Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου
Image credits: Health Gauge | Flickr

Το να παραμένουμε fitness παίζει σημαντικό ρόλο στις ζωές μας, και με τις διαθέσιμες εφαρμογές που υπάρχουν πλέον για τα smartphones μας, η υπόθεση γίνεται παιχνιδάκι.

Όταν ένα άτομο είναι τόσο σωματικά όσο και ψυχικά καλά, έχει λιγότερες πιθανότητες να είναι επιρρεπής σε αρρώστιες και παθήσεις, καθώς επίσης η παραγωγικότητα του αλλά και η αυτοπεποίθηση του είναι άκρως ανεβασμένες. Δεν είναι λίγες οι μελέτες άλλωστε που έχουν ισχυριστεί ότι μέσα από την προπόνηση και την άσκηση μειώνεται υπερβολικά ο κίνδυνος ασθενειών.

Είναι σημαντικό να διατηρούμε έναν υγιή τρόπο ζωής, τόσο για την αύξηση της ενέργειας μας όσο και για τον περισσότερο έλεγχο στη κοινωνική και συναισθηματική υγεία του σώματος μας.

Αλλά ακολουθώντας ένα τόσο πολυάσχολο και υγιή τρόπο ζωής, είναι δύσκολο να θυμόμαστε τι πρέπει να κάνουμε για τη καλύτερη διατήρηση του σώματος μας, το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης και το πηλίκο της υγείας μας. Άλλωστε, ο καθένας έχει εμπλακεί στη δική του καθημερινή ρουτίνα, χωρίς να είναι σε θέση να επικεντρωθεί στην υγεία του. Ευτυχώς, γι ‘αυτόν ακριβώς τον σκοπό έχουν δημιουργηθεί μερικές ιδιαιτέρα ενδιαφέρον εφαρμογές οι οποίες υπόσχονται να μας κρατήσουν σε ένα καλό fitness lifestyle.

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για την Android, iOS και Windows Phone συσκευή σου

Υπάρχουν πάρα πολλές διαθέσιμες fitness εφαρμογές, αλλά λίγες είναι αυτές που πραγματικά αξίζουν την προσοχή σου. Από τις παρακάτω fitness εφαρμογές που αναφέρουμε, θα έχεις την ικανότητα να γίνεις ΕΣΥ ο προσωπικός σου εκπαιδευτής, κρατώντας σημειώσεις και βάζοντας στόχους.

Διάβασε επίσης: Οι καλύτερες Android εφαρμογές για την απώλεια βάρους

Calorie Counter – MyFitnessPal

(Android | iOS | Windows)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Το MyFitnessPal είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής fitness εφαρμογή, η οποία έχει ως σκοπό να σε βοηθήσει να διατηρήσεις το σώμα σου υγιές. Παρέχει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων με περισσότερες από 6 εκατομμύρια διατροφές για να κρατάς την δίαιτα σου πάντα σε μέτρο, παρέχοντας ταυτόχρονα και 5λεπτες καθημερινές ασκήσεις. Οι δημιουργοί της εφαρμογής υποστηρίζουν πως το MyFitnessPal είναι η πιο γρήγορη και ευκολομεταχείριστη εφαρμογή που υπάρχει.

Runtastic

(Android | iOS | Windows)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Αν είσαι ένας από τους πολλούς που πίστευαν πως το Runtastic είναι μια εφαρμογή που απευθύνεται κυρίως σε όσους κάνουν τζόκινγκ, τότε δεν το έψαξες αρκετά. Το Runtastic είναι για τους λάτρεις του τζόκινγκ, της ποδηλασίας, της πεζοπορίας, του σκι και του καγιάκ. Το λεπτομερές διάγραμμα της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι απλά ασύγκριτο. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης διάφορους τρόπους προπόνησης, ανταγωνισμό με άλλους χρήστες και έρχεται με ένα εξαιρετικό ενσωματωμένο music player.

Runkeeper – GPS Track Run Walk

(Android | iOS)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Όταν πρόκειται για εφαρμογές που παρακολουθούν τη λειτουργία του σώματος ενός ανθρώπου που τρέχει, το Runkeeper πολύ πιθανόν να παίρνει την πρωτιά. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του το καθιστούν αρκετά δημοφιλής, ξεχωρίζοντας το από τη μεγάλη μάζα των υπόλοιπων fitness εφαρμογών. Μέσα από την εφαρμογή μπορείς να αυξήσεις την κοινωνικότητα σου δημιουργώντας το δικό σου Running Club ώστε να ανταγωνίζεσαι πάντα με τους φίλους σου στην εφαρμογή.

Μπορείς επίσης να παρακολουθείς πολύ εύκολα τις προπονήσεις σου σε πραγματικό χρόνο και να λαμβάνεις ηχητικές ενημερώσεις καθώς προπονήσε. Μπορείς να κάνεις προ-προγραμματισμένες διαδρομές, να τσεκάρεις τον χάρτη, να αλλάξεις την ρουτίνα των ασκήσεων σου και πολλά ακόμα.

Ingress

(Android | iOS)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως τα παιχνίδια σε κάνουν χοντρό και βαρεμένο, καθώς δε λες να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να ξεκινήσεις να προπονήσε. Αλλά το Ingress είναι μια εφαρμογή που σκοπεύει να αλλάξει τα δεδομένα του gaming και να επαναφέρει τους gamers σε πιο υγιείς τρόπους ζωής.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας υπόσχεται να σε οδηγεί σε μικρές βόλτες, επιτρέποντας σου να παίζεις μικρές αποστολές. Το Ingress είναι η πρώτη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας η οποία έπιασε τόπο – εκτός αν προτιμάς το Pokemon Go, που στην προκειμένη περίπτωση κάτι είναι και αυτό.

Endomondo

(Android | iOS | Windows)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Το Endomondo είναι μια απλή εφαρμογή που συλλέγει δεδομένα από το τρέξιμο, τις βόλτες και την ποδηλασία, παρέχοντας σου με λεπτομερή ακρίβεια αναλυτικά για την φυσική σου κατάσταση. Η συγκεκριμένη εφαρμογή προτείνεται κυρίως από επαγγελματίες γυμναστές.

Μέσα από την εφαρμογή θα είσαι σε θέση να λάβεις ακριβή στοιχεία σε όσο αναφορά τις φυσικές σου δραστηριότητες, συμπεριλαμβάνοντας πάνω από 40 διαφορετικά αθλήματα, με τη βοήθεια του GPS. Για κάθε χιλιόμετρο ή μίλι που τρέχεις θα ακούς μια ειδοποίηση η οποία θα προστίθεται αυτόματα στο ημερολόγιο σου για να βλέπεις τα καθημερινά αποτελέσματα των ασκήσεων σου.

Google Fit

(Android)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Με το Google Fi στην Android συσκευή σου θα προσπαθείς συνεχώς να βελτιώνεις τις ασκήσεις σου. Από εγκάρδιο μέχρι και απλές προπονήσεις με βάρη, η εφαρμογή της Google υπόσχεται να σε βοηθήσει να βελτιώσεις το fitness lifestyle σου στο έπακρο.

Η εφαρμογή, η οποία συνεχώς σου δίνει κίνητρα να συνεχίσεις, παρακολουθεί συνεχώς τη κάθε δραστηριότητα σου και σου παρέχει σε πραγματικό χρόνο στατιστικά για τις διαδρομές, τους περιπάτους και τις βόλτες που κάνεις. Η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει επίσης με ένα οποιοδήποτε Android Wear.

Strava Running and Cycling

(Android | iOS)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Για τους αθλητές, από αθλητές. Το Strava Running and Cycling διαφέρει λίγο από τις υπόλοιπες fitness εφαρμογές: Όταν ένα άτομο τρέχει ή κάνει βόλτες με ένα ποδήλατο, ταυτόχρονα ανταγωνίζεται με άλλους χρήστες της εφαρμογής μέσα από μια τεράστια βάση χρηστών. Όσο πιο ψηλά ορίζεις τους στόχους σου, τόσο πιο καλή θέση έχεις. Σου δίνεται επίσης η ικανότητα να ασκήσε παρέα με άλλους χρήστες της εφαρμογής, να βλέπεις τις αποδόσεις και με ποιους χρήστες κάνεις την ίδια προπόνηση.

Κάθε μια από τις παραπάνω fitness εφαρμογές είναι αξιόπιστη και αρκετά δημοφιλής και προτιμάτε από εκατοντάδες χρήστες.

Εσύ ποια εφαρμογή χρησιμοποιείς και γιατί; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου
5 (100%) 1 vote


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Game booster - Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για Windows
Desktop Tools

Game booster – Τα καλύτερα gaming προγράμματα για Windows

Για να το θέσουμε πολύ απλά, ένας game booster για τα Windows 10 έχει σχεδιαστεί για να κάνει τα games να τρέχουν καλύτερα ή πιο ομαλά. Οι gaming κονσόλες όπως το Xbox χρησιμοποιούν ένα λειτουργικό

Xiaomi Redmi 4X 3GB RAM 4G κινητό - Αξιολόγηση
Reviews

Xiaomi Redmi 4X 3GB RAM 4G κινητό – Αξιολόγηση

Η Xiaomi είναι αρκετά γνωστή για τις εξαιρετικές οικονομικές συσκευές που παρέχει και το Xiaomi Redmi 4X δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν και στα ελληνικά καταστήματα θα το βρεις με πιο υψηλές τιμές, στο Public η συσκευή κοστίζει

Δίπλωμα Αυτοκινήτου: Μάθε τα σήματα από το κινητό σου
Mobile

Δίπλωμα Αυτοκινήτου: Μάθε τα σήματα από το κινητό σου

Καθώς τα smartphones και τα tables κυριαρχούν τη τεχνολογική μας καθημερινότητα, όλο και περισσότερες εφαρμογές κυκλοφορούν για να μας κάνουν τη ζωή λίγο ευκολότερη. Έτσι, στον σημερινό οδηγό, θα σου κάνουμε τη ζωή σου ευκολότερη

Δωρέαν κατασκευή ιστοσελίδων με αυτές τις Squarespace εναλλακτικές
Web

Δωρέαν κατασκευή ιστοσελίδων με αυτές τις Squarespace εναλλακτικές

Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος για την κατασκευή ιστοσελίδων από τη δημιουργία ενός Squarespace site. Η πλατφόρμα παρέχει τον πιο εύκολο τρόπο για να δημιουργήσεις τη δική σου προσωπική ή εμπορική ιστοσελίδα εύκολα και γρήγορα.

Driver Updater - Προγράμματα για ανίχνευση των drivers
Desktop Tools

Driver Updater – Προγράμματα για ανίχνευση των drivers

Τα driver updater εργαλεία σαρώνουν τον υπολογιστή σου και στη συνέχεια ανιχνεύουν ποια drivers λείπουν από τα Windows. Στη συνέχεια, κατεβάζουν αυτόματα και κάνουν εγκατάσταση τα drivers στο σύστημα σου. Το πρόβλημα έρχεται με τα

Torrent ιστοσελίδες Οι καλύτερες εναλλακτικές του Kickass Torrents
Online Tools

Torrent ιστοσελίδες: Οι καλύτερες εναλλακτικές του Kickass Torrents

Οι περισσότερες torrent ιστοσελίδες και μηχανές αναζήτησης torrents κρατιούνται online με τα χίλια ζόρια χάρη σε διάφορα “παραθυράκια” και σε μερικές νόμιμες περιοχές που επιτρέπουν ακόμα τη χρήση τους. Δυστυχώς, και τα δύο μπορούν να

Οι πιο ασφαλείς browsers για Android συσκευές
Mobile

Οι πιο ασφαλείς browsers για Android συσκευές

Καθώς οι Android συσκευές βρίσκονται στα χέρια κάθε ανθρώπου αυτή την στιγμή, οι άνθρωποι έχουν ξεκινήσει να αναζητούν για τους πιο ασφαλείς browsers ώστε να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερη ιδιωτικότητα γίνεται από τις μεγάλες

Microsoft Paint - Εναλλακτικά προγράμματα για επεξεργασία φωτογραφιών
Desktop Tools

Microsoft Paint – Εναλλακτικά προγράμματα για επεξεργασία φωτογραφιών

Το Microsoft Paint είναι ένα απλό, βασικό πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1985 με τα Windows 1.0 και από τότε μέχρι και σήμερα παραμένει προ-εγκατεστημένο σε κάθε νέα έκδοση των

CCleaner Εναλλακτικές - Προγράμματα για καθαρισμό του υπολογιστή
Desktop Tools

CCleaner Εναλλακτικές – Προγράμματα για καθαρισμό του υπολογιστή

Το CCleaner έχει παραμείνει για πάνω από μια δεκαετία ως η καλύτερη λύση για τον καθαρισμό περιττών αρχείων του συστήματος – και όχι άδικα. Το πρόγραμμα είναι αρκετά ελαφρύ και γρήγορο και δεν καταναλώνει αρκετούς

Adobe Reader Εναλλακτικές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις δωρεάν
Desktop Tools

Adobe Reader Εναλλακτικές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις δωρεάν

Το Adobe Reader είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά προγράμματα για PDF αρχεία μέχρι και σήμερα. Τα Portable Document Format, αλλιώς γνωστά και ως PDF, δημιουργήθηκαν για πρώτα φορά στις αρχές της δεκαετίας του

Παναγιώτης Σακαλάκης
About Παναγιώτης Σακαλάκης 144 Articles
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ. Θα με βρεις επίσης και στο Inkstory.gr