Δεν ανοίγει το κινητό μου (ή το tablet), τι να κάνω;

Δεν ανοίγει το κινητό μου (ή το tablet), τι να κάνω;

Δεν ανοίγει το κινητό σου και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Προσπαθείς να εκκινήσεις την Android συσκευή σου πατώντας το κουμπί αλλά δεν δίνει σημάδια ζωής; Αν ναι, τότε θα χαρείς να μάθεις πως υπάρχουν μερικές λύσεις που μπορείς να δοκιμάσεις προτού το στείλεις σε κάποιο κατάστημα για επισκευή.

Αν υπάρχει πρόβλημα με το hardware του κινητού ή του tablet σου, τότε το πιο πιθανό είναι να μην λειτουργήσει καμία από τις παρακάτω λύσεις. Αλλά αν υπάρχει πρόβλημα με το λειτουργικό σύστημα, τότε οι παρακάτω λύσεις είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

Φόρτωσε το κινητό ή το tablet σου για μερικά λεπτά

Δεν ανοίγει το κινητό μου (ή το tablet), τι να κάνω;

Αν η μπαταρία της Android συσκευής σου είναι σχεδόν άδεια, τότε η συσκευή θα ανοίξει για μερικά δευτερόλεπτα και θα εμφανίσει το εικονίδιο με τη χαμηλή μπαταρία. Αν, ωστόσο, η μπαταρία έχει εξαντληθεί εντελώς, τότε η συσκευή δεν πρόκειται να ανοίξει ή να δώσει σημάδια ζωής.

Για να διορθώσεις αυτό το πρόβλημα, σύνδεσε το Android κινητό ή tablet σου στον φορτιστή και άφησε το μερικά λεπτά να φορτίσει προτού προσπαθήσεις να το ξανά ανοίξεις.

Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την μπαταρία, τότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το αφήσεις να φορτίσει για πάνω από 40 λεπτά προτού προσπαθήσεις να το εκκινήσεις.

Αν η συσκευή σου παραμένει κλειστεί και δεν δίνει σημάδια ζωής αφότου την άφησες για τουλάχιστον 40 λεπτά στο ρεύμα να φορτίσει, δοκίμασε να την ξανά φορτίσεις με διαφορετικό φορτιστή.

Αφαίρεσε την μπαταρία ή πίεσε αρκετά το κουμπί εκκίνησης

Δεν ανοίγει το κινητό μου (ή το tablet), τι να κάνω;

Όπως και με τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα, έτσι και το Android κάποιες φορές κολλάει εντελώς και δε λέει να ξεκολλήσει. Σε αυτή την περίπτωση, δεν ανοίγει το κινητό σου ότι κι αν κάνεις αφού το λειτουργικό σύστημα θα παραμένει κολλημένο. Ακόμη κι αν η συσκευή σου φαίνεται να λειτουργεί μια χαρά, η οθόνη ίσως παραμένει μαύρη – ένα σχετικά συχνό φαινόμενο.

Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να κάνεις ένα “hard reset” της συσκευής για να καταφέρεις να την επαναφέρεις ώστε να ξανά λειτουργήσει. Το “hard reset” θα διορθώσει τον κύκλο φόρτωσης της Android συσκευής σου και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που μπορεί να δημιουργεί το λειτουργικό σύστημα.

Σε κάποιες συσκευές, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αφαιρέσεις την μπαταρία, να την αφήσεις για περίπου 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να την ξανά προσθέσεις στην συσκευή και να προσπαθήσεις να την εκκινήσεις.

Σε μια συσκευή όπου δεν μπορείς να αφαιρέσεις την μπαταρία – δηλαδή στις περισσότερες μοντέρνες συσκευές – θα χρειαστεί να πιέσεις το κουμπί της εκκίνησης για αρκετή ώρα έως ότου η συσκευή σου κλείσει εντελώς. Περίπου 10 δευτερόλεπτα αρκούν για να “συνέλθει” η συσκευή σου, αλλά κάποιες φορές ίσως χρειαστούν περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις από το Recovery Mode

Δεν ανοίγει το κινητό μου (ή το tablet), τι να κάνω;

Σε κάποιες περιπτώσεις το κινητό ή το tablet σου μπορεί να εκκινηθεί αλλά το Android να κρασάρει ή να κολλήσει κατευθείαν. Για να το διορθώσεις αυτό, θα χρειαστεί να επαναφέρεις την συσκευή σου στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Για να καταφέρεις να επαναφέρεις μια συσκευή στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις ενώ δεν ανοίγει καν, θα χρειαστεί να πατήσεις τρία κουμπιά ταυτόχρονα και να περιμένεις μερικά δευτερόλεπτα έως ότου εμφανιστεί το λογότυπο της κατασκευάστριας εταιρείας (στη συνέχεια τα αφήνεις).

Κάθε συσκευή, ωστόσο, έχει διαφορετικό συνδυασμό κουμπιών, οπότε θα χρειαστεί να ψάξεις στην Google για τον συνδυασμό ή να μας γράψεις το μοντέλο του κινητού σου στα σχόλια παρακάτω ή στο ‘Ερωτήσεις και Απαντήσεις‘ του Tsouk κι εμείς θα σου εξηγήσουμε λεπτομερώς τα βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσεις.

Παράδειγμα: Στο Samsung Galaxy S6 ο συνδυασμός κουμπιών είναι ο εξής: Πατάς ταυτόχρονα το Volume Up (αύξηση ήχου) + το ‘Home’ κουμπί + το κουμπί της εκκίνησης.

Μόλις καταφέρεις να μπεις στο recovery mode της συσκευής σου, από εκεί θα χρειαστεί πρώτα να πατήσεις ‘clear cache’ και στη συνέχεια να επαναφέρεις την συσκευή σου επιλέγοντας το recovery mode.

Επαναφορά του Firmware

Δεν ανοίγει το κινητό μου (ή το tablet), τι να κάνω;

Αν το software της συσκευής σου είναι εντελώς διαλειμένο, τότε η επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ίσως δεν λειτουργήσει καν. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να κάνεις επαναφορά του firmware με τη χρήση του υπολογιστή σου.

Ανάλογα με την συσκευή και το μοντέλο που έχεις, θα χρειαστεί να ψάξεις και να κατεβάσεις την κατάλληλη ROM. Οι περισσότερες κατασκευάστριες εταιρείες παρέχουν τις ROM κάθε συσκευής τους μαζί με αναλυτικό οδηγό μέσα στις ιστοσελίδες τους.

Παράδειγμα: Αναζήτησε στην Google το μοντέλο της συσκευής σου με τη λέξη reinstall firmware. Όπως: Samsung Galaxy S6 reinstall firmware.

Το Android παρέχει επίσης ένα κρυφό ‘safe mode’ (ασφαλή λειτουργία) με την οποία μπορείς να εκκινήσεις την συσκευή σου – και λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπου που λειτουργεί η ασφαλής λειτουργία στα Windows.

Σε κάποιες συσκευές, μπορείς να μπεις στην ασφαλή λειτουργία καθώς η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία. Σε άλλες συσκευές, μπορείς να εκκινήσεις την συσκευή σου απευθείας σε ασφαλή λειτουργία ενώ είναι κλειστεί. Αλλά και πάλι, ο συνδυασμός κουμπιών και ο τρόπος διαφέρει από συσκευή σε συσκευή, οπότε θα χρειαστεί να αναζητήσεις στην Google.

Δεν ανοίγει το κινητό μου (ή το tablet) τι άλλο να κάνω;

Ακολούθησες τα παραπάνω βήματα και δεν ανοίγει το κινητό σου; Μπες στην σελίδα ‘Ερωτήσεις και Απαντήσεις‘ του Tsouk.gr και πες μας το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, προσθέτοντας το μοντέλο της συσκευής σου και ως τίτλο ‘Δεν ανοίγει το κινητό μου ή το tablet’. Ένας ιδικός πάνω στο θέμα θα σε ενημερώσει μέσα στις επόμενες ώρες με πιθανές λύσεις.

Μπορείς ακόμα να αφήσεις το σχόλιο σου παρακάτω ώστε να σε βοηθήσουμε επιπλέον. Τέλος, αν κατάφερες να διορθώσεις το πρόβλημα του κινητού σου με ένα από τα παραπάνω βήματα, θα χαρούμε να ακούσουμε ποιο ήταν.

Rating: 4.2/5. From 22 votes.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Google Chrome Εναλλακτικές - Οι καλύτεροι browsers
Desktop Tools

Google Chrome Εναλλακτικές – Οι καλύτεροι browsers

Το 2008 ο Google Chrome κυκλοφόρησε και το μεγαλύτερο ποσοστό του κώδικα του έγινε διαθέσιμο προς όλους μέσω του Chromium project. Από τότε, πάνω από το 60% των ανθρώπων χρησιμοποιούν τον Chrome για να περιηγούντε

Google Photos - Πως λειτουργεί και πως να κάνεις backup τις φωτογραφίες σου
Web

Google Photos – Πως λειτουργεί και πως να κάνεις backup τις φωτογραφίες σου

Το Google Photos είναι μια δωρεάν υπηρεσία της Google η οποία λειτουργεί ως ένα σύστημα αποθήκευσης και προβολής των φωτογραφιών και βίντεο σου. Το Google Photos κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2015 και

Προβλήματα με το Ίντερνετ - Δεν πιάνει WiFi ο Υπολογιστής
Desktop Tools

Προβλήματα με το Ίντερνετ – Δεν πιάνει WiFi ο Υπολογιστής

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα με το ίντερνετ, δεν πιάνει WiFi ο υπολογιστής, το κινητό ή το tablet σου, τότε μέσα από αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσουμε να λύσεις τα πιο συχνά προβλήματα. Αρχικά, αξίζει να

Κατέβασμα από το Youtube σε κινητά Android και iOS
Mobile

Κατέβασμα από το Youtube σε κινητά Android και iOS

Το κατέβασμα από το YouTube σε κινητά Android και iOS είναι μια από τις πιο εύκολες και γρήγορες διαδικασίες. Μπορείς να κατεβάσεις βίντεο ή μουσική χωρίς καν να εγκαταστήσεις επιπλέον εφαρμογές. Αν συνεχίζεις να είσαι

Intel Driver Support Assistant - Αυτόματη Ενημέρωση των Drivers
Desktop Tools

Intel Driver Support Assistant – Αυτόματη Ενημέρωση των Drivers

Το Intel Driver Support Assistant είναι ένα δωρεάν εργαλείο της Intel για την αυτόματη ενημέρωση των drivers στα Windows. Αν και η Intel προωθεί πάντα τις νέες ενημερώσεις της μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της αλλά και

Desktop Tools

Τι είναι το Rapid Mode στους Samsung SSD δίσκους;

Αν έχεις έναν Samsung SSD δίσκο, αυτό σημαίνει πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπορείς να ενεργοποιήσεις το Rapid Mode (Ταχεία Λειτουργία), μια λειτουργία της Samsung που είναι άγνωστη για πολλούς. Οι SSDs δίσκοι είναι αρκετά

Απεγκατάσταση Avast και AVG Antivirus (Οδηγός 2019)
Desktop Tools

Απεγκατάσταση Avast και AVG Antivirus (Οδηγός 2019)

Η απεγκατάσταση Avast και AVG antivirus είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο περίπλοκες απεγκαταστάσεις που θα κάνεις. Τις περισσότερες φορές, όχι μόνο δεν μας δίνεται η δυνατότητα να απεγκαταστήσουμε αυτά τα δύο προγράμματα, αλλά όταν

Φορτώνει αργά το YouTube; Να πως να το διορθώσεις
Desktop Tools

Φορτώνει αργά το YouTube; Να πως να το διορθώσεις

Αν φορτώνει αργά το YouTube στον υπολογιστή σου όταν χρησιμοποιείς browsers όπως ο Mozilla Firefox και ο Micorosft Edge, τότε όχι μόνο θα χαρείς να μάθεις πως το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί εύκολα, αλλά και

Μουσικές Υπηρεσίες για να ακούς και να μοιράζεσαι μουσική
Web

Μουσικές Υπηρεσίες για να ακούς και να μοιράζεσαι μουσική

Οι μουσικές υπηρεσίες είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο trend θέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν καθημερινά διάφορες μουσικές υπηρεσίες για να ακούνε και να μοιράζονται τα αγαπημένα τους κομμάτια με φίλους και

Εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows Υπολογιστή
Desktop Tools

Εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows Υπολογιστή

Η εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows υπολογιστή ήταν πάντοτε μια δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία, αλλά με τον παρακάτω οδηγό, θα είσαι σε θέση να το εγκαταστήσεις σε λίγη ώρα, ακολουθώντας μερικά πολύ απλά και

Μπλοκαρισμένες Ιστοσελίδες - Πως να αποκτήσεις πρόσβαση
Desktop Tools

Μπλοκαρισμένες Ιστοσελίδες – Πως να αποκτήσεις πρόσβαση

Μετά την απόφαση της Επιτροπής για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ), ο αριθμός με τις μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν online ταινίες και σειρές, καθώς επίσης και αυτές με ελληνικούς υπότιτλους, αυξήθηκε μέσα

Αυτόματη αλλαγή wallpaper στα Windows
Desktop Tools

Αυτόματη αλλαγή wallpaper στα Windows

Η αυτόματη αλλαγή wallpaper (ταπετσαρίας) στην επιφάνεια εργασίας των Windows θα κρατάει συνεχώς ενδιαφέρον και διαφορετικό το λειτουργικό σου σύστημα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να ορίσεις την αυτόματη αλλαγή wallpaper στα Windows,

Παναγιώτης Σακαλάκης
Περί Παναγιώτης Σακαλάκης 214 Άρθρα
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ. Θα με βρεις επίσης και στο Inkstory.gr