Πως να τραβάς βίντεο τα games στα Windows 10

Αν είσαι gamer, πολύ πιθανόν να έχεις αναρωτηθεί στο παρελθόν πως οι YouTubers τραβάνε βίντεο τα games που παίζουν, πως μιλάνε σε αυτά και εν τέλη πως τα επεξεργάζονται. Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο, σημαίνει πως ήρθε η στιγμή να λύσεις την απορία σου και να ξεκινήσεις να τραβάς κι εσύ τα δικά σου βίντεο. Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσω καλύψω όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται ολόκληρη τη διαδικασία.

Αρχικά, θα πρέπει να έχεις εγκατεστημένα τα Windows 10 στον υπολογιστή σου. Μπορείς να ακολουθήσεις ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας χρησιμοποιώντας και παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού (όπως Windows 7, Vista και 8.1), αλλά σε αυτή την περίπτωση προχωράς εφόσον έχεις ένα δυνατό επεξεργαστή, μια καλή κάρτα γραφικών και τουλάχιστον 4GB RAM για μεγάλες επιδώσεις.

Windows 10 – Τράβα βίντεο τα games χρησιμοποιώντας τη Game Bar

Μετά από αρκετά χρόνια αναμονής, η Microsoft αποφάσισε τελικά να κυκλοφορήσει ένα προ-εγκατεστημένο εργαλείο με το οποίο οι χρήστες έχουν την ικανότητα να καταγράφουν τα πάντα στις οθόνες τους. Τα βίντεο που βγάζεις με το συγκεκριμένο εργαλείο, μπορείς είτε να τα ανεβάσεις απευθείας στο YouTube, είτε σε κάποια ιστοσελίδα, είτε να τα κρατήσεις στον υπολογιστή σου και να τα μοιραστείς με τους φίλους σου.

Windows 10 Xbox App - Game Bar

Μπορείς να το κάνεις αυτό χρησιμοποιώντας τη «Game Bar,» η οποία είναι κομμάτι του «Game DVR» χαρακτηριστικού το οποίο μπορείς να βρεις μέσα στην Xbox εφαρμογή. Τα Windows 10 σου επιτρέπουν να χρησιμοποιείς συγκεκριμένα κουμπιά του πληκτρολογίου για να ξεκινάς την εγγραφή, να κάνεις παύση, να την σταματάς εντελώς και να την αποθηκεύεις. Μπορείς επίσης να τραβάς και φωτογραφίες καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγγραφής.

1. Άνοιξε την εφαρμογή

Για να ανοίξεις την εφαρμογή καθώς παίζεις ένα παιχνίδι, πάτησε το Windows Key και το G (WinKey + G). Θα εμφανιστεί πάνω από το παιχνίδι ένα pop up χωρίς να το διακόψει ή να αλλάξει παράθυρο. Αν πατήσεις το Windows Key + G ενώ δεν παίζεις κάποιο παιχνίδι, το λειτουργικό θα σε ρωτήσει αν είσαι σίγουρος ότι θέλεις να ανοίξεις τη game bar.

Προτού δοκιμάσεις να τρέξεις την εφαρμογή, θα χρειαστεί να κάνεις πρώτα κάποια τεστ. Σε αρκετούς χρήστες η game bar δεν εμφανίστηκε στο πάνω μέρος της οθόνης γιατί οι ρυθμίσεις δεν ήταν σε windowed mode. Η game bar περιέχει εικονίδια από τα οποία μπορείς πολύ γρήγορα να ανοίξεις την Xbox εφαρμογή, να διαχειριστής την background εγγραφή του βίντεο, να τραβήξεις φωτογραφίες, βίντεο και να αλλάξεις τις ρυθμίσεις.

2. Ξεκίνα να τραβάς βίντεο

Για να ξεκινήσεις να τραβάς βίντεο, άνοιξε τη game bar πατώντας Windows Key + G και στη συνέχεια κάνε κλικ στο κόκκινο κουμπί της εγγραφής. Ένα χρονόμετρο θα εμφανιστεί στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του παιχνιδιού σου και θα παραμείνει εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εγγραφής.

Για να σταματήσεις την εγγραφή, ξανά πάτα τα ίδια κουμπιά ώστε να ξανά εμφανιστεί η μπάρα και στη συνέχεια κάνε κλικ στο ίδιο κόκκινο κουμπί. Μπορείς επίσης να ξεκινήσεις και να σταματήσεις την εγγραφή πατώντας τα κουμπιά Windows Key + Alt + R. Αν θελήσεις η μπάρα να εμφανιστεί ή να εξαφανιστεί την ώρα που παίζεις το παιχνίδι, πάτα τα κουμπιά Windows Key + Alt + T. Μπορείς να αλλάξεις αυτά τα κουμπιά από τις ρυθμίσεις του Xbox app.

Τράβηξα βίντεο το GT Racing 2 με το Xbox app χρησιμοποιώντας τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Παρακάτω μπορείς να δεις το αποτέλεσμα:

3. Τράβα μια φωτογραφία

Χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά τη game bar, κάνε κλικ στο εικονίδιο του screenshot (βρίσκεται στο κέντρο) για να τραβήξεις φωτογραφία. Εναλλακτικά, μπορείς να πατήσεις τα κουμπιά Windows Key + Alt + Print.

4. Βρες τα βίντεο και τις φωτογραφίες που τράβηξες

Τα Windows θα αποθηκεύσουν όλα τα βίντεο και τις φωτογραφίες που τράβηξες στον φάκελο Videos\Captures. Τα βίντεο αποθηκεύονται σε μορφή .mp4 και οι φωτογραφίες σε .png, καθένα από αυτά θα έχει την ονομασία του παιχνιδιού και την ημερομηνία της εγγραφής του.

Μπορείς επίσης να δεις τα βίντεο και τις φωτογραφίες από την εφαρμογή του Xbox. Πάνε στην έναρξη των Windows, κάνε αναζήτηση την εφαρμογή ‘Xbox’ και μόλις ανοίξει, στην αριστερή στήλη θα βρεις την επιλογή ‘Game DVR’ στην οποία έχουν προστεθεί όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξες.

Το Xbox app είναι προ-εγκατεστημένο στα Windows 10, αλλά αν το έσβησες και θέλεις να το ξανά εγκαταστήσεις μπορείς είτε να το αναζητήσεις στο Microsoft Store, είτε από εδώ.

Τράβα βίντεο τα games χρησιμοποιώντας το Fraps

Το Fraps είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα για την εγγραφή βίντεο παιχνιδιών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί πλέον την καλύτερη εναλλακτική για χρήστες παλαιότερων Windows, αλλά έρχεται με ένα κόστος. Το πρόγραμμα κοστίζει συνολικά 34.95 ευρώ και μπορείς να πραγματοποιήσεις την αγορά χρησιμοποιώντας τον Paypal λογαριασμό σου.

FrapsΓια να το τεστάρεις, ωστόσο, η εταιρεία παρέχει δωρεάν το Fraps με κάποια μειονεκτήματα. Τα βίντεο θα διαρκούν μόλις 30 δευτερόλεπτα και η ποιότητα των φωτογραφιών θα είναι σε μορφή BMP. Ο τρόπος λειτουργίας του Fraps απαιτεί από τον χρήστη να το τρέχει πάντα με δικαιώματα διαχειριστή.

Το Fraps τραβάει βίντεο σε υψηλή ανάλυση, εφόσον ο υπολογιστής σου είναι αρκετά ισχυρός, με τη μέγιστη υποστηριζόμενη ανάλυση του να φτάνει τα 7680×4800. Χρησιμοποιεί επίσης ένα ιδιόκτητο κωδικοποιητή. Ως εκ τούτου, για να παίξεις τα βίντεο του Fraps απαιτείτε να έχεις εγκατεστημένο είτε το κωδικοποιητή του ίδιου προγράμματος είτε το ffdshow.

Η συμπίεση των βίντεο του είναι αρκετά φτωχή, αφού τα μεγέθη των αρχείων είναι σχετικά μεγάλα: Δύο λεπτά ενός βίντεο με ανάλυση 1920×1080 (HD) μπορεί να καταναλώσει έως και 3,95GB από τη χωρητικότητα του σκληρού σου δίσκου. Υπάρχει η επιλογή να κωδικοποιήσεις τα pixel του RGB, αλλά η προεπιλεγμένη είναι ένα σύστημα YUV για καλύτερη συμπίεση.

Μπορείς να κατεβάσεις το Fraps από εδώ.

Εναλλακτικές του Fraps: ExKode, Bandicam, ShadowPlay (για NVIDIA χρήστες μόνο), Open Broadcaster Software και Action!.

Παρακάτω μπορείς να δεις δύο βίντεο τα οποία τράβηξα χρησιμοποιώντας το Fraps σε laptop με Intel Core i3 επεξεργαστή στα 2.4GHz, κάρτα γραφικών Intel HD 4000, 4GB μνήμης RAM και SSD σκληρό δίσκο (Samsung EVO).

Επεξεργάσου τα βίντεο

Η επεξεργασία ενός βίντεο μπορεί να γίνει με τη χρήση πάρα πολλών και διαφόρων προγραμμάτων. Μερικά αρκετά δημοφιλή και αξιόπιστα προγράμματα είναι το Sony Vegas Pro, το Adobe After Effects, το Pinnacle Studio, το CyberLink PowerDirector, το Adobe Premiere Elements, το Wondershare Filmora και πολλά ακόμα. Για αρχή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Movie Maker της Microsoft ώστε να κάνεις τα πρώτα σου βήματα ως vlogger.

Εσύ με ποιον τρόπο τραβάς βίντεο τα games στα Windows και ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για να τα επεξεργαστείς;

Rating: 5.0/5. From 5 votes.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν προγράμματα

Πως να διαγράψεις ένα πρόγραμμα που δεν διαγράφεται

Σπάνιες φορές συναντάς ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα στα Windows: προσπαθείς να διαγράψεις ένα πρόγραμμα που δεν διαγράφεται, ή ένα αρχείο, ή ακόμα κι έναν φάκελο, χωρίς παρόλα αυτά να γνωρίζεις τον λόγο για

Κόψιμο τραγουδιών MP3 και ένωση για ringtone ήχους (δωρεάν online)
Δωρεάν υπηρεσίες

Κόψιμο τραγουδιών MP3 και ένωση για ringtone ήχους (δωρεάν online)

Με τη χρήση του online δωρεάν εργαλείου “Cut MP3 Files Online” έχεις τη δυνατότητα να κάνεις κόψιμο τραγουδιών (και ένωση) για να έχεις πάντα τον τέλειο ringtone MP3 ήχο από το αγαπημένο σου κομμάτι. Άλλες

3 τρόποι για να αυξήσεις τον βαθμό συγκέντρωσης σου
Υγεία & Αυτοβελτίωση

3 τρόποι για να αυξήσεις τον βαθμό συγκέντρωσης σου

Πόσες ώρες πιστεύεις ότι περνάει ο μέσος άνθρωπος στο κινητό του την ημέρα; 1 ώρα; Το πολύ 2 έτσι; Κι όμως το 50% των ανθρώπων που συμμετείχαν σε μια έρευνα παγκόσμιας κλίμακας, περνάει 5 με

Δωρεάν προγράμματα

Πως να βάλεις κωδικό σε φακέλους και αρχεία με το Encrypto

Το Encrypto είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις κωδικό σε φακέλους και αρχεία, ώστε να τα ασφαλίσεις από οποιονδήποτε προσπαθήσει να τα ανοίξει. Ήξερες ότι ο πιο συχνός τρόπος

Δημιουργία αφίσας στο ίντερνετ - Δωρεάν υπηρεσίες 1
Web

Δημιουργία αφίσας στο ίντερνετ – Δωρεάν υπηρεσίες

Η δημιουργία αφίσας στο ίντερνετ είναι υπόθεση μόλις μερικών λεπτών και εντελώς δωρεάν χάρη στις εντυπωσιακές και άκρως βοηθητικές υπηρεσίες που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Η επαγγελματική δημιουργία αφισών γίνεται με τη χρήση προγραμμάτων

Facebook Messenger Kids - Για να συνομιλούν τα παιδιά σου με ασφάλεια
Δωρεάν εφαρμογές

Facebook Messenger Kids: Για να συνομιλούν τα παιδιά σου με ασφάλεια

Το Facebook Messenger Kids είναι μια δωρεάν εφαρμογή του Facebook η οποία έχει σχεδιαστεί για μικρά παιδιά, επιτρέποντας τους να συνομιλούν με τους κοντινούς τους φίλους και την οικογένεια τους από την mobile ή tablet

Δωρεάν εφαρμογές για να βλέπεις online ταινίες και σειρές
Δωρεάν εφαρμογές

Online ταινίες και σειρές – Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απ’ το να μπορείς να απολαμβάνεις online ταινίες και σειρές με ελληνικούς ή αγγλικούς υπότιτλους, μέσα από δωρεάν εφαρμογές που είναι εύκολο να τις κατεβάσεις και να τις εγκαταστήσεις σε κάθε

Δωρεάν Password Managers - Οι καλύτεροι για το 2018
Δωρεάν προγράμματα

Δωρεάν Password Managers – Οι καλύτεροι για το 2018

Οι καλύτεροι δωρεάν password managers για το 2018 όχι μόνο θα σε ελαφρύνουν απ’ το να θυμάσαι κάθε κωδικό που έχεις βάλει σε ιστοσελίδες και εφαρμογές, αλλά θα σου δημιουργούν αυτόματα και ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης

Comodo Internet Security - Δωρεάν προστασία από ιούς και malware
Δωρεάν προγράμματα

Comodo Internet Security – Δωρεάν προστασία από ιούς και malware

Το Comodo Internet Security είναι ένα δωρεάν Antivirus και Firewall πρόγραμμα το οποίο παρέχει μεγάλη προστασία από ιούς και malware, ενώ ταυτόχρονα κρυπτογραφεί την online σύνδεση των χρηστών όταν επισκέπτονται ιστοσελίδες για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Διάβασε

Το κυνήγι για την ευτυχία, οδηγεί στην καταστροφή της
Lifestyle

Το κυνήγι για την ευτυχία, οδηγεί στην καταστροφή της

Σήμερα όταν μιλάμε για ευτυχία, φτιάχνουμε μια πλασματική εικόνα στο μυαλό μας, σύμφωνα με την οποία, είμαστε συνέχεια χαρούμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας μας. Θέλουμε να πετύχουμε ένα στόχο και να κάνουμε αυτό

4 τρόποι για να εκτιμάς τον εαυτό σου
Lifestyle

4 τρόποι για να εκτιμάς τον εαυτό σου

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που βιώνουμε από την μικρή ηλικία είναι πως το να θέτουμε τον εαυτό μας ως πρώτη προτεραιότητα αποτελεί δείγμα εγωιστικής συμπεριφοράς . Όταν κοιτάμε πρώτα τον εαυτό μας μπορεί να

Πως να πιστεύεις στον εαυτό σου
Υγεία & Αυτοβελτίωση

Πως να ξανά πιστεύεις στον εαυτό σου

Πολλοί άνθρωποι δεν θα τολμήσουν να κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν. Οι σκέψεις «μπορεί να μην τα καταφέρω» «δεν έχω τα εφόδια» «τι θα πουν οι φίλοι μου και η οικογένεια μου» «δεν έχω τα

Παναγιώτης Σακαλάκης
Περί Παναγιώτης Σακαλάκης 178 Άρθρα
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ. Θα με βρεις επίσης και στο Inkstory.gr