Βγάλε χρήματα παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή σου

Βγάλε χρήματα παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή σου

Το να καταφέρεις να βγάζεις χρήματα παίζοντας παιχνίδια είναι ένα όνειρο εκατομμυρίων gamers. Κι ενώ μπορεί να φαίνεται ακατόρθωτο, στην πραγματικότητα δεν είναι λίγοι αυτοί που βγάζουν χρήματα παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή τους.

Κάποιοι μάλιστα, πληρώνονται τόσο καλά παίζοντας παιχνίδια, που βγάζουν πολλά περισσότερα απ’ ότι βγάζει ένας μέσος άνθρωπος από τη δουλειά του. Φυσικά, οι τρόποι για να βγάλεις χρήματα παίζοντας παιχνίδια είναι πραγματικά απίστευτοι, αλλά οι πιο γνωστοί που ξέρουν οι περισσότεροι είναι από μεγάλα τουρνουά – αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος.

Στο συγκεκριμένο άρθρο δεν θα γράψουμε έναν οδηγό για το πως μπορείς να βγάλεις χρήματα πιο γρήγορα ή για το πως μπορείς να γίνεις πλούσιος παίζοντας παιχνίδια. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα σου παρουσιάσουμε τους καλύτερους τρόπους για να βγάζεις χρήματα παίζοντας παιχνίδια από τον υπολογιστή σου.

Σημείωση: Δεν προτείνουμε σε κανέναν να παραιτηθεί από την δουλειά του και να κυνηγήσει αυτό το επάγγελμα – καλύτερα να το κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο.

Μπορώ να βγάλω χρήματα παίζοντας παιχνίδια; Και αν ναι, είναι δύσκολο;

Η πραγματική αλήθεια είναι πως: ναι, μπορείς να βγάλεις χρήματα παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή σου. Για την ακρίβεια, δεν είναι λίγοι οι gamers που έχουν καταφέρει να βγάζουν ένα πολύ καλό μηνιαίο μισθό από τα games. Υπάρχουν πολλά ζωντανά παραδείγματα που μπορούμε να σου δώσουμε – και θα το κάνουμε καθώς γράφουμε το άρθρο.

Όπως και με το blogging και το vlogging, έτσι και με το gaming το να βγάλεις ένα αξιόλογο μισθό δεν είναι εύκολο. Για την ακρίβεια, δεν είναι καθόλου εύκολο. Απαιτεί πολλές ώρες δουλειάς πίσω από μια οθόνη, θα πρέπει να σκεφτείς κάτι διαφορετικό και θα χρειαστεί να χτίσει μια βάση χρηστών σε ότι κι αν κάνεις. Αλλά δεν είναι ακατόρθωτο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπάθησαν να βγάλουν χρήματα από το gaming και απέτυχαν. Φυσικά, δεν σου προτείνουμε να ακολουθήσεις αυτή την καριέρα αν δεν: είσαι μικρός, έχεις ελεύθερο χρόνο και είσαι ελεύθερος.

1. Live Streams

Βγάλε χρήματα παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή σου

Πως και τι: Θα χρειαστεί να κάνεις live streaming και να δείξεις σε πραγματικό χρόνο στον κόσμο αυτό που παίζεις – και πόσο καλά παίζεις. Θα χρειαστεί να χτίσεις μια μεγάλη κοινότητα χρηστών (από την οποία θα μπορείς να προβάλλεις διαφημίσεις) και να αυξήσεις τον αριθμό των subscribers σου. Η μεγαλύτερη και πιο γνωστή πλατφόρμα για να το κάνεις αυτό είναι το Twitch, αλλά το YouTube Gaming έχει κι αυτό εκατομμύρια χρήστες και μεγαλώνει όλο και περισσότερο σε γρήγορους ρυθμούς. Μην ασχοληθείς καν με το Hitbox και το Beam, είναι πολύ μικρά για να σου παρέχουν ένα αξιόλογο μισθό.

Γιατί είναι δύσκολο: Θα χρειαστεί αρκετό καιρό έως ότου καταφέρεις να χτίσεις μια μεγάλη κοινότητα χρηστών και subscribers. Μπορεί να μην σε βλέπουν καν πάνω από 10 άτομα για αρκετούς μήνες. Η πραγματική αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι streamers δεν καταφέρνουν ποτέ να βγάλουν χρήματα και να γίνουν γνωστοί – και για να βγάλεις πολλά χρήματα, χρειάζεσαι και χιλιάδες χρήστες.

Το game streaming δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Γιατί άλλωστε να μπει κάποιος να σε παρακολουθήσει να παίζεις, όταν μπορεί να μπει σε κάποιον που έχει περισσότερο κόσμο και είναι γνωστός; Θα χρειαστεί να αποκτήσεις ένα πολύ συγκεκριμένο και μοναδικό χιούμορ και να ‘χεις το χάρισμα του να κρατάς τους viewers σου – ή να παίζεις ένα game που κανένας άλλος δεν παίζει αλλά σε πολλούς αρέσει.

Ξεκινώντας: Για να ξεκινήσεις το gaming streaming θα χρειαστείς ένα καλό υπολογιστή που να τρέχει με καλά γραφικά το παιχνίδι που θα streamάρεις, καθώς επίσης και το streaming πρόγραμμα. Για PC gaming, σου προτείνω ανεπιφύλακτα το Open Broadcaster Software, το οποίο είναι δωρεάν, ανοιχτού κώδικα και λειτουργεί μέχρι και στο Linux. Για gaming σε κονσόλες, θα χρειαστεί να σε καλύψουμε σε επερχόμενο άρθρο.

2. Gaming οδηγοί

Βγάλε χρήματα παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή σου

Πως και τι: Οι αρχάριοι χρήστες λατρεύουν να διαβάζουν οδηγούς για διάφορα παιχνίδια, κυρίως γι ‘αυτά που παίζονται multiplayer (PvP games). Μπορείς είτε να δημιουργήσεις ένα blog στο οποίο να γράφεις οδηγούς για games, είτε να ανεβάζεις βίντεο στο YouTube εξηγώντας, είτε να τους γράφεις σε e-books και να τα δημοσιεύεις στα κοινωνικά δίκτυα με affiliate συνδέσμους. Αν γράφεις σε blog ή ανεβάζεις βίντεο στο YouTube, θα μπορείς να βγάζεις χρήματα από την Google Adsense, εναλλακτικά, αν ασχοληθείς με τα e-books, μπορείς είτε να περνάς affiliate συνδέσμους είτε να πουλάς τους μεγάλους οδηγούς σου.

Γιατί είναι δύσκολο: Ο καθένας μπορεί να γράψει έναν οδηγό. Για να καταφέρεις να βγάλεις ένα σταθερό μισθό, θα χρειαστεί να δημιουργείς οδηγούς για γνωστά παιχνίδια – αλλά όσο πιο γνωστό είναι ένα παιχνίδι, τόσο πιο μεγάλος είναι και ο ανταγωνισμός. Για να καταφέρεις να ξεχωρίσεις, θα χρειαστεί να γράφεις αναλυτικούς και μεγάλους οδηγούς και να αποφύγεις τα λάθη των άλλων bloggers και vloggers.

Εκτός από αυτό, θα χρειαστεί να είσαι καλός με το γράψιμο. Οι οδηγοί πρέπει να είναι αναλυτικοί και καλογραμμένοι. Θα χρειαστεί επίσης να μάθεις να μορφοποιείς τα άρθρα σου και να επιλέξεις την σωστή πλατφόρμα.

Ξεκινώντας: Βρες ένα γνωστό game και ψάξε online να βρεις τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μάθε πως να διορθώσεις αυτά τα προβλήματα και στη συνέχεια γράψτα σε μεγάλους αναλυτικούς οδηγούς (τις λύσεις δηλαδή).

3. Podcasts και Βίντεο

Βγάλε χρήματα παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή σου

Πως και τι: Δημιούργησε ένα ημερήσιο, εβδομαδιαίο ή μηνιαίο show το οποίο να αφορά το gaming. Το συγκεκριμένο show μπορεί να περιλαμβάνει τις προσωπικές σου απόψεις πάνω σε διάφορα games, να έχει συνεντεύξεις με γνωστούς παίκτες, να παρέχει συμβουλές, προτάσεις και κόλπα για συγκεκριμένα παιχνίδια και πάει λέγοντας.

Τόσο τα Podcasts όσο και τα YouTube βίντεο σου επιτρέπουν να τα προσαρμόσεις με διαφημίσεις ώστε να βγάζεις χρήματα. Φυσικά, θα χρειαστεί να μαζέψεις αρκετούς subscribers για να φτάσεις σε ένα καλό σημείο ώστε να ξεκινήσεις να λαμβάνεις ένα καλό μισθό.

Γιατί είναι δύσκολο: Θα χρειαστεί να χτίσεις μια αρκετά μεγάλη βάση χρηστών (ή μια κοινότητα εν πάση περίπτωση) οι οποίοι θα μπαίνουν να βλέπουν τα βίντεο σου ή να ακούν τα Podcasts σου. Αν τα podcasts σου είναι βαρετά ή δεν ακούγονται καλά, τότε δεν θα επιτύχεις.

Για να καταφέρεις να δημιουργήσεις επιτυχημένα podcasts ή YouTube βίντεο, θα χρειαστεί να είσαι γνώστης πάνω σε αρκετά παιχνίδια και ταυτόχρονα να δημιουργείς πολύ καλά και ενδιαφέρον προγράμματα (όπως για το τι θα πεις, ποια games θα καλύψεις κ.α.).

Ξεκινώντας: Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας υπολογιστής και ένα σχετικά καλό μικρόφωνο για να ακούγεσαι καλά. Ανέβασε τα βίντεο σου στο YouTube ή τα Podcast σου στο SoundCloud.

4. Gaming δημοσιογραφία

Βγάλε χρήματα παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή σου

Πως και τι: Γράφε για νέα, αξιολόγησε games και ανέβαζε συνεντεύξεις από γνωστούς gamers και εταιρείες. Μπορείς εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσεις ένα δημοσιογραφικό blog με το WordPress (το οποίο μπορείς να προσαρμόσεις με διαφημίσεις ή Patreon subscriptions).

Γιατί είναι δύσκολο: Η δημοσιογραφία είναι πολύ ανταγωνιστική. Πολλά άτομα γράφουν για παιχνίδια και ζουν από αυτό. Αν γράφεις για άλλες ιστοσελίδες, το πιο πιθανό είναι να πληρώνεσαι πολύ λίγο. Αν ανοίξεις το δικό σου blog, μπορεί να σου πάρει και χρόνια έως ότου γίνεις γνωστός – αν στο τέλος καταφέρεις να επιτύχεις.

Άλλωστε, η δημοσιογραφία δεν είναι εύκολο και απαιτεί αρκετές ώρες δουλειάς. Θα χρειαστεί αρχικά να βρεις τις καλύτερες και πιο σίγουρες πηγές (όχι για να αντιγράφεις άρθρα, αλλά για να συλλέγεις πληροφορίες). Θα χρειαστεί επίσης να έχεις μπόλικο ελεύθερο χρόνο για τις συνεντεύξεις και το γράψιμο των άρθρων.

Ξεκινώντας: Ψάξε για μεγάλες ιστοσελίδες και forums που προσλαμβάνουν αρθρογράφους ή δημοσιογράφους για να καλύπτουν gaming γεγονότα, reviews κ.α. Εναλλακτικά, δημιούργησε το δικό σου blog μέσω του WordPress και ξεκίνα να γράφεις σε καθημερινή βάση μοναδικά και ποιοτικά άρθρα.

5. Δοκιμαστής παιχνιδιών

Βγάλε χρήματα παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή σου

Πως και τι: Προτού κυκλοφορήσει ένα παιχνίδι στο κοινό ή στην παγκόσμια αγορά, θα χρειαστεί πρώτα να περάσει από πολλές και διάφορες φάσεις για να σιγουρευτεί η εταιρεία πως είναι ολοκληρωμένο. Όταν το έχουν σχεδόν ολοκληρώσει, οι developers χρειάζονται άτομα για να παίξουν και να δοκιμάσουν για το αν τα παιχνίδια λειτουργούν σωστά.

Ως playtester, η δουλειά σου είναι να δοκιμάσεις και να τεστάρεις ότι σου ζητήσει ο developer. Θα χρειαστεί να σημειώνεις όλα τα προβλήματα και τα bugs που υπάρχουν σε κάθε παιχνίδι και στη συνέχεια να τα παραδίδεις στον developer.

Γιατί είναι δύσκολο: Στις μέρες μας δεν είναι πολύ δύσκολο να βρεις μια τέτοια δουλειά – εφόσον φυσικά βρίσκεσαι σε μέρος που υπάρχουν τέτοιες εταιρείες – αλλά η ψυχολογική κούραση είναι μεγάλη. Επίσης, δεν είναι δουλειά που παρέχει καλό μισθό και εκτός αν δουλεύεις για μια μεγάλη gaming εταιρεία, τα περισσότερα τεστ που θα κάνεις θα είναι για mobile games.

Ξεκινώντας: Για να βρεις πιο εύκολα και γρήγορα μια τέτοια δουλειά (κυρίως στο εξωτερικό), θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ιστοσελίδες, εφαρμογές και υπηρεσίες όπως το PlaytestCloud, το BetaFamily, το MyAppAware, το BestReviewApp και το ErliBird.

Για να εργαστείς σε μια μεγάλη gaming εταιρεία, θα χρειαστεί να κάνεις αρκετή μελέτη, να στείλεις βιογραφικά και πάει λέγοντας. Αλλά μετά, θα βγάζεις χρήματα παίζοντας παιχνίδια τα οποία δεν έχουν κυκλοφορήσει καν. 😉

Βγάλε χρήματα παίζοντας παιχνίδια

Οι gamers μπορούν να βγάλουν αρκετά χρήματα καθώς κάνουν αυτό που αγαπάνε. Αλλά έχε κατά νου πως όταν το gaming γίνει η δουλειά σου, τότε τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά και ευχάριστα, καθώς θα έχεις μεγάλο κοινό και πολλές υποχρεώσεις. Οι αρνητικές κριτικές και οι άσχημοι σχολιασμοί θα είναι κι αυτό ένα μέρος της δουλειάς σου το οποίο θα πρέπει να αποδεχθείς.

Εσύ έχεις δοκιμάσει να βγάλεις χρήματα παίζοντας games με κάποιον από τους παραπάνω τρόπους; Κι αν ναι, ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Απεγκατάσταση Avast και AVG Antivirus (Οδηγός 2019)
Desktop Tools

Απεγκατάσταση Avast και AVG Antivirus (Οδηγός 2019)

Η απεγκατάσταση Avast και AVG antivirus είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο περίπλοκες απεγκαταστάσεις που θα κάνεις. Τις περισσότερες φορές, όχι μόνο δεν μας δίνεται η δυνατότητα να απεγκαταστήσουμε αυτά τα δύο προγράμματα, αλλά όταν

Φορτώνει αργά το YouTube; Να πως να το διορθώσεις
Desktop Tools

Φορτώνει αργά το YouTube; Να πως να το διορθώσεις

Αν φορτώνει αργά το YouTube στον υπολογιστή σου όταν χρησιμοποιείς browsers όπως ο Mozilla Firefox και ο Micorosft Edge, τότε όχι μόνο θα χαρείς να μάθεις πως το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί εύκολα, αλλά και

Μουσικές Υπηρεσίες για να ακούς και να μοιράζεσαι μουσική
Web

Μουσικές Υπηρεσίες για να ακούς και να μοιράζεσαι μουσική

Οι μουσικές υπηρεσίες είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο trend θέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν καθημερινά διάφορες μουσικές υπηρεσίες για να ακούνε και να μοιράζονται τα αγαπημένα τους κομμάτια με φίλους και

Εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows Υπολογιστή
Desktop Tools

Εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows Υπολογιστή

Η εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows υπολογιστή ήταν πάντοτε μια δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία, αλλά με τον παρακάτω οδηγό, θα είσαι σε θέση να το εγκαταστήσεις σε λίγη ώρα, ακολουθώντας μερικά πολύ απλά και

Μπλοκαρισμένες Ιστοσελίδες - Πως να αποκτήσεις πρόσβαση
Desktop Tools

Μπλοκαρισμένες Ιστοσελίδες – Πως να αποκτήσεις πρόσβαση

Μετά την απόφαση της Επιτροπής για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ), ο αριθμός με τις μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν online ταινίες και σειρές, καθώς επίσης και αυτές με ελληνικούς υπότιτλους, αυξήθηκε μέσα

Αυτόματη αλλαγή wallpaper στα Windows
Desktop Tools

Αυτόματη αλλαγή wallpaper στα Windows

Η αυτόματη αλλαγή wallpaper (ταπετσαρίας) στην επιφάνεια εργασίας των Windows θα κρατάει συνεχώς ενδιαφέρον και διαφορετικό το λειτουργικό σου σύστημα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να ορίσεις την αυτόματη αλλαγή wallpaper στα Windows,

Καταγραφή οθόνης του browser με το Loom extension
Desktop Tools

Καταγραφή οθόνης του browser με το Loom extension

Η καταγραφή οθόνης του browser είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία που μπορεί να γίνει εύκολα με το Loom, ένα δωρεάν extension (πρόσθετο) για τον Google Chrome και όλους τους Chromium περιηγητές. Το Loom όμως

Καθαρισμός Υπολογιστή Πως να αυξήσεις την απόδοση των Windows
Desktop Tools

Καθαρισμός Υπολογιστή: Πως να αυξήσεις την απόδοση των Windows

Ο καθαρισμός υπολογιστή είναι μια εύκολη διαδικασία που μπορείς να ακολουθήσεις με ορισμένα δωρεάν προγράμματα και εργαλεία για τα Windows. Για την ακρίβεια, τα περισσότερα από τα παρακάτω προγράμματα λειτουργούν με αυτοματοποιημένους τρόπους, οπότε μετά

Οι καλύτερες Windows 10 εφαρμογές για το 2018
Desktop Tools

Οι καλύτερες Windows 10 εφαρμογές για το 2018

Από εφαρμογές άλλων λειτουργικών συστημάτων μέχρι και επαγγελματικές εφαρμογές καιρού, το 2018 ήταν μια ιδιαίτερα καλή χρονιά για τα Windows 10 και το Windows Store. Με όλα αυτά κατά νου, δημιουργήσαμε μια λίστα με τις

Αφαίρεση του Adware από τα Windows (μια για πάντα)
Desktop Tools

Αφαίρεση Adware από τα Windows (pop-up διαφημίσεις)

Η αφαίρεση adware από τα Windows δεν είναι μια δύσκολή ή περίπλοκη διαδικασία, αλλά οι περισσότεροι χρήστες όχι μόνο δεν γνωρίζουν ποια βήματα να ακολουθήσουν, αλλά και τι σημαίνει η λέξη adware. Όταν αναφέρουμε πως

Δωρεάν εφαρμογές για παρακολούθηση των παιδιών
Δωρεάν εφαρμογές

Δωρεάν εφαρμογές για παρακολούθηση των παιδιών

Η παρακολούθηση των παιδιών σου μέσω εφαρμογών για Android ή iOS συσκευές είναι πλέον ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θα έπρεπε να απασχολεί ένα γονέα. Στον σημερινό κόσμο, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο,

Tsouk
Περί Tsouk 68 Άρθρα
Online Tools, Web Tools, Τεχνολογία , Κοινωνικά, Βίντεο, Ενημέρωση, Tutorials, Web Applications και πολλά άλλα, στο Tsouk.gr