Facebook εναλλακτικές – Τα καλύτερα κοινωνικά δίκτυα για το 2018

Facebook εναλλακτικές - Τα καλύτερα κοινωνικά δίκτυα

Το Facebook είναι αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες παγκοσμίως, παρόλα αυτά, δεν είναι το μοναδικό κοινωνικό δίκτυο εκεί έξω. Υπάρχουν μερικές Facebook εναλλακτικές οι οποίες έχουν εκατομμύρια χρήστες και για αρκετούς, είναι καλύτερες και πιο χρήσιμες απ’ ότι το γνωστό κοινωνικό δίκτυο.

Σε αυτό το άρθρο, δημιουργήσαμε μια λίστα με τα πιο γνωστά και έμπιστα κοινωνικά δίκτυα που έχουν αγαπηθεί από εκατομμύρια χρήστες. Κάθε κοινωνικό δίκτυο είναι διαφορετικό παρέχοντας τα δικά του χαρακτηριστικά, τις δικές του λειτουργίες και τους δικούς του τρόπους επικοινωνίας. Επίσης, όλα τα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα παρέχουν τις δικές τους εφαρμογές για τις mobile και tablet συσκευές, ακριβώς όπως συμβαίνει και με το Facebook.

Οι καλύτερες Facebook εναλλακτικές

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο γνωστά κοινωνικά δίκτυα τα οποία σχετίζονται τόσο με τα ίδια χαρακτηριστικά και εργαλεία που παρέχει το Facebook, όσο και με δικά τους άλλα ξεχωριστά.

Instagram

Instagram

Ποιος να περίμενε πριν από μερικά χρόνια πως μια καινούργια εφαρμογή φωτογραφιών θα γινόταν το δεύτερο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο. Το Instagram αυτή την στιγμή θεωρείται το δεύτερο πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, μέσα από το οποίο οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ανεβάζουν και να δημοσιεύουν φωτογραφίες, βίντεο και ιστορίες (stories) σε πραγματικό χρόνο.

Διάβασε επίσης: Επικοινωνία με το Facebook (ο απόλυτος οδηγός)

Η εφαρμογή ήταν αρχικά διαθέσιμη αποκλειστικά για τις iOS συσκευές, αλλά χάρη στη γρήγορη ανάπτυξη της, έγινε διαθέσιμη και στις Android αλλά και στις Windows Phone συσκευές, καθώς επίσης και μέσα από την ιστοσελίδα της για desktop. Στη συνέχεια, το Instagram διέθεσε και την Windows 10 εφαρμογή του. Το κοινωνικό δίκτυο είχε επίσης αγοραστεί από το Facebook για 1 δισεκατομμύριο δολάρια πίσω στο 2012.

Reddit

Reddit

Πριν από λίγο καιρό το Reddit ξεπέρασε το Twitter σε μηνιαίους ενεργούς χρήστες και έγινε το τρίτο πιο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο. Μπορεί να μην υπερέχει σε σχεδιασμό (αν και έλαβε ήδη αρκετές αλλαγές), αλλά έχει μια από τις πιο δυναμικές, μεγάλες και έξυπνες κοινότητες ανθρώπων που μαζεύονται σε ένα μέρος για να μιλήσουν για διάφορα θέματα που αγαπούν, μοιράζοντας συνδέσμους, φωτογραφίες, βίντεο και οτιδήποτε άλλο επιθυμούν μέσα σε subreddit topics.

Το Reddit παρέχει επίσης και το AMAs, ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ερωτήσεις σε γνωστούς celebrities και άλλους γνωστούς ανθρώπους. Στο Reddit τα πράγματα είναι διαφορετικά, ωστόσο, καθώς το κοινωνικό δίκτυο λειτουργεί με ψηφοφορίες (αλλιώς και votes). Οι κοινοποιήσεις οι οποίες έχουν τα περισσότερα votes εμφανίζονται πάντα πρώτες στις σελίδες του κάθε θέματος.

Twitter

Twitter

Το Twitter είναι ιδιαίτερα γνωστό ως μια micro-blogging πλατφόρμα η οποία μεταφέρει τα πιο σημαντικά νέα απ’ όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι χρήστες το λατρεύουν χάρη στις μικρές δημοσιεύσεις που γίνονται μέσω αυτού (το μέγιστο tweet περιλαμβάνει έως 280 χαρακτήρες) και για την μοναδικότητα του για την ενημέρωση νέων.

Διάβασε επίσης: Πως να κρύψεις τη λίστα φίλων σου στο Facebook (2018)

Το Twitter έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια και στη σήμερον ημέρα το κριτικάρουν αρκετοί άνθρωποι καθώς λειτουργεί ακριβώς όπως το Facebook. Παρόλα αυτά, είναι το κοινωνικό δίκτυο στο οποίο θα βρεις ανθρώπους να ποστάρουν πολύ συχνά tweets τα οποία δεν θα δεις σε κανένα άλλο κοινωνικό δίκτυο. Όπως και να ‘χει, το Twitter θεωρείτε από τις καλύτερες Facebook εναλλακτικές, αν όχι η καλύτερη.

Pinterest

Pinterest

Το Pinterest έχει μπει στους «μεγάλους παίκτες» των κοινωνικών δικτύων και των μηχανών αναζήτησης, αποδεικνύοντας καθημερινά το πόσο σημαντικό παράγοντα παίζει το visual στο σημερινό διαδίκτυο. Το Pinterest έχει πάνω από 200 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες και καθορίζεται ως το τέταρτο πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Παρέχει έναν πανέμορφο σχεδιασμό, χρήσιμα εργαλεία και δυνατότητες για να αποθηκεύεις pins και να τα οργανώνεις σε κατηγορίες.

Το Pinterest θεωρείτε επίσης μια από τις καλύτερες μηχανές αναζήτησης, ενώ έχει γίνει επίσης ο νούμερο ένα προορισμός για εκατομμύρια χρήστες που λατρεύουν να ψωνίζουν online, καθώς σε ορισμένες χώρες έχει εμφανίσει το «Buy» κουμπί για προϊόντα.

Tumblr

Tumblr

Το Tumblr είναι το πέμπτο πιο γνωστό δίκτυο και θεωρείτε ως blogging πλατφόρμα, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως από μικρής ηλικίας χρήστες. Όπως και το Pinterest, έτσι και το Tumblr εστιάζει κυρίως στη δημοσίευση του visual περιεχομένου, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες του να δημοσιεύουν από ολόκληρα άρθρα, μέχρι και quotes, φωτογραφίες, βίντεο, μουσική, ακόμα και ερωτήσεις. Η πλατφόρμα σου επιτρέπει επίσης να σχεδιάσεις το blog σου όπως το θέλεις, παρέχοντας σου έτοιμα πρότυπα, και μπορείς να δεις ότι δημοσιεύουν οι υπόλοιποι χρήστες κάνοντας τους follow.

Τέλος, ακριβώς όπως κάνεις και στο Facebook, έτσι και στο Tumblr μπορείς να αναδημοσιεύεις τις δημοσιεύσεις άλλων χρηστών, με τη διαφορά πως στη συγκεκριμένη πλατφόρμα το reblogging είναι το πιο συχνό εργαλείο. Αν ανεβάζεις ενδιαφέρον περιεχόμενο, μπορείς πολύ γρήγορα να καταλήξεις με εκατοντάδες χιλιάδες followers.

Flickr

Flickr

Το Flickr είναι η φωτογραφική πλατφόρμα της Yahoo!, η οποία υπήρχε από πολύ προτού υπάρχουν άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Pinterest και το Instagram. Το Flickr παραμένει μέχρι και σήμερα ένα από τα καλύτερα μέρη για να ανεβάζεις φωτογραφίες, να δημιουργείς άλμπουμ και να παρουσιάζεις το ταλέντο σου με την φωτογραφία.

Διάβασε επίσης: Οι καλύτερες ιστοσελίδες με διαγωνισμούς

Η Yahoo! έχει δουλέψει επίσης πάρα πολύ στην δημιουργία των mobile εφαρμογών της και συνεχώς τις ενημερώνει παρέχοντας νέα εργαλεία και χαρακτηριστικά. Η υπηρεσία σου παρέχει επίσης 1,000GB χωρητικότητας για να ανεβάσεις εκατοντάδες φωτογραφίες εντελώς δωρεάν και να τις μοιραστείς με τους ακόλουθους σου.

Google+

Google Plus

Κάνοντας το ντεμπούτο του στις αρχές καλοκαιριού του 2011, το Google+ έγινε το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο κοινωνικό δίκτυο που είδαμε ποτέ μας. Αφότου η Google απέτυχε παταγωδός με τις προηγούμενες προσπάθειες της για να μπει στο παιχνίδι των κοινωνικών δικτύων, κλείνοντας και το Google Buzz αλλά και το Google Wave, η μηχανή αναζήτησης επιτέλους κατάφερε να δημιουργήσει κάτι εντυπωσιακό το οποίο κράτησε.. σχεδόν.

Κανένας δεν θέλει ακόμα έναν κλόνο του Facebook, οπότε το Google+ κατακρίθηκε πάρα πολλές φορές πως είναι ένα ακόμα κοινωνικό δίκτυο το οποίο κανένας δεν χρησιμοποιεί. Στα τέλη του 2015 λοιπόν, το Google+ ανανέωσε τον σχεδιασμό του και τις λειτουργίες του, εστιάζοντας κυρίως στις τεράστιες κοινότητες (Communities) του και στα Collections. Σήμερα, έχει τις μεγαλύτερες κοινότητες παγκοσμίως.

LinkedIn

LinkedIn

Το LinkedIn είναι ένα κοινωνικό δίκτυο για επαγγελματίες. Οποιοσδήποτε θέλει να γνωρίσει επαγγελματίες πάνω στο είδος του, τότε πρέπει να εστιάσει στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο. Τα προφίλ που έχει ο κάθε χρήστης θυμίζουν αρκετά ένα επαγγελματικό βιογραφικό, καθώς έχουν ενότητες με την εργασιακή εμπειρία, την εκπαίδευση, τις εθελοντικές εργασίες, τις πιστοποιήσεις, τα βραβεία και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με την εργασία.

Οι χρήστες μπορούν να προωθήσουν τους εαυτούς τους καθώς επίσης και τις επιχειρήσεις τους κάνοντας γνωριμίες με άλλους επαγγελματίες, παίρνοντας μέρος σε ομαδικές συζητήσεις, ανεβάζοντας διαφημιστικές αιτήσεις εργασίας, κάνοντας αιτήσεις σε ανοιχτές θέσεις εργασίας, ανεβάζοντας άρθρα στο LinkedIn Pulse και ένα σωρό άλλα.

Snapchat

Snapchat

Το Snapchat είναι ένα κοινωνικό δίκτυο το οποίο εστιάζει στο instant messaging και είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για mobile συσκευές. Είναι μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες εφαρμογές και η δημοτικότητα του προήλθε κυρίως πίσω από την ιδέα των «snaps.» Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να στείλουν μια φωτογραφία ή ένα σύντομο βίντεο ως μήνυμα (ή snap) σε φίλους τους, τα οποία εξαφανίζονται αυτόματα μετά από μερικά δευτερόλεπτα και αφότου τα δουν οι φίλοι τους.

Οι νεαροί σε ηλικία χρήστες έχουν λατρέψει την εφαρμογή καθώς τους επιτρέπει να μοιράζονται συνεχώς πράγματα γι ‘αυτούς, τα οποία μπορούν να τα δουν μόνο οι χρήστες που έχουν επιλέξει. Το Snapchat ήταν επίσης το πρώτο κοινωνικό δίκτυο το οποίο έφερε τα γνωστά Stories και μέχρι και σήμερα περιλαμβάνει τα καλύτερα emojis, φίλτρα εφέ κ.α.

SoundCloud

SoundCloud

Σε αντίθεση με το Spotify και άλλες παρόμοιες εφαρμογές, το SoundCloud κατατάσσεται στη λίστα με τα κοινωνικά δίκτυα, καθώς είναι ένα κοινωνικό δίκτυο για μοίρασμα μουσικής. Οι περισσότεροι χρήστες μοιράζονται την μουσική ή τα podcasts τους με τους ακόλουθους τους, αναδημοσιεύουν κομμάτια, σχολιάζουν, κάνουν likes και οργανώνουν τα πάντα σε λίστες που δημιουργούν.

Στο SoundCloud θα βρεις εκατομμύρια κομμάτια, ακόμα και τα γνωστά που ακούς στο ραδιόφωνο ή στο Spotify, και πολλά από τα covers και τα remixes είναι πολλές φορές καλύτερα από τα κανονικά κομμάτια. Τέλος, δεν είναι λίγοι οι δημοφιλείς καλλιτέχνες που ανεβάζουν τις δουλειές τους στην πλατφόρμα ώστε να τους ακούει ο κόσμος.

Medium

Medium

Το Medium είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο κοινωνικό δίκτυο για αναγνώστες και αρθρογράφους. Αν και θεωρείται επίσης ως blogging πλατφόρμα, η οποία θα λέγαμε πως έχει μια μικρή ιδέα του Tumblr, έρχεται με έναν απλό και μίνιμαλ σχεδιασμό ο οποίος επιτρέπει στους χρήστες να διαβάζουν μοναδικό περιεχόμενο, να γράφουν τα δικά τους άρθρα, να ακολουθούν άλλους χρήστες, να κάνουν likes, αναδημοσιεύεις και πολλά ακόμα.

Ως πλατφόρμα, το Medium θεωρείται πως έχει έναν από τους καλύτερους text editors (κειμενογράφους) και είναι ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσεις ένα άρθρο, μια ιστορία, ένα e-book και πάει λέγοντας. Στα άρθρα μέσα, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν φωτογραφίες, βίντεο, GIF εικόνες και να μορφοποιήσουν τα κείμενα τους με διάφορους έξυπνους τρόπους. Εκτός αυτών, οι χρήστες εκτός του ότι μπορούν να ακολουθήσουν άλλους χρήστες, έχουν επίσης τη δυνατότητα να ακολουθούν ετικέτες οι οποίες εστιάζουν σε αγαπημένα τους θέματα.


Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ο αριθμός των κοινωνικών δικτύων που υπάρχουν εκεί έξω και έχουν εκατομμύρια χρήστες. Υπάρχουν φυσικά και άλλα κοινωνικά δίκτυα τα οποία δεν έχουν αναφερθεί στο άρθρο, όπως το YouTube, το οποίο είναι ένα κοινωνικό δίκτυο για βίντεο, το MySpace, το οποίο υπάρχει μέχρι και σήμερα και κατατάσσεται μέσα στις 500 πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες στον κόσμο, το StumbleUpon, το οποίο είναι κι αυτό ιδιαίτερα παλιό και πλέον χρησιμοποιείται κυρίως από bloggers, και πολλά πολλά ακόμα.

Εσύ ποια κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιείς περισσότερο και γιατί; Υπάρχει κάποιο από τα παραπάνω που δεν γνώριζες; Από τις παραπάνω Facebook εναλλακτικές, ποια θεωρείς καλύτερη; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Web

YouTube εναλλακτικές 2018 – Οι καλύτερες video streaming ιστοσελίδες

Όταν σκεφτόμαστε τα online βίντεο, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι φυσικά το YouTube. Ήξερες όμως πως υπάρχουν μερικές εξαιρετικές YouTube εναλλακτικές τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να παρακολουθείς ή να

Facebook εναλλακτικές - Τα καλύτερα κοινωνικά δίκτυα
Web

Facebook εναλλακτικές – Τα καλύτερα κοινωνικά δίκτυα για το 2018

TweetShareEmailWhatsAppΤο Facebook είναι αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες παγκοσμίως, παρόλα αυτά, δεν είναι το μοναδικό κοινωνικό δίκτυο εκεί έξω. Υπάρχουν μερικές Facebook εναλλακτικές οι οποίες έχουν εκατομμύρια χρήστες και για αρκετούς, είναι καλύτερες και

Δωρεάν μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα
Δωρεάν

Δωρεάν μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με το ίντερνετ είναι πως μπορείς να βρεις πολλά δωρεάν πράγματα. Ένα από αυτά, φυσικά, είναι και η δωρεάν μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα από διάφορες ιστοσελίδες, όπως το SoundCloud,

Xiaomi κινητά που θα λατρεύεις για το 2018
Προσφορές

Xiaomi κινητά που θα λατρεύεις για το 2018

Πάνε οι μέρες όπου οι Samsung και Apple συσκευές ήταν ότι πιο trend κυκλοφορούσε. Πλέον, τα Xiaomi κινητά είναι από τις νούμερο ένα επιλογές καθώς είναι οικονομικά, παρέχουν εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, έρχονται με κομψό σχεδιασμό

Πως να γίνεις Android Beta Tester και να λαμβάνεις τα νεότερα updates
Mobile

Πως να γίνεις Android Beta Tester και να λαμβάνεις τα νεότερα updates

Πηγαίνοντας μια βόλτα στο παρελθόν του Android, αν ήθελες κάποτε να γίνεις beta tester και να δοκιμάσεις μια δοκιμαστική εφαρμογή ώστε να λαμβάνεις τα νεότερα updates, θα έπρεπε να την κάνεις sideload μαζί με την

Τι είναι το Blockchain και πως λειτουργεί
Τεχνολογία

Τι είναι το Blockchain και πως λειτουργεί;

Το Bitcoin έχει γίνει βασικό στοιχείο του σύγχρονου διαδικτύου – και μαζί του, το blockchain. Οι άνθρωποι λένε ότι η τεχνολογία blockchain θα προκαλέσει μια θεμελιώδη μεταβολή στον τρόπο λειτουργίας του διαδικτύου, του τρόπου λειτουργίας

4 επιλογές για να ζεις πιο ανάλαφρα σε δύσκολες καταστάσεις
Υγεία & Αυτοβελτίωση

4 επιλογές για να ζεις πιο ανάλαφρα σε δύσκολες καταστάσεις

Στο παρακάτω άρθρο θα βρεις 4 επιλογές που έχουν την ικανότητα να κάνουν τη ζωή σου πιο ανάλαφρη και παράλληλα πιο παραγωγική όταν αντιμετωπίζεις δύσκολες καταστάσεις. Οι επιλογές αυτές είναι δίπλα σου κάθε στιγμή της

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους (Windows, BSPlayer, VLC)
Desktop Tools

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους (Windows, BSPlayer, VLC)

Αν αντιμετωπίζεις το (πολυσύχναστο πλέον) πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στα Windows με προγράμματα όπως το σημειωματάριο, το BSPlayer ή το VLC, που εμφανίζουν τους ελληνικούς χαρακτήρες σε κινέζικα γράμματα, τότε θα χαρείς να μάθεις

Gearbest προσφορές - Πως να κάνεις οικονομικές αγορές από την Κίνα
Web

Gearbest προσφορές – Πως να κάνεις οικονομικές αγορές από την Κίνα

Αυτή την στιγμή, οι αγορές από την Κίνα είναι το νέο trend στην Ελλάδα, και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αγοράζεις φθηνά προϊόντα; Ελέγχοντας φυσικά τις καθημερινές Gearbest προσφορές, μια κινέζικη ιστοσελίδα η οποία

Τι θα κερδίσεις διαβάζοντας βιβλία;
Υγεία & Αυτοβελτίωση

Τι θα κερδίσεις διαβάζοντας βιβλία;

Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο και περιμένεις να ακούσεις φράσεις όπως «τα βιβλία είναι γνώση», «απορώ πως ο κόσμος λέει ότι δεν έχει χρόνο να διαβάσει» και «το εκπαιδευτικό σύστημα μας κάνει να μισούμε τα

Τελωνείο από Κίνα - Πως να αποφύγεις τον εκτελωνισμό
Web

Τελωνείο από Κίνα – Πως να αποφύγεις τον εκτελωνισμό

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό απ’ το να λαμβάνεις ένα προϊόν το οποίο πέρασε από εκτελωνισμό. Το τελωνείο από Κίνα είναι ένας από τους λόγους που εκατομμύρια άνθρωποι φοβούνται να προχωρήσουν σε online αγορές που

Πρόβλημα με τον ήχο στα Windows 10 (και πως να το φτιάξεις)
Desktop Tools

Πρόβλημα με τον ήχο στα Windows 10 (και πως να το φτιάξεις)

Το πρόβλημα με τον ήχο στα Windows 10 είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι χρήστες. Συχνά, ο ήχος λειτουργεί μια χαρά, αλλά με την ενημέρωση των drivers της κάρτας ήχου

Παναγιώτης Σακαλάκης
Περί Παναγιώτης Σακαλάκης 196 Άρθρα
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ. Θα με βρεις επίσης και στο Inkstory.gr