Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου
Image credits: Health Gauge | Flickr

Το να παραμένουμε fitness παίζει σημαντικό ρόλο στις ζωές μας, και με τις διαθέσιμες εφαρμογές που υπάρχουν πλέον για τα smartphones μας, η υπόθεση γίνεται παιχνιδάκι.

Όταν ένα άτομο είναι τόσο σωματικά όσο και ψυχικά καλά, έχει λιγότερες πιθανότητες να είναι επιρρεπής σε αρρώστιες και παθήσεις, καθώς επίσης η παραγωγικότητα του αλλά και η αυτοπεποίθηση του είναι άκρως ανεβασμένες. Δεν είναι λίγες οι μελέτες άλλωστε που έχουν ισχυριστεί ότι μέσα από την προπόνηση και την άσκηση μειώνεται υπερβολικά ο κίνδυνος ασθενειών.

Είναι σημαντικό να διατηρούμε έναν υγιή τρόπο ζωής, τόσο για την αύξηση της ενέργειας μας όσο και για τον περισσότερο έλεγχο στη κοινωνική και συναισθηματική υγεία του σώματος μας.

Αλλά ακολουθώντας ένα τόσο πολυάσχολο και υγιή τρόπο ζωής, είναι δύσκολο να θυμόμαστε τι πρέπει να κάνουμε για τη καλύτερη διατήρηση του σώματος μας, το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης και το πηλίκο της υγείας μας. Άλλωστε, ο καθένας έχει εμπλακεί στη δική του καθημερινή ρουτίνα, χωρίς να είναι σε θέση να επικεντρωθεί στην υγεία του. Ευτυχώς, γι ‘αυτόν ακριβώς τον σκοπό έχουν δημιουργηθεί μερικές ιδιαιτέρα ενδιαφέρον εφαρμογές οι οποίες υπόσχονται να μας κρατήσουν σε ένα καλό fitness lifestyle.

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για την Android, iOS και Windows Phone συσκευή σου

Υπάρχουν πάρα πολλές διαθέσιμες fitness εφαρμογές, αλλά λίγες είναι αυτές που πραγματικά αξίζουν την προσοχή σου. Από τις παρακάτω fitness εφαρμογές που αναφέρουμε, θα έχεις την ικανότητα να γίνεις ΕΣΥ ο προσωπικός σου εκπαιδευτής, κρατώντας σημειώσεις και βάζοντας στόχους.

Διάβασε επίσης: Οι καλύτερες Android εφαρμογές για την απώλεια βάρους

Calorie Counter – MyFitnessPal

(Android | iOS | Windows)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Το MyFitnessPal είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής fitness εφαρμογή, η οποία έχει ως σκοπό να σε βοηθήσει να διατηρήσεις το σώμα σου υγιές. Παρέχει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων με περισσότερες από 6 εκατομμύρια διατροφές για να κρατάς την δίαιτα σου πάντα σε μέτρο, παρέχοντας ταυτόχρονα και 5λεπτες καθημερινές ασκήσεις. Οι δημιουργοί της εφαρμογής υποστηρίζουν πως το MyFitnessPal είναι η πιο γρήγορη και ευκολομεταχείριστη εφαρμογή που υπάρχει.

Runtastic

(Android | iOS | Windows)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Αν είσαι ένας από τους πολλούς που πίστευαν πως το Runtastic είναι μια εφαρμογή που απευθύνεται κυρίως σε όσους κάνουν τζόκινγκ, τότε δεν το έψαξες αρκετά. Το Runtastic είναι για τους λάτρεις του τζόκινγκ, της ποδηλασίας, της πεζοπορίας, του σκι και του καγιάκ. Το λεπτομερές διάγραμμα της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι απλά ασύγκριτο. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης διάφορους τρόπους προπόνησης, ανταγωνισμό με άλλους χρήστες και έρχεται με ένα εξαιρετικό ενσωματωμένο music player.

Runkeeper – GPS Track Run Walk

(Android | iOS)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Όταν πρόκειται για εφαρμογές που παρακολουθούν τη λειτουργία του σώματος ενός ανθρώπου που τρέχει, το Runkeeper πολύ πιθανόν να παίρνει την πρωτιά. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του το καθιστούν αρκετά δημοφιλής, ξεχωρίζοντας το από τη μεγάλη μάζα των υπόλοιπων fitness εφαρμογών. Μέσα από την εφαρμογή μπορείς να αυξήσεις την κοινωνικότητα σου δημιουργώντας το δικό σου Running Club ώστε να ανταγωνίζεσαι πάντα με τους φίλους σου στην εφαρμογή.

Μπορείς επίσης να παρακολουθείς πολύ εύκολα τις προπονήσεις σου σε πραγματικό χρόνο και να λαμβάνεις ηχητικές ενημερώσεις καθώς προπονήσε. Μπορείς να κάνεις προ-προγραμματισμένες διαδρομές, να τσεκάρεις τον χάρτη, να αλλάξεις την ρουτίνα των ασκήσεων σου και πολλά ακόμα.

Ingress

(Android | iOS)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως τα παιχνίδια σε κάνουν χοντρό και βαρεμένο, καθώς δε λες να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να ξεκινήσεις να προπονήσε. Αλλά το Ingress είναι μια εφαρμογή που σκοπεύει να αλλάξει τα δεδομένα του gaming και να επαναφέρει τους gamers σε πιο υγιείς τρόπους ζωής.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας υπόσχεται να σε οδηγεί σε μικρές βόλτες, επιτρέποντας σου να παίζεις μικρές αποστολές. Το Ingress είναι η πρώτη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας η οποία έπιασε τόπο – εκτός αν προτιμάς το Pokemon Go, που στην προκειμένη περίπτωση κάτι είναι και αυτό.

Endomondo

(Android | iOS | Windows)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Το Endomondo είναι μια απλή εφαρμογή που συλλέγει δεδομένα από το τρέξιμο, τις βόλτες και την ποδηλασία, παρέχοντας σου με λεπτομερή ακρίβεια αναλυτικά για την φυσική σου κατάσταση. Η συγκεκριμένη εφαρμογή προτείνεται κυρίως από επαγγελματίες γυμναστές.

Μέσα από την εφαρμογή θα είσαι σε θέση να λάβεις ακριβή στοιχεία σε όσο αναφορά τις φυσικές σου δραστηριότητες, συμπεριλαμβάνοντας πάνω από 40 διαφορετικά αθλήματα, με τη βοήθεια του GPS. Για κάθε χιλιόμετρο ή μίλι που τρέχεις θα ακούς μια ειδοποίηση η οποία θα προστίθεται αυτόματα στο ημερολόγιο σου για να βλέπεις τα καθημερινά αποτελέσματα των ασκήσεων σου.

Google Fit

(Android)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Με το Google Fi στην Android συσκευή σου θα προσπαθείς συνεχώς να βελτιώνεις τις ασκήσεις σου. Από εγκάρδιο μέχρι και απλές προπονήσεις με βάρη, η εφαρμογή της Google υπόσχεται να σε βοηθήσει να βελτιώσεις το fitness lifestyle σου στο έπακρο.

Η εφαρμογή, η οποία συνεχώς σου δίνει κίνητρα να συνεχίσεις, παρακολουθεί συνεχώς τη κάθε δραστηριότητα σου και σου παρέχει σε πραγματικό χρόνο στατιστικά για τις διαδρομές, τους περιπάτους και τις βόλτες που κάνεις. Η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει επίσης με ένα οποιοδήποτε Android Wear.

Strava Running and Cycling

(Android | iOS)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Για τους αθλητές, από αθλητές. Το Strava Running and Cycling διαφέρει λίγο από τις υπόλοιπες fitness εφαρμογές: Όταν ένα άτομο τρέχει ή κάνει βόλτες με ένα ποδήλατο, ταυτόχρονα ανταγωνίζεται με άλλους χρήστες της εφαρμογής μέσα από μια τεράστια βάση χρηστών. Όσο πιο ψηλά ορίζεις τους στόχους σου, τόσο πιο καλή θέση έχεις. Σου δίνεται επίσης η ικανότητα να ασκήσε παρέα με άλλους χρήστες της εφαρμογής, να βλέπεις τις αποδόσεις και με ποιους χρήστες κάνεις την ίδια προπόνηση.

Κάθε μια από τις παραπάνω fitness εφαρμογές είναι αξιόπιστη και αρκετά δημοφιλής και προτιμάτε από εκατοντάδες χρήστες.

Εσύ ποια εφαρμογή χρησιμοποιείς και γιατί; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Web

YouTube εναλλακτικές 2018 – Οι καλύτερες video streaming ιστοσελίδες

Όταν σκεφτόμαστε τα online βίντεο, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι φυσικά το YouTube. Ήξερες όμως πως υπάρχουν μερικές εξαιρετικές YouTube εναλλακτικές τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να παρακολουθείς ή να

Facebook εναλλακτικές - Τα καλύτερα κοινωνικά δίκτυα
Web

Facebook εναλλακτικές – Τα καλύτερα κοινωνικά δίκτυα για το 2018

Το Facebook είναι αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες παγκοσμίως, παρόλα αυτά, δεν είναι το μοναδικό κοινωνικό δίκτυο εκεί έξω. Υπάρχουν μερικές Facebook εναλλακτικές οι οποίες έχουν εκατομμύρια χρήστες και για αρκετούς, είναι καλύτερες και

Δωρεάν μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα
Δωρεάν

Δωρεάν μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με το ίντερνετ είναι πως μπορείς να βρεις πολλά δωρεάν πράγματα. Ένα από αυτά, φυσικά, είναι και η δωρεάν μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα από διάφορες ιστοσελίδες, όπως το SoundCloud,

Xiaomi κινητά που θα λατρεύεις για το 2018
Προσφορές

Xiaomi κινητά που θα λατρεύεις για το 2018

Πάνε οι μέρες όπου οι Samsung και Apple συσκευές ήταν ότι πιο trend κυκλοφορούσε. Πλέον, τα Xiaomi κινητά είναι από τις νούμερο ένα επιλογές καθώς είναι οικονομικά, παρέχουν εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, έρχονται με κομψό σχεδιασμό

Πως να γίνεις Android Beta Tester και να λαμβάνεις τα νεότερα updates
Mobile

Πως να γίνεις Android Beta Tester και να λαμβάνεις τα νεότερα updates

Πηγαίνοντας μια βόλτα στο παρελθόν του Android, αν ήθελες κάποτε να γίνεις beta tester και να δοκιμάσεις μια δοκιμαστική εφαρμογή ώστε να λαμβάνεις τα νεότερα updates, θα έπρεπε να την κάνεις sideload μαζί με την

Τι είναι το Blockchain και πως λειτουργεί
Τεχνολογία

Τι είναι το Blockchain και πως λειτουργεί;

Το Bitcoin έχει γίνει βασικό στοιχείο του σύγχρονου διαδικτύου – και μαζί του, το blockchain. Οι άνθρωποι λένε ότι η τεχνολογία blockchain θα προκαλέσει μια θεμελιώδη μεταβολή στον τρόπο λειτουργίας του διαδικτύου, του τρόπου λειτουργίας

4 επιλογές για να ζεις πιο ανάλαφρα σε δύσκολες καταστάσεις
Υγεία & Αυτοβελτίωση

4 επιλογές για να ζεις πιο ανάλαφρα σε δύσκολες καταστάσεις

Στο παρακάτω άρθρο θα βρεις 4 επιλογές που έχουν την ικανότητα να κάνουν τη ζωή σου πιο ανάλαφρη και παράλληλα πιο παραγωγική όταν αντιμετωπίζεις δύσκολες καταστάσεις. Οι επιλογές αυτές είναι δίπλα σου κάθε στιγμή της

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους (Windows, BSPlayer, VLC)
Desktop Tools

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους (Windows, BSPlayer, VLC)

Αν αντιμετωπίζεις το (πολυσύχναστο πλέον) πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στα Windows με προγράμματα όπως το σημειωματάριο, το BSPlayer ή το VLC, που εμφανίζουν τους ελληνικούς χαρακτήρες σε κινέζικα γράμματα, τότε θα χαρείς να μάθεις

Gearbest προσφορές - Πως να κάνεις οικονομικές αγορές από την Κίνα
Web

Gearbest προσφορές – Πως να κάνεις οικονομικές αγορές από την Κίνα

Αυτή την στιγμή, οι αγορές από την Κίνα είναι το νέο trend στην Ελλάδα, και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αγοράζεις φθηνά προϊόντα; Ελέγχοντας φυσικά τις καθημερινές Gearbest προσφορές, μια κινέζικη ιστοσελίδα η οποία

Τι θα κερδίσεις διαβάζοντας βιβλία;
Υγεία & Αυτοβελτίωση

Τι θα κερδίσεις διαβάζοντας βιβλία;

Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο και περιμένεις να ακούσεις φράσεις όπως «τα βιβλία είναι γνώση», «απορώ πως ο κόσμος λέει ότι δεν έχει χρόνο να διαβάσει» και «το εκπαιδευτικό σύστημα μας κάνει να μισούμε τα

Τελωνείο από Κίνα - Πως να αποφύγεις τον εκτελωνισμό
Web

Τελωνείο από Κίνα – Πως να αποφύγεις τον εκτελωνισμό

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό απ’ το να λαμβάνεις ένα προϊόν το οποίο πέρασε από εκτελωνισμό. Το τελωνείο από Κίνα είναι ένας από τους λόγους που εκατομμύρια άνθρωποι φοβούνται να προχωρήσουν σε online αγορές που

Πρόβλημα με τον ήχο στα Windows 10 (και πως να το φτιάξεις)
Desktop Tools

Πρόβλημα με τον ήχο στα Windows 10 (και πως να το φτιάξεις)

Το πρόβλημα με τον ήχο στα Windows 10 είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι χρήστες. Συχνά, ο ήχος λειτουργεί μια χαρά, αλλά με την ενημέρωση των drivers της κάρτας ήχου

Παναγιώτης Σακαλάκης
Περί Παναγιώτης Σακαλάκης 196 Άρθρα
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ. Θα με βρεις επίσης και στο Inkstory.gr