Πως να τραβάς βίντεο τα games στα Windows 10

Αν είσαι gamer, πολύ πιθανόν να έχεις αναρωτηθεί στο παρελθόν πως οι YouTubers τραβάνε βίντεο τα games που παίζουν, πως μιλάνε σε αυτά και εν τέλη πως τα επεξεργάζονται. Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο, σημαίνει πως ήρθε η στιγμή να λύσεις την απορία σου και να ξεκινήσεις να τραβάς κι εσύ τα δικά σου βίντεο. Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσω καλύψω όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται ολόκληρη τη διαδικασία.

Αρχικά, θα πρέπει να έχεις εγκατεστημένα τα Windows 10 στον υπολογιστή σου. Μπορείς να ακολουθήσεις ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας χρησιμοποιώντας και παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού (όπως Windows 7, Vista και 8.1), αλλά σε αυτή την περίπτωση προχωράς εφόσον έχεις ένα δυνατό επεξεργαστή, μια καλή κάρτα γραφικών και τουλάχιστον 4GB RAM για μεγάλες επιδώσεις.

Windows 10 – Τράβα βίντεο τα games χρησιμοποιώντας τη Game Bar

Μετά από αρκετά χρόνια αναμονής, η Microsoft αποφάσισε τελικά να κυκλοφορήσει ένα προ-εγκατεστημένο εργαλείο με το οποίο οι χρήστες έχουν την ικανότητα να καταγράφουν τα πάντα στις οθόνες τους. Τα βίντεο που βγάζεις με το συγκεκριμένο εργαλείο, μπορείς είτε να τα ανεβάσεις απευθείας στο YouTube, είτε σε κάποια ιστοσελίδα, είτε να τα κρατήσεις στον υπολογιστή σου και να τα μοιραστείς με τους φίλους σου.

Windows 10 Xbox App - Game Bar

Μπορείς να το κάνεις αυτό χρησιμοποιώντας τη “Game Bar,” η οποία είναι κομμάτι του “Game DVR” χαρακτηριστικού το οποίο μπορείς να βρεις μέσα στην Xbox εφαρμογή. Τα Windows 10 σου επιτρέπουν να χρησιμοποιείς συγκεκριμένα κουμπιά του πληκτρολογίου για να ξεκινάς την εγγραφή, να κάνεις παύση, να την σταματάς εντελώς και να την αποθηκεύεις. Μπορείς επίσης να τραβάς και φωτογραφίες καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγγραφής.

1. Άνοιξε την εφαρμογή

Για να ανοίξεις την εφαρμογή καθώς παίζεις ένα παιχνίδι, πάτησε το Windows Key και το G (WinKey + G). Θα εμφανιστεί πάνω από το παιχνίδι ένα pop up χωρίς να το διακόψει ή να αλλάξει παράθυρο. Αν πατήσεις το Windows Key + G ενώ δεν παίζεις κάποιο παιχνίδι, το λειτουργικό θα σε ρωτήσει αν είσαι σίγουρος ότι θέλεις να ανοίξεις τη game bar.

Προτού δοκιμάσεις να τρέξεις την εφαρμογή, θα χρειαστεί να κάνεις πρώτα κάποια τεστ. Σε αρκετούς χρήστες η game bar δεν εμφανίστηκε στο πάνω μέρος της οθόνης γιατί οι ρυθμίσεις δεν ήταν σε windowed mode. Η game bar περιέχει εικονίδια από τα οποία μπορείς πολύ γρήγορα να ανοίξεις την Xbox εφαρμογή, να διαχειριστής την background εγγραφή του βίντεο, να τραβήξεις φωτογραφίες, βίντεο και να αλλάξεις τις ρυθμίσεις.

2. Ξεκίνα να τραβάς βίντεο

Για να ξεκινήσεις να τραβάς βίντεο, άνοιξε τη game bar πατώντας Windows Key + G και στη συνέχεια κάνε κλικ στο κόκκινο κουμπί της εγγραφής. Ένα χρονόμετρο θα εμφανιστεί στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του παιχνιδιού σου και θα παραμείνει εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εγγραφής.

Για να σταματήσεις την εγγραφή, ξανά πάτα τα ίδια κουμπιά ώστε να ξανά εμφανιστεί η μπάρα και στη συνέχεια κάνε κλικ στο ίδιο κόκκινο κουμπί. Μπορείς επίσης να ξεκινήσεις και να σταματήσεις την εγγραφή πατώντας τα κουμπιά Windows Key + Alt + R. Αν θελήσεις η μπάρα να εμφανιστεί ή να εξαφανιστεί την ώρα που παίζεις το παιχνίδι, πάτα τα κουμπιά Windows Key + Alt + T. Μπορείς να αλλάξεις αυτά τα κουμπιά από τις ρυθμίσεις του Xbox app.

Τράβηξα βίντεο το GT Racing 2 με το Xbox app χρησιμοποιώντας τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Παρακάτω μπορείς να δεις το αποτέλεσμα:

3. Τράβα μια φωτογραφία

Χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά τη game bar, κάνε κλικ στο εικονίδιο του screenshot (βρίσκεται στο κέντρο) για να τραβήξεις φωτογραφία. Εναλλακτικά, μπορείς να πατήσεις τα κουμπιά Windows Key + Alt + Print.

4. Βρες τα βίντεο και τις φωτογραφίες που τράβηξες

Τα Windows θα αποθηκεύσουν όλα τα βίντεο και τις φωτογραφίες που τράβηξες στον φάκελο Videos\Captures. Τα βίντεο αποθηκεύονται σε μορφή .mp4 και οι φωτογραφίες σε .png, καθένα από αυτά θα έχει την ονομασία του παιχνιδιού και την ημερομηνία της εγγραφής του.

Μπορείς επίσης να δεις τα βίντεο και τις φωτογραφίες από την εφαρμογή του Xbox. Πάνε στην έναρξη των Windows, κάνε αναζήτηση την εφαρμογή ‘Xbox’ και μόλις ανοίξει, στην αριστερή στήλη θα βρεις την επιλογή ‘Game DVR’ στην οποία έχουν προστεθεί όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξες.

Το Xbox app είναι προ-εγκατεστημένο στα Windows 10, αλλά αν το έσβησες και θέλεις να το ξανά εγκαταστήσεις μπορείς είτε να το αναζητήσεις στο Microsoft Store, είτε από εδώ.

Τράβα βίντεο τα games χρησιμοποιώντας το Fraps

Το Fraps είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα για την εγγραφή βίντεο παιχνιδιών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί πλέον την καλύτερη εναλλακτική για χρήστες παλαιότερων Windows, αλλά έρχεται με ένα κόστος. Το πρόγραμμα κοστίζει συνολικά 34.95 ευρώ και μπορείς να πραγματοποιήσεις την αγορά χρησιμοποιώντας τον Paypal λογαριασμό σου.

FrapsΓια να το τεστάρεις, ωστόσο, η εταιρεία παρέχει δωρεάν το Fraps με κάποια μειονεκτήματα. Τα βίντεο θα διαρκούν μόλις 30 δευτερόλεπτα και η ποιότητα των φωτογραφιών θα είναι σε μορφή BMP. Ο τρόπος λειτουργίας του Fraps απαιτεί από τον χρήστη να το τρέχει πάντα με δικαιώματα διαχειριστή.

Το Fraps τραβάει βίντεο σε υψηλή ανάλυση, εφόσον ο υπολογιστής σου είναι αρκετά ισχυρός, με τη μέγιστη υποστηριζόμενη ανάλυση του να φτάνει τα 7680×4800. Χρησιμοποιεί επίσης ένα ιδιόκτητο κωδικοποιητή. Ως εκ τούτου, για να παίξεις τα βίντεο του Fraps απαιτείτε να έχεις εγκατεστημένο είτε το κωδικοποιητή του ίδιου προγράμματος είτε το ffdshow.

Η συμπίεση των βίντεο του είναι αρκετά φτωχή, αφού τα μεγέθη των αρχείων είναι σχετικά μεγάλα: Δύο λεπτά ενός βίντεο με ανάλυση 1920×1080 (HD) μπορεί να καταναλώσει έως και 3,95GB από τη χωρητικότητα του σκληρού σου δίσκου. Υπάρχει η επιλογή να κωδικοποιήσεις τα pixel του RGB, αλλά η προεπιλεγμένη είναι ένα σύστημα YUV για καλύτερη συμπίεση.

Μπορείς να κατεβάσεις το Fraps από εδώ.

Εναλλακτικές του Fraps: ExKode, Bandicam, ShadowPlay (για NVIDIA χρήστες μόνο), Open Broadcaster Software και Action!.

Παρακάτω μπορείς να δεις δύο βίντεο τα οποία τράβηξα χρησιμοποιώντας το Fraps σε laptop με Intel Core i3 επεξεργαστή στα 2.4GHz, κάρτα γραφικών Intel HD 4000, 4GB μνήμης RAM και SSD σκληρό δίσκο (Samsung EVO).

Επεξεργάσου τα βίντεο

Η επεξεργασία ενός βίντεο μπορεί να γίνει με τη χρήση πάρα πολλών και διαφόρων προγραμμάτων. Μερικά αρκετά δημοφιλή και αξιόπιστα προγράμματα είναι το Sony Vegas Pro, το Adobe After Effects, το Pinnacle Studio, το CyberLink PowerDirector, το Adobe Premiere Elements, το Wondershare Filmora και πολλά ακόμα. Για αρχή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Movie Maker της Microsoft ώστε να κάνεις τα πρώτα σου βήματα ως vlogger.

Εσύ με ποιον τρόπο τραβάς βίντεο τα games στα Windows και ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για να τα επεξεργαστείς;

Rating: 5.0/5. From 5 votes.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτόματη αλλαγή wallpaper στα Windows
Desktop Tools

Αυτόματη αλλαγή wallpaper στα Windows

Η αυτόματη αλλαγή wallpaper (ταπετσαρίας) στην επιφάνεια εργασίας των Windows θα κρατάει συνεχώς ενδιαφέρον και διαφορετικό το λειτουργικό σου σύστημα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να ορίσεις την αυτόματη αλλαγή wallpaper στα Windows,

Καταγραφή οθόνης του browser με το Loom extension
Desktop Tools

Καταγραφή οθόνης του browser με το Loom extension

Η καταγραφή οθόνης του browser είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία που μπορεί να γίνει εύκολα με το Loom, ένα δωρεάν extension (πρόσθετο) για τον Google Chrome και όλους τους Chromium περιηγητές. Το Loom όμως

Καθαρισμός Υπολογιστή Πως να αυξήσεις την απόδοση των Windows
Desktop Tools

Καθαρισμός Υπολογιστή: Πως να αυξήσεις την απόδοση των Windows

Ο καθαρισμός υπολογιστή είναι μια εύκολη διαδικασία που μπορείς να ακολουθήσεις με ορισμένα δωρεάν προγράμματα και εργαλεία για τα Windows. Για την ακρίβεια, τα περισσότερα από τα παρακάτω προγράμματα λειτουργούν με αυτοματοποιημένους τρόπους, οπότε μετά

Οι καλύτερες Windows 10 εφαρμογές για το 2018
Desktop Tools

Οι καλύτερες Windows 10 εφαρμογές για το 2018

Από εφαρμογές άλλων λειτουργικών συστημάτων μέχρι και επαγγελματικές εφαρμογές καιρού, το 2018 ήταν μια ιδιαίτερα καλή χρονιά για τα Windows 10 και το Windows Store. Με όλα αυτά κατά νου, δημιουργήσαμε μια λίστα με τις

Αφαίρεση του Adware από τα Windows (μια για πάντα)
Desktop Tools

Αφαίρεση Adware από τα Windows (pop-up διαφημίσεις)

Η αφαίρεση adware από τα Windows δεν είναι μια δύσκολή ή περίπλοκη διαδικασία, αλλά οι περισσότεροι χρήστες όχι μόνο δεν γνωρίζουν ποια βήματα να ακολουθήσουν, αλλά και τι σημαίνει η λέξη adware. Όταν αναφέρουμε πως

Δωρεάν εφαρμογές για παρακολούθηση των παιδιών
Δωρεάν εφαρμογές

Δωρεάν εφαρμογές για παρακολούθηση των παιδιών

Η παρακολούθηση των παιδιών σου μέσω εφαρμογών για Android ή iOS συσκευές είναι πλέον ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θα έπρεπε να απασχολεί ένα γονέα. Στον σημερινό κόσμο, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο,

Spotify Premium για Φοιτητές - Πως να επωφεληθείς από την 50% έκπτωση της υπηρεσίας
Online Tools

Spotify Premium για Φοιτητές – Πως να επωφεληθείς από την 50% έκπτωση της υπηρεσίας

Η έκπτωση του Spotify Premium για φοιτητές είναι αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες προσφορές που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για να μειώσεις τα μηνιαία έξοδα για την Spotify συνδρομή σου στο 50 τοις εκατό. Αυτό

Δωρεάν Equalizers για τα Windows 10 για ισοστάθμιση των κομματιών
Desktop Tools

Δωρεάν Equalizers για τα Windows 10 για ισοστάθμιση των κομματιών

Αν είσαι λάτρης της μουσικής, παίζεις συνεχώς games ή απλά θέλεις να απολαμβάνεις καλύτερο ήχο στα Windows 10, τότε αυτοί οι δωρεάν equalizers είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι στο λειτουργικό σου σύστημα. Αυτοί οι equalizers θα βοηθήσουν

Επεξεργασία βίντεο στα Windows 10 με το Video Editor (Εναλλακτική του Windows Movie Maker)
Desktop Tools

Επεξεργασία βίντεο στα Windows 10 με το Video Editor (Εναλλακτική του Windows Movie Maker)

Το Windows Movie Maker ήταν ένα απλό, δωρεάν πρόγραμμα για επεξεργασία βίντεο το οποίο ενημερώθηκε τελευταία φορά το 2012 και στη συνέχεια η Microsoft το αφαίρεσε από παντού. Τόσο τα Windows 8 όσο και τα Windows

Δεν ανοίγουν τα Windows - Εύκολες λύσεις διόρθωσης για υπολογιστές και laptops
Desktop Tools

Δεν ανοίγουν τα Windows – Εύκολες λύσεις διόρθωσης για υπολογιστές και laptops

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνουμε στο Tsouk είναι, “Δεν ανοίγουν τα Windows, τι να κάνω για να τα φτιάξω και πως να σώσω τα αρχεία μου;” Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να φτιάξεις

Πως να βάλεις μια λίστα στο Spotify ως ξυπνητήρι στο Android
Mobile

Πως να βάλεις μια λίστα στο Spotify ως ξυπνητήρι στο Android

Αν είσαι κάτοχος μιας Android συσκευής, έχεις πλέον την δυνατότητα να βάλεις μια λίστα στο Spotify ως ξυπνητήρι στο Android smartphone σου. Επέλεξε τα αγαπημένα σου κομμάτια, δημιούργησε μια λίστα με αυτά ή επέλεξε μια

Παναγιώτης Σακαλάκης
Περί Παναγιώτης Σακαλάκης 209 Άρθρα
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ. Θα με βρεις επίσης και στο Inkstory.gr