Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου
Image credits: Health Gauge | Flickr

Το να παραμένουμε fitness παίζει σημαντικό ρόλο στις ζωές μας, και με τις διαθέσιμες εφαρμογές που υπάρχουν πλέον για τα smartphones μας, η υπόθεση γίνεται παιχνιδάκι.

Όταν ένα άτομο είναι τόσο σωματικά όσο και ψυχικά καλά, έχει λιγότερες πιθανότητες να είναι επιρρεπής σε αρρώστιες και παθήσεις, καθώς επίσης η παραγωγικότητα του αλλά και η αυτοπεποίθηση του είναι άκρως ανεβασμένες. Δεν είναι λίγες οι μελέτες άλλωστε που έχουν ισχυριστεί ότι μέσα από την προπόνηση και την άσκηση μειώνεται υπερβολικά ο κίνδυνος ασθενειών.

Είναι σημαντικό να διατηρούμε έναν υγιή τρόπο ζωής, τόσο για την αύξηση της ενέργειας μας όσο και για τον περισσότερο έλεγχο στη κοινωνική και συναισθηματική υγεία του σώματος μας.

Αλλά ακολουθώντας ένα τόσο πολυάσχολο και υγιή τρόπο ζωής, είναι δύσκολο να θυμόμαστε τι πρέπει να κάνουμε για τη καλύτερη διατήρηση του σώματος μας, το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης και το πηλίκο της υγείας μας. Άλλωστε, ο καθένας έχει εμπλακεί στη δική του καθημερινή ρουτίνα, χωρίς να είναι σε θέση να επικεντρωθεί στην υγεία του. Ευτυχώς, γι ‘αυτόν ακριβώς τον σκοπό έχουν δημιουργηθεί μερικές ιδιαιτέρα ενδιαφέρον εφαρμογές οι οποίες υπόσχονται να μας κρατήσουν σε ένα καλό fitness lifestyle.

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για την Android, iOS και Windows Phone συσκευή σου

Υπάρχουν πάρα πολλές διαθέσιμες fitness εφαρμογές, αλλά λίγες είναι αυτές που πραγματικά αξίζουν την προσοχή σου. Από τις παρακάτω fitness εφαρμογές που αναφέρουμε, θα έχεις την ικανότητα να γίνεις ΕΣΥ ο προσωπικός σου εκπαιδευτής, κρατώντας σημειώσεις και βάζοντας στόχους.

Διάβασε επίσης: Οι καλύτερες Android εφαρμογές για την απώλεια βάρους

Calorie Counter – MyFitnessPal

(Android | iOS | Windows)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Το MyFitnessPal είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής fitness εφαρμογή, η οποία έχει ως σκοπό να σε βοηθήσει να διατηρήσεις το σώμα σου υγιές. Παρέχει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων με περισσότερες από 6 εκατομμύρια διατροφές για να κρατάς την δίαιτα σου πάντα σε μέτρο, παρέχοντας ταυτόχρονα και 5λεπτες καθημερινές ασκήσεις. Οι δημιουργοί της εφαρμογής υποστηρίζουν πως το MyFitnessPal είναι η πιο γρήγορη και ευκολομεταχείριστη εφαρμογή που υπάρχει.

Runtastic

(Android | iOS | Windows)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Αν είσαι ένας από τους πολλούς που πίστευαν πως το Runtastic είναι μια εφαρμογή που απευθύνεται κυρίως σε όσους κάνουν τζόκινγκ, τότε δεν το έψαξες αρκετά. Το Runtastic είναι για τους λάτρεις του τζόκινγκ, της ποδηλασίας, της πεζοπορίας, του σκι και του καγιάκ. Το λεπτομερές διάγραμμα της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι απλά ασύγκριτο. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης διάφορους τρόπους προπόνησης, ανταγωνισμό με άλλους χρήστες και έρχεται με ένα εξαιρετικό ενσωματωμένο music player.

Runkeeper – GPS Track Run Walk

(Android | iOS)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Όταν πρόκειται για εφαρμογές που παρακολουθούν τη λειτουργία του σώματος ενός ανθρώπου που τρέχει, το Runkeeper πολύ πιθανόν να παίρνει την πρωτιά. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του το καθιστούν αρκετά δημοφιλής, ξεχωρίζοντας το από τη μεγάλη μάζα των υπόλοιπων fitness εφαρμογών. Μέσα από την εφαρμογή μπορείς να αυξήσεις την κοινωνικότητα σου δημιουργώντας το δικό σου Running Club ώστε να ανταγωνίζεσαι πάντα με τους φίλους σου στην εφαρμογή.

Μπορείς επίσης να παρακολουθείς πολύ εύκολα τις προπονήσεις σου σε πραγματικό χρόνο και να λαμβάνεις ηχητικές ενημερώσεις καθώς προπονήσε. Μπορείς να κάνεις προ-προγραμματισμένες διαδρομές, να τσεκάρεις τον χάρτη, να αλλάξεις την ρουτίνα των ασκήσεων σου και πολλά ακόμα.

Ingress

(Android | iOS)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως τα παιχνίδια σε κάνουν χοντρό και βαρεμένο, καθώς δε λες να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να ξεκινήσεις να προπονήσε. Αλλά το Ingress είναι μια εφαρμογή που σκοπεύει να αλλάξει τα δεδομένα του gaming και να επαναφέρει τους gamers σε πιο υγιείς τρόπους ζωής.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας υπόσχεται να σε οδηγεί σε μικρές βόλτες, επιτρέποντας σου να παίζεις μικρές αποστολές. Το Ingress είναι η πρώτη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας η οποία έπιασε τόπο – εκτός αν προτιμάς το Pokemon Go, που στην προκειμένη περίπτωση κάτι είναι και αυτό.

Endomondo

(Android | iOS | Windows)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Το Endomondo είναι μια απλή εφαρμογή που συλλέγει δεδομένα από το τρέξιμο, τις βόλτες και την ποδηλασία, παρέχοντας σου με λεπτομερή ακρίβεια αναλυτικά για την φυσική σου κατάσταση. Η συγκεκριμένη εφαρμογή προτείνεται κυρίως από επαγγελματίες γυμναστές.

Μέσα από την εφαρμογή θα είσαι σε θέση να λάβεις ακριβή στοιχεία σε όσο αναφορά τις φυσικές σου δραστηριότητες, συμπεριλαμβάνοντας πάνω από 40 διαφορετικά αθλήματα, με τη βοήθεια του GPS. Για κάθε χιλιόμετρο ή μίλι που τρέχεις θα ακούς μια ειδοποίηση η οποία θα προστίθεται αυτόματα στο ημερολόγιο σου για να βλέπεις τα καθημερινά αποτελέσματα των ασκήσεων σου.

Google Fit

(Android)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Με το Google Fi στην Android συσκευή σου θα προσπαθείς συνεχώς να βελτιώνεις τις ασκήσεις σου. Από εγκάρδιο μέχρι και απλές προπονήσεις με βάρη, η εφαρμογή της Google υπόσχεται να σε βοηθήσει να βελτιώσεις το fitness lifestyle σου στο έπακρο.

Η εφαρμογή, η οποία συνεχώς σου δίνει κίνητρα να συνεχίσεις, παρακολουθεί συνεχώς τη κάθε δραστηριότητα σου και σου παρέχει σε πραγματικό χρόνο στατιστικά για τις διαδρομές, τους περιπάτους και τις βόλτες που κάνεις. Η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει επίσης με ένα οποιοδήποτε Android Wear.

Strava Running and Cycling

(Android | iOS)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Για τους αθλητές, από αθλητές. Το Strava Running and Cycling διαφέρει λίγο από τις υπόλοιπες fitness εφαρμογές: Όταν ένα άτομο τρέχει ή κάνει βόλτες με ένα ποδήλατο, ταυτόχρονα ανταγωνίζεται με άλλους χρήστες της εφαρμογής μέσα από μια τεράστια βάση χρηστών. Όσο πιο ψηλά ορίζεις τους στόχους σου, τόσο πιο καλή θέση έχεις. Σου δίνεται επίσης η ικανότητα να ασκήσε παρέα με άλλους χρήστες της εφαρμογής, να βλέπεις τις αποδόσεις και με ποιους χρήστες κάνεις την ίδια προπόνηση.

Κάθε μια από τις παραπάνω fitness εφαρμογές είναι αξιόπιστη και αρκετά δημοφιλής και προτιμάτε από εκατοντάδες χρήστες.

Εσύ ποια εφαρμογή χρησιμοποιείς και γιατί; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου
5 (100%) 1 vote


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πως να διαγράψεις τα πάντα από το ίντερνετ με ένα κλικ
Online Tools

Πως να διαγράψεις τα πάντα από το ίντερνετ με ένα κλικ

Το ίντερνετ όσο υπέροχο και εξυπηρετικό είναι άλλο τόσο χειρότερο μπορεί να γίνει. Είναι περίεργο και κάποιες φορές αισθάνεσαι πως θέλεις να φύγεις από αυτό μια και καλή. Δυστυχώς, το να διαγράψεις τα πάντα από

Οι καλύτερες cloud ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν χωρητικότητα
Online Tools

Οι καλύτερες cloud ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν χωρητικότητα

Οι cloud ιστοσελίδες που παρέχουν online χωρητικότητα εστιάζουν στο να σου παρέχουν όλα τα αρχεία σου σε οποιοδήποτε μέρος, την οποιαδήποτε στιγμή και με οποιαδήποτε συσκευή. Οι περισσότερες cloud ιστοσελίδες παρέχουν επίσης εφαρμογές για Android,

BlueStacks - Εγκατάσταση Android εφαρμογών στα Windows
Desktop Tools

BlueStacks – Εγκατάσταση Android εφαρμογών στα Windows

Αν πίστευες πως οι Android εφαρμογές και τα παιχνίδια ήταν μόνο για τα smartphones και τα tablets, ήρθε η στιγμή να αλλάξεις γνώμη. Το BlueStacks είναι ένα App Player δωρεάν πρόγραμμα το οποίο σου επιτρέπει

Επιστροφή χρημάτων στο Steam: Πως να πάρεις πίσω τα χρήματα σου
Games

Επιστροφή χρημάτων στο Steam: Πως να πάρεις πίσω τα χρήματα σου

Το Steam παρέχει ένα πολύ γενναιόδωρο σύστημα για επιστροφή χρημάτων (refunds). Μπορείς να πάρεις πίσω τα χρήματα σου για ένα παιχνίδι που αγόρασες μέσω του Steam για οποιονδήποτε λόγο (όπως για παράδειγμα επειδή δεν λειτουργεί

SuperAntiSpyware - Δωρεάν πρόγραμμα αφαίρεσης spyware
Desktop Tools

SuperAntiSpyware – Δωρεάν πρόγραμμα αφαίρεσης spyware

Το SuperAntiSpyware είναι ένα θαυματουργό προγραμματάκι το οποίο υπόσχεται να κρατάει το σύστημα και τα αρχεία σου ασφαλή από spywares, adware, malware, trojans, dialers, worms, keyloggers, hijackers, parasites, root kits και εκατοντάδες άλλες απειλές που κυκλοφορούν

Καταγραφή οθόνης - Οι καλύτεροι δωρεάν Android screen recorders
Mobile

Καταγραφή οθόνης – Οι καλύτεροι δωρεάν Android screen recorders

Αν θέλεις να κάνεις καταγραφή οθόνης στην Android συσκευή σου, τότε η παρακάτω λίστα με τους καλύτερους δωρεάν Android screen recorders θα σου λύσει τα χέρια! Από screencasting μέχρι και αυτοματοποίηση των καθημερινών σου προγραμμάτων,

Καταγραφή Skype κλήσεων και βίντεο-κλήσεων (2017)
Desktop Tools

Καταγραφή Skype κλήσεων και βίντεο-κλήσεων (2017)

Η καταγραφή Skype κλήσεων και βίντεο-κλήσεων δεν είναι ένα διαθέσιμο χαρακτηριστικό ή επιλογή που μπορείς να ενεργοποιήσεις από τις ρυθμίσεις του προγράμματος. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικές αξιόπιστες και δωρεάν εφαρμογές οι οποίες μπορούν να καταγράψουν

Mobile

Απεριόριστο δωρεάν ίντερνετ στο κινητό (2017)

Ήξερες ότι μπορείς να έχεις απεριόριστο δωρεάν ίντερνετ στο κινητό σου με ένα πολύ απλό, εύκολο και έξυπνο τρόπο; Κι όμως, με τη χρήση μιας πολύ γνωστής VPN εφαρμογής, έχεις την ικανότητα να συνδέεσαι στο διαδίκτυο

Mobile

Κινητά κάτω από 200 ευρώ – Τα καλύτερα android smartphones

Ψάχνεις να βρεις ποια είναι τα καλύτερα κινητά κάτω από 200 ευρώ με Android λειτουργικό σύστημα, 3GB RAM για να τρέχουν γρήγορα και καλό επεξεργαστή; Αν ναι, τότε η παρακάτω λίστα με τα καλύτερα κινητά

Microsoft Office Starter 2010 - Κατέβασε τα νόμιμα και δωρεάν
Desktop Tools

Microsoft Office Starter 2010 – Κατέβασε τα νόμιμα και δωρεάν

Τα Microsoft Office είναι αναμφισβήτητα τα πιο γνωστά και αξιόπιστα office προγράμματα για κάθε χρήστη, αλλά κοστίζουν. Τα Microsoft Office Starter 2010, από την άλλη πλευρά, παρέχονται εντελώς δωρεάν και νόμιμα από την ίδια την Microsoft.

Δωρεάν GPS εφαρμογές για Android, iOS και Windows Phone
Mobile

Δωρεάν GPS εφαρμογές για Android, iOS και Windows Phone

Αν ψάχνεις τις καλύτερες δωρεάν GPS εφαρμογές για Android, iOS ή Windows Phone, τότε η παρακάτω λίστα θα σε βοηθήσει να βρεις την εφαρμογή που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου. Οι παρακάτω δωρεάν GPS εφαρμογές

Avass Net Radio: Δωρεάν ελληνική εφαρμογή με ραδιοφωνικούς σταθμούς
Desktop Tools

Avass Net Radio: Δωρεάν ελληνική εφαρμογή με ραδιοφωνικούς σταθμούς

Το Avass Net Radio είναι μια δωρεάν ελληνική εφαρμογή που περιλαμβάνει περισσότερους από 9.500 ραδιοφωνικούς σταθμούς (από τους οποίους πάνω από 1.000 είναι ελληνικοί) για να ακούς τα αγαπημένα σου κομμάτια χωρίς σταματημό! Αυτή η καταπληκτική εφαρμογή

Παναγιώτης Σακαλάκης
About Παναγιώτης Σακαλάκης 132 Articles
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ. Θα με βρεις επίσης και στο Inkstory.gr