Δεν ανοίγει το κινητό μου (ή το tablet), τι να κάνω;

Δεν ανοίγει το κινητό μου (ή το tablet), τι να κάνω;

Δεν ανοίγει το κινητό σου και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Προσπαθείς να εκκινήσεις την Android συσκευή σου πατώντας το κουμπί αλλά δεν δίνει σημάδια ζωής; Αν ναι, τότε θα χαρείς να μάθεις πως υπάρχουν μερικές λύσεις που μπορείς να δοκιμάσεις προτού το στείλεις σε κάποιο κατάστημα για επισκευή.

Αν υπάρχει πρόβλημα με το hardware του κινητού ή του tablet σου, τότε το πιο πιθανό είναι να μην λειτουργήσει καμία από τις παρακάτω λύσεις. Αλλά αν υπάρχει πρόβλημα με το λειτουργικό σύστημα, τότε οι παρακάτω λύσεις είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

Φόρτωσε το κινητό ή το tablet σου για μερικά λεπτά

Δεν ανοίγει το κινητό μου (ή το tablet), τι να κάνω;

Αν η μπαταρία της Android συσκευής σου είναι σχεδόν άδεια, τότε η συσκευή θα ανοίξει για μερικά δευτερόλεπτα και θα εμφανίσει το εικονίδιο με τη χαμηλή μπαταρία. Αν, ωστόσο, η μπαταρία έχει εξαντληθεί εντελώς, τότε η συσκευή δεν πρόκειται να ανοίξει ή να δώσει σημάδια ζωής.

Για να διορθώσεις αυτό το πρόβλημα, σύνδεσε το Android κινητό ή tablet σου στον φορτιστή και άφησε το μερικά λεπτά να φορτίσει προτού προσπαθήσεις να το ξανά ανοίξεις.

Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την μπαταρία, τότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το αφήσεις να φορτίσει για πάνω από 40 λεπτά προτού προσπαθήσεις να το εκκινήσεις.

Αν η συσκευή σου παραμένει κλειστεί και δεν δίνει σημάδια ζωής αφότου την άφησες για τουλάχιστον 40 λεπτά στο ρεύμα να φορτίσει, δοκίμασε να την ξανά φορτίσεις με διαφορετικό φορτιστή.

Αφαίρεσε την μπαταρία ή πίεσε αρκετά το κουμπί εκκίνησης

Δεν ανοίγει το κινητό μου (ή το tablet), τι να κάνω;

Όπως και με τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα, έτσι και το Android κάποιες φορές κολλάει εντελώς και δε λέει να ξεκολλήσει. Σε αυτή την περίπτωση, δεν ανοίγει το κινητό σου ότι κι αν κάνεις αφού το λειτουργικό σύστημα θα παραμένει κολλημένο. Ακόμη κι αν η συσκευή σου φαίνεται να λειτουργεί μια χαρά, η οθόνη ίσως παραμένει μαύρη – ένα σχετικά συχνό φαινόμενο.

Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να κάνεις ένα «hard reset» της συσκευής για να καταφέρεις να την επαναφέρεις ώστε να ξανά λειτουργήσει. Το «hard reset» θα διορθώσει τον κύκλο φόρτωσης της Android συσκευής σου και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που μπορεί να δημιουργεί το λειτουργικό σύστημα.

Σε κάποιες συσκευές, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αφαιρέσεις την μπαταρία, να την αφήσεις για περίπου 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να την ξανά προσθέσεις στην συσκευή και να προσπαθήσεις να την εκκινήσεις.

Σε μια συσκευή όπου δεν μπορείς να αφαιρέσεις την μπαταρία – δηλαδή στις περισσότερες μοντέρνες συσκευές – θα χρειαστεί να πιέσεις το κουμπί της εκκίνησης για αρκετή ώρα έως ότου η συσκευή σου κλείσει εντελώς. Περίπου 10 δευτερόλεπτα αρκούν για να «συνέλθει» η συσκευή σου, αλλά κάποιες φορές ίσως χρειαστούν περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις από το Recovery Mode

Δεν ανοίγει το κινητό μου (ή το tablet), τι να κάνω;

Σε κάποιες περιπτώσεις το κινητό ή το tablet σου μπορεί να εκκινηθεί αλλά το Android να κρασάρει ή να κολλήσει κατευθείαν. Για να το διορθώσεις αυτό, θα χρειαστεί να επαναφέρεις την συσκευή σου στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Για να καταφέρεις να επαναφέρεις μια συσκευή στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις ενώ δεν ανοίγει καν, θα χρειαστεί να πατήσεις τρία κουμπιά ταυτόχρονα και να περιμένεις μερικά δευτερόλεπτα έως ότου εμφανιστεί το λογότυπο της κατασκευάστριας εταιρείας (στη συνέχεια τα αφήνεις).

Κάθε συσκευή, ωστόσο, έχει διαφορετικό συνδυασμό κουμπιών, οπότε θα χρειαστεί να ψάξεις στην Google για τον συνδυασμό ή να μας γράψεις το μοντέλο του κινητού σου στα σχόλια παρακάτω ή στο ‘Ερωτήσεις και Απαντήσεις‘ του Tsouk κι εμείς θα σου εξηγήσουμε λεπτομερώς τα βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσεις.

Παράδειγμα: Στο Samsung Galaxy S6 ο συνδυασμός κουμπιών είναι ο εξής: Πατάς ταυτόχρονα το Volume Up (αύξηση ήχου) + το ‘Home’ κουμπί + το κουμπί της εκκίνησης.

Μόλις καταφέρεις να μπεις στο recovery mode της συσκευής σου, από εκεί θα χρειαστεί πρώτα να πατήσεις ‘clear cache’ και στη συνέχεια να επαναφέρεις την συσκευή σου επιλέγοντας το recovery mode.

Επαναφορά του Firmware

Δεν ανοίγει το κινητό μου (ή το tablet), τι να κάνω;

Αν το software της συσκευής σου είναι εντελώς διαλειμένο, τότε η επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ίσως δεν λειτουργήσει καν. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να κάνεις επαναφορά του firmware με τη χρήση του υπολογιστή σου.

Ανάλογα με την συσκευή και το μοντέλο που έχεις, θα χρειαστεί να ψάξεις και να κατεβάσεις την κατάλληλη ROM. Οι περισσότερες κατασκευάστριες εταιρείες παρέχουν τις ROM κάθε συσκευής τους μαζί με αναλυτικό οδηγό μέσα στις ιστοσελίδες τους.

Παράδειγμα: Αναζήτησε στην Google το μοντέλο της συσκευής σου με τη λέξη reinstall firmware. Όπως: Samsung Galaxy S6 reinstall firmware.

Το Android παρέχει επίσης ένα κρυφό ‘safe mode’ (ασφαλή λειτουργία) με την οποία μπορείς να εκκινήσεις την συσκευή σου – και λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπου που λειτουργεί η ασφαλής λειτουργία στα Windows.

Σε κάποιες συσκευές, μπορείς να μπεις στην ασφαλή λειτουργία καθώς η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία. Σε άλλες συσκευές, μπορείς να εκκινήσεις την συσκευή σου απευθείας σε ασφαλή λειτουργία ενώ είναι κλειστεί. Αλλά και πάλι, ο συνδυασμός κουμπιών και ο τρόπος διαφέρει από συσκευή σε συσκευή, οπότε θα χρειαστεί να αναζητήσεις στην Google.

Δεν ανοίγει το κινητό μου (ή το tablet) τι άλλο να κάνω;

Ακολούθησες τα παραπάνω βήματα και δεν ανοίγει το κινητό σου; Μπες στην σελίδα ‘Ερωτήσεις και Απαντήσεις‘ του Tsouk.gr και πες μας το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, προσθέτοντας το μοντέλο της συσκευής σου και ως τίτλο ‘Δεν ανοίγει το κινητό μου ή το tablet’. Ένας ιδικός πάνω στο θέμα θα σε ενημερώσει μέσα στις επόμενες ώρες με πιθανές λύσεις.

Μπορείς ακόμα να αφήσεις το σχόλιο σου παρακάτω ώστε να σε βοηθήσουμε επιπλέον. Τέλος, αν κατάφερες να διορθώσεις το πρόβλημα του κινητού σου με ένα από τα παραπάνω βήματα, θα χαρούμε να ακούσουμε ποιο ήταν.

Rating: 4.2/5. From 25 votes.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εφαρμογές για αλλαγή φωνής στο κινητό
Mobile

Δωρεάν εφαρμογές για αλλαγή φωνής στο κινητό

Υπάρχουν αρκετές δωρεάν εφαρμογές για αλλαγή φωνής στο κινητό. Κάθε μια παρέχει διαφορετικούς τρόπους, χαρακτηριστικά και επιλογές για να αλλάξεις την φωνή σου και να την κάνεις πιο διασκεδαστική. Αν και οι περισσότερες εφαρμογές που

Google Chrome Flags που αξίζει να ενεργοποιήσεις
Διάφορα

Google Chrome Flags που αξίζει να ενεργοποιήσεις

Τα Google Chrome Flags (σημαίες) είναι ουσιαστικά διάφορα κριμένα χαρακτηριστικά τα οποία μπορείς να ενεργοποιήσεις, καθένα ξεχωριστά, ώστε να αποκτήσεις περισσότερη ταχύτητα και νέες επιλογές στον αγαπημένη σου web browser. Ο Google Chrome είναι αναμφισβήτητα

Windows Sandbox - Τρέξε τα Windows εικονικά
Desktop Tools

Windows Sandbox – Τρέξε τα Windows εικονικά

Με την έκδοση 1903 των Windows 10, η Microsoft παρουσίασε το Windows Sandbox, ένα εργαλείο για να τρέχεις τα Windows 10 μέσα στα Windows, εντελώς εικονικά, όπως γινόταν τόσα χρόνια με άλλα παρόμοια εργαλεία όπως

Πως να ενεργοποιήσεις το Header στις Ρυθμίσεις των Windows 10
Desktop Tools

Πως να ενεργοποιήσεις το Header στις Ρυθμίσεις των Windows 10

Στα Windows 10, ξεκινώντας με την έκδοση 1903, ή αλλιώς την Ενημέρωση Μαΐου, υπάρχει το νέο Header στις Ρυθμίσεις, το οποίο σου παρέχει ορισμένες έξτρα επιλογές. Παρόλα αυτά, το νέο Header στις Ρυθμίσεις για αρκετούς

Dark Mode στο Facebook Messenger: Νυχτερινή Λειτουργία
Mobile

Ενεργοποίηση του Dark Mode στο Facebook Messenger

Το Dark Mode στο Facebook Messenger (Νυχτερινή Λειτουργία) είναι ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξεις τον σχεδιασμό της εφαρμογής εντελώς δωρεάν και σε μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Το Dark Mode αποτελεί πλέον τη νέα μόδα σχεδιασμού

Πως να δεις ποιες εφαρμογές καταναλώνουν πολύ ίντερνετ στα Windows 10 1
Desktop Tools

Πως να δεις ποιες εφαρμογές καταναλώνουν πολύ ίντερνετ στα Windows 10

Ορισμένες εφαρμογές καταναλώνουν πολύ ίντερνετ στα Windows 10, οπότε αν έχεις περιορισμένο ίντερνετ ή χρησιμοποιείς σύνδεση με δεδομένα, τότε καλό είναι να διακόπτεις την λειτουργία των εφαρμογών που δεν χρησιμοποιείς. Αν έχεις παρατηρήσει χαμηλή ταχύτητα

Microsoft Edge Chromium - Κατέβασμα και εγκατάσταση
Desktop Tools

Microsoft Edge Chromium – Κατέβασμα και εγκατάσταση

Ο Microsoft Edge Chromium είναι ο νέος web browser (περιηγητής) της Microsoft που βασίζεται στο Chromium και μπορείς να κατεβάσεις την Developer ή Canary έκδοση για να το εγκαταστήσεις και να το χρησιμοποιήσεις. Τον περασμένο

Intel Graphics Command Center - Δωρεάν εφαρμογή για ενημέρωση των drivers
Desktop Tools

Intel Graphics Command Center – Δωρεάν εφαρμογή για ενημέρωση των drivers

Το Intel Graphics Command Center είναι η νέα δωρεάν εφαρμογή για τα Windows 10 από την Intel, η οποία ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ενημερώνεις τα drivers, αλλάζεις τις ρυθμίσεις της

Οι 5 Καλύτερες Linux Διανομές για Προγραμματιστές
Τεχνολογία

Οι 5 Καλύτερες Linux Διανομές για Προγραμματιστές

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Linux είναι τόσο καταπληκτικό, είναι χάρη στις εκατοντάδες δυνατότητες που δίνει στους χρήστες του. Για παράδειγμα, το Linux μπορείς να τρέξει σχεδόν σε οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς,

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7
Desktop Tools

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7

Τα Windows 10 είναι μια τεράστια βελτίωση των Windows 7, αλλά επειδή παρέχει νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο σχεδιασμός του είναι ιδανικός για όλους. Ως αποτέλεσμα, αρκετοί χρήστες αναζητούν να βρουν

Δύο οθόνες σε ένα PC μέσω των Windows
Τεχνολογία

Δύο οθόνες σε ένα PC μέσω των Windows

Αν θέλεις να έχεις δύο οθόνες σε ένα PC ή laptop, τότε θα χρειαστεί να κάνεις την εγκατάσταση διπλής οθόνης στα Windows. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ εύκολη και παίρνει μόλις μερικά λεπτά για να

Πως να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive
Desktop Tools

Πως να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive

Αν ψάχνεις έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive έτσι ώστε οτιδήποτε και αν γίνει να έχεις πάντα τα αρχεία σου ασφαλές, τότε ο παρακάτω τρόπος είναι ακριβώς

Περί Παναγιώτης Σακαλάκης 228 Άρθρα
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.