Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου
Image credits: Health Gauge | Flickr

Το να παραμένουμε fitness παίζει σημαντικό ρόλο στις ζωές μας, και με τις διαθέσιμες εφαρμογές που υπάρχουν πλέον για τα smartphones μας, η υπόθεση γίνεται παιχνιδάκι.

Όταν ένα άτομο είναι τόσο σωματικά όσο και ψυχικά καλά, έχει λιγότερες πιθανότητες να είναι επιρρεπής σε αρρώστιες και παθήσεις, καθώς επίσης η παραγωγικότητα του αλλά και η αυτοπεποίθηση του είναι άκρως ανεβασμένες. Δεν είναι λίγες οι μελέτες άλλωστε που έχουν ισχυριστεί ότι μέσα από την προπόνηση και την άσκηση μειώνεται υπερβολικά ο κίνδυνος ασθενειών.

Είναι σημαντικό να διατηρούμε έναν υγιή τρόπο ζωής, τόσο για την αύξηση της ενέργειας μας όσο και για τον περισσότερο έλεγχο στη κοινωνική και συναισθηματική υγεία του σώματος μας.

Αλλά ακολουθώντας ένα τόσο πολυάσχολο και υγιή τρόπο ζωής, είναι δύσκολο να θυμόμαστε τι πρέπει να κάνουμε για τη καλύτερη διατήρηση του σώματος μας, το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης και το πηλίκο της υγείας μας. Άλλωστε, ο καθένας έχει εμπλακεί στη δική του καθημερινή ρουτίνα, χωρίς να είναι σε θέση να επικεντρωθεί στην υγεία του. Ευτυχώς, γι ‘αυτόν ακριβώς τον σκοπό έχουν δημιουργηθεί μερικές ιδιαιτέρα ενδιαφέρον εφαρμογές οι οποίες υπόσχονται να μας κρατήσουν σε ένα καλό fitness lifestyle.

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για την Android, iOS και Windows Phone συσκευή σου

Υπάρχουν πάρα πολλές διαθέσιμες fitness εφαρμογές, αλλά λίγες είναι αυτές που πραγματικά αξίζουν την προσοχή σου. Από τις παρακάτω fitness εφαρμογές που αναφέρουμε, θα έχεις την ικανότητα να γίνεις ΕΣΥ ο προσωπικός σου εκπαιδευτής, κρατώντας σημειώσεις και βάζοντας στόχους.

Διάβασε επίσης: Οι καλύτερες Android εφαρμογές για την απώλεια βάρους

Calorie Counter – MyFitnessPal

(Android | iOS | Windows)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Το MyFitnessPal είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής fitness εφαρμογή, η οποία έχει ως σκοπό να σε βοηθήσει να διατηρήσεις το σώμα σου υγιές. Παρέχει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων με περισσότερες από 6 εκατομμύρια διατροφές για να κρατάς την δίαιτα σου πάντα σε μέτρο, παρέχοντας ταυτόχρονα και 5λεπτες καθημερινές ασκήσεις. Οι δημιουργοί της εφαρμογής υποστηρίζουν πως το MyFitnessPal είναι η πιο γρήγορη και ευκολομεταχείριστη εφαρμογή που υπάρχει.

Runtastic

(Android | iOS | Windows)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Αν είσαι ένας από τους πολλούς που πίστευαν πως το Runtastic είναι μια εφαρμογή που απευθύνεται κυρίως σε όσους κάνουν τζόκινγκ, τότε δεν το έψαξες αρκετά. Το Runtastic είναι για τους λάτρεις του τζόκινγκ, της ποδηλασίας, της πεζοπορίας, του σκι και του καγιάκ. Το λεπτομερές διάγραμμα της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι απλά ασύγκριτο. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης διάφορους τρόπους προπόνησης, ανταγωνισμό με άλλους χρήστες και έρχεται με ένα εξαιρετικό ενσωματωμένο music player.

Runkeeper – GPS Track Run Walk

(Android | iOS)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Όταν πρόκειται για εφαρμογές που παρακολουθούν τη λειτουργία του σώματος ενός ανθρώπου που τρέχει, το Runkeeper πολύ πιθανόν να παίρνει την πρωτιά. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του το καθιστούν αρκετά δημοφιλής, ξεχωρίζοντας το από τη μεγάλη μάζα των υπόλοιπων fitness εφαρμογών. Μέσα από την εφαρμογή μπορείς να αυξήσεις την κοινωνικότητα σου δημιουργώντας το δικό σου Running Club ώστε να ανταγωνίζεσαι πάντα με τους φίλους σου στην εφαρμογή.

Μπορείς επίσης να παρακολουθείς πολύ εύκολα τις προπονήσεις σου σε πραγματικό χρόνο και να λαμβάνεις ηχητικές ενημερώσεις καθώς προπονήσε. Μπορείς να κάνεις προ-προγραμματισμένες διαδρομές, να τσεκάρεις τον χάρτη, να αλλάξεις την ρουτίνα των ασκήσεων σου και πολλά ακόμα.

Ingress

(Android | iOS)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως τα παιχνίδια σε κάνουν χοντρό και βαρεμένο, καθώς δε λες να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να ξεκινήσεις να προπονήσε. Αλλά το Ingress είναι μια εφαρμογή που σκοπεύει να αλλάξει τα δεδομένα του gaming και να επαναφέρει τους gamers σε πιο υγιείς τρόπους ζωής.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας υπόσχεται να σε οδηγεί σε μικρές βόλτες, επιτρέποντας σου να παίζεις μικρές αποστολές. Το Ingress είναι η πρώτη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας η οποία έπιασε τόπο – εκτός αν προτιμάς το Pokemon Go, που στην προκειμένη περίπτωση κάτι είναι και αυτό.

Endomondo

(Android | iOS | Windows)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Το Endomondo είναι μια απλή εφαρμογή που συλλέγει δεδομένα από το τρέξιμο, τις βόλτες και την ποδηλασία, παρέχοντας σου με λεπτομερή ακρίβεια αναλυτικά για την φυσική σου κατάσταση. Η συγκεκριμένη εφαρμογή προτείνεται κυρίως από επαγγελματίες γυμναστές.

Μέσα από την εφαρμογή θα είσαι σε θέση να λάβεις ακριβή στοιχεία σε όσο αναφορά τις φυσικές σου δραστηριότητες, συμπεριλαμβάνοντας πάνω από 40 διαφορετικά αθλήματα, με τη βοήθεια του GPS. Για κάθε χιλιόμετρο ή μίλι που τρέχεις θα ακούς μια ειδοποίηση η οποία θα προστίθεται αυτόματα στο ημερολόγιο σου για να βλέπεις τα καθημερινά αποτελέσματα των ασκήσεων σου.

Google Fit

(Android)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Με το Google Fi στην Android συσκευή σου θα προσπαθείς συνεχώς να βελτιώνεις τις ασκήσεις σου. Από εγκάρδιο μέχρι και απλές προπονήσεις με βάρη, η εφαρμογή της Google υπόσχεται να σε βοηθήσει να βελτιώσεις το fitness lifestyle σου στο έπακρο.

Η εφαρμογή, η οποία συνεχώς σου δίνει κίνητρα να συνεχίσεις, παρακολουθεί συνεχώς τη κάθε δραστηριότητα σου και σου παρέχει σε πραγματικό χρόνο στατιστικά για τις διαδρομές, τους περιπάτους και τις βόλτες που κάνεις. Η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει επίσης με ένα οποιοδήποτε Android Wear.

Strava Running and Cycling

(Android | iOS)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Για τους αθλητές, από αθλητές. Το Strava Running and Cycling διαφέρει λίγο από τις υπόλοιπες fitness εφαρμογές: Όταν ένα άτομο τρέχει ή κάνει βόλτες με ένα ποδήλατο, ταυτόχρονα ανταγωνίζεται με άλλους χρήστες της εφαρμογής μέσα από μια τεράστια βάση χρηστών. Όσο πιο ψηλά ορίζεις τους στόχους σου, τόσο πιο καλή θέση έχεις. Σου δίνεται επίσης η ικανότητα να ασκήσε παρέα με άλλους χρήστες της εφαρμογής, να βλέπεις τις αποδόσεις και με ποιους χρήστες κάνεις την ίδια προπόνηση.

Κάθε μια από τις παραπάνω fitness εφαρμογές είναι αξιόπιστη και αρκετά δημοφιλής και προτιμάτε από εκατοντάδες χρήστες.

Εσύ ποια εφαρμογή χρησιμοποιείς και γιατί; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου
5 (100%) 1 vote


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Mobile

WhatTheFont – Βρες κάθε γραμματοσειρά από το Android ή iOS

Το WhatTheFont είναι μια νέα εφαρμογή που ήρθε για να μείνει. Για την ακρίβεια, πρόκειται για το Shazam των γραμματοσειρών, καθώς μπορεί να αναγνωρίσει οποιαδήποτε γραμματοσειρά του δείξεις με την κάμερα της συσκευής σου –

Laptop με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας - Τα καλύτερα του 2017
Προσφορές

Laptop με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας – Τα καλύτερα του 2017

Αν ψάχνεις να αγοράσεις ένα καινούργιο laptop με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, το οποίο παρόλα αυτά να σου παρέχει μεγάλες αποδόσεις για να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου χωρίς καθυστερήσεις, τότε η παρακάτω λίστα είναι

Πρόβλημα με τη μπαταρία του tablet; Να πως να την φτιάξεις
Mobile

Πρόβλημα με τη μπαταρία του tablet; Να πως να την φτιάξεις

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη μπαταρία του tablet τους. Δεν έχει σημασία αν είναι Samsung, Lenovo, MLS, Turbo X και πάει λέγοντας, ή το κόστος με το οποίο το αγόρασες, σημασία

Δεν φορτίζει η μπαταρία του laptop - Τι φταίει και πως να το φτιάξεις
Τεχνολογία

Δεν φορτίζει η μπαταρία του laptop – Τι φταίει και πως να το φτιάξεις

Αν δεν φορτίζει η μπαταρία του laptop σου υπάρχουν μερικοί τρόποι για να καταλάβεις τι φταίει και αν μπορείς να την φτιάξεις. Το πρόβλημα της μπαταρίας μπορεί να ευθύνεται σε πολλούς παράγοντες και στο σημερινό

Εγκατάσταση των Windows 95 μέσω Virtual Machine
Desktop Tools

Εγκατάσταση των Windows 95 μέσω Virtual Machine

Τα Windows 95 της Microsoft ήταν ένα τεράστιο βήμα από τα Windows 3.1. Ήταν η πρώτη έκδοση των Windows που περιλάμβανε το μενού της έναρξης, τη κλασική επιφάνεια εργασίας και πολλές επιλογές που χρησιμοποιούμε μέχρι

Εξοικονόμηση δεδομένων για περισσότερο mobile ίντερνετ
Mobile

Εξοικονόμηση δεδομένων για περισσότερο mobile ίντερνετ

Με τη σωστή εξοικονόμηση δεδομένων, όχι μόνο θα έχεις περισσότερο ίντερνετ στη mobile συσκευή σου, αλλά εφαρμογές όπως το Facebook, το Instagram, το YouTube κ.α., θα καταναλώνουν λιγότερα megabytes. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους

Πως να κατεβάζεις Steam games στον υπολογιστή από το κινητό σου
Desktop Tools

Πως να κατεβάζεις Steam games στον υπολογιστή από το κινητό σου

Το Steam σου επιτρέπει να κατεβάζεις και να κάνεις εγκατάσταση παιχνίδια απευθείας από το smartphone σου, ακριβώς όπως μπορείς να κάνεις και με το PlayStation 4 ή το Xbox One. Μπορείς να κατεβάσεις όσα Steam

Πως να βρεις το χαμένο κινητό σου - Εντοπισμός κλεμμένης συσκευής
Mobile

Πως να βρεις το χαμένο κινητό σου – Εντοπισμός κλεμμένης συσκευής

Ένα χαμένο κινητό (ή κλεμμένο, εν πάση περίπτωση) μπορεί να εντοπιστεί με αρκετούς τρόπους, αλλά οι περισσότεροι απαιτούν από τον χρήστη να έχει περάσει προηγουμένως μια εφαρμογή εντοπισμού. Αλλά επειδή οι περισσότεροι χρήστες παραλείπουν να

Βάλε να παίζει μουσική όταν σε καλούν από το Calling Tunes
Mobile

Βάλε να παίζει μουσική όταν σε καλούν από το Calling Tunes

Αν θέλεις να παίζει η αγαπημένη σου μουσική όταν σε καλούν, τότε μπορείς να ενεργοποιήσεις το Calling Tunes εύκολα και γρήγορα είτε μέσα από την σελίδα της Cosmote, είτε μέσα από την εφαρμογή του What’s

Δωρεάν GTK Ubuntu themes και icons (και πως να τα εγκαταστήσεις)
Desktop Tools

Δωρεάν GTK Ubuntu themes και icons (και πως να τα εγκαταστήσεις)

Η Linux κοινότητα αποτελείται από εκατομμύρια χρήστες και τα δωρεάν Ubuntu themes και icons που υπάρχουν είναι εκατοντάδες. Αυτά τα themes και τα icons λειτουργούν φυσικά και σε άλλες διανομές που βασίζονται στο Ubuntu/Debian, συμπεριλαμβανομένων

Επικοινωνία με το Facebook (ο απόλυτος οδηγός)
Web

Επικοινωνία με το Facebook (ο απόλυτος οδηγός)

Υπήρξε ποτέ κάποια στιγμή όπου χρειάστηκε να έρθεις σε επικοινωνία με το Facebook για κάποιο πρόβλημα που αντιμετώπιζες; Ή μήπως για κάποια ερώτηση που ήθελες να κάνεις σχετικά με τα προσωπικά σου δεδομένα, τις σελίδες

Οι καλύτεροι τρόποι για να κάνεις backup τον υπολογιστή σου
Desktop Tools

Οι καλύτεροι τρόποι για να κάνεις backup τον υπολογιστή σου

Υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι για να κάνεις backup τον υπολογιστή σου. Από προγράμματα, cloud storage υπηρεσίες μέχρι και εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, οι επιλογές είναι στην κυριολεξία αμέτρητες. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να παραλείπουν τη διαδικασία

Παναγιώτης Σακαλάκης
About Παναγιώτης Σακαλάκης 159 Articles

Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ. Θα με βρεις επίσης και στο Inkstory.gr