Πως να τραβάς βίντεο τα games στα Windows 10

Αν είσαι gamer, πολύ πιθανόν να έχεις αναρωτηθεί στο παρελθόν πως οι YouTubers τραβάνε βίντεο τα games που παίζουν, πως μιλάνε σε αυτά και εν τέλη πως τα επεξεργάζονται. Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο, σημαίνει πως ήρθε η στιγμή να λύσεις την απορία σου και να ξεκινήσεις να τραβάς κι εσύ τα δικά σου βίντεο. Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσω καλύψω όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται ολόκληρη τη διαδικασία.

Αρχικά, θα πρέπει να έχεις εγκατεστημένα τα Windows 10 στον υπολογιστή σου. Μπορείς να ακολουθήσεις ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας χρησιμοποιώντας και παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού (όπως Windows 7, Vista και 8.1), αλλά σε αυτή την περίπτωση προχωράς εφόσον έχεις ένα δυνατό επεξεργαστή, μια καλή κάρτα γραφικών και τουλάχιστον 4GB RAM για μεγάλες επιδώσεις.

Windows 10 – Τράβα βίντεο τα games χρησιμοποιώντας τη Game Bar

Μετά από αρκετά χρόνια αναμονής, η Microsoft αποφάσισε τελικά να κυκλοφορήσει ένα προ-εγκατεστημένο εργαλείο με το οποίο οι χρήστες έχουν την ικανότητα να καταγράφουν τα πάντα στις οθόνες τους. Τα βίντεο που βγάζεις με το συγκεκριμένο εργαλείο, μπορείς είτε να τα ανεβάσεις απευθείας στο YouTube, είτε σε κάποια ιστοσελίδα, είτε να τα κρατήσεις στον υπολογιστή σου και να τα μοιραστείς με τους φίλους σου.

Windows 10 Xbox App - Game Bar

Μπορείς να το κάνεις αυτό χρησιμοποιώντας τη “Game Bar,” η οποία είναι κομμάτι του “Game DVR” χαρακτηριστικού το οποίο μπορείς να βρεις μέσα στην Xbox εφαρμογή. Τα Windows 10 σου επιτρέπουν να χρησιμοποιείς συγκεκριμένα κουμπιά του πληκτρολογίου για να ξεκινάς την εγγραφή, να κάνεις παύση, να την σταματάς εντελώς και να την αποθηκεύεις. Μπορείς επίσης να τραβάς και φωτογραφίες καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγγραφής.

1. Άνοιξε την εφαρμογή

Για να ανοίξεις την εφαρμογή καθώς παίζεις ένα παιχνίδι, πάτησε το Windows Key και το G (WinKey + G). Θα εμφανιστεί πάνω από το παιχνίδι ένα pop up χωρίς να το διακόψει ή να αλλάξει παράθυρο. Αν πατήσεις το Windows Key + G ενώ δεν παίζεις κάποιο παιχνίδι, το λειτουργικό θα σε ρωτήσει αν είσαι σίγουρος ότι θέλεις να ανοίξεις τη game bar.

Προτού δοκιμάσεις να τρέξεις την εφαρμογή, θα χρειαστεί να κάνεις πρώτα κάποια τεστ. Σε αρκετούς χρήστες η game bar δεν εμφανίστηκε στο πάνω μέρος της οθόνης γιατί οι ρυθμίσεις δεν ήταν σε windowed mode. Η game bar περιέχει εικονίδια από τα οποία μπορείς πολύ γρήγορα να ανοίξεις την Xbox εφαρμογή, να διαχειριστής την background εγγραφή του βίντεο, να τραβήξεις φωτογραφίες, βίντεο και να αλλάξεις τις ρυθμίσεις.

2. Ξεκίνα να τραβάς βίντεο

Για να ξεκινήσεις να τραβάς βίντεο, άνοιξε τη game bar πατώντας Windows Key + G και στη συνέχεια κάνε κλικ στο κόκκινο κουμπί της εγγραφής. Ένα χρονόμετρο θα εμφανιστεί στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του παιχνιδιού σου και θα παραμείνει εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εγγραφής.

Για να σταματήσεις την εγγραφή, ξανά πάτα τα ίδια κουμπιά ώστε να ξανά εμφανιστεί η μπάρα και στη συνέχεια κάνε κλικ στο ίδιο κόκκινο κουμπί. Μπορείς επίσης να ξεκινήσεις και να σταματήσεις την εγγραφή πατώντας τα κουμπιά Windows Key + Alt + R. Αν θελήσεις η μπάρα να εμφανιστεί ή να εξαφανιστεί την ώρα που παίζεις το παιχνίδι, πάτα τα κουμπιά Windows Key + Alt + T. Μπορείς να αλλάξεις αυτά τα κουμπιά από τις ρυθμίσεις του Xbox app.

Τράβηξα βίντεο το GT Racing 2 με το Xbox app χρησιμοποιώντας τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Παρακάτω μπορείς να δεις το αποτέλεσμα:

3. Τράβα μια φωτογραφία

Χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά τη game bar, κάνε κλικ στο εικονίδιο του screenshot (βρίσκεται στο κέντρο) για να τραβήξεις φωτογραφία. Εναλλακτικά, μπορείς να πατήσεις τα κουμπιά Windows Key + Alt + Print.

4. Βρες τα βίντεο και τις φωτογραφίες που τράβηξες

Τα Windows θα αποθηκεύσουν όλα τα βίντεο και τις φωτογραφίες που τράβηξες στον φάκελο Videos\Captures. Τα βίντεο αποθηκεύονται σε μορφή .mp4 και οι φωτογραφίες σε .png, καθένα από αυτά θα έχει την ονομασία του παιχνιδιού και την ημερομηνία της εγγραφής του.

Μπορείς επίσης να δεις τα βίντεο και τις φωτογραφίες από την εφαρμογή του Xbox. Πάνε στην έναρξη των Windows, κάνε αναζήτηση την εφαρμογή ‘Xbox’ και μόλις ανοίξει, στην αριστερή στήλη θα βρεις την επιλογή ‘Game DVR’ στην οποία έχουν προστεθεί όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξες.

Το Xbox app είναι προ-εγκατεστημένο στα Windows 10, αλλά αν το έσβησες και θέλεις να το ξανά εγκαταστήσεις μπορείς είτε να το αναζητήσεις στο Microsoft Store, είτε από εδώ.

Τράβα βίντεο τα games χρησιμοποιώντας το Fraps

Το Fraps είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα για την εγγραφή βίντεο παιχνιδιών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί πλέον την καλύτερη εναλλακτική για χρήστες παλαιότερων Windows, αλλά έρχεται με ένα κόστος. Το πρόγραμμα κοστίζει συνολικά 34.95 ευρώ και μπορείς να πραγματοποιήσεις την αγορά χρησιμοποιώντας τον Paypal λογαριασμό σου.

FrapsΓια να το τεστάρεις, ωστόσο, η εταιρεία παρέχει δωρεάν το Fraps με κάποια μειονεκτήματα. Τα βίντεο θα διαρκούν μόλις 30 δευτερόλεπτα και η ποιότητα των φωτογραφιών θα είναι σε μορφή BMP. Ο τρόπος λειτουργίας του Fraps απαιτεί από τον χρήστη να το τρέχει πάντα με δικαιώματα διαχειριστή.

Το Fraps τραβάει βίντεο σε υψηλή ανάλυση, εφόσον ο υπολογιστής σου είναι αρκετά ισχυρός, με τη μέγιστη υποστηριζόμενη ανάλυση του να φτάνει τα 7680×4800. Χρησιμοποιεί επίσης ένα ιδιόκτητο κωδικοποιητή. Ως εκ τούτου, για να παίξεις τα βίντεο του Fraps απαιτείτε να έχεις εγκατεστημένο είτε το κωδικοποιητή του ίδιου προγράμματος είτε το ffdshow.

Η συμπίεση των βίντεο του είναι αρκετά φτωχή, αφού τα μεγέθη των αρχείων είναι σχετικά μεγάλα: Δύο λεπτά ενός βίντεο με ανάλυση 1920×1080 (HD) μπορεί να καταναλώσει έως και 3,95GB από τη χωρητικότητα του σκληρού σου δίσκου. Υπάρχει η επιλογή να κωδικοποιήσεις τα pixel του RGB, αλλά η προεπιλεγμένη είναι ένα σύστημα YUV για καλύτερη συμπίεση.

Μπορείς να κατεβάσεις το Fraps από εδώ.

Εναλλακτικές του Fraps: ExKode, Bandicam, ShadowPlay (για NVIDIA χρήστες μόνο), Open Broadcaster Software και Action!.

Παρακάτω μπορείς να δεις δύο βίντεο τα οποία τράβηξα χρησιμοποιώντας το Fraps σε laptop με Intel Core i3 επεξεργαστή στα 2.4GHz, κάρτα γραφικών Intel HD 4000, 4GB μνήμης RAM και SSD σκληρό δίσκο (Samsung EVO).

Επεξεργάσου τα βίντεο

Η επεξεργασία ενός βίντεο μπορεί να γίνει με τη χρήση πάρα πολλών και διαφόρων προγραμμάτων. Μερικά αρκετά δημοφιλή και αξιόπιστα προγράμματα είναι το Sony Vegas Pro, το Adobe After Effects, το Pinnacle Studio, το CyberLink PowerDirector, το Adobe Premiere Elements, το Wondershare Filmora και πολλά ακόμα. Για αρχή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Movie Maker της Microsoft ώστε να κάνεις τα πρώτα σου βήματα ως vlogger.

Εσύ με ποιον τρόπο τραβάς βίντεο τα games στα Windows και ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για να τα επεξεργαστείς;

Rating: 5.0/5. From 5 votes.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Games

Τα 5 καλύτερα video games για να λιώσετε αυτό το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι ήρθε για τα καλά! με τα 5 καλύτερα video games. Αλλά εν μέσω του ζεστού καιρού, μερικές φορές δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να κλείνεσαι στο γραφείο σου με φουλ το αιρ

η Apple ενδέχεται να κυκλοφορήσει τρία νέα iPhone το 2018
Διάφορα

Η Apple ενδέχεται να κυκλοφορήσει τρία νέα iPhone το 2018

Εαν η τιμή εκκίνησης των 1.200€ σας έκανε να παραλείψετε το iPhone X, ίσως κάνατε την σωστή κίνηση!Φέτος θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε το full screen iPhone σας στην τιμή των 600€, σύμφωνα με

Τι είναι το Bluetooth 5; Ότι χρειάζεται να γνωρίζεις για τη νέα τεχνολογία
Τεχνολογία

Τι είναι το Bluetooth 5; Ότι χρειάζεται να γνωρίζεις για τη νέα τεχνολογία

Σε αντίθεση με τους υπέρυθρες που εξαφανίστηκαν πριν χρόνια, το Bluetooth 5 είναι η νέα ανανεωμένη έκδοση που ήρθε για να μείνει και να βελτιώσει κάθε ασύρματη τεχνολογία που επρόκειτο να κυκλοφορήσει στο σύντομο μέλλον.

5 οικονομικά drones για καταγραφή βίντεο και φωτογραφιών
Προσφορές

5 οικονομικά drones για καταγραφή βίντεο και φωτογραφιών

Τα τελευταία χρόνια τα drones έχουν κεντρίσει τη προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων χάρη στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και τις δυνατότητες που παρέχουν για την καταγραφή βίντεο και φωτογραφιών. Επίσης, είναι απίστευτα διασκεδαστικά και όλοι

Xiaomi Mi Notebook Air - Ένα laptop που στοχεύει σε κάθε χρήση
Reviews

Xiaomi Mi Notebook Air – Ένα laptop που στοχεύει σε κάθε χρήση

Το Xiaomi Mi Notebook Air ήρθε για να ανταγωνιστεί τα laptops των γνωστότερων και μεγαλύτερων εταιρειών και να καλύψει τις βασικές ανάγκες κάθε μέσου και ειδικευμένου χρήστη. Με σχεδιασμό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από

Τα καλύτερα ποντίκια για υπολογιστή κάτω των 10 ευρώ
Προσφορές

Τα καλύτερα ποντίκια για υπολογιστή κάτω των 10 ευρώ

Τα ποντίκια είναι ένα από τα πιο βασικά και σημαντικά θέματα για έναν κάτοχο υπολογιστή. Αν το ποντίκι δεν κάθεται σωστά στο χέρι σου, δεν έχει καλό σχεδιασμό και σου κάνει “παιχνίδια” εμφανίζοντας διάφορα προβλήματα,

Απενεργοποίηση ήχων του συστήματος στα Windows 10
Desktop Tools

Απενεργοποίηση ήχων του συστήματος στα Windows 10

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft από τα συνεχόμενα “μπιπς” που ακούγονται. Ευτυχώς, η απενεργοποίηση ήχων του συστήματος στα Windows 10 είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Αν έχεις βαρεθεί να

Blackview S8 4G Phablet - Ένα παντοδύναμο αλλά οικονομικό smartphone
Προσφορές

Blackview S8 4G Phablet – Ένα παντοδύναμο αλλά οικονομικό smartphone

Το Blackview S8 είναι από αυτά τα smartphones που μπορείς να αγοράσεις με κάτω από 200 ευρώ και στη συνέχεια να τα κάνεις αναμέτρηση με άλλες πανάκριβες ναυαρχίδες από γνωστές εταιρείες που πουλάνε περισσότερο όνομα παρά

Τσάντες πλάτης για laptops - Τα καλύτερα οικονομικότερα backpack
Προσφορές

Τσάντες πλάτης για laptops – Τα καλύτερα οικονομικότερα backpack

Οι καλές τσάντες πλάτης για laptops θα σε σώσουν από πολύ κούραση και πόνο στους ώμους όταν κουβαλάς και το laptop αλλά και διάφορα άλλα πράγματα μαζί σου για πολλές ώρες. Οι τσάντες ώμου είναι

Ανθεκτικά κινητά με μεγάλη αντοχή για σκληρή μεταχείριση
Προσφορές

Ανθεκτικά κινητά με μεγάλη αντοχή για σκληρή μεταχείριση

Ανάλογα με την καθημερινότητα και την εργασία σου, υπάρχουν ορισμένα ανθεκτικά κινητά που έχουν τόσο μεγάλη αντοχή, που αντέχουν σκληρή καθημερινή μεταχείριση, πεσίματα, τη σκόνη, το νερό και πάει λέγοντας. Το πρόβλημα, παρόλα αυτά, με

Οικονομικά μικρόφωνα για PC, vloggers και podcasters
Προσφορές

Οικονομικά μικρόφωνα για PC, vloggers και podcasters

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα περισσότερα οικονομικά μικρόφωνα για PC είναι ο ήχος της φωνής ο οποίος συχνά ακούγεται με χαμηλή ποιότητα, έχει θόρυβο από πίσω και κρατάει όλους τους ενοχλητικούς ήχους. Αν είσαι vlogger

Θήκες Σκληρών Δίσκων - Πως να μετατρέψεις τον παλιό σου δίσκο σε εξωτερικό
Προσφορές

Θήκες Σκληρών Δίσκων – Πως να μετατρέψεις τον παλιό σου δίσκο σε εξωτερικό

Οι θήκες σκληρών δίσκων είναι ιδιαίτερα οικονομικές και η διαδικασία για να μετατρέψεις έναν παλιό σου εσωτερικό σκληρό δίσκο σε εξωτερικό είναι υπόθεση λεπτών. Είναι επίσης μια σοφή επιλογή, καθώς με αυτόν τον τρόπο φροντίζεις

Παναγιώτης Σακαλάκης
Περί Παναγιώτης Σακαλάκης 201 Άρθρα
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ. Θα με βρεις επίσης και στο Inkstory.gr