Bitcoin εναλλακτικές: 5 Cryptocurrencies που μπορείς να χρησιμοποιήσεις

Bitcoin εναλλακτικές: 5 Cryptocurrencies που μπορείς να χρησιμοποιήσεις

Καθώς μπήκε ο νέος χρόνος, το Bitcoin κατάφερε να χτυπήσει νέο ρεκόρ στην αξία του και οι Bitcoin εναλλακτικές κατάφεραν να κερδίσουν επιπλέον κόσμο, να αυξήσουν την αξία τους και να κυκλοφορήσουν νέα χαρακτηριστικά. Το άρθρο δεν συγκρίνει τις Bitcoin εναλλακτικές με το Bitcoin, αλλά προτείνει πέντε από τις καλύτερες cryptocurrencies για όσους ψάχνουν κάτι διαφορετικό, εύκολο, πιο γρήγορο και ίσως πιο αποτελεσματικό.

Για αυτούς που δεν γνωρίζουν, το Bitcoin είναι ένα εικονικό ψηφιακό νόμισμα το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για online συναλλαγές σε ιστοσελίδες και υπηρεσίες που δέχονται αυτό το μέσω πληρωμών. Ανήκει στην κατηγορία των cryptocurrencies επειδή χρησιμοποιεί τεχνικές κρυπτογράφησης για να δημιουργεί και να χρησιμοποιεί τα ψηφιακά νομίσματα στο διαδίκτυο.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν πάνω από 200 διαφορετικά cryptocurrencies, κι ενώ το Bitcoin είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης σε αυτόν τον τομέα, υπάρχουν μερικά εναλλακτικά cryptocurrencies που μπορεί να προσφέρουν καλύτερα χαρακτηριστικά σε πάνω σε διάφορα θέματα.

Διάβασε επίσης: Τι είναι το Bitcoin και πως να ξεκινήσεις να βγάζεις χρήματα με αυτό

Γιατί να επιλέξεις Bitcoin εναλλακτικές;

Το Bitcoin έχει σχεδιαστεί με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο έτσι ώστε όσοι περισσότεροι miners μπαίνουν, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να κάνεις mine Bitcoins. Για να είμαστε λίγο πιο συγκεκριμένη πάνω στο θέμα, το 2009 μπορούσες να κάνεις mine 200 Bitcoins μέσα σε μερικές ημέρες. Με το ίδιο hardware όμως, θα χρειαζόσουν 98 χρόνια για να κάνεις mine τον ίδιο αριθμό Bitcoins το 2014. Ως εκ τούτου, όσο πιο πολύ περνάνε τα χρόνια τόσο πιο δύσκολο είναι να κάνεις mine Bitcoins, με αποτέλεσμα να ξεκινάς μετά από λίγο καιρό να ψάχνεις για καλύτερες Bitcoin εναλλακτικές.

Στο σημερινό άρθρο, θα σου παρουσιάσουμε τις 5 καλύτερες Bitcoin εναλλακτικές. Αλλά επειδή η διαφορά των τιμών μπορεί να αλλάξει από στιγμή σε στιγμή, μπορείς να μπεις στο CoinMarketCap και να παρακολουθείς από εκεί τις επιδόσεις κάθε cryptocurrencies.

Διάβασε επίσης: Οδηγός: Πως να κερδίζεις Bitcoins

1. Litecoin

Το Litecoin δημιουργήθηκε από τον πρώην μηχανικό της Google Charles Lee το 2011 και αποτελεί σήμερα το δεύτερο πιο δημοφιλή cryptocurrency μετά το Bitcoin. Δημιουργήθηκε με την σκεπτική για να βελτιώσει το Bitcoin.

  • Το Litecoin έχει ως όριο τα 84 εκατομμύρια, που σημαίνει ότι και τα 84 εκατομμύρια ψηφιακά νομίσματα μπορούν να δημιουργηθούν (mined). Το Bitcoin από την άλλη πλευρά έχει ως όριο τα 21 εκατομμύρια, από τα οποία τα 16 εκατομμύρια έχουν ήδη δημιουργηθεί.
  • Το Bitcoin χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο SHA-256, ενώ το Litecoin χρησιμοποιεί το Scrypt αλγόριθμο. Ο SHA-256 αλγόριθμος απαιτεί πιο δυνατά ASIC συστήματα για να κάνεις mining με αποτέλεσμα οι CPU’s να μην αξίζουν το κόπο. Το Litecoin από την άλλη πλευρά που χρησιμοποιεί Scrypt αλγόριθμο απαιτεί λιγότερα τεχνικά χαρακτηριστικά, κάνοντας τη διαδικασία του mining ευκολότερη και πιθανή να γίνει από απλούς desktop υπολογιστές.
  • Ο χρόνος του block για να δημιουργηθεί ένα Litecoin είναι μόλις 2.5 λεπτά σε αντίθεση με τα 10 λεπτά που χρειάζεται το Bitcoin. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα το Litecoin να είναι αποδοτικότερο στον χειρισμό και στον μεγάλο όγκο συναλλαγών σε αντίθεση με το Bitcoin.

Τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία: 1 Litecoin = $4,73

2. Ethereum

Το Ethereum είναι σχετικά μια καινούργια εναλλακτική, αλλά γρήγορα κατάφερε να χτυπήσει τις πρώτες θέσεις. Τα ψηφιακά νομίσματα στο Ethereum δίκτυο ονομάζονται Ethers και αυτό το cryptocurrency έφερε μαζί του μερικά νέα ενδιαφέρον χαρακτηριστικά και προσφορές γεμάτες από υπηρεσίες που δεν είναι διαθέσιμες για το Bitcoin.

  • Στο Ethereum, το block και η δημιουργία ψηφιακών νομισμάτων απαιτεί μόλις 15 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί σε αντίθεση με το Bitcoin που απαιτεί 10 λεπτά. Το Ethereum έχει το γρηγορότερο χρόνο στο block από τις υπόλοιπες Bitcoin εναλλακτικές.
  • Η τεχνική της κρυπτογράφησης του Ethereum σου επιτρέπει να κάνεις mine Ethers με απλές GPU’s που μπορείς να βρεις στους περισσότερους υπολογιστές. Με το Bitcoin είναι αδύνατο να κάνεις mine με απλές GPU’s, μιας και χρησιμοποιεί το πανίσχυρο ASICs.
  • Όλα τα cryptocurrencies σε ανταμείβουν με εικονικά νομίσματα για το mining. Με το Bitcoin αυτές οι ανταμοιβές γίνονται οι μισές κάθε τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο δύσκολο να λάβεις Bitcoins από το mining.
  • Το Ethereum έχει επίσης και τις «έξυπνες συμβάσεις» οι οποίες επιτρέπουν σε δύο χρήστες να κάνουν μια δεσμευτική υποχρέωση για να ανταλλάζουν Ether. Για παράδειγμα, δύο χρήστες μπορούν να υποβάλουν 500 δολάρια σε Ether σε μια έξυπνη σύμβαση. Στη συνέχεια, το δίκτυο μπορεί να μεταφέρει αυτά τα χρήματα μετά από το χρονικό διάστημα που έχουν καθορίσει οι δύο χρήστες.

Τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία: 1 Ether = $10.76

3. Dash (Darkcoin)

Το Darkcoin πρώτο-κυκλοφόρησε το 2014 και μετονομάστηκε σε «Dash» αργότερα το 2015. Έγινε σχετικά γνωστό χάρη στην ανωνυμία που παρέχει στους χρήστες του εν ώρα συναλλαγών.

• Το σύστημα του Bitcoin επιτρέπει στον καθένα να δει όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω αυτού, χάρη στο δημόσιο blockchain του. Το Dash από την άλλη πλευρά θολώνει τις συναλλαγές όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται για να προστατέψει τους χρήστες του και να υπάρχει ανωνυμότητα.

• Σε αντίθεση με τον αλγόριθμο SHA-256 που χρησιμοποιεί το Bitcoin, το Dash ενσωματώνει συνολικά 11 αλγόριθμους μαζί και τους ονομάζει ως X11. Αυτό το κάνει σχεδόν αδύνατο για να ξεγελαστεί ή χακαριστεί παρέχοντας στους χρήστες του ένα παντοδύναμο δίκτυο. Με τα πολλά και με τα λίγα, το Dash είναι πολύ πιο ασφαλές cryptocurrency από το Bitcoin.

• Οι αλγόριθμοι του Dash παρέχουν φιλικό περιβάλλον για mining σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Bitcoin εναλλακτικές. Για παράδειγμα, οι GPU’s καίνε 30% λιγότερο ρεύμα από το Scrypt και είναι 30-50% πιο κρύοι. Τα αποτελέσματα φυσικά είναι να έχεις λιγότερα έξοδα και το σύστημα θα σου θα αντέξει περισσότερα χρόνια στο mining.

Τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία: 1 Dash = $16.69

4. Monero

Σε αντίθεση με πολλές άλλες Bitcoin εναλλακτικές, οι οποίες βασίζονται πάνω-κάτω στο Bitcoin, το Monero έχει χτιστεί στο CryptoNote πρωτόκολλο. Το Monero δεν έχει τόσο καλό ecosystem όσο αυτό του Bitcoin, αλλά παρέχει μερικά ενδιαφέρον χαρακτηριστικά.

• Το Monero χρησιμοποιεί CryptoNote κρυπτογράφηση με αποτέλεσμα να είναι δυνατό να κάνεις mining χρησιμοποιώντας απλές GPU και CPU. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να δώσεις ένα σωρό λεφτά για να αγοράσεις ένα δυνατό σύστημα που να κάνει συνεχώς mining στο ASIC σύστημα του Bitcoin.

• Οι πληροφορίες που παρέχονται στο block chain του Monero είναι ασαφής, κάτι το οποίο σημαίνει πως οι πληροφορίες συναλλαγών δεν είναι διαθέσιμες στο κοινό.

• Το block σύστημα του Monero απαιτεί μόλις 2 λεπτά, σε αντίθεση με του Bitcoin που απαιτεί 10 λεπτά. Αυτό σημαίνει πως θα δεις γρηγορότερες συναλλαγές.

Τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία: 1 Dash = $16.75

5. Dogecoin

Το Dogecoin ξεκίνησε το 2013 ως πλάκα υπό το γνωστό ίντερνετ meme «Doge». Αλλά σήμερα έχει μια παγκόσμια αγορά με πάνω από 22 εκατομμύρια δολάρια. Μην αφήνεις το όνομα να σε ξεγελάσει: κρατάει το ρεκόρ για τις περισσότερες συναλλαγές ανά ημέρα από οποιαδήποτε άλλη cryptocurrency εναλλακτική. Για την ακρίβεια, οι συναλλαγές του Dogecoin είναι 2.5 φορές πιο πολλές από τον αριθμό που βγαίνει αν συνδυάσεις όλα τα υπόλοιπα cryptocurrencies μαζί για το Δεκέμβριο του 2013.

• Το block του Dogecoin απαιτεί μόλις ένα λεπτό σε σύγκριση με το Litecoin που απαιτεί 2.5 λεπτά και του Bitcoin που απαιτεί 10 λεπτά. Αυτό σημαίνει πως θα δεις τις γρηγορότερες συναλλαγές από τις υπόλοιπες Bitcoin εναλλακτικές.

• Ο μέγιστος αριθμός των Bitcoins που μπορεί να δημιουργηθεί είναι 21 εκατομμύρια και πάνω από το 75% αυτών έχουν ήδη γίνει mined. Ως εκ τούτου, είναι πολύ δύσκολο να κάνεις mining Bitcoins. Το Dogecoin δεν έχει καν μέγιστο αριθμό, οπότε μπορείς να κάνεις mining όσα Bitcoin επιθυμείς.

Τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία: 1 Dash = $0.00023

Bitcoin εναλλακτικές και Cryptocurrencies

Ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε αυτές τις Bitcoin εναλλακτικές είναι για να κερδίσουν κι αυτές μια θέση και να προσπαθήσουν να πάρουν όσο το δυνατόν πιο πολλούς χρήστες γίνεται. Κάθε εναλλακτικό cryptocurrency έχει τα δικά του θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά, οπότε είσαι ελεύθερος να επιλέξεις την υπηρεσία που θεωρείς καλύτερη εσύ.

Κάθε cryptocurrency υπηρεσία έχει τους δικούς της αλγόριθμους, οπότε το hardware που χρειάζεσαι για να κάνεις mining μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την υπηρεσία. Ωστόσο, αυτό που έχουν κοινό όλες οι Bitcoin εναλλακτικές αλλά και το ίδιο το Bitcoin είναι να πάρουν τον έλεγχο των χρημάτων από τις Κυβερνήσεις και τις τράπεζες και να το δώσουν πίσω στους ανθρώπους. Εν ολίγοις, δημιουργούνται νομίσματα για τους ανθρώπους, από τους ίδιους τους ανθρώπους.

Διάβασε επίσης: Οι καλύτερες Bitcoin Cloud Mining υπηρεσίες

Εσύ χρησιμοποιείς Bitcoin εναλλακτικές ή το ίδιο το Bitcoin; Και τι άποψη έχεις για τον στόχο που προσπαθούν να πετύχουν όλα αυτά τα ψηφιακά νομίσματα; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

No votes yet.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Κουτιά Υπολογιστών - Πως να επιλέξεις το κατάλληλο για εσένα
Προσφορές

Κουτιά Υπολογιστών – Πως να επιλέξεις το κατάλληλο για εσένα

Πάνε οι εποχές όπου τα κλασικά μαύρα και άσπρα κουτιά υπολογιστών ήταν το στάνταρ κάθε σπιτιού. Πλέον, τα κουτιά υπολογιστών περιλαμβάνουν φωτιζόμενα ανεμιστηράκια, φωτισμό γύρω από το hardware και εντυπωσιακό σχεδιασμό που αρμόζει στις ανάγκες

Games

TrackMania Nations Forever – Εγκατάσταση στο Ubuntu με ένα κλικ

Το TrackMania Nations Forever είναι ένα από τα πιο γνωστά raciging παιχνίδια παγκοσμίως και πλέον είναι διαθέσιμο στο Ubuntu Snap Store. Ναι, καλά διάβασες, ένα παιχνίδι στο οποίο θα βρεις χιλιάδες Έλληνες και ξένους, είναι διαθέσιμο

Gaming Πληκτρολόγια με φωτιζόμενα πλήκτρα
Προσφορές

Gaming Πληκτρολόγια με φωτιζόμενα πλήκτρα

Τι είναι αυτό που ζητάει κάθε gamer; Η απάντηση είναι ιδιαίτερα απλή: Έναν ισχυρό υπολογιστή που να σηκώνει κάθε game και ένα πληκτρολόγιο που βγάζει φως κάτω από τα κουμπιά. Άλλωστε, τα gaming πληκτρολόγια με

M.2 SSD σκληροί δίσκοι - Τι είναι και που θα τους βρεις σε φθηνές τιμές
Προσφορές

M.2 SSD σκληροί δίσκοι – Τι είναι και που θα τους βρεις σε φθηνές τιμές

Αν πίστευες πως οι κλασικοί SSDs είναι ότι πιο γρήγορο υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά, τότε είμαστε εδώ για να σε διορθώσουμε. Υπάρχει μια νέα τεχνολογία στην αγορά που θα κάνει το σύστημα σου

Οικονομικοί SSD σκληροί δίσκοι για μεγάλες ταχύτητες
Προσφορές

Οικονομικοί SSD σκληροί δίσκοι για μεγάλες ταχύτητες

Οι SSD σκληροί δίσκοι (solid-state-drives) είναι αυτοί που έρχονται για να αντικαταστήσουν τον παλιό HDD δίσκο σου και να κάνουν το σύστημα σου να αποδίδει πολύ πιο γρήγορα και σταθερά. Το πρόβλημα είναι ότι οι

Αγορά laptop - Τα καλύτερα οικονομικότερα laptops του 2018
Προσφορές

Αγορά laptop – Τα καλύτερα οικονομικότερα laptops του 2018

Σε μια εποχή όπου η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει κόκκινο, το πιο λογικό είναι να κάνουμε τις online αγορές μας όσο πιο οικονομικές γίνεται. Η αγορά laptop στις μέρες μας είναι ένα ευαίσθητο θέμα το

WiFi Extender - Πιο γρήγορο ίντερνετ με αυτά τα οικονομικά gadgets
Προσφορές

WiFi Extender – Πιο γρήγορο ίντερνετ με αυτά τα οικονομικά gadgets

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από μια αργή σύνδεση, αλλά για να έχεις πιο γρήγορο ίντερνετ, δεν αρκεί απλά να κατοικείς σε μια καλή περιοχή και βρίσκεσαι σε μια καλή εταιρεία, αλλά να έχεις και

Ποιο κομμάτι είναι αυτό; Εντοπισμός κομματιών με δωρεάν εφαρμογές
Mobile

Ποιο κομμάτι είναι αυτό; Εντοπισμός κομματιών με δωρεάν εφαρμογές

Άκουσες ένα καταπληκτικό κομμάτι στο ραδιόφωνο, στο αυτοκίνητο ή στο κλαμπ και δεν θυμάσαι το όνομα του ή πως πήγαιναν οι στίχοι και δεν μπορείς να το βρεις; Τα δυσάρεστα νέα είναι πως αυτή την

Μαζική διαγραφή φίλων στο Facebook
Desktop Tools

Μαζική διαγραφή φίλων στο Facebook – Οδηγός (2018)

Πόσες φορές σκέφτηκες να καθαρίσεις το Facebook σου από περιττούς ανθρώπους που δεν γνωρίζεις και δεν θέλεις να βλέπεις στο news feed σου όλα όσα δημοσιεύσουν, αλλά μόνο με την σκέψη να διαγράψεις όλους τους

AMD και Intel Drivers για κάρτες γραφικών στα Windows 10 Απριλίου 2018
Desktop Tools

AMD και Intel Drivers για κάρτες γραφικών στα Windows 10 Απριλίου 2018

Με την τελευταία έκδοση των Windows 10, που έγινε διαθέσιμη στις 10 Απριλίου του 2018, οι χρήστες με κάρτες γραφικών της AMD και Intel αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα, κυρίως σε όσο αφορά το gaming. Με τα

Οι καλύτερες δωρεάν Android VPN εφαρμογές
Mobile

Οι καλύτερες δωρεάν Android VPN εφαρμογές

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν να ανησυχούν για την online ασφάλεια τους. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές δωρεάν Android VPN εφαρμογές που μπορούν να κάνουν τις συσκευές σου ακόμα πιο ασφαλείς. Τι είναι

Περί Tsouk 65 Άρθρα
Online Tools, Web Tools, Τεχνολογία , Κοινωνικά, Βίντεο, Ενημέρωση, Tutorials, Web Applications και πολλά άλλα, στο Tsouk.gr