Browser: Ποιος είναι ο ταχύτερος, ασφαλέστερος και πιο ελαφρύς;

Ενώ σχεδόν το 60% των ανθρώπων παγκοσμίως χρησιμοποιούν τον Google Chrome ως προεπιλεγμένο browser, στην πραγματικότητα ο συγκεκριμένος περιηγητής καταναλώνει πολύ μνήμη RAM και αδειάζει τη μπαταρία του laptop μας σαν νερό.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται όλο και περισσότερο, το ίδιο κάνει και ο browser που χρησιμοποιείς. Παρόλα αυτά, κάποιες φορές χρησιμοποιούμε ένα πρόγραμμα το οποίο μας έχουν προτείνει, χωρίς ωστόσο να έχουμε δοκιμάσει κάτι εναλλακτικό, το οποίο ίσως μας βολέψει καλύτερα σε αυτό που κάνουμε. Κάθε browser έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του, και όσο κι αν δεν θέλουν πολλοί να το παραδεχτούν, δεν μπορείς να θέσεις νούμερα από τον καλύτερο προς τον χειρότερο.

Παρακάτω έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με τους καλύτερους browsers παγκοσμίως, από τους οποίους καθένας καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες χρηστών και έχει δημιουργηθεί με διαφορετική φιλοσοφία και σκοπό.

Ο browser που καταναλώνει λιγότερη μνήμη RAM: GreenBrowser

GreenBrowser

Και ο νικητής είναι.. σίγουρα όχι ο Chrome. Ο Google Chrome είναι γνωστός για το «μίσος» του προς τη μνήμη RAM, καθώς δεν λέει να σταματήσει να καταναλώνει τους πόρους του συστήματος μας. Η εταιρεία έχει προσπαθήσει αρκετές φορές στο παρελθόν να διορθώσει το συγκεκριμένο πρόβλημα με τη κατανάλωση της μνήμης RAM, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει κάτι σημαντικό.

Ευτυχώς, υπάρχουν εναλλακτικές. Και εδώ μπαίνει ο GreenBrowser, ένας ισχυρός περιηγητής ο οποίος μπορεί να τρέξει σε συστήματα με πολύ χαμηλά τεχνικά χαρακτηριστικά – σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του. Ο browser καταναλώνει πολύ λίγη από τη μνήμη RAM του συστήματος καθώς καταφέρνει να αυξάνει ολοένα και περισσότερο την ταχύτητα του.

Ο GreenBrowser σίγουρα χρειάζεται περισσότερη αναγνώριση από το κοινό. Οι προγραμματιστές του το ενημερώνουν αρκετά συχνά και προσθέτουν συνεχώς νέα χαρακτηριστικά και επιλογές (πολλές από τις οποίες σε άλλους browsers τις έχεις διαθέσιμες μόνο αν εγκαταστήσεις ένα έξτρα extension).

Σημείωση: Ο συγκεκριμένος browser έχει μείνει πολλά χρόνια πίσω (από κάθε άποψη).

Ο καλύτερος browser για τη μπαταρία: Microsoft Edge και Opera

Τους τελευταίους μήνες έχει επικρατήσει μια τεράστια διαμάχη μεταξύ της Microsoft και της Opera, με τις δύο εταιρείες να διαφωνούν συνεχώς για το ποιο προϊόν είναι φιλικότερο προς τη μπαταρία ενός συστήματος.

Η αλήθεια είναι πως οι κάτοχοι laptop χρειάζονται έναν browser ο οποίος να είναι γρήγορος, ελαφρύς, να τους παρέχει όλα τα χαρακτηριστικά και τις επιλογές που χρειάζονται, ενώ ταυτόχρονα να μην τους αδειάζει τη μπαταρία σαν νερό.

Για πολλούς, ο Microsoft Edge είναι ένας καταπληκτικός browser ο οποίος παρέχει τα πιο βασικά extensions, χωρίς να χρειάζονται πολλές επιλογές και χαρακτηριστικά από αυτόν. Με άλλα λόγια, είναι ένας καλός browser για απλό σερφάρισμα στο διαδίκτυο. Αλλά τι γίνεται όταν ζητάς περισσότερα; Κι εδώ έρχεται ο Opera.

Η Opera πρόσφατα πρόσθεσε την λειτουργία ‘Battery Saver’ στον browser της, η οποία επεκτείνει τη διάρκεια της μπαταρίας έως και 1-2 ώρες παραπάνω. Στα Macbooks, η διαφορά μπορεί να γίνει ακόμη πιο εμφανής. Εκτός όμως από το ‘Battery Saver’, οι χρήστες έχουν την ικανότητα να ενεργοποιήσουν το Opera Turbo Boost καθώς επίσης και το ενσωματωμένο Adblock και να δουν ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια στη μπαταρία τους.

Opera browser

Παράλληλα, ο Opera παρέχει μια μεγάλη γκάμα από extensions και παρέχει την επιλογή στους χρήστες της να εγκαταστήσουν και τα extensions του Google Chrome (αφού αναφερόμαστε για έναν Chromium-based browser).

Ο νικητής; Μάλλον κανένας. Εδώ αποφασίζεις για το αν θέλεις έναν απλό browser για καθημερινό σερφάρισμα, ή έναν που να σου παρέχει περισσότερες επιλογές (χωρίς μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα και στη ζωή της μπαταρίας).

Ο ασφαλέστερος browser

Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται λιγάκι, αφού για να βρεις τον ασφαλέστερο browser θα χρειαστεί να ψαχτείς αρκετά. Ένας browser θα πρέπει να ενημερώνεται συνεχώς και να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα ανοίγματα ασφάλειας γίνεται στον κώδικα του. Μέχρι στιγμής, καταφέραμε να βρούμε τους δύο πιο ασφαλείς browsers και να τους χωρίσουμε σε δύο κατηγορίες.

Ο καλύτερος browser για ιδιωτικότητα: Tor

Tor browser

Ο Tor παραμένει μέχρι και σήμερα ο πιο ιδιωτικός περιηγητής. Ο συγκεκριμένος browser επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των χρηστών του. Είναι επίσης ο browser που σου επιτρέπει να περιηγηθείς στο Dark Web (αλλά δεν στο συμβουλεύουμε).

Ο συγκεκριμένος browser χρησιμοποιεί μόνο το πρωτόκολλο HTTPS, απενεργοποιεί όλα τα plug-ins και χρησιμοποιεί ένα διασυνδεδεμένο σύστημα διακοσμητών αναμετάδοσης για την ενίσχυση της ανωνυμίας των χρηστών.

Επί τα χρόνια ο Tor έχει λάβει μερικά πολύ αρνητικά σχόλια για τις υπηρεσίες που μπορεί να κρύψει και τη πρόσβαση που μπορεί να παρέχει στους χρήστες του. Επιπλέον, αρκετοί αναφέρουν πως ο Tor είναι ένας μολυσμένος browser που κανένας δεν θα ‘πρεπε να χρησιμοποιεί.

Το σύστημα διακοσμητών αναμετάδοσης – γνωστό ως nodes – έχει παραβιαστεί από το FBI με σκοπό να σταματήσουν τις κακές υπηρεσίες που υπάρχουν στο ανώνυμο DarkNet.

Αλλά θα το καταστήσουμε αρκετά σαφές: Ο Tor επικεντρώνεται στην προστασία και την ιδιωτικότητα των χρηστών του. Οι χρήστες αποκτούν μεγάλη ασφάλεια με τον συγκεκριμένο browser, αλλά δυστυχώς, ο Tor δεν παρέχει προστασία κατά των κακόβουλων προγραμμάτων και malware όπως οι περισσότεροι browsers.

Ο πιο ασφαλές browser: Google Chrome

Google Chrome Browser

Μέχρι και σήμερα, ο Chrome θεωρείτε ως ο πιο ασφαλής browser παγκοσμίως. Ενώ ο Tor επικεντρώνεται στην ιδιωτικότητα και την ανωνυμία, ο Chrome κάνει το ακριβώς αντίθετο: λαμβάνει πολλά στατιστικά από τους χρήστες του (σχεδόν όσα περισσότερα μπορεί να συλλέξει η Google) και τα μετατρέπει όλα σε ασφάλεια.

Στον hacking διαγωνισμό Pwn2Own που ολοκληρώθηκε το 2016, ο Chrome κατάφερε να χακαριστεί μόνο μια φορά. Ένας εξαιρετικός αριθμός αν λάβεις κατά νου πως οι άνθρωποι που προσπαθούσαν να τον χακάρουν είναι όλοι επαγγελματίες και εξειδικευμένοι hackers.

Δυστυχώς, ο Chrome έχει και τα αρνητικά του. Όπως μπορείς να καταλάβεις, ο browser έχει δημιουγηθεί από τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του κόσμου. Ως εκ τούτου, η Google θέλει να ξέρει τα πάντα για τους χρήστες της. Από το ποιες σελίδες επισκέπτονται, πόσο χρονών είναι, από που είναι, πόση ώρα σερφάρουν μέχρι και την τοποθεσία τους, η Google γνωρίζει περισσότερα απ’ ότι γνωρίζουμε εμείς για τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Και λόγο του ότι η Google δεν τα πάει πολύ καλά με το να καθαρίζει τα stores και τις υπηρεσίες της, τα εκατομμύρια διαθέσιμα extensions που υπάρχουν στο Chrome Store περιλαμβάνουν πολλά «ανοίγματα» τα οποία επιτρέπουν εύκολα σε έναν hacker να εισβάλει στο σύστημα μας. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για αρκετές Android εφαρμογές.

Τελικά αποτελέσματα για την ασφάλεια

Πολλοί browsers παρέχουν μεγάλη ασφάλεια και ιδιωτικότητα στους χρήστες τους, αλλά καθένας έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του. Υπήρξαν αρκετές φορές άλλωστε που έδειξαν πως ο ασφαλέστερος browser είναι ο Microsoft Edge, αλλά όπως προαναφέραμε, όλοι έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους.

Ο Epic Privacy Browser είναι κι αυτός ένας περιηγητής ο οποίος επικεντρώνεται στην ασφάλεια και την ανωνυμότητα των χρηστών του. Για την ακρίβεια, ο συγκεκριμένος περιηγητής αυτόματα μπλοκάρει κάθε tracking attempt από ιστοσελίδες και διαφημιστές και παρέχει εξαιρετικά proxy.

Η Comodo παρέχει δύο browsers που επικεντρώνονται στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα: Τον IceDragon και τον Dragon. Ο IceDragon είναι βασισμένος στον Firefox ενώ ο Dragon βασίζεται στο Chromium. Και οι δύο παρέχουν SecureDNS servers (ένα σύστημα φιλτραρίσματος για domain names).

Ο πιο γρήγορος browser: Slimjet

Slimjet browser

Ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά ενός browser είναι η ταχύτητα. Η ταχύτητα του browser βασίζεται ωστόσο σε διάφορα μέρη: στα εγκατεστημένα extensions, στα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος μας, στην ταχύτητα της σύνδεσης μας και πάει λέγοντας. Αλλά η διαφορά φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται ένας περιηγητής της ιστοσελίδες. Για παράδειγμα, ο Chrome είναι ένας πανίσχυρος browser, αλλά πολλές φορές αδυνατεί να ανοίξει γρήγορα μια σελίδα.

Ωστόσο, το Slimjet έχει καταφέρει να κερδίσει με διαφορά τους ανταγωνιστές του στο θέμα της ταχύτητας. Ακόμα καλύτερα, το Slimjet είναι βασισμένο στο Chromium και περιλαμβάνει ενσωματωμένο adblock και anti-tracking χαρακτηριστικά. Επίσης, δεν καταναλώνει πολλούς πόρους από το σύστημα μας και περιλαμβάνει αρκετά χαρακτηριστικά και εργαλεία που θα σου κάνουν τη ζωή ευκολότερη.

Το καλύτερο οικοσύστημα: Chrome

Chrome Extensions

Το εκτεταμένο οικοσύστημα της Google είναι με διαφορά το πιο δημοφιλές από όλα τα υπόλοιπα. Με τη χρήση του Google λογαριασμού σου, έχεις την ικανότητα να συνδεθείς στον Chrome και ταυτόχρονα να συγχρονιστούν όλοι οι κωδικοί πρόσβασης σου, οι σελιδοδείκτες σου, το ιστορικό και τα extensions που είχες εγκαταστήσει σε προηγούμενη έκδοση ή σε άλλον υπολογιστή.

Εκτός από αυτό, η γκάμα των extensions που θα βρεις στο οικοσύστημα του Chrome είναι πραγματικά τεράστια και παρέχει όλα όσα θα χρειαστείς για να κάνεις την ζωή σου ευκολότερη.

Δυστυχώς, η Microsoft έκανε πολύ μεγάλο λάθος με την έκδοση του Edge. Σε μια εποχή όπου η Microsoft κερδίζει με διαφορά τις υπόλοιπες εταιρείες στο Cloud, η χαμηλή υποστήριξη της για τον Edge και τις επεκτάσεις του φέρνει σε πολλούς χρήστες αρκετές εποπτείες. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει πάντα και Firefox, ο οποίος παρέχει κι αυτός με την σειρά του μια τεράστια γκάμα από extensions και themes που δεν βρίσκεις σε κανέναν άλλον browser.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως το ότι η Google έχει το καλύτερο οικοσύστημα δεν σημαίνει πως έχει και τον καλύτερο browser, αφού όλοι η Chromium-based περιηγητές (όπως ο Opera και ο Vivaldi) παρέχουν την επιλογή στους χρήστες τους να εγκαταστήσουν όλα τα Chrome extensions. Εκτός αυτού, η Opera παρέχει κι αυτή με την σειρά της μια σχετικά δυναμική γκάμα από extensions στο Opera Store.

Ο browser με τα περισσότερα χαρακτηριστικά: Vivaldi

Vivaldi Browser

Πως χρησιμοποιείς τον browser σου; Προσωπικά, όταν γράφω, μελετώ ή αναζητώ πληροφορίες, καταλήγω να έχω ανοιχτά πάνω από 30 παράθυρα στον περιηγητή μου, με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνουμε και η μνήμη RAM μου να φτάνει στα ύψη.

Η διαχείριση των παραθύρων είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι σε έναν browser και είναι κρίμα που σχεδόν κανένας δεν παρείχε τόσα χρόνια μια λύση. Ευτυχώς, ο Vivaldi παρέχει με διαφορά τις περισσότερες επιλογές και τα περισσότερα χαρακτηριστικά από οποιονδήποτε άλλο browser που υπάρχει και το καλύτερο απ’ όλα; Είναι βασισμένος στο Chromium.

Με τον Vivaldi μπορείς να διαχειριστείς σχεδόν τα πάντα. Μπορείς να μέσα σε ένα παράθυρο να έχεις από 2 έως και πολλές ιστοσελίδες ανοιχτές. Μπορείς επίσης να χωρίσεις τον browser στη μέση και να έχεις στα αριστερά μια ιστοσελίδα και στα δεξιά μια άλλη. Σε μεγάλες οθόνες με υψηλή ανάλυση, μπορείς να έχεις μέχρι και τέσσερα παράθυρα ταυτόχρονα ανοιχτά το ένα δίπλα στο άλλο.

Μπορείς επίσης να οργανώσεις τα παράθυρα σου καθώς επίσης και να σύρεις τα exntesions στην μπάρα και να τα προσαρμόσεις με τη σειρά που επιθυμείς. Επιπλέον, έχεις την ικανότητα να αλλάξεις ολόκληρο τον σχεδιασμό του περιηγητή, μεταφέροντας τους σελιδοδείκτες, τα παράθυρα και οτιδήποτε άλλο επιθυμείς σε άλλη γωνία της οθόνης (δεξιά, αριστερά, πάνω ή κάτω).

Τέλος, μπορείς να προσθέτεις εύκολα και γρήγορα σελιδοδείκτες, να οργανώνεις το Speed-Dial, να μικραίνεις και να μεγαλώνεις τα παράθυρα, να εγκαταστείς extensions του Chrome, να βλέπεις ειδοποιήσεις, να κρατάς σημειώσεις, να βγάζεις screenshots και πολλά, πολλά ακόμα.

Τελικό αποτέλεσμα; Ποιος είναι ο καλύτερος browser;

Το να επιλέξεις έναν καλό browser δεν είναι εύκολο. Η δική μου επιλογή είναι ο Opera για απλό σερφάρισμα και ο Vivaldi όταν γράφω άρθρα, κώδικα και πάει λέγοντας. Αλλά μου αρέσει ανά χρονικά διαστήματα να χρησιμοποιώ και τον Tor, ή τον Microsoft Edge για κάτι γρήγορο και απλό.

Η απόφαση βρίσκεται αποκλειστικά στις ανάγκες σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον Google Chrome όχι γιατί τους καλύβει τις ανάγκες, αλλά γιατί με αυτόν συνήθισαν να σερφάρουν στο διαδίκτυο. Άλλοι τον προτιμούν για το design και άλλοι γιατί δεν ενδιαφέρονται.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου browser και ποιον χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση; Σκέφτηκες ποτέ να δοκιμάσεις κάτι εναλλακτικό από αυτό που χρησιμοποιείς πάντα; Κι αν ναι, ποιος browser σου κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Rating: 4.6/5. From 18 votes.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εφαρμογές για αλλαγή φωνής στο κινητό
Mobile

Δωρεάν εφαρμογές για αλλαγή φωνής στο κινητό

Υπάρχουν αρκετές δωρεάν εφαρμογές για αλλαγή φωνής στο κινητό. Κάθε μια παρέχει διαφορετικούς τρόπους, χαρακτηριστικά και επιλογές για να αλλάξεις την φωνή σου και να την κάνεις πιο διασκεδαστική. Αν και οι περισσότερες εφαρμογές που

Google Chrome Flags που αξίζει να ενεργοποιήσεις
Διάφορα

Google Chrome Flags που αξίζει να ενεργοποιήσεις

Τα Google Chrome Flags (σημαίες) είναι ουσιαστικά διάφορα κριμένα χαρακτηριστικά τα οποία μπορείς να ενεργοποιήσεις, καθένα ξεχωριστά, ώστε να αποκτήσεις περισσότερη ταχύτητα και νέες επιλογές στον αγαπημένη σου web browser. Ο Google Chrome είναι αναμφισβήτητα

Windows Sandbox - Τρέξε τα Windows εικονικά
Desktop Tools

Windows Sandbox – Τρέξε τα Windows εικονικά

Με την έκδοση 1903 των Windows 10, η Microsoft παρουσίασε το Windows Sandbox, ένα εργαλείο για να τρέχεις τα Windows 10 μέσα στα Windows, εντελώς εικονικά, όπως γινόταν τόσα χρόνια με άλλα παρόμοια εργαλεία όπως

Πως να ενεργοποιήσεις το Header στις Ρυθμίσεις των Windows 10
Desktop Tools

Πως να ενεργοποιήσεις το Header στις Ρυθμίσεις των Windows 10

Στα Windows 10, ξεκινώντας με την έκδοση 1903, ή αλλιώς την Ενημέρωση Μαΐου, υπάρχει το νέο Header στις Ρυθμίσεις, το οποίο σου παρέχει ορισμένες έξτρα επιλογές. Παρόλα αυτά, το νέο Header στις Ρυθμίσεις για αρκετούς

Dark Mode στο Facebook Messenger: Νυχτερινή Λειτουργία
Mobile

Ενεργοποίηση του Dark Mode στο Facebook Messenger

Το Dark Mode στο Facebook Messenger (Νυχτερινή Λειτουργία) είναι ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξεις τον σχεδιασμό της εφαρμογής εντελώς δωρεάν και σε μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Το Dark Mode αποτελεί πλέον τη νέα μόδα σχεδιασμού

Πως να δεις ποιες εφαρμογές καταναλώνουν πολύ ίντερνετ στα Windows 10 1
Desktop Tools

Πως να δεις ποιες εφαρμογές καταναλώνουν πολύ ίντερνετ στα Windows 10

Ορισμένες εφαρμογές καταναλώνουν πολύ ίντερνετ στα Windows 10, οπότε αν έχεις περιορισμένο ίντερνετ ή χρησιμοποιείς σύνδεση με δεδομένα, τότε καλό είναι να διακόπτεις την λειτουργία των εφαρμογών που δεν χρησιμοποιείς. Αν έχεις παρατηρήσει χαμηλή ταχύτητα

Microsoft Edge Chromium - Κατέβασμα και εγκατάσταση
Desktop Tools

Microsoft Edge Chromium – Κατέβασμα και εγκατάσταση

Ο Microsoft Edge Chromium είναι ο νέος web browser (περιηγητής) της Microsoft που βασίζεται στο Chromium και μπορείς να κατεβάσεις την Developer ή Canary έκδοση για να το εγκαταστήσεις και να το χρησιμοποιήσεις. Τον περασμένο

Intel Graphics Command Center - Δωρεάν εφαρμογή για ενημέρωση των drivers
Desktop Tools

Intel Graphics Command Center – Δωρεάν εφαρμογή για ενημέρωση των drivers

Το Intel Graphics Command Center είναι η νέα δωρεάν εφαρμογή για τα Windows 10 από την Intel, η οποία ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ενημερώνεις τα drivers, αλλάζεις τις ρυθμίσεις της

Οι 5 Καλύτερες Linux Διανομές για Προγραμματιστές
Τεχνολογία

Οι 5 Καλύτερες Linux Διανομές για Προγραμματιστές

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Linux είναι τόσο καταπληκτικό, είναι χάρη στις εκατοντάδες δυνατότητες που δίνει στους χρήστες του. Για παράδειγμα, το Linux μπορείς να τρέξει σχεδόν σε οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς,

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7
Desktop Tools

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7

Τα Windows 10 είναι μια τεράστια βελτίωση των Windows 7, αλλά επειδή παρέχει νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο σχεδιασμός του είναι ιδανικός για όλους. Ως αποτέλεσμα, αρκετοί χρήστες αναζητούν να βρουν

Δύο οθόνες σε ένα PC μέσω των Windows
Τεχνολογία

Δύο οθόνες σε ένα PC μέσω των Windows

Αν θέλεις να έχεις δύο οθόνες σε ένα PC ή laptop, τότε θα χρειαστεί να κάνεις την εγκατάσταση διπλής οθόνης στα Windows. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ εύκολη και παίρνει μόλις μερικά λεπτά για να

Πως να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive
Desktop Tools

Πως να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive

Αν ψάχνεις έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive έτσι ώστε οτιδήποτε και αν γίνει να έχεις πάντα τα αρχεία σου ασφαλές, τότε ο παρακάτω τρόπος είναι ακριβώς

Περί Παναγιώτης Σακαλάκης 228 Άρθρα
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.