» και επέλεξε την επιλογή «Preferences».
  3. Πάνε στην καρτέλα «Subtitles» και από τα δεξιά (κάτω από την καρτέλα «Primary Subtitles») κάνε κλικ στην επιλογή «Font».
  4. Στην επιλογή «Γραφή» επέλεξε την επιλογή «Ελληνική».
  5. Πάτα «Εφαρμογή» και «ΟΚ» και είσαι έτοιμος.

Σημείωση: Στην περίπτωση που έχεις ακολουθήσει ήδη αυτές τις οδηγίες, θα χρειαστεί απλά να αλλάξεις την κωδικοποίηση των υποτίτλων. Σε αυτή την περίπτωση, πάνε στην ενότητα του άρθρου «Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων».

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στο VLC

Το VLC είναι ένα από τα πιο γνωστά δωρεάν και ανοιχτού κώδικα προγράμματα και ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να διορθώσεις το πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους είναι παρόμοιος με αυτόν του BSPlayer. Απλά ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στο VLC

  1. Άνοιξε το VLC.
  2. Από το μενού, πάνε στην καρτέλα «Tools» και από εκεί «Προτιμήσεις».
  3. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πάνε στην καρτέλα «Υπότιτλοι / OSD».
  4. Από εκεί, στην ενότητα «Γλώσσα Υποτίτλων», άλλαξε το «Προεπιλεγμένη (Windows-1253)» σε «Ελληνική Windows-1253».
  5. Πάτα αποθήκευση και είσαι έτοιμος.

Σημείωση: Αν το πρόβλημα δεν διορθωθεί, αντί για την επιλογή «Ελληνική Windows-1253» επέλεξε την επιλογή Ελληνική (ISO 8859-7).

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα υπάρχει με την κωδικοποίηση του αρχείου των υποτίτλων, παρά με το λειτουργικό μας σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση, απλά ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

1. Κάνουμε δεξί κλικ στο αρχείο των υποτίτλων και επιλέγουμε «Άνοιγμα με».

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε το Σημειωματάριο και πατάμε ΟΚ.

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

3. Μόλις ανοίξουμε τους υπότιτλους με το σημειωματάριο, πάνε επάνω στο μενού στην καρτέλα «Αρχείο» και επιλέγουμε «Αποθήκευση ως».

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

4. Από την «Κωδικοποίηση» αλλάζουμε το «ANSI» σε «UTF-8» και πατάμε «Αποθήκευση».

Αλλαγή κωδικοποίησης ελληνικών υποτίτλων

Προφανώς, το πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους δεν είναι κάτι το οποίο υπάρχει εδώ και λίγο καιρό. Για την ακρίβεια, υπάρχει χρόνια τώρα και δεν φαίνεται να διορθώνεται. Ως εκ τούτου, μη διστάσεις να μοιραστείς αυτό το άρθρο σου με φίλους και οικογένεια που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Στην περίπτωση που το πρόβλημα δεν διορθώθηκε, άφησε στο τέλος του άρθρου ένα σχόλιο και πες μας όσο πιο αναλυτικά γίνεται τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις και τι δοκίμασες να κάνεις για να το διορθώσεις.

No votes yet.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Web

YouTube εναλλακτικές 2018 – Οι καλύτερες video streaming ιστοσελίδες

Όταν σκεφτόμαστε τα online βίντεο, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι φυσικά το YouTube. Ήξερες όμως πως υπάρχουν μερικές εξαιρετικές YouTube εναλλακτικές τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να παρακολουθείς ή να

Facebook εναλλακτικές - Τα καλύτερα κοινωνικά δίκτυα
Web

Facebook εναλλακτικές – Τα καλύτερα κοινωνικά δίκτυα για το 2018

Το Facebook είναι αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες παγκοσμίως, παρόλα αυτά, δεν είναι το μοναδικό κοινωνικό δίκτυο εκεί έξω. Υπάρχουν μερικές Facebook εναλλακτικές οι οποίες έχουν εκατομμύρια χρήστες και για αρκετούς, είναι καλύτερες και

Δωρεάν μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα
Δωρεάν

Δωρεάν μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με το ίντερνετ είναι πως μπορείς να βρεις πολλά δωρεάν πράγματα. Ένα από αυτά, φυσικά, είναι και η δωρεάν μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα από διάφορες ιστοσελίδες, όπως το SoundCloud,

Xiaomi κινητά που θα λατρεύεις για το 2018
Προσφορές

Xiaomi κινητά που θα λατρεύεις για το 2018

Πάνε οι μέρες όπου οι Samsung και Apple συσκευές ήταν ότι πιο trend κυκλοφορούσε. Πλέον, τα Xiaomi κινητά είναι από τις νούμερο ένα επιλογές καθώς είναι οικονομικά, παρέχουν εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, έρχονται με κομψό σχεδιασμό

Πως να γίνεις Android Beta Tester και να λαμβάνεις τα νεότερα updates
Mobile

Πως να γίνεις Android Beta Tester και να λαμβάνεις τα νεότερα updates

Πηγαίνοντας μια βόλτα στο παρελθόν του Android, αν ήθελες κάποτε να γίνεις beta tester και να δοκιμάσεις μια δοκιμαστική εφαρμογή ώστε να λαμβάνεις τα νεότερα updates, θα έπρεπε να την κάνεις sideload μαζί με την

Τι είναι το Blockchain και πως λειτουργεί
Τεχνολογία

Τι είναι το Blockchain και πως λειτουργεί;

Το Bitcoin έχει γίνει βασικό στοιχείο του σύγχρονου διαδικτύου – και μαζί του, το blockchain. Οι άνθρωποι λένε ότι η τεχνολογία blockchain θα προκαλέσει μια θεμελιώδη μεταβολή στον τρόπο λειτουργίας του διαδικτύου, του τρόπου λειτουργίας

4 επιλογές για να ζεις πιο ανάλαφρα σε δύσκολες καταστάσεις
Υγεία & Αυτοβελτίωση

4 επιλογές για να ζεις πιο ανάλαφρα σε δύσκολες καταστάσεις

Στο παρακάτω άρθρο θα βρεις 4 επιλογές που έχουν την ικανότητα να κάνουν τη ζωή σου πιο ανάλαφρη και παράλληλα πιο παραγωγική όταν αντιμετωπίζεις δύσκολες καταστάσεις. Οι επιλογές αυτές είναι δίπλα σου κάθε στιγμή της

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους (Windows, BSPlayer, VLC)
Desktop Tools

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους (Windows, BSPlayer, VLC)

TweetShareEmailWhatsApp4 SharesΑν αντιμετωπίζεις το (πολυσύχναστο πλέον) πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στα Windows με προγράμματα όπως το σημειωματάριο, το BSPlayer ή το VLC, που εμφανίζουν τους ελληνικούς χαρακτήρες σε κινέζικα γράμματα, τότε θα χαρείς να

Gearbest προσφορές - Πως να κάνεις οικονομικές αγορές από την Κίνα
Web

Gearbest προσφορές – Πως να κάνεις οικονομικές αγορές από την Κίνα

Αυτή την στιγμή, οι αγορές από την Κίνα είναι το νέο trend στην Ελλάδα, και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αγοράζεις φθηνά προϊόντα; Ελέγχοντας φυσικά τις καθημερινές Gearbest προσφορές, μια κινέζικη ιστοσελίδα η οποία

Τι θα κερδίσεις διαβάζοντας βιβλία;
Υγεία & Αυτοβελτίωση

Τι θα κερδίσεις διαβάζοντας βιβλία;

Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο και περιμένεις να ακούσεις φράσεις όπως «τα βιβλία είναι γνώση», «απορώ πως ο κόσμος λέει ότι δεν έχει χρόνο να διαβάσει» και «το εκπαιδευτικό σύστημα μας κάνει να μισούμε τα

Τελωνείο από Κίνα - Πως να αποφύγεις τον εκτελωνισμό
Web

Τελωνείο από Κίνα – Πως να αποφύγεις τον εκτελωνισμό

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό απ’ το να λαμβάνεις ένα προϊόν το οποίο πέρασε από εκτελωνισμό. Το τελωνείο από Κίνα είναι ένας από τους λόγους που εκατομμύρια άνθρωποι φοβούνται να προχωρήσουν σε online αγορές που

Πρόβλημα με τον ήχο στα Windows 10 (και πως να το φτιάξεις)
Desktop Tools

Πρόβλημα με τον ήχο στα Windows 10 (και πως να το φτιάξεις)

Το πρόβλημα με τον ήχο στα Windows 10 είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι χρήστες. Συχνά, ο ήχος λειτουργεί μια χαρά, αλλά με την ενημέρωση των drivers της κάρτας ήχου

Παναγιώτης Σακαλάκης
Περί Παναγιώτης Σακαλάκης 196 Άρθρα
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ. Θα με βρεις επίσης και στο Inkstory.gr