Πως να ανοίγεις ή να κλείνεις μονάδες οπτικού δίσκου χρησιμοποιώντας μια Συντόμευση Πληκτρολογίου

Tsouk
52 Προβολές

Συντόμευση πληκτρολογίου οπτικού δίσκου

Πολλοί υπολογιστές δεν έχουν πλέον μονάδες οπτικού δίσκου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πάρα πολλοί φορητοί και σταθεροί Η/Υ διαθέσιμοι με ακόμα εγκατεστημένες μονάδες DVD/Blu-Ray/CD.

Τα Windows μπορούν εύκολα να ανοίγουν τις μονάδες, αλλά δεν μπορούν να τις ξανακλείνουν αφού ανοίξουν — θα πρέπει να το κάνεις χειροκίνητα —  και επίσης δεν σε αφήνουν ούτε να το κάνεις με μια συντόμευση πληκτρολογίου. Αλλά μην ανησυχείς, υπάρχει τρόπος να ανοίγεις και να κλείνεις τη μονάδα οπτικού δίσκου πατώντας μόνο καναδυό πλήκτρα από το πληκτρολόγιο.

Αρχικά, κατέβασε το πρόγραμμα Door Control εδώ (είναι ένα αρχείο ZIP που περιέχει ένα αρχείο EXE). Δεν υπάρχει κανένα περίεργο λογισμικό κατασκοπίας (spyware) ή οτιδήποτε άλλο και είναι μόλις μικρότερο από 2 MB.

http://digola.com/

Συντόμευση πληκτρολογίου οπτικού δίσκου. digola.com

Τρέξε το πρόγραμμα και θα κατέβει στην περιοχή ειδοποιήσεων. Κάνε δεξί κλικ στο εικονίδιο στην περιοχή ειδοποιήσεων και στην συνέχεια επίλεξε Hot Key. Πληκτρολόγησε την συντόμευση πληκτρολογίου που θέλεις να χρησιμοποιείς και πάτα OK.

Τώρα, όταν πατάς τον συνδυασμό πλήκτρων της επιλογής σου, η μονάδα οπτικού δίσκου θα ανοίγει. Πάτα το ξανά, και θα κλείνει. Πραγματικά είναι τόσο εύκολο!

Χρησιμοποιείς ακόμα μονάδα οπτικού δίσκου για τον Η/Υ σου, ή έχεις προχωρήσει μόνο σε στικάκια, κάρτες SD και ψηφιακές λήψεις; Ενημέρωσέ μας!

 

Βαθμολογία: 5.0/5. από 1 ψήφο.
Περίμενε λίγο...

Σχολιάστε το άρθρο

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας να επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείται με την Πολιτική Απορρήτου μας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου