Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου
Image credits: Health Gauge | Flickr

Το να παραμένουμε fitness παίζει σημαντικό ρόλο στις ζωές μας, και με τις διαθέσιμες εφαρμογές που υπάρχουν πλέον για τα smartphones μας, η υπόθεση γίνεται παιχνιδάκι.

Όταν ένα άτομο είναι τόσο σωματικά όσο και ψυχικά καλά, έχει λιγότερες πιθανότητες να είναι επιρρεπής σε αρρώστιες και παθήσεις, καθώς επίσης η παραγωγικότητα του αλλά και η αυτοπεποίθηση του είναι άκρως ανεβασμένες. Δεν είναι λίγες οι μελέτες άλλωστε που έχουν ισχυριστεί ότι μέσα από την προπόνηση και την άσκηση μειώνεται υπερβολικά ο κίνδυνος ασθενειών.

Είναι σημαντικό να διατηρούμε έναν υγιή τρόπο ζωής, τόσο για την αύξηση της ενέργειας μας όσο και για τον περισσότερο έλεγχο στη κοινωνική και συναισθηματική υγεία του σώματος μας.

Αλλά ακολουθώντας ένα τόσο πολυάσχολο και υγιή τρόπο ζωής, είναι δύσκολο να θυμόμαστε τι πρέπει να κάνουμε για τη καλύτερη διατήρηση του σώματος μας, το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης και το πηλίκο της υγείας μας. Άλλωστε, ο καθένας έχει εμπλακεί στη δική του καθημερινή ρουτίνα, χωρίς να είναι σε θέση να επικεντρωθεί στην υγεία του. Ευτυχώς, γι ‘αυτόν ακριβώς τον σκοπό έχουν δημιουργηθεί μερικές ιδιαιτέρα ενδιαφέρον εφαρμογές οι οποίες υπόσχονται να μας κρατήσουν σε ένα καλό fitness lifestyle.

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για την Android, iOS και Windows Phone συσκευή σου

Υπάρχουν πάρα πολλές διαθέσιμες fitness εφαρμογές, αλλά λίγες είναι αυτές που πραγματικά αξίζουν την προσοχή σου. Από τις παρακάτω fitness εφαρμογές που αναφέρουμε, θα έχεις την ικανότητα να γίνεις ΕΣΥ ο προσωπικός σου εκπαιδευτής, κρατώντας σημειώσεις και βάζοντας στόχους.

Διάβασε επίσης: Οι καλύτερες Android εφαρμογές για την απώλεια βάρους

Calorie Counter – MyFitnessPal

(Android | iOS | Windows)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Το MyFitnessPal είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής fitness εφαρμογή, η οποία έχει ως σκοπό να σε βοηθήσει να διατηρήσεις το σώμα σου υγιές. Παρέχει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων με περισσότερες από 6 εκατομμύρια διατροφές για να κρατάς την δίαιτα σου πάντα σε μέτρο, παρέχοντας ταυτόχρονα και 5λεπτες καθημερινές ασκήσεις. Οι δημιουργοί της εφαρμογής υποστηρίζουν πως το MyFitnessPal είναι η πιο γρήγορη και ευκολομεταχείριστη εφαρμογή που υπάρχει.

Runtastic

(Android | iOS | Windows)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Αν είσαι ένας από τους πολλούς που πίστευαν πως το Runtastic είναι μια εφαρμογή που απευθύνεται κυρίως σε όσους κάνουν τζόκινγκ, τότε δεν το έψαξες αρκετά. Το Runtastic είναι για τους λάτρεις του τζόκινγκ, της ποδηλασίας, της πεζοπορίας, του σκι και του καγιάκ. Το λεπτομερές διάγραμμα της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι απλά ασύγκριτο. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης διάφορους τρόπους προπόνησης, ανταγωνισμό με άλλους χρήστες και έρχεται με ένα εξαιρετικό ενσωματωμένο music player.

Runkeeper – GPS Track Run Walk

(Android | iOS)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Όταν πρόκειται για εφαρμογές που παρακολουθούν τη λειτουργία του σώματος ενός ανθρώπου που τρέχει, το Runkeeper πολύ πιθανόν να παίρνει την πρωτιά. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του το καθιστούν αρκετά δημοφιλής, ξεχωρίζοντας το από τη μεγάλη μάζα των υπόλοιπων fitness εφαρμογών. Μέσα από την εφαρμογή μπορείς να αυξήσεις την κοινωνικότητα σου δημιουργώντας το δικό σου Running Club ώστε να ανταγωνίζεσαι πάντα με τους φίλους σου στην εφαρμογή.

Μπορείς επίσης να παρακολουθείς πολύ εύκολα τις προπονήσεις σου σε πραγματικό χρόνο και να λαμβάνεις ηχητικές ενημερώσεις καθώς προπονήσε. Μπορείς να κάνεις προ-προγραμματισμένες διαδρομές, να τσεκάρεις τον χάρτη, να αλλάξεις την ρουτίνα των ασκήσεων σου και πολλά ακόμα.

Ingress

(Android | iOS)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως τα παιχνίδια σε κάνουν χοντρό και βαρεμένο, καθώς δε λες να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να ξεκινήσεις να προπονήσε. Αλλά το Ingress είναι μια εφαρμογή που σκοπεύει να αλλάξει τα δεδομένα του gaming και να επαναφέρει τους gamers σε πιο υγιείς τρόπους ζωής.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας υπόσχεται να σε οδηγεί σε μικρές βόλτες, επιτρέποντας σου να παίζεις μικρές αποστολές. Το Ingress είναι η πρώτη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας η οποία έπιασε τόπο – εκτός αν προτιμάς το Pokemon Go, που στην προκειμένη περίπτωση κάτι είναι και αυτό.

Endomondo

(Android | iOS | Windows)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Το Endomondo είναι μια απλή εφαρμογή που συλλέγει δεδομένα από το τρέξιμο, τις βόλτες και την ποδηλασία, παρέχοντας σου με λεπτομερή ακρίβεια αναλυτικά για την φυσική σου κατάσταση. Η συγκεκριμένη εφαρμογή προτείνεται κυρίως από επαγγελματίες γυμναστές.

Μέσα από την εφαρμογή θα είσαι σε θέση να λάβεις ακριβή στοιχεία σε όσο αναφορά τις φυσικές σου δραστηριότητες, συμπεριλαμβάνοντας πάνω από 40 διαφορετικά αθλήματα, με τη βοήθεια του GPS. Για κάθε χιλιόμετρο ή μίλι που τρέχεις θα ακούς μια ειδοποίηση η οποία θα προστίθεται αυτόματα στο ημερολόγιο σου για να βλέπεις τα καθημερινά αποτελέσματα των ασκήσεων σου.

Google Fit

(Android)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Με το Google Fi στην Android συσκευή σου θα προσπαθείς συνεχώς να βελτιώνεις τις ασκήσεις σου. Από εγκάρδιο μέχρι και απλές προπονήσεις με βάρη, η εφαρμογή της Google υπόσχεται να σε βοηθήσει να βελτιώσεις το fitness lifestyle σου στο έπακρο.

Η εφαρμογή, η οποία συνεχώς σου δίνει κίνητρα να συνεχίσεις, παρακολουθεί συνεχώς τη κάθε δραστηριότητα σου και σου παρέχει σε πραγματικό χρόνο στατιστικά για τις διαδρομές, τους περιπάτους και τις βόλτες που κάνεις. Η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει επίσης με ένα οποιοδήποτε Android Wear.

Strava Running and Cycling

(Android | iOS)

Οι καλύτερες fitness εφαρμογές για το smartphone σου

Για τους αθλητές, από αθλητές. Το Strava Running and Cycling διαφέρει λίγο από τις υπόλοιπες fitness εφαρμογές: Όταν ένα άτομο τρέχει ή κάνει βόλτες με ένα ποδήλατο, ταυτόχρονα ανταγωνίζεται με άλλους χρήστες της εφαρμογής μέσα από μια τεράστια βάση χρηστών. Όσο πιο ψηλά ορίζεις τους στόχους σου, τόσο πιο καλή θέση έχεις. Σου δίνεται επίσης η ικανότητα να ασκήσε παρέα με άλλους χρήστες της εφαρμογής, να βλέπεις τις αποδόσεις και με ποιους χρήστες κάνεις την ίδια προπόνηση.

Κάθε μια από τις παραπάνω fitness εφαρμογές είναι αξιόπιστη και αρκετά δημοφιλής και προτιμάτε από εκατοντάδες χρήστες.

Εσύ ποια εφαρμογή χρησιμοποιείς και γιατί; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν προγράμματα

Πως να διαγράψεις ένα πρόγραμμα που δεν διαγράφεται

Σπάνιες φορές συναντάς ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα στα Windows: προσπαθείς να διαγράψεις ένα πρόγραμμα που δεν διαγράφεται, ή ένα αρχείο, ή ακόμα κι έναν φάκελο, χωρίς παρόλα αυτά να γνωρίζεις τον λόγο για

Κόψιμο τραγουδιών MP3 και ένωση για ringtone ήχους (δωρεάν online)
Δωρεάν υπηρεσίες

Κόψιμο τραγουδιών MP3 και ένωση για ringtone ήχους (δωρεάν online)

Με τη χρήση του online δωρεάν εργαλείου “Cut MP3 Files Online” έχεις τη δυνατότητα να κάνεις κόψιμο τραγουδιών (και ένωση) για να έχεις πάντα τον τέλειο ringtone MP3 ήχο από το αγαπημένο σου κομμάτι. Άλλες

3 τρόποι για να αυξήσεις τον βαθμό συγκέντρωσης σου
Υγεία & Αυτοβελτίωση

3 τρόποι για να αυξήσεις τον βαθμό συγκέντρωσης σου

Πόσες ώρες πιστεύεις ότι περνάει ο μέσος άνθρωπος στο κινητό του την ημέρα; 1 ώρα; Το πολύ 2 έτσι; Κι όμως το 50% των ανθρώπων που συμμετείχαν σε μια έρευνα παγκόσμιας κλίμακας, περνάει 5 με

Δωρεάν προγράμματα

Πως να βάλεις κωδικό σε φακέλους και αρχεία με το Encrypto

Το Encrypto είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις κωδικό σε φακέλους και αρχεία, ώστε να τα ασφαλίσεις από οποιονδήποτε προσπαθήσει να τα ανοίξει. Ήξερες ότι ο πιο συχνός τρόπος

Δημιουργία αφίσας στο ίντερνετ - Δωρεάν υπηρεσίες 1
Web

Δημιουργία αφίσας στο ίντερνετ – Δωρεάν υπηρεσίες

Η δημιουργία αφίσας στο ίντερνετ είναι υπόθεση μόλις μερικών λεπτών και εντελώς δωρεάν χάρη στις εντυπωσιακές και άκρως βοηθητικές υπηρεσίες που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Η επαγγελματική δημιουργία αφισών γίνεται με τη χρήση προγραμμάτων

Facebook Messenger Kids - Για να συνομιλούν τα παιδιά σου με ασφάλεια
Δωρεάν εφαρμογές

Facebook Messenger Kids: Για να συνομιλούν τα παιδιά σου με ασφάλεια

Το Facebook Messenger Kids είναι μια δωρεάν εφαρμογή του Facebook η οποία έχει σχεδιαστεί για μικρά παιδιά, επιτρέποντας τους να συνομιλούν με τους κοντινούς τους φίλους και την οικογένεια τους από την mobile ή tablet

Δωρεάν εφαρμογές για να βλέπεις online ταινίες και σειρές
Δωρεάν εφαρμογές

Online ταινίες και σειρές – Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απ’ το να μπορείς να απολαμβάνεις online ταινίες και σειρές με ελληνικούς ή αγγλικούς υπότιτλους, μέσα από δωρεάν εφαρμογές που είναι εύκολο να τις κατεβάσεις και να τις εγκαταστήσεις σε κάθε

Δωρεάν Password Managers - Οι καλύτεροι για το 2018
Δωρεάν προγράμματα

Δωρεάν Password Managers – Οι καλύτεροι για το 2018

Οι καλύτεροι δωρεάν password managers για το 2018 όχι μόνο θα σε ελαφρύνουν απ’ το να θυμάσαι κάθε κωδικό που έχεις βάλει σε ιστοσελίδες και εφαρμογές, αλλά θα σου δημιουργούν αυτόματα και ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης

Comodo Internet Security - Δωρεάν προστασία από ιούς και malware
Δωρεάν προγράμματα

Comodo Internet Security – Δωρεάν προστασία από ιούς και malware

Το Comodo Internet Security είναι ένα δωρεάν Antivirus και Firewall πρόγραμμα το οποίο παρέχει μεγάλη προστασία από ιούς και malware, ενώ ταυτόχρονα κρυπτογραφεί την online σύνδεση των χρηστών όταν επισκέπτονται ιστοσελίδες για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Διάβασε

Το κυνήγι για την ευτυχία, οδηγεί στην καταστροφή της
Lifestyle

Το κυνήγι για την ευτυχία, οδηγεί στην καταστροφή της

Σήμερα όταν μιλάμε για ευτυχία, φτιάχνουμε μια πλασματική εικόνα στο μυαλό μας, σύμφωνα με την οποία, είμαστε συνέχεια χαρούμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας μας. Θέλουμε να πετύχουμε ένα στόχο και να κάνουμε αυτό

4 τρόποι για να εκτιμάς τον εαυτό σου
Lifestyle

4 τρόποι για να εκτιμάς τον εαυτό σου

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που βιώνουμε από την μικρή ηλικία είναι πως το να θέτουμε τον εαυτό μας ως πρώτη προτεραιότητα αποτελεί δείγμα εγωιστικής συμπεριφοράς . Όταν κοιτάμε πρώτα τον εαυτό μας μπορεί να

Πως να πιστεύεις στον εαυτό σου
Υγεία & Αυτοβελτίωση

Πως να ξανά πιστεύεις στον εαυτό σου

Πολλοί άνθρωποι δεν θα τολμήσουν να κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν. Οι σκέψεις «μπορεί να μην τα καταφέρω» «δεν έχω τα εφόδια» «τι θα πουν οι φίλοι μου και η οικογένεια μου» «δεν έχω τα

Παναγιώτης Σακαλάκης
Περί Παναγιώτης Σακαλάκης 178 Άρθρα
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ. Θα με βρεις επίσης και στο Inkstory.gr