Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook – Ανάκτηση λογαριασμού

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook - Ανάκτηση λογαριασμού

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook ή να κάνω ανάκτηση λογαριασμού, τώρα τι κάνω; Αυτή είναι μια ερώτηση που δεχόμαστε αρκετά συχνά στο Tsouk και αποφασίσαμε να σου δείξουμε όλους τους τρόπους για να αποκτήσεις ξανά πρόσβαση στον λογαριασμό σου.

Είτε σου έχουν χακάρει τον λογαριασμό, είτε πολύ απλά δεν θυμάσαι τον κωδικό ή το email πρόσβασης σου, με τους παρακάτω τρόπους θα έχεις τουλάχιστον μια παραπάνω ευκαιρία για να αποκτήσεις ξανά πρόσβαση στον προσωπικό σου Facebook λογαριασμό.

Είσαι συνδεδεμένος από άλλη συσκευή;

Προτού προσπαθήσεις να επαναφέρεις τον λογαριασμό σου, έλεγξε πρώτα αν είσαι συνδεδεμένος σε αυτόν από κάποια άλλη συσκευή. Είτε είναι από το κινητό σου, το tablet σου ή από κάποιον άλλον browser στον υπολογιστή σου, το Facebook αν δει πως έχεις ξανά συνδεθεί από εκεί, θα σου επιτρέψει πιο εύκολα να ξανά αποκτήσεις πρόσβαση στον λογαριασμό σου.

Διάβασε επίσης: Επικοινωνία με το Facebook (ο απόλυτος οδηγός)

Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να έχεις συνδεθεί στον Facebook λογαριασμό σου από κάποια συσκευή η οποία σε έχει ακόμα συνδεδεμένο. Στην προκειμένη περίπτωση, απλά πάνε στις Ρυθμίσεις, άλλαξε τον κωδικό πρόσβασης σου και στη συνέχεια βάλε το Two Factor Authorization ώστε να σου στέλνεται κάθε φορά κωδικός στο κινητό, έτσι ώστε ό,τι και αν γίνει στο μέλλον, να έχεις πάντα πρόσβαση.

Δοκίμασε την απλή ανάκτηση λογαριασμού

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook - Ανάκτηση λογαριασμού

Αν έχεις ξανά συνδεθεί στον Facebook λογαριασμό σου από έναν συγκεκριμένο υπολογιστή ή συσκευή, τότε στην σελίδα σύνδεσης έχεις την δυνατότητα να κάνεις «επαναφορά» του κωδικού. Θα σου σταλθεί είτε ένας κωδικός στο κινητό σου (αν έχεις βάλει το νούμερο μέσα) είτε ένας σύνδεσμος ή κωδικός στο email που έχεις δηλώσει.

Καλό είναι, όταν κάνεις ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης, να το κάνεις μέσω μιας συσκευής ή ενός υπολογιστή από το οποίο έχεις ξανά συνδεθεί αρκετές φορές. Με αυτό τον τρόπο, το Facebook βλέπει πως έχει αποθηκεύσει αυτή την IP διεύθυνση και καταλαβαίνει πως είσαι εσύ. Άρα, σου κάνει και την ζωή πιο εύκολη.

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook και άλλαξα το νούμερο επικοινωνίας και το email μου, τώρα;

Ας υποθέσουμε πως στο Facebook δεν δήλωσες ποτέ τον αριθμό τηλεφώνου σου – ή τον άλλαξες πριν καιρό και δεν το ανανέωσες ποτέ – και πως δεν έχεις πρόσβαση στον email λογαριασμό σου, τώρα;

Σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις, το Facebook σου επιτρέπει να δηλώσεις ένα καινούργιο email ή ένα τηλέφωνο, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν αργότερα για να επικοινωνήσουν μαζί σου σχετικά με την ανάκτηση του λογαριασμού σου.

Για να ξεκινήσεις, κάνε κλικ σε αυτό τον σύνδεσμο και συμπλήρωσε αρχικά το email σου ή ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook - Ανάκτηση λογαριασμού

Αν στο παρελθόν είχες επιλέξει να προσθέσεις μερικές αξιόπιστες επαφές στο Facebook, μπορείς να ζητήσεις να κάνεις επαναφορά του λογαριασμού σου επιλέγοντας αυτές τις επαφές. Θα χρειαστεί να επιλέξεις τουλάχιστον τρεις από τις πέντε επαφές που είχες δηλώσει. Υποθετικά μιλώντας, αν το έκανες στο παρελθόν, κατά πάσα πιθανότητα θα δήλωσες μερικά κοντινά σου άτομα.

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook - Ανάκτηση λογαριασμού

Αν δεν δήλωσες ποτέ αξιόπιστες επαφές στον Facebook λογαριασμό σου, τότε έχεις επίσης την δυνατότητα να ανακτήσεις πρόσβαση απαντώντας σε μια από τις ερωτήσεις ασφάλειας που είχες δηλώσει κάποτε. Δυστυχώς, όταν τις απαντήσεις, θα χρειαστεί να περιμένεις έως και 24 ώρες για να επικοινωνήσει το Facebook μαζί σου και να σε ενημερώσει για το αν τελικά ήταν σωστές ή όχι.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μετά την επικοινωνία, το Facebook μπορεί να σου ζητήσει να τους στείλεις σε φωτογραφία την ταυτότητα σου. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να βεβαιωθούν πως είσαι όντως εσύ ο χρήστης.

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook επειδή μου το χάκαραν

Σε περίπτωση όπου έχουν χακάρει τον Facebook λογαριασμό σου και υπάρχει κάποιος άλλος ο οποίος έχει πρόσβαση σε αυτό, ή βλέπεις από φίλους ότι κάποιος άλλος δημοσιεύει στο προφίλ σου, τότε θα χρειαστεί να κάνεις μια αναφορά για τον λογαριασμό σου εδώ.

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook - Ανάκτηση λογαριασμού

Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά παρόμοια με την παραπάνω που αναφέραμε, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα σου ζητηθεί να εξακριβώσεις τα στοιχεία σου στέλνοντας το μπροστινό και πίσω μέρος της ταυτότητας ή του διαβατηρίου σου σε φωτογραφία. Η διαδικασία πολλές φορές είναι ακόμα πιο εύκολη καθώς το Facebook σου ζητάει να βάλεις τον τορινό ή έναν παλαιότερο κωδικό πρόσβασης που είχες για να επαναφέρεις τον λογαριασμό σου.

Αυτή η διαδικασία είναι ιδανική αν ο hacker άλλαξε τον κωδικό πρόσβασης σου, ή απλά δεν τον θυμάσαι και δεν ξέρεις πως να τον επαναφέρεις.

Περισσότερα για την ασφάλεια του λογαριασμού σου στο Facebook μπορείς να μάθεις και από αυτή την σελίδα στο Facebook Help Center.

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook ακόμα και μετά από όλα αυτά που έκανα

Αν κανένας από τους παραπάνω τρόπους δεν σε βοήθησε να ανακτήσεις τον λογαριασμό σου και να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτόν, η τελευταία λύση (και η μοναδική σου ελπίδα) είναι να στείλεις ένα email στο security@facebookmail.com και να εξηγήσεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

Διάβασε επίσης: Μαζική διαγραφή φίλων στο Facebook – Οδηγός (2018)

Γράψε το email στα αγγλικά, καθώς όσες φορές έστειλαν χρήστες στα ελληνικά δεν πήραν ποτέ απάντηση. Μπορεί να σου ζητήσουν να στείλεις την ταυτότητα ή το διαβατήριο σου σε φωτογραφία ώστε να εξακριβώσουν τα στοιχεία σου, αλλά τουλάχιστον θα έχεις μια τελευταία πιθανότητα για να επαναφέρεις τον λογαριασμό σου.

Σημείωση: Αν στο Facebook δεν έχεις τα πραγματικά σου σ τοιχεία, τότε δεν υπάρχει ελπίδα επαναφοράς, οπότε μην κάνεις καν το κόπο να στείλεις στο παραπάνω email μήνυμα.


Εσύ κατάφερες να επαναφέρεις τον Facebook λογαριασμό σου; Και αν ναι, με ποιον τρόπο; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου και τις εμπειρίες σου στα σχόλια παρακάτω.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τι είναι το Wish; Είναι ασφαλές να κάνεις αγορές από αυτό;
Web

Τι είναι το Wish; Είναι ασφαλές να κάνεις αγορές από αυτό;

Το Wish είναι το online ηλεκτρονικό κατάστημα που σου παρέχει διάφορα προϊόντα σε απίστευτα χαμηλό κόστος, αλλά είναι ασφαλές να κάνεις τις αγορές σου από αυτό; Αν ήθελες ποτέ να αγοράσεις ένα smartwatch ή ένα

Αύξηση της RAM χρησιμοποιώντας τον σκληρό δίσκο
Desktop Tools

Αύξηση της RAM χρησιμοποιώντας τον σκληρό δίσκο [δωρεάν]

Αν ξαφνικά αισθάνεσαι πως το σύστημα σου αργεί, τότε μπορείς να δοκιμάσεις την αύξηση της RAM χρησιμοποιώντας τον σκληρό δίσκο, αυξάνοντας την εικονική μνήμη. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε με ποιον τρόπο μπορείς να δημιουργήσεις

Θόρυβος στο laptop από τα ανεμιστηράκια, τι να κάνω;
Τεχνολογία

Θόρυβος στο laptop από τα ανεμιστηράκια, τι να κάνω;

Αν ο θόρυβος στο laptop από τα ανεμιστηράκια σε έχει τρελάνει, αλλά δεν έχεις την οικονομική άνεση να αγοράσεις ένα καινούργιο ή να πας το laptop σε έναν τεχνικό, τότε σε αυτό το άρθρο θα

E-Radio - Ελληνικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί μέσω Internet
Desktop Tools

E-Radio – Ελληνικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί μέσω Internet

Το E-Radio είναι μια από τις γνωστότερες εφαρμογές για να ακούς όλους τους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς μέσω Internet. Η υπηρεσία, η οποία μέχρι και σήμερα ήταν διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας της και της Windows εφαρμογής

Τα καλύτερα Windows Προγράμματα για Μαθητές
Desktop Tools

Τα καλύτερα Windows Προγράμματα για Μαθητές

Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι μαθητές. Πλέον, υπάρχουν εκατοντάδες Windows προγράμματα για μαθητές που τους κάνουν την ζωή ευκολότερη, παρέχοντας τους όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να κρατάνε σημειώσεις,

Can I run it? Μάθε ποια παιχνίδια μπορεί να παίξει ο υπολογιστής σου
Desktop Tools

Can I run it? Μάθε ποια παιχνίδια μπορεί να παίξει ο υπολογιστής σου

Can I run it? Αυτή είναι πιθανός η πρώτη ερώτηση που κάνεις όταν θέλεις να μάθεις αν ο υπολογιστής σου μπορεί να παίξει ένα συγκεκριμένο game. Είτε θέλεις να παίξεις ένα παιχνίδι που μόλις κυκλοφόρησε,

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook - Ανάκτηση λογαριασμού
Web

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook – Ανάκτηση λογαριασμού

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook ή να κάνω ανάκτηση λογαριασμού, τώρα τι κάνω; Αυτή είναι μια ερώτηση που δεχόμαστε αρκετά συχνά στο Tsouk και αποφασίσαμε να σου δείξουμε όλους τους τρόπους για να αποκτήσεις

Κόλπα για να είσαι πιο οργανωμένος με τις Γρήγορες Σημειώσεις στα Windows 10
Desktop Tools

Κόλπα για να είσαι πιο οργανωμένος με τις Γρήγορες Σημειώσεις στα Windows 10

Οι Γρήγορες Σημειώσεις στα Windows 10 (ή αλλιώς και Καρφιτσωμένες Σημειώσεις ή Sticky Notes) είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατάς σημειώσεις και να έχεις μια πιο οργανωμένη επιφάνεια εργασίας. Σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows,

Windows 32-bit ή 64-bit; Ποιες είναι οι διαφορές τους
Τεχνολογία

Windows 32-bit ή 64-bit; Ποιες είναι οι διαφορές τους

Windows 32-bit η 64-bit; Αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτονται οι περισσότεροι άνθρωποι προτού εγκαταστήσουν τα Windows στον υπολογιστή τους ή ετοιμάζονται να κάνουν format. Εκτός από τις διαφορετικές εκδόσεις που υπάρχουν,

Τι είναι το Ubuntu; Μια επεξήγηση για τη Linux διανομή
Τεχνολογία

Τι είναι το Ubuntu; Η δημοφιλέστερη Linux διανομή

Τι είναι το Ubuntu; Το Ubuntu είναι η πιο δημοφιλής Linux διανομή στον κόσμο. Μπορεί να είναι (ή μπορεί και να μην είναι) η καλύτερη Linux διανομή, αλλά σίγουρα είναι η πιο γνωστή. Η συγκεκριμένη

Τα καλύτερα δωρεάν Microsoft Edge Extensions
Desktop Tools

Τα καλύτερα δωρεάν Microsoft Edge Extensions

Όπως και στον Google Chrome και τον Firefox, έτσι και τώρα, υπάρχουν αρκετά δωρεάν Microsoft Edge extensions (επεκτάσεις) που μπορείς να εγκαταστήσεις εύκολα και γρήγορα και να επεκτείνεις τις λειτουργίες του περιηγητή. Όπως πολύ πιθανόν

Google Chrome Εναλλακτικές - Οι καλύτεροι browsers
Desktop Tools

Google Chrome Εναλλακτικές – Οι καλύτεροι browsers

Το 2008 ο Google Chrome κυκλοφόρησε και το μεγαλύτερο ποσοστό του κώδικα του έγινε διαθέσιμο προς όλους μέσω του Chromium project. Από τότε, πάνω από το 60% των ανθρώπων χρησιμοποιούν τον Chrome για να περιηγούντε

Περί Παναγιώτης Σακαλάκης 222 Άρθρα
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.