Web

Δωρέαν κατασκευή ιστοσελίδων με αυτές τις Squarespace εναλλακτικές

430 προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος για την κατασκευή ιστοσελίδων από τη δημιουργία ενός Squarespace site. Η πλατφόρμα παρέχει τον πιο εύκολο τρόπο για να δημιουργήσεις τη δική σου προσωπική ή εμπορική ιστοσελίδα εύκολα και γρήγορα. Αλλά το Squarespace δεν είναι για όλους τους χρήστες, κάποιοι ίσως ζητάν διαφορετικά πράγματα, ενώ άλλοι ίσως προτιμούν πιο οικονομικούς τρόπους για την κατασκευή ιστοσελίδων.

Σε αυτό το σημείο, είναι φυσικά αναμφισβήτητο να πούμε πως ο καλύτερος τρόπος για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας είναι με την CMS πλατφόρμα WordPress. Αλλά επειδή αυτή η διαδικασία είναι μεγάλη, επώδυνη, απαιτεί servers και domain names, θα την αφήσουμε για τον επόμενο οδηγό.

Διάβασε επίσης: App Builders: Φτιάξε δωρεάν τη δική σου Android και iOS εφαρμογή

Οι παρακάτω υπηρεσίες σου επιτρέπουν να δημιουργείς δωρέαν εύκολα και γρήγορα τη δική σου ιστοσελίδα με πανέμορφα templates και drag-and-drop επιλογές και χαρακτηριστικά. Τα εργαλεία που παρέχει κάθε υπηρεσία για την κατασκευή ιστοσελίδων είναι διαφορετικά, το ίδιο και το κόστος, αλλά εν τέλη όλες αξίζουν και όλες είναι μοναδικές με τον δικό τους τρόπο.

Δωρέαν κατασκευή ιστοσελίδων

Παρακάτω έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με τις καλύτερες, πιο γνωστές και πιο αξιόπιστες υπηρεσίες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για δωρέαν κατασκευή ιστοσελίδων.

Wix

Wix

Το Wix είναι αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες και πιο γνωστές εναλλακτικές του Squarespace. Ο builder που παρέχει η υπηρεσία για την κατασκευή ιστοσελίδων περιλαμβάνει πάνω από 510 διαφορετικά επαγγελματικά και έτοιμα templates, drag-and-drop χαρακτηριστικό, κάθε site είναι βελτιστοποιημένο για κάθε οθόνη και συσκευή και η υπηρεσία σου παρέχει την ικανότητα να δημιουργήσεις την δική σου ιστοσελίδα και να τη δημοσιεύσεις μέσα σε μια μόλις ημέρα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια δωρέαν εγγραφή στο Wix και στη συνέχεια μια ωρίτσα για να μάθεις πως λειτουργεί ο builder της εταιρείας. Στη συνέχεια, μπορείς είτε να επιλέξεις ένα από τα 510 διαφορετικά templates και να το επεξεργαστείς, είτε να δημιουργήσεις ένα δικό σου από την αρχή.

Weebly

Weebly

Στη δεύτερη θέση έρχεται το καταπληκτικό και αγαπητό Weebly, ένας website builder που δεν θα μπορούσε να λείπει από καμιά λίστα. Η υπηρεσία παρέχει το κλασικό drag-and-drop χαρακτηριστικό για να σχεδιάζεις εύκολα και γρήγορα templates και μια μεγάλη γκάμα από έτοιμα μινιμαλιστικά και μοντέρνα templates. Εκτός από τα έτοιμα templates, το Weebly περιλαμβάνει και 40 έτοιμες και σχεδιασμένες σελίδες.

Εκτός από τον κλασικό σχεδιασμό που παρέχει κάθε template, το Weebly επιτρέπει στους χρήστες του να δημιουργούν σελίδες με διαφορετικά στυλ, έτσι ώστε η ‘σχετικά’ σελίδα και η σελίδα της ‘επικοινωνίας’ για παράδειγμα να είναι διαφορετικές. Η υπηρεσία σου παρέχει επίσης πρόσβαση στον HTML και CSS κώδικα των templlates για να κάνεις επιπλέον αλλαγές εφόσον έχεις τις απαραίτητες γνώσεις προγραμματισμού.

Ίσως το καλύτερο χαρακτηριστικό του Weebly είναι η ιδιότητα να δημιουργείς εφαρμογές για το iOS και το Android, έτσι ώστε να έχεις τον πλήρη έλεγχο της ιστοσελίδας σου.

Shopify

Shopify

Καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και πράγματα που θέλει να προσθέσει στην ιστοσελίδα του. Κάποιοι ασχολούνται με την κατασκευή ιστοσελίδων για προσωπικούς σκοπούς, ενώ άλλοι γιατί θέλουν να αναδείξουν τις επιχειρήσεις τους ή να αυξήσουν τα κέρδη τους. Όπως και να ‘χει, το Shopify είναι μια εξαιρετική εναλλακτική του Squarespace αφού παρέχει το δικό του ολοκληρωμένο e-commerce σύστημα.

Αν θέλεις να κατασκευάσεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), τότε το Shopify είναι η καλύτερη επιλογή σου. Η πλατφόρμα ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων και αυτή την στιγμή υπάρχουν πάνω από μισό εκατομμύριο e-shops που τρέχουν μέσω του Shopify.

Shopify

Η υπηρεσία περιλαμβάνει πάνω από 100 πανέμορφα templates, τα οποία είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα για e-commerce ιστοσελίδες. Σου παρέχει επίσης όλα τα κατάλληλα εργαλεία και χαρακτηριστικά (συν drag-and-drop) για να σιγουρευτείς πως έχεις μια ξεχωριστή και μοναδική ιστοσελίδα.

Strikingly

Strikingly

Αν θέλεις να κατασκευάσεις μια απλή ιστοσελίδα η οποία δεν περιλαμβάνει πολλές σελίδες και περιεχόμενο, τότε το Strikingly είναι μια εξαιρετική επιλογή. Όπως και με το Squarespace, έτσι κι εδώ έχεις την ικανότητα να κατασκευάσεις μια οποιουδήποτε είδους ιστοσελίδες, αλλά έχοντας κατά νου πως το Strikingly είναι πολύ καλό μόνο για one-page ιστοσελίδες (με μια αρχική σελίδα μόνο).

Διάβασε επίσης: Πως φτιάχνω βιογραφικό σημείωμα – Online Resume Builders

Η ιστοσελίδα που θα δημιουργήσεις με το Strikingly θα εμφανίζεται σωστά και βελτιστοποιημένα σε κάθε συσκευή και ανάλυση οθόνης. Η υπηρεσία στοχεύει κυρίως σε one-page ιστοσελίδες με πανέμορφα και βελτιστοποιημένα templates, parallax scrolling εφέ, μοντέρνα ή μινιμαλιστικά πλαίσια και πάει λέγοντας.

Πηγαίνοντας στο εσωτερικό κομμάτι της υπηρεσίας, θα βρεις επίσης εξίσου δυνατά εργαλεία και επιλογές για να έχει η ιστοσελίδα σου όσο πιο δυναμικό SEO γίνεται, ενώ θα βρεις 24/7 υποστήριξη από επαγγελματίες της εταιρείας.

Voog

Voog

Το Voog  είναι ένας πολύ απλός website builder που στοχεύει σε multi-lingual ιστοσελίδες ώστε να έχεις μια ιστοσελίδα με πολλαπλές γλώσσες. Αυτό είναι ίσως το δυνατότερο χαρακτηριστικό της πλατφόρμας. Αυτή την στιγμή η υπηρεσία υποστηρίζει περίπου 10 διαφορετικές γλώσσες, όπως Γερμανικά, Φιλανδικά και άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες.

Η ικανότητα του να αλλάξεις τη γλώσσα σε μια ιστοσελίδα είναι υπόθεση ενός κλικ, ενώ ο builder για τη κατασκευή ιστοσελίδων είναι εξαιρετικός και παρέχει drag-and-drop εργαλεία και χαρακτηριστικά. Είναι επίσης εξαιρετικά εύκολος στη χρήση για τους αρχάριους χρήστες και παρέχεται 24/7 τεχνική υποστήριξη.

Η πλατφόρμα παρέχει επίσης εργαλεία και από μόνη της σου αυξάνει το SEO. Τέλος, αν είσαι blogger και ψάχνεις μια δυναμική πλατφόρμα η οποία είναι εύκολη στη χρήση, τότε θα χαρείς να μάθεις πως το Voog παρέχει και templates για να ξεκινήσεις το δικό σου blog.

Format

Format

Το Format είναι μια website building πλατφόρμα η οποία έχει σχεδιαστεί για τους creatives. Είτε είσαι καλλιτέχνης, designer, ή φωτογράφος, το Format θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις το δικό σου online portfolio εύκολα και γρήγορα. Λόγο της πελατείας που στοχεύει, το Format είναι ειδικευμένο για τις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, οπότε κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να σε ανησυχεί.

Αν είσαι ένας επαγγελματίας που θέλεις να δημιουργήσεις το δικό σου επαγγελματικό portfolio για να αναδείξεις την δουλειά σου, τότε το Format είναι η καλύτερη επιλογή σου. Αν δεν καταφέρεις να δημιουργήσεις ένα portfolio με την συγκεκριμένη πλατφόρμα το οποίο θα είναι μοντέρνο, βελτιστοποιημένο και επαγγελματικό, τότε σίγουρα δεν μπορείς με καμιά άλλη.

Η πλατφόρμα παρέχει επίσης και υποστήριξη για blogging, που σημαίνει πως αν η δουλειά σου περιλαμβάνει άρθρα ή θέλεις γενικότερα να αυξήσεις το SEO και να κάνεις προώθηση μέσω περιεχομένου, έχεις εξίσου αυτή την ικανότητα. Η υπηρεσία παρέχει εξαιρετικά εργαλεία για κάθε επαγγελματία, όπως να διαχειρίζεσαι το portfolio σου, να δημιουργήσεις προσωπικές galleries από φωτογραφίες και πολλά ακόμα.

ukit

ukit

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα εστιάζει περισσότερο στις μικρές επιχειρήσεις που θέλουν μια απλή αλλά δυναμική αρχική σελίδα για την ιδανική online εμφάνιση της εταιρείας τους. Η υπηρεσία παρέχει εργαλεία και χαρακτηριστικά που είναι εύκολα στη χρήση και υποστηρίζει την ιδιότητα drag-and-drop. Όλες οι ιστοσελίδες που κατασκευάζονται με το ukit είναι σωστά βελτιστοποιημένες για να εμφανίζονται όμορφα σε κάθε συσκευή και ανάλυση οθόνης.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που παρέχει η πλατφόρμα είναι η εύκολη σύνδεση μεταξύ της ιστοσελίδας σου και των κοινωνικών δικτύων ή των υπηρεσιών που χρησιμοποιείς για να δημοσιεύεις ενημερώσεις, κοινοποιήσεις, φωτογραφίες και πάει λέγοντας. Για παράδειγμα, μπορείς να ανεβάσεις ένα κομμάτι στο SoundCloud και να επιτρέπεις στους χρήστες να το ακούνε απευθείας μέσα από την ιστοσελίδα σου με τη χρήση ενός widget.

ukit

Παρέχονται επίσης αρκετά templates για να επιλέξεις το κατάλληλο που σου καλύπτει τις ανάγκες. Για την ακρίβεια, η γκάμα με τα templates που παρέχουν είναι σχετικά μεγάλη και τα εργαλεία που παρέχει η πλατφόρμα για να τα επεξεργάζεσαι και να αλλάζεις τα κείμενα και τα χρώματα είναι εξαιρετικά. Αν λοιπόν θέλεις μια δυναμική αρχική σελίδα για την επιχείριση σου, τότε το ukit είναι μια εξαιρετική επιλογή.

WordPress

WordPress

Δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να αναφέρουν τη σημασία της συγκεκριμένης πλατφόρμας. Σκέψου όμως το εξής, σκέψου πως πάνω από το 28% όλων των ιστοσελίδων παγκοσμίως στο διαδίκτυο τρέχουν πάνω στην πλατφόρμα του WordPress. Φυσικά, υπάρχει το WordPress.com και το WordPress.org, δύο ίδιες αλλά ταυτόχρονα διαφορετικές πλατφόρμες.

Για το WordPress υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες έτοιμα δωρεάν και επί πληρωμής templates, και εκατοντάδες χιλιάδες άλλα plugins για επιπλέον λειτουργίες και επιλογές. Είτε θέλεις ένα απλό blog, είτε ένα επαγγελματικό, είτε ένα e-shop, είτε ένα forum, είτε ένα ολόκληρο κοινωνικό δίκτυο, το WordPress είναι η καλύτερη επιλογή που υπάρχει εκεί έξω.

WordPress

Εκτός από τις εκατοντάδες επιλογές και χαρακτηριστικά του, το WordPress έχει επίσης μια τεράστια κοινότητα από εκατομμύρια χρήστες και προγραμματιστές που είναι έτοιμοι να σε βοηθήσουν εντελώς δωρεάν για οτιδήποτε χρειαστείς.

Pixpa

Pixpa

Σκέψου το Pixpa περισσότερο ως μια εναλλακτική του Format παρά του Squarespace, κάτι που σημαίνει πως η  υπηρεσία εστιάζει κυρίως στους creatices όπως τους designers, τους φωτογράφους και γενικότερα τους καλλιτέχνες που θέλουν να αναδείξουν τη δουλειά τους μέσα από ένα επαγγελματικό online portfolio.

Όπως και το Format, έτσι και τα templates που παρέχει το Pixpa είναι άκρως βελτιστοποιημένα για να εμφανίζονται σωστά σε κάθε οθόνη και συσκευή, αλλά και να σηκώνουν βαριές και υψηλής ανάλυσης εικόνες χωρίς να αργούν στο φόρτωμα των σελίδων. Το Pixpa παρέχει επίσης και την ικανότητα να δημιουργήσεις το δικό σου e-commerce site ώστε να πουλάς προϊόντα απευθείας μέσα από την ιστοσελίδα σου.

Pixpa

Όπως και το Format, έτσι και η συγκεκριμένη πλατφόρμα σου επιτρέπει να συνδέεις τα αγαπημένα σου κοινωνικά δίκτυα και υπηρεσίες για να έχεις έξτρα επιλογές. Για παράδειγμα, έχεις την ικανότητα να εμφανίζεις τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες από το Instagram προφίλ σου μέσα στην ιστοσελίδα σου.

Carrd

Carrd

Αν χρειάζεσαι μια ιστοσελίδα που να περιέχει μόνο μια αρχική σελίδα και θέλεις να ξοδέψεις όσο λιγότερα χρήματα γίνεται, τότε το Carrd είναι ακριβώς η κατάλληλη επιλογή για εσένα. Παρέχει αρκετά templates τα οποία είναι ιδιαίτερα μοναδικά και όμορφα και όλες τις βασικές επιλογές και χαρακτηριστικά ενός website builder.

Carrd

Δυστυχώς, η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν παρέχει καλό website builder αφού οι επιλογές είναι μετρημένες και μπορείς να κάνεις πολύ λίγα βασικά πράγματα σε όσο αναφορά τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σου. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, είναι η πιο φθηνή πλατφόρμα που υπάρχει αυτή την στιγμή.

Οι καλύτερη εναλλακτική του Squarespace για την κατασκευή ιστοσελίδων

Εν τέλη, το Squarespace είναι μια καταπληκτική πλατφόρμα για την κατασκευή ιστοσελίδων που δύσκολα μπορεί να αντικατασταθεί. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζεις πως υπάρχουν μερικές πολύ ενδιαφέρον εναλλακτικές εκεί έξω τις οποίες τις χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες καθημερινά.

Προφανώς, η καλύτερη εναλλακτική του Squarespace – και για να είμαστε ειλικρινείς ακόμα καλύτερη από το Squarespace – είναι με διαφορά το WordPress. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα σου επιτρέπει να κάνεις στην κυριολεξία ότι έχεις κατά νου και με πολύ μικρό κόστος. Για τη δημιουργία e-commerce ιστοσελίδων, το Shopify είναι η πλατφόρμα που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις κάτι επαγγελματικό για την επιχείριση σου. Για ιστοσελίδες με πολλαπλές γλώσσες, το Vooge παίρνει την πρωτιά. Για one-page σελίδες, το ukit είναι μια εξαιρετική επιλογή, ενώ για όλα μαζί, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Wix.

Εσύ ποια πλατφόρμα χρησιμοποιείς για την κατασκευή ιστοσελίδων; Θεωρείς πως ξεχάσαμε να προσθέσουμε κάποια στη λίστα; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα Ερωτήσεις και Απαντήσεις του Tsouk.gr.

Ετικέτες: , ,

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Σχετικά άρθρα

Μενού