Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook – Ανάκτηση λογαριασμού

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook - Ανάκτηση λογαριασμού

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook ή να κάνω ανάκτηση λογαριασμού, τώρα τι κάνω; Αυτή είναι μια ερώτηση που δεχόμαστε αρκετά συχνά στο Tsouk και αποφασίσαμε να σου δείξουμε όλους τους τρόπους για να αποκτήσεις ξανά πρόσβαση στον λογαριασμό σου.

Είτε σου έχουν χακάρει τον λογαριασμό, είτε πολύ απλά δεν θυμάσαι τον κωδικό ή το email πρόσβασης σου, με τους παρακάτω τρόπους θα έχεις τουλάχιστον μια παραπάνω ευκαιρία για να αποκτήσεις ξανά πρόσβαση στον προσωπικό σου Facebook λογαριασμό.

Είσαι συνδεδεμένος από άλλη συσκευή;

Προτού προσπαθήσεις να επαναφέρεις τον λογαριασμό σου, έλεγξε πρώτα αν είσαι συνδεδεμένος σε αυτόν από κάποια άλλη συσκευή. Είτε είναι από το κινητό σου, το tablet σου ή από κάποιον άλλον browser στον υπολογιστή σου, το Facebook αν δει πως έχεις ξανά συνδεθεί από εκεί, θα σου επιτρέψει πιο εύκολα να ξανά αποκτήσεις πρόσβαση στον λογαριασμό σου.

Διάβασε επίσης: Επικοινωνία με το Facebook (ο απόλυτος οδηγός)

Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να έχεις συνδεθεί στον Facebook λογαριασμό σου από κάποια συσκευή η οποία σε έχει ακόμα συνδεδεμένο. Στην προκειμένη περίπτωση, απλά πάνε στις Ρυθμίσεις, άλλαξε τον κωδικό πρόσβασης σου και στη συνέχεια βάλε το Two Factor Authorization ώστε να σου στέλνεται κάθε φορά κωδικός στο κινητό, έτσι ώστε ό,τι και αν γίνει στο μέλλον, να έχεις πάντα πρόσβαση.

Δοκίμασε την απλή ανάκτηση λογαριασμού

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook - Ανάκτηση λογαριασμού

Αν έχεις ξανά συνδεθεί στον Facebook λογαριασμό σου από έναν συγκεκριμένο υπολογιστή ή συσκευή, τότε στην σελίδα σύνδεσης έχεις την δυνατότητα να κάνεις «επαναφορά» του κωδικού. Θα σου σταλθεί είτε ένας κωδικός στο κινητό σου (αν έχεις βάλει το νούμερο μέσα) είτε ένας σύνδεσμος ή κωδικός στο email που έχεις δηλώσει.

Καλό είναι, όταν κάνεις ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης, να το κάνεις μέσω μιας συσκευής ή ενός υπολογιστή από το οποίο έχεις ξανά συνδεθεί αρκετές φορές. Με αυτό τον τρόπο, το Facebook βλέπει πως έχει αποθηκεύσει αυτή την IP διεύθυνση και καταλαβαίνει πως είσαι εσύ. Άρα, σου κάνει και την ζωή πιο εύκολη.

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook και άλλαξα το νούμερο επικοινωνίας και το email μου, τώρα;

Ας υποθέσουμε πως στο Facebook δεν δήλωσες ποτέ τον αριθμό τηλεφώνου σου – ή τον άλλαξες πριν καιρό και δεν το ανανέωσες ποτέ – και πως δεν έχεις πρόσβαση στον email λογαριασμό σου, τώρα;

Σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις, το Facebook σου επιτρέπει να δηλώσεις ένα καινούργιο email ή ένα τηλέφωνο, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν αργότερα για να επικοινωνήσουν μαζί σου σχετικά με την ανάκτηση του λογαριασμού σου.

Για να ξεκινήσεις, κάνε κλικ σε αυτό τον σύνδεσμο και συμπλήρωσε αρχικά το email σου ή ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook - Ανάκτηση λογαριασμού

Αν στο παρελθόν είχες επιλέξει να προσθέσεις μερικές αξιόπιστες επαφές στο Facebook, μπορείς να ζητήσεις να κάνεις επαναφορά του λογαριασμού σου επιλέγοντας αυτές τις επαφές. Θα χρειαστεί να επιλέξεις τουλάχιστον τρεις από τις πέντε επαφές που είχες δηλώσει. Υποθετικά μιλώντας, αν το έκανες στο παρελθόν, κατά πάσα πιθανότητα θα δήλωσες μερικά κοντινά σου άτομα.

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook - Ανάκτηση λογαριασμού

Αν δεν δήλωσες ποτέ αξιόπιστες επαφές στον Facebook λογαριασμό σου, τότε έχεις επίσης την δυνατότητα να ανακτήσεις πρόσβαση απαντώντας σε μια από τις ερωτήσεις ασφάλειας που είχες δηλώσει κάποτε. Δυστυχώς, όταν τις απαντήσεις, θα χρειαστεί να περιμένεις έως και 24 ώρες για να επικοινωνήσει το Facebook μαζί σου και να σε ενημερώσει για το αν τελικά ήταν σωστές ή όχι.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μετά την επικοινωνία, το Facebook μπορεί να σου ζητήσει να τους στείλεις σε φωτογραφία την ταυτότητα σου. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να βεβαιωθούν πως είσαι όντως εσύ ο χρήστης.

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook επειδή μου το χάκαραν

Σε περίπτωση όπου έχουν χακάρει τον Facebook λογαριασμό σου και υπάρχει κάποιος άλλος ο οποίος έχει πρόσβαση σε αυτό, ή βλέπεις από φίλους ότι κάποιος άλλος δημοσιεύει στο προφίλ σου, τότε θα χρειαστεί να κάνεις μια αναφορά για τον λογαριασμό σου εδώ.

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook - Ανάκτηση λογαριασμού

Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά παρόμοια με την παραπάνω που αναφέραμε, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα σου ζητηθεί να εξακριβώσεις τα στοιχεία σου στέλνοντας το μπροστινό και πίσω μέρος της ταυτότητας ή του διαβατηρίου σου σε φωτογραφία. Η διαδικασία πολλές φορές είναι ακόμα πιο εύκολη καθώς το Facebook σου ζητάει να βάλεις τον τορινό ή έναν παλαιότερο κωδικό πρόσβασης που είχες για να επαναφέρεις τον λογαριασμό σου.

Αυτή η διαδικασία είναι ιδανική αν ο hacker άλλαξε τον κωδικό πρόσβασης σου, ή απλά δεν τον θυμάσαι και δεν ξέρεις πως να τον επαναφέρεις.

Περισσότερα για την ασφάλεια του λογαριασμού σου στο Facebook μπορείς να μάθεις και από αυτή την σελίδα στο Facebook Help Center.

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook ακόμα και μετά από όλα αυτά που έκανα

Αν κανένας από τους παραπάνω τρόπους δεν σε βοήθησε να ανακτήσεις τον λογαριασμό σου και να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτόν, η τελευταία λύση (και η μοναδική σου ελπίδα) είναι να στείλεις ένα email στο security@facebookmail.com και να εξηγήσεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

Διάβασε επίσης: Μαζική διαγραφή φίλων στο Facebook – Οδηγός (2018)

Γράψε το email στα αγγλικά, καθώς όσες φορές έστειλαν χρήστες στα ελληνικά δεν πήραν ποτέ απάντηση. Μπορεί να σου ζητήσουν να στείλεις την ταυτότητα ή το διαβατήριο σου σε φωτογραφία ώστε να εξακριβώσουν τα στοιχεία σου, αλλά τουλάχιστον θα έχεις μια τελευταία πιθανότητα για να επαναφέρεις τον λογαριασμό σου.

Σημείωση: Αν στο Facebook δεν έχεις τα πραγματικά σου σ τοιχεία, τότε δεν υπάρχει ελπίδα επαναφοράς, οπότε μην κάνεις καν το κόπο να στείλεις στο παραπάνω email μήνυμα.


Εσύ κατάφερες να επαναφέρεις τον Facebook λογαριασμό σου; Και αν ναι, με ποιον τρόπο; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου και τις εμπειρίες σου στα σχόλια παρακάτω.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εφαρμογές για αλλαγή φωνής στο κινητό
Mobile

Δωρεάν εφαρμογές για αλλαγή φωνής στο κινητό

Υπάρχουν αρκετές δωρεάν εφαρμογές για αλλαγή φωνής στο κινητό. Κάθε μια παρέχει διαφορετικούς τρόπους, χαρακτηριστικά και επιλογές για να αλλάξεις την φωνή σου και να την κάνεις πιο διασκεδαστική. Αν και οι περισσότερες εφαρμογές που

Google Chrome Flags που αξίζει να ενεργοποιήσεις
Διάφορα

Google Chrome Flags που αξίζει να ενεργοποιήσεις

Τα Google Chrome Flags (σημαίες) είναι ουσιαστικά διάφορα κριμένα χαρακτηριστικά τα οποία μπορείς να ενεργοποιήσεις, καθένα ξεχωριστά, ώστε να αποκτήσεις περισσότερη ταχύτητα και νέες επιλογές στον αγαπημένη σου web browser. Ο Google Chrome είναι αναμφισβήτητα

Windows Sandbox - Τρέξε τα Windows εικονικά
Desktop Tools

Windows Sandbox – Τρέξε τα Windows εικονικά

Με την έκδοση 1903 των Windows 10, η Microsoft παρουσίασε το Windows Sandbox, ένα εργαλείο για να τρέχεις τα Windows 10 μέσα στα Windows, εντελώς εικονικά, όπως γινόταν τόσα χρόνια με άλλα παρόμοια εργαλεία όπως

Πως να ενεργοποιήσεις το Header στις Ρυθμίσεις των Windows 10
Desktop Tools

Πως να ενεργοποιήσεις το Header στις Ρυθμίσεις των Windows 10

Στα Windows 10, ξεκινώντας με την έκδοση 1903, ή αλλιώς την Ενημέρωση Μαΐου, υπάρχει το νέο Header στις Ρυθμίσεις, το οποίο σου παρέχει ορισμένες έξτρα επιλογές. Παρόλα αυτά, το νέο Header στις Ρυθμίσεις για αρκετούς

Dark Mode στο Facebook Messenger: Νυχτερινή Λειτουργία
Mobile

Ενεργοποίηση του Dark Mode στο Facebook Messenger

Το Dark Mode στο Facebook Messenger (Νυχτερινή Λειτουργία) είναι ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξεις τον σχεδιασμό της εφαρμογής εντελώς δωρεάν και σε μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Το Dark Mode αποτελεί πλέον τη νέα μόδα σχεδιασμού

Πως να δεις ποιες εφαρμογές καταναλώνουν πολύ ίντερνετ στα Windows 10 1
Desktop Tools

Πως να δεις ποιες εφαρμογές καταναλώνουν πολύ ίντερνετ στα Windows 10

Ορισμένες εφαρμογές καταναλώνουν πολύ ίντερνετ στα Windows 10, οπότε αν έχεις περιορισμένο ίντερνετ ή χρησιμοποιείς σύνδεση με δεδομένα, τότε καλό είναι να διακόπτεις την λειτουργία των εφαρμογών που δεν χρησιμοποιείς. Αν έχεις παρατηρήσει χαμηλή ταχύτητα

Microsoft Edge Chromium - Κατέβασμα και εγκατάσταση
Desktop Tools

Microsoft Edge Chromium – Κατέβασμα και εγκατάσταση

Ο Microsoft Edge Chromium είναι ο νέος web browser (περιηγητής) της Microsoft που βασίζεται στο Chromium και μπορείς να κατεβάσεις την Developer ή Canary έκδοση για να το εγκαταστήσεις και να το χρησιμοποιήσεις. Τον περασμένο

Intel Graphics Command Center - Δωρεάν εφαρμογή για ενημέρωση των drivers
Desktop Tools

Intel Graphics Command Center – Δωρεάν εφαρμογή για ενημέρωση των drivers

Το Intel Graphics Command Center είναι η νέα δωρεάν εφαρμογή για τα Windows 10 από την Intel, η οποία ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ενημερώνεις τα drivers, αλλάζεις τις ρυθμίσεις της

Οι 5 Καλύτερες Linux Διανομές για Προγραμματιστές
Τεχνολογία

Οι 5 Καλύτερες Linux Διανομές για Προγραμματιστές

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Linux είναι τόσο καταπληκτικό, είναι χάρη στις εκατοντάδες δυνατότητες που δίνει στους χρήστες του. Για παράδειγμα, το Linux μπορείς να τρέξει σχεδόν σε οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς,

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7
Desktop Tools

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7

Τα Windows 10 είναι μια τεράστια βελτίωση των Windows 7, αλλά επειδή παρέχει νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο σχεδιασμός του είναι ιδανικός για όλους. Ως αποτέλεσμα, αρκετοί χρήστες αναζητούν να βρουν

Δύο οθόνες σε ένα PC μέσω των Windows
Τεχνολογία

Δύο οθόνες σε ένα PC μέσω των Windows

Αν θέλεις να έχεις δύο οθόνες σε ένα PC ή laptop, τότε θα χρειαστεί να κάνεις την εγκατάσταση διπλής οθόνης στα Windows. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ εύκολη και παίρνει μόλις μερικά λεπτά για να

Πως να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive
Desktop Tools

Πως να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive

Αν ψάχνεις έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive έτσι ώστε οτιδήποτε και αν γίνει να έχεις πάντα τα αρχεία σου ασφαλές, τότε ο παρακάτω τρόπος είναι ακριβώς

Περί Παναγιώτης Σακαλάκης 228 Άρθρα
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.