Πως να τραβάς βίντεο τα games στα Windows 10

Αν είσαι gamer, πολύ πιθανόν να έχεις αναρωτηθεί στο παρελθόν πως οι YouTubers τραβάνε βίντεο τα games που παίζουν, πως μιλάνε σε αυτά και εν τέλη πως τα επεξεργάζονται. Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο, σημαίνει πως ήρθε η στιγμή να λύσεις την απορία σου και να ξεκινήσεις να τραβάς κι εσύ τα δικά σου βίντεο. Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσω καλύψω όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται ολόκληρη τη διαδικασία.

Αρχικά, θα πρέπει να έχεις εγκατεστημένα τα Windows 10 στον υπολογιστή σου. Μπορείς να ακολουθήσεις ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας χρησιμοποιώντας και παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού (όπως Windows 7, Vista και 8.1), αλλά σε αυτή την περίπτωση προχωράς εφόσον έχεις ένα δυνατό επεξεργαστή, μια καλή κάρτα γραφικών και τουλάχιστον 4GB RAM για μεγάλες επιδώσεις.

Windows 10 – Τράβα βίντεο τα games χρησιμοποιώντας τη Game Bar

Μετά από αρκετά χρόνια αναμονής, η Microsoft αποφάσισε τελικά να κυκλοφορήσει ένα προ-εγκατεστημένο εργαλείο με το οποίο οι χρήστες έχουν την ικανότητα να καταγράφουν τα πάντα στις οθόνες τους. Τα βίντεο που βγάζεις με το συγκεκριμένο εργαλείο, μπορείς είτε να τα ανεβάσεις απευθείας στο YouTube, είτε σε κάποια ιστοσελίδα, είτε να τα κρατήσεις στον υπολογιστή σου και να τα μοιραστείς με τους φίλους σου.

Windows 10 Xbox App - Game Bar

Μπορείς να το κάνεις αυτό χρησιμοποιώντας τη “Game Bar,” η οποία είναι κομμάτι του “Game DVR” χαρακτηριστικού το οποίο μπορείς να βρεις μέσα στην Xbox εφαρμογή. Τα Windows 10 σου επιτρέπουν να χρησιμοποιείς συγκεκριμένα κουμπιά του πληκτρολογίου για να ξεκινάς την εγγραφή, να κάνεις παύση, να την σταματάς εντελώς και να την αποθηκεύεις. Μπορείς επίσης να τραβάς και φωτογραφίες καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγγραφής.

1. Άνοιξε την εφαρμογή

Για να ανοίξεις την εφαρμογή καθώς παίζεις ένα παιχνίδι, πάτησε το Windows Key και το G (WinKey + G). Θα εμφανιστεί πάνω από το παιχνίδι ένα pop up χωρίς να το διακόψει ή να αλλάξει παράθυρο. Αν πατήσεις το Windows Key + G ενώ δεν παίζεις κάποιο παιχνίδι, το λειτουργικό θα σε ρωτήσει αν είσαι σίγουρος ότι θέλεις να ανοίξεις τη game bar.

Προτού δοκιμάσεις να τρέξεις την εφαρμογή, θα χρειαστεί να κάνεις πρώτα κάποια τεστ. Σε αρκετούς χρήστες η game bar δεν εμφανίστηκε στο πάνω μέρος της οθόνης γιατί οι ρυθμίσεις δεν ήταν σε windowed mode. Η game bar περιέχει εικονίδια από τα οποία μπορείς πολύ γρήγορα να ανοίξεις την Xbox εφαρμογή, να διαχειριστής την background εγγραφή του βίντεο, να τραβήξεις φωτογραφίες, βίντεο και να αλλάξεις τις ρυθμίσεις.

2. Ξεκίνα να τραβάς βίντεο

Για να ξεκινήσεις να τραβάς βίντεο, άνοιξε τη game bar πατώντας Windows Key + G και στη συνέχεια κάνε κλικ στο κόκκινο κουμπί της εγγραφής. Ένα χρονόμετρο θα εμφανιστεί στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του παιχνιδιού σου και θα παραμείνει εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εγγραφής.

Για να σταματήσεις την εγγραφή, ξανά πάτα τα ίδια κουμπιά ώστε να ξανά εμφανιστεί η μπάρα και στη συνέχεια κάνε κλικ στο ίδιο κόκκινο κουμπί. Μπορείς επίσης να ξεκινήσεις και να σταματήσεις την εγγραφή πατώντας τα κουμπιά Windows Key + Alt + R. Αν θελήσεις η μπάρα να εμφανιστεί ή να εξαφανιστεί την ώρα που παίζεις το παιχνίδι, πάτα τα κουμπιά Windows Key + Alt + T. Μπορείς να αλλάξεις αυτά τα κουμπιά από τις ρυθμίσεις του Xbox app.

Τράβηξα βίντεο το GT Racing 2 με το Xbox app χρησιμοποιώντας τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Παρακάτω μπορείς να δεις το αποτέλεσμα:

3. Τράβα μια φωτογραφία

Χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά τη game bar, κάνε κλικ στο εικονίδιο του screenshot (βρίσκεται στο κέντρο) για να τραβήξεις φωτογραφία. Εναλλακτικά, μπορείς να πατήσεις τα κουμπιά Windows Key + Alt + Print.

4. Βρες τα βίντεο και τις φωτογραφίες που τράβηξες

Τα Windows θα αποθηκεύσουν όλα τα βίντεο και τις φωτογραφίες που τράβηξες στον φάκελο Videos\Captures. Τα βίντεο αποθηκεύονται σε μορφή .mp4 και οι φωτογραφίες σε .png, καθένα από αυτά θα έχει την ονομασία του παιχνιδιού και την ημερομηνία της εγγραφής του.

Μπορείς επίσης να δεις τα βίντεο και τις φωτογραφίες από την εφαρμογή του Xbox. Πάνε στην έναρξη των Windows, κάνε αναζήτηση την εφαρμογή ‘Xbox’ και μόλις ανοίξει, στην αριστερή στήλη θα βρεις την επιλογή ‘Game DVR’ στην οποία έχουν προστεθεί όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξες.

Το Xbox app είναι προ-εγκατεστημένο στα Windows 10, αλλά αν το έσβησες και θέλεις να το ξανά εγκαταστήσεις μπορείς είτε να το αναζητήσεις στο Microsoft Store, είτε από εδώ.

Τράβα βίντεο τα games χρησιμοποιώντας το Fraps

Το Fraps είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα για την εγγραφή βίντεο παιχνιδιών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί πλέον την καλύτερη εναλλακτική για χρήστες παλαιότερων Windows, αλλά έρχεται με ένα κόστος. Το πρόγραμμα κοστίζει συνολικά 34.95 ευρώ και μπορείς να πραγματοποιήσεις την αγορά χρησιμοποιώντας τον Paypal λογαριασμό σου.

FrapsΓια να το τεστάρεις, ωστόσο, η εταιρεία παρέχει δωρεάν το Fraps με κάποια μειονεκτήματα. Τα βίντεο θα διαρκούν μόλις 30 δευτερόλεπτα και η ποιότητα των φωτογραφιών θα είναι σε μορφή BMP. Ο τρόπος λειτουργίας του Fraps απαιτεί από τον χρήστη να το τρέχει πάντα με δικαιώματα διαχειριστή.

Το Fraps τραβάει βίντεο σε υψηλή ανάλυση, εφόσον ο υπολογιστής σου είναι αρκετά ισχυρός, με τη μέγιστη υποστηριζόμενη ανάλυση του να φτάνει τα 7680×4800. Χρησιμοποιεί επίσης ένα ιδιόκτητο κωδικοποιητή. Ως εκ τούτου, για να παίξεις τα βίντεο του Fraps απαιτείτε να έχεις εγκατεστημένο είτε το κωδικοποιητή του ίδιου προγράμματος είτε το ffdshow.

Η συμπίεση των βίντεο του είναι αρκετά φτωχή, αφού τα μεγέθη των αρχείων είναι σχετικά μεγάλα: Δύο λεπτά ενός βίντεο με ανάλυση 1920×1080 (HD) μπορεί να καταναλώσει έως και 3,95GB από τη χωρητικότητα του σκληρού σου δίσκου. Υπάρχει η επιλογή να κωδικοποιήσεις τα pixel του RGB, αλλά η προεπιλεγμένη είναι ένα σύστημα YUV για καλύτερη συμπίεση.

Μπορείς να κατεβάσεις το Fraps από εδώ.

Εναλλακτικές του Fraps: ExKode, Bandicam, ShadowPlay (για NVIDIA χρήστες μόνο), Open Broadcaster Software και Action!.

Παρακάτω μπορείς να δεις δύο βίντεο τα οποία τράβηξα χρησιμοποιώντας το Fraps σε laptop με Intel Core i3 επεξεργαστή στα 2.4GHz, κάρτα γραφικών Intel HD 4000, 4GB μνήμης RAM και SSD σκληρό δίσκο (Samsung EVO).

Επεξεργάσου τα βίντεο

Η επεξεργασία ενός βίντεο μπορεί να γίνει με τη χρήση πάρα πολλών και διαφόρων προγραμμάτων. Μερικά αρκετά δημοφιλή και αξιόπιστα προγράμματα είναι το Sony Vegas Pro, το Adobe After Effects, το Pinnacle Studio, το CyberLink PowerDirector, το Adobe Premiere Elements, το Wondershare Filmora και πολλά ακόμα. Για αρχή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Movie Maker της Microsoft ώστε να κάνεις τα πρώτα σου βήματα ως vlogger.

Εσύ με ποιον τρόπο τραβάς βίντεο τα games στα Windows και ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για να τα επεξεργαστείς;

Πως να τραβάς βίντεο τα games στα Windows 10
5 (100%) 4 votes


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Mobile

WhatTheFont – Βρες κάθε γραμματοσειρά από το Android ή iOS

Το WhatTheFont είναι μια νέα εφαρμογή που ήρθε για να μείνει. Για την ακρίβεια, πρόκειται για το Shazam των γραμματοσειρών, καθώς μπορεί να αναγνωρίσει οποιαδήποτε γραμματοσειρά του δείξεις με την κάμερα της συσκευής σου –

Laptop με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας - Τα καλύτερα του 2017
Προσφορές

Laptop με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας – Τα καλύτερα του 2017

Αν ψάχνεις να αγοράσεις ένα καινούργιο laptop με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, το οποίο παρόλα αυτά να σου παρέχει μεγάλες αποδόσεις για να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου χωρίς καθυστερήσεις, τότε η παρακάτω λίστα είναι

Πρόβλημα με τη μπαταρία του tablet; Να πως να την φτιάξεις
Mobile

Πρόβλημα με τη μπαταρία του tablet; Να πως να την φτιάξεις

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη μπαταρία του tablet τους. Δεν έχει σημασία αν είναι Samsung, Lenovo, MLS, Turbo X και πάει λέγοντας, ή το κόστος με το οποίο το αγόρασες, σημασία

Δεν φορτίζει η μπαταρία του laptop - Τι φταίει και πως να το φτιάξεις
Τεχνολογία

Δεν φορτίζει η μπαταρία του laptop – Τι φταίει και πως να το φτιάξεις

Αν δεν φορτίζει η μπαταρία του laptop σου υπάρχουν μερικοί τρόποι για να καταλάβεις τι φταίει και αν μπορείς να την φτιάξεις. Το πρόβλημα της μπαταρίας μπορεί να ευθύνεται σε πολλούς παράγοντες και στο σημερινό

Εγκατάσταση των Windows 95 μέσω Virtual Machine
Desktop Tools

Εγκατάσταση των Windows 95 μέσω Virtual Machine

Τα Windows 95 της Microsoft ήταν ένα τεράστιο βήμα από τα Windows 3.1. Ήταν η πρώτη έκδοση των Windows που περιλάμβανε το μενού της έναρξης, τη κλασική επιφάνεια εργασίας και πολλές επιλογές που χρησιμοποιούμε μέχρι

Εξοικονόμηση δεδομένων για περισσότερο mobile ίντερνετ
Mobile

Εξοικονόμηση δεδομένων για περισσότερο mobile ίντερνετ

Με τη σωστή εξοικονόμηση δεδομένων, όχι μόνο θα έχεις περισσότερο ίντερνετ στη mobile συσκευή σου, αλλά εφαρμογές όπως το Facebook, το Instagram, το YouTube κ.α., θα καταναλώνουν λιγότερα megabytes. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους

Πως να κατεβάζεις Steam games στον υπολογιστή από το κινητό σου
Desktop Tools

Πως να κατεβάζεις Steam games στον υπολογιστή από το κινητό σου

Το Steam σου επιτρέπει να κατεβάζεις και να κάνεις εγκατάσταση παιχνίδια απευθείας από το smartphone σου, ακριβώς όπως μπορείς να κάνεις και με το PlayStation 4 ή το Xbox One. Μπορείς να κατεβάσεις όσα Steam

Πως να βρεις το χαμένο κινητό σου - Εντοπισμός κλεμμένης συσκευής
Mobile

Πως να βρεις το χαμένο κινητό σου – Εντοπισμός κλεμμένης συσκευής

Ένα χαμένο κινητό (ή κλεμμένο, εν πάση περίπτωση) μπορεί να εντοπιστεί με αρκετούς τρόπους, αλλά οι περισσότεροι απαιτούν από τον χρήστη να έχει περάσει προηγουμένως μια εφαρμογή εντοπισμού. Αλλά επειδή οι περισσότεροι χρήστες παραλείπουν να

Βάλε να παίζει μουσική όταν σε καλούν από το Calling Tunes
Mobile

Βάλε να παίζει μουσική όταν σε καλούν από το Calling Tunes

Αν θέλεις να παίζει η αγαπημένη σου μουσική όταν σε καλούν, τότε μπορείς να ενεργοποιήσεις το Calling Tunes εύκολα και γρήγορα είτε μέσα από την σελίδα της Cosmote, είτε μέσα από την εφαρμογή του What’s

Δωρεάν GTK Ubuntu themes και icons (και πως να τα εγκαταστήσεις)
Desktop Tools

Δωρεάν GTK Ubuntu themes και icons (και πως να τα εγκαταστήσεις)

Η Linux κοινότητα αποτελείται από εκατομμύρια χρήστες και τα δωρεάν Ubuntu themes και icons που υπάρχουν είναι εκατοντάδες. Αυτά τα themes και τα icons λειτουργούν φυσικά και σε άλλες διανομές που βασίζονται στο Ubuntu/Debian, συμπεριλαμβανομένων

Επικοινωνία με το Facebook (ο απόλυτος οδηγός)
Web

Επικοινωνία με το Facebook (ο απόλυτος οδηγός)

Υπήρξε ποτέ κάποια στιγμή όπου χρειάστηκε να έρθεις σε επικοινωνία με το Facebook για κάποιο πρόβλημα που αντιμετώπιζες; Ή μήπως για κάποια ερώτηση που ήθελες να κάνεις σχετικά με τα προσωπικά σου δεδομένα, τις σελίδες

Οι καλύτεροι τρόποι για να κάνεις backup τον υπολογιστή σου
Desktop Tools

Οι καλύτεροι τρόποι για να κάνεις backup τον υπολογιστή σου

Υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι για να κάνεις backup τον υπολογιστή σου. Από προγράμματα, cloud storage υπηρεσίες μέχρι και εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, οι επιλογές είναι στην κυριολεξία αμέτρητες. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να παραλείπουν τη διαδικασία

Παναγιώτης Σακαλάκης
About Παναγιώτης Σακαλάκης 159 Articles

Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ. Θα με βρεις επίσης και στο Inkstory.gr