Bitcoin εναλλακτικές: 5 Cryptocurrencies που μπορείς να χρησιμοποιήσεις

Bitcoin εναλλακτικές: 5 Cryptocurrencies που μπορείς να χρησιμοποιήσεις

Καθώς μπήκε ο νέος χρόνος, το Bitcoin κατάφερε να χτυπήσει νέο ρεκόρ στην αξία του και οι Bitcoin εναλλακτικές κατάφεραν να κερδίσουν επιπλέον κόσμο, να αυξήσουν την αξία τους και να κυκλοφορήσουν νέα χαρακτηριστικά. Το άρθρο δεν συγκρίνει τις Bitcoin εναλλακτικές με το Bitcoin, αλλά προτείνει πέντε από τις καλύτερες cryptocurrencies για όσους ψάχνουν κάτι διαφορετικό, εύκολο, πιο γρήγορο και ίσως πιο αποτελεσματικό.

Για αυτούς που δεν γνωρίζουν, το Bitcoin είναι ένα εικονικό ψηφιακό νόμισμα το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για online συναλλαγές σε ιστοσελίδες και υπηρεσίες που δέχονται αυτό το μέσω πληρωμών. Ανήκει στην κατηγορία των cryptocurrencies επειδή χρησιμοποιεί τεχνικές κρυπτογράφησης για να δημιουργεί και να χρησιμοποιεί τα ψηφιακά νομίσματα στο διαδίκτυο.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν πάνω από 200 διαφορετικά cryptocurrencies, κι ενώ το Bitcoin είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης σε αυτόν τον τομέα, υπάρχουν μερικά εναλλακτικά cryptocurrencies που μπορεί να προσφέρουν καλύτερα χαρακτηριστικά σε πάνω σε διάφορα θέματα.

Διάβασε επίσης: Τι είναι το Bitcoin και πως να ξεκινήσεις να βγάζεις χρήματα με αυτό

Γιατί να επιλέξεις Bitcoin εναλλακτικές;

Το Bitcoin έχει σχεδιαστεί με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο έτσι ώστε όσοι περισσότεροι miners μπαίνουν, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να κάνεις mine Bitcoins. Για να είμαστε λίγο πιο συγκεκριμένη πάνω στο θέμα, το 2009 μπορούσες να κάνεις mine 200 Bitcoins μέσα σε μερικές ημέρες. Με το ίδιο hardware όμως, θα χρειαζόσουν 98 χρόνια για να κάνεις mine τον ίδιο αριθμό Bitcoins το 2014. Ως εκ τούτου, όσο πιο πολύ περνάνε τα χρόνια τόσο πιο δύσκολο είναι να κάνεις mine Bitcoins, με αποτέλεσμα να ξεκινάς μετά από λίγο καιρό να ψάχνεις για καλύτερες Bitcoin εναλλακτικές.

Στο σημερινό άρθρο, θα σου παρουσιάσουμε τις 5 καλύτερες Bitcoin εναλλακτικές. Αλλά επειδή η διαφορά των τιμών μπορεί να αλλάξει από στιγμή σε στιγμή, μπορείς να μπεις στο CoinMarketCap και να παρακολουθείς από εκεί τις επιδόσεις κάθε cryptocurrencies.

Διάβασε επίσης: Οδηγός: Πως να κερδίζεις Bitcoins

1. Litecoin

Το Litecoin δημιουργήθηκε από τον πρώην μηχανικό της Google Charles Lee το 2011 και αποτελεί σήμερα το δεύτερο πιο δημοφιλή cryptocurrency μετά το Bitcoin. Δημιουργήθηκε με την σκεπτική για να βελτιώσει το Bitcoin.

  • Το Litecoin έχει ως όριο τα 84 εκατομμύρια, που σημαίνει ότι και τα 84 εκατομμύρια ψηφιακά νομίσματα μπορούν να δημιουργηθούν (mined). Το Bitcoin από την άλλη πλευρά έχει ως όριο τα 21 εκατομμύρια, από τα οποία τα 16 εκατομμύρια έχουν ήδη δημιουργηθεί.
  • Το Bitcoin χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο SHA-256, ενώ το Litecoin χρησιμοποιεί το Scrypt αλγόριθμο. Ο SHA-256 αλγόριθμος απαιτεί πιο δυνατά ASIC συστήματα για να κάνεις mining με αποτέλεσμα οι CPU’s να μην αξίζουν το κόπο. Το Litecoin από την άλλη πλευρά που χρησιμοποιεί Scrypt αλγόριθμο απαιτεί λιγότερα τεχνικά χαρακτηριστικά, κάνοντας τη διαδικασία του mining ευκολότερη και πιθανή να γίνει από απλούς desktop υπολογιστές.
  • Ο χρόνος του block για να δημιουργηθεί ένα Litecoin είναι μόλις 2.5 λεπτά σε αντίθεση με τα 10 λεπτά που χρειάζεται το Bitcoin. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα το Litecoin να είναι αποδοτικότερο στον χειρισμό και στον μεγάλο όγκο συναλλαγών σε αντίθεση με το Bitcoin.

Τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία: 1 Litecoin = $4,73

2. Ethereum

Το Ethereum είναι σχετικά μια καινούργια εναλλακτική, αλλά γρήγορα κατάφερε να χτυπήσει τις πρώτες θέσεις. Τα ψηφιακά νομίσματα στο Ethereum δίκτυο ονομάζονται Ethers και αυτό το cryptocurrency έφερε μαζί του μερικά νέα ενδιαφέρον χαρακτηριστικά και προσφορές γεμάτες από υπηρεσίες που δεν είναι διαθέσιμες για το Bitcoin.

  • Στο Ethereum, το block και η δημιουργία ψηφιακών νομισμάτων απαιτεί μόλις 15 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί σε αντίθεση με το Bitcoin που απαιτεί 10 λεπτά. Το Ethereum έχει το γρηγορότερο χρόνο στο block από τις υπόλοιπες Bitcoin εναλλακτικές.
  • Η τεχνική της κρυπτογράφησης του Ethereum σου επιτρέπει να κάνεις mine Ethers με απλές GPU’s που μπορείς να βρεις στους περισσότερους υπολογιστές. Με το Bitcoin είναι αδύνατο να κάνεις mine με απλές GPU’s, μιας και χρησιμοποιεί το πανίσχυρο ASICs.
  • Όλα τα cryptocurrencies σε ανταμείβουν με εικονικά νομίσματα για το mining. Με το Bitcoin αυτές οι ανταμοιβές γίνονται οι μισές κάθε τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο δύσκολο να λάβεις Bitcoins από το mining.
  • Το Ethereum έχει επίσης και τις “έξυπνες συμβάσεις” οι οποίες επιτρέπουν σε δύο χρήστες να κάνουν μια δεσμευτική υποχρέωση για να ανταλλάζουν Ether. Για παράδειγμα, δύο χρήστες μπορούν να υποβάλουν 500 δολάρια σε Ether σε μια έξυπνη σύμβαση. Στη συνέχεια, το δίκτυο μπορεί να μεταφέρει αυτά τα χρήματα μετά από το χρονικό διάστημα που έχουν καθορίσει οι δύο χρήστες.

Τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία: 1 Ether = $10.76

3. Dash (Darkcoin)

Το Darkcoin πρώτο-κυκλοφόρησε το 2014 και μετονομάστηκε σε “Dash” αργότερα το 2015. Έγινε σχετικά γνωστό χάρη στην ανωνυμία που παρέχει στους χρήστες του εν ώρα συναλλαγών.

• Το σύστημα του Bitcoin επιτρέπει στον καθένα να δει όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω αυτού, χάρη στο δημόσιο blockchain του. Το Dash από την άλλη πλευρά θολώνει τις συναλλαγές όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται για να προστατέψει τους χρήστες του και να υπάρχει ανωνυμότητα.

• Σε αντίθεση με τον αλγόριθμο SHA-256 που χρησιμοποιεί το Bitcoin, το Dash ενσωματώνει συνολικά 11 αλγόριθμους μαζί και τους ονομάζει ως X11. Αυτό το κάνει σχεδόν αδύνατο για να ξεγελαστεί ή χακαριστεί παρέχοντας στους χρήστες του ένα παντοδύναμο δίκτυο. Με τα πολλά και με τα λίγα, το Dash είναι πολύ πιο ασφαλές cryptocurrency από το Bitcoin.

• Οι αλγόριθμοι του Dash παρέχουν φιλικό περιβάλλον για mining σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Bitcoin εναλλακτικές. Για παράδειγμα, οι GPU’s καίνε 30% λιγότερο ρεύμα από το Scrypt και είναι 30-50% πιο κρύοι. Τα αποτελέσματα φυσικά είναι να έχεις λιγότερα έξοδα και το σύστημα θα σου θα αντέξει περισσότερα χρόνια στο mining.

Τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία: 1 Dash = $16.69

4. Monero

Σε αντίθεση με πολλές άλλες Bitcoin εναλλακτικές, οι οποίες βασίζονται πάνω-κάτω στο Bitcoin, το Monero έχει χτιστεί στο CryptoNote πρωτόκολλο. Το Monero δεν έχει τόσο καλό ecosystem όσο αυτό του Bitcoin, αλλά παρέχει μερικά ενδιαφέρον χαρακτηριστικά.

• Το Monero χρησιμοποιεί CryptoNote κρυπτογράφηση με αποτέλεσμα να είναι δυνατό να κάνεις mining χρησιμοποιώντας απλές GPU και CPU. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να δώσεις ένα σωρό λεφτά για να αγοράσεις ένα δυνατό σύστημα που να κάνει συνεχώς mining στο ASIC σύστημα του Bitcoin.

• Οι πληροφορίες που παρέχονται στο block chain του Monero είναι ασαφής, κάτι το οποίο σημαίνει πως οι πληροφορίες συναλλαγών δεν είναι διαθέσιμες στο κοινό.

• Το block σύστημα του Monero απαιτεί μόλις 2 λεπτά, σε αντίθεση με του Bitcoin που απαιτεί 10 λεπτά. Αυτό σημαίνει πως θα δεις γρηγορότερες συναλλαγές.

Τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία: 1 Dash = $16.75

5. Dogecoin

Το Dogecoin ξεκίνησε το 2013 ως πλάκα υπό το γνωστό ίντερνετ meme “Doge”. Αλλά σήμερα έχει μια παγκόσμια αγορά με πάνω από 22 εκατομμύρια δολάρια. Μην αφήνεις το όνομα να σε ξεγελάσει: κρατάει το ρεκόρ για τις περισσότερες συναλλαγές ανά ημέρα από οποιαδήποτε άλλη cryptocurrency εναλλακτική. Για την ακρίβεια, οι συναλλαγές του Dogecoin είναι 2.5 φορές πιο πολλές από τον αριθμό που βγαίνει αν συνδυάσεις όλα τα υπόλοιπα cryptocurrencies μαζί για το Δεκέμβριο του 2013.

• Το block του Dogecoin απαιτεί μόλις ένα λεπτό σε σύγκριση με το Litecoin που απαιτεί 2.5 λεπτά και του Bitcoin που απαιτεί 10 λεπτά. Αυτό σημαίνει πως θα δεις τις γρηγορότερες συναλλαγές από τις υπόλοιπες Bitcoin εναλλακτικές.

• Ο μέγιστος αριθμός των Bitcoins που μπορεί να δημιουργηθεί είναι 21 εκατομμύρια και πάνω από το 75% αυτών έχουν ήδη γίνει mined. Ως εκ τούτου, είναι πολύ δύσκολο να κάνεις mining Bitcoins. Το Dogecoin δεν έχει καν μέγιστο αριθμό, οπότε μπορείς να κάνεις mining όσα Bitcoin επιθυμείς.

Τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία: 1 Dash = $0.00023

Bitcoin εναλλακτικές και Cryptocurrencies

Ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε αυτές τις Bitcoin εναλλακτικές είναι για να κερδίσουν κι αυτές μια θέση και να προσπαθήσουν να πάρουν όσο το δυνατόν πιο πολλούς χρήστες γίνεται. Κάθε εναλλακτικό cryptocurrency έχει τα δικά του θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά, οπότε είσαι ελεύθερος να επιλέξεις την υπηρεσία που θεωρείς καλύτερη εσύ.

Κάθε cryptocurrency υπηρεσία έχει τους δικούς της αλγόριθμους, οπότε το hardware που χρειάζεσαι για να κάνεις mining μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την υπηρεσία. Ωστόσο, αυτό που έχουν κοινό όλες οι Bitcoin εναλλακτικές αλλά και το ίδιο το Bitcoin είναι να πάρουν τον έλεγχο των χρημάτων από τις Κυβερνήσεις και τις τράπεζες και να το δώσουν πίσω στους ανθρώπους. Εν ολίγοις, δημιουργούνται νομίσματα για τους ανθρώπους, από τους ίδιους τους ανθρώπους.

Διάβασε επίσης: Οι καλύτερες Bitcoin Cloud Mining υπηρεσίες

Εσύ χρησιμοποιείς Bitcoin εναλλακτικές ή το ίδιο το Bitcoin; Και τι άποψη έχεις για τον στόχο που προσπαθούν να πετύχουν όλα αυτά τα ψηφιακά νομίσματα; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Please rate this

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Laptop με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας - Τα καλύτερα του 2017
Προσφορές

Laptop με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας – Τα καλύτερα του 2017

Αν ψάχνεις να αγοράσεις ένα καινούργιο laptop με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, το οποίο παρόλα αυτά να σου παρέχει μεγάλες αποδόσεις για να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου χωρίς καθυστερήσεις, τότε η παρακάτω λίστα είναι

Πρόβλημα με τη μπαταρία του tablet; Να πως να την φτιάξεις
Mobile

Πρόβλημα με τη μπαταρία του tablet; Να πως να την φτιάξεις

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη μπαταρία του tablet τους. Δεν έχει σημασία αν είναι Samsung, Lenovo, MLS, Turbo X και πάει λέγοντας, ή το κόστος με το οποίο το αγόρασες, σημασία

Δεν φορτίζει η μπαταρία του laptop - Τι φταίει και πως να το φτιάξεις
Τεχνολογία

Δεν φορτίζει η μπαταρία του laptop – Τι φταίει και πως να το φτιάξεις

Αν δεν φορτίζει η μπαταρία του laptop σου υπάρχουν μερικοί τρόποι για να καταλάβεις τι φταίει και αν μπορείς να την φτιάξεις. Το πρόβλημα της μπαταρίας μπορεί να ευθύνεται σε πολλούς παράγοντες και στο σημερινό

Εγκατάσταση των Windows 95 μέσω Virtual Machine
Desktop Tools

Εγκατάσταση των Windows 95 μέσω Virtual Machine

Τα Windows 95 της Microsoft ήταν ένα τεράστιο βήμα από τα Windows 3.1. Ήταν η πρώτη έκδοση των Windows που περιλάμβανε το μενού της έναρξης, τη κλασική επιφάνεια εργασίας και πολλές επιλογές που χρησιμοποιούμε μέχρι

Εξοικονόμηση δεδομένων για περισσότερο mobile ίντερνετ
Mobile

Εξοικονόμηση δεδομένων για περισσότερο mobile ίντερνετ

Με τη σωστή εξοικονόμηση δεδομένων, όχι μόνο θα έχεις περισσότερο ίντερνετ στη mobile συσκευή σου, αλλά εφαρμογές όπως το Facebook, το Instagram, το YouTube κ.α., θα καταναλώνουν λιγότερα megabytes. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους

Πως να κατεβάζεις Steam games στον υπολογιστή από το κινητό σου
Desktop Tools

Πως να κατεβάζεις Steam games στον υπολογιστή από το κινητό σου

Το Steam σου επιτρέπει να κατεβάζεις και να κάνεις εγκατάσταση παιχνίδια απευθείας από το smartphone σου, ακριβώς όπως μπορείς να κάνεις και με το PlayStation 4 ή το Xbox One. Μπορείς να κατεβάσεις όσα Steam

Πως να βρεις το χαμένο κινητό σου - Εντοπισμός κλεμμένης συσκευής
Mobile

Πως να βρεις το χαμένο κινητό σου – Εντοπισμός κλεμμένης συσκευής

Ένα χαμένο κινητό (ή κλεμμένο, εν πάση περίπτωση) μπορεί να εντοπιστεί με αρκετούς τρόπους, αλλά οι περισσότεροι απαιτούν από τον χρήστη να έχει περάσει προηγουμένως μια εφαρμογή εντοπισμού. Αλλά επειδή οι περισσότεροι χρήστες παραλείπουν να

Βάλε να παίζει μουσική όταν σε καλούν από το Calling Tunes
Mobile

Βάλε να παίζει μουσική όταν σε καλούν από το Calling Tunes

Αν θέλεις να παίζει η αγαπημένη σου μουσική όταν σε καλούν, τότε μπορείς να ενεργοποιήσεις το Calling Tunes εύκολα και γρήγορα είτε μέσα από την σελίδα της Cosmote, είτε μέσα από την εφαρμογή του What’s

Δωρεάν GTK Ubuntu themes και icons (και πως να τα εγκαταστήσεις)
Desktop Tools

Δωρεάν GTK Ubuntu themes και icons (και πως να τα εγκαταστήσεις)

Η Linux κοινότητα αποτελείται από εκατομμύρια χρήστες και τα δωρεάν Ubuntu themes και icons που υπάρχουν είναι εκατοντάδες. Αυτά τα themes και τα icons λειτουργούν φυσικά και σε άλλες διανομές που βασίζονται στο Ubuntu/Debian, συμπεριλαμβανομένων

Επικοινωνία με το Facebook (ο απόλυτος οδηγός)
Web

Επικοινωνία με το Facebook (ο απόλυτος οδηγός)

Υπήρξε ποτέ κάποια στιγμή όπου χρειάστηκε να έρθεις σε επικοινωνία με το Facebook για κάποιο πρόβλημα που αντιμετώπιζες; Ή μήπως για κάποια ερώτηση που ήθελες να κάνεις σχετικά με τα προσωπικά σου δεδομένα, τις σελίδες

Οι καλύτεροι τρόποι για να κάνεις backup τον υπολογιστή σου
Desktop Tools

Οι καλύτεροι τρόποι για να κάνεις backup τον υπολογιστή σου

Υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι για να κάνεις backup τον υπολογιστή σου. Από προγράμματα, cloud storage υπηρεσίες μέχρι και εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, οι επιλογές είναι στην κυριολεξία αμέτρητες. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να παραλείπουν τη διαδικασία

Επεξεργασία βίντεο στο Ubuntu: Προγράμματα για video editing
Desktop Tools

Επεξεργασία βίντεο στο Ubuntu: Προγράμματα για video editing

Αν θέλεις να κάνεις επεξεργασία βίντεο στο Ubuntu ή γενικότερα ψάχνεις για τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για video editing στο Linux, τότε η παρακάτω λίστα είναι ακριβώς αυτή που έψαχνες. Όλα τα προγράμματα που παρέχονται