Βγάλε χρήματα παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή σου

Βγάλε χρήματα παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή σου

Το να καταφέρεις να βγάζεις χρήματα παίζοντας παιχνίδια είναι ένα όνειρο εκατομμυρίων gamers. Κι ενώ μπορεί να φαίνεται ακατόρθωτο, στην πραγματικότητα δεν είναι λίγοι αυτοί που βγάζουν χρήματα παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή τους.

Κάποιοι μάλιστα, πληρώνονται τόσο καλά παίζοντας παιχνίδια, που βγάζουν πολλά περισσότερα απ’ ότι βγάζει ένας μέσος άνθρωπος από τη δουλειά του. Φυσικά, οι τρόποι για να βγάλεις χρήματα παίζοντας παιχνίδια είναι πραγματικά απίστευτοι, αλλά οι πιο γνωστοί που ξέρουν οι περισσότεροι είναι από μεγάλα τουρνουά – αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος.

Στο συγκεκριμένο άρθρο δεν θα γράψουμε έναν οδηγό για το πως μπορείς να βγάλεις χρήματα πιο γρήγορα ή για το πως μπορείς να γίνεις πλούσιος παίζοντας παιχνίδια. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα σου παρουσιάσουμε τους καλύτερους τρόπους για να βγάζεις χρήματα παίζοντας παιχνίδια από τον υπολογιστή σου.

Σημείωση: Δεν προτείνουμε σε κανέναν να παραιτηθεί από την δουλειά του και να κυνηγήσει αυτό το επάγγελμα – καλύτερα να το κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο.

Μπορώ να βγάλω χρήματα παίζοντας παιχνίδια; Και αν ναι, είναι δύσκολο;

Η πραγματική αλήθεια είναι πως: ναι, μπορείς να βγάλεις χρήματα παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή σου. Για την ακρίβεια, δεν είναι λίγοι οι gamers που έχουν καταφέρει να βγάζουν ένα πολύ καλό μηνιαίο μισθό από τα games. Υπάρχουν πολλά ζωντανά παραδείγματα που μπορούμε να σου δώσουμε – και θα το κάνουμε καθώς γράφουμε το άρθρο.

Όπως και με το blogging και το vlogging, έτσι και με το gaming το να βγάλεις ένα αξιόλογο μισθό δεν είναι εύκολο. Για την ακρίβεια, δεν είναι καθόλου εύκολο. Απαιτεί πολλές ώρες δουλειάς πίσω από μια οθόνη, θα πρέπει να σκεφτείς κάτι διαφορετικό και θα χρειαστεί να χτίσει μια βάση χρηστών σε ότι κι αν κάνεις. Αλλά δεν είναι ακατόρθωτο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπάθησαν να βγάλουν χρήματα από το gaming και απέτυχαν. Φυσικά, δεν σου προτείνουμε να ακολουθήσεις αυτή την καριέρα αν δεν: είσαι μικρός, έχεις ελεύθερο χρόνο και είσαι ελεύθερος.

1. Live Streams

Βγάλε χρήματα παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή σου

Πως και τι: Θα χρειαστεί να κάνεις live streaming και να δείξεις σε πραγματικό χρόνο στον κόσμο αυτό που παίζεις – και πόσο καλά παίζεις. Θα χρειαστεί να χτίσεις μια μεγάλη κοινότητα χρηστών (από την οποία θα μπορείς να προβάλλεις διαφημίσεις) και να αυξήσεις τον αριθμό των subscribers σου. Η μεγαλύτερη και πιο γνωστή πλατφόρμα για να το κάνεις αυτό είναι το Twitch, αλλά το YouTube Gaming έχει κι αυτό εκατομμύρια χρήστες και μεγαλώνει όλο και περισσότερο σε γρήγορους ρυθμούς. Μην ασχοληθείς καν με το Hitbox και το Beam, είναι πολύ μικρά για να σου παρέχουν ένα αξιόλογο μισθό.

Γιατί είναι δύσκολο: Θα χρειαστεί αρκετό καιρό έως ότου καταφέρεις να χτίσεις μια μεγάλη κοινότητα χρηστών και subscribers. Μπορεί να μην σε βλέπουν καν πάνω από 10 άτομα για αρκετούς μήνες. Η πραγματική αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι streamers δεν καταφέρνουν ποτέ να βγάλουν χρήματα και να γίνουν γνωστοί – και για να βγάλεις πολλά χρήματα, χρειάζεσαι και χιλιάδες χρήστες.

Το game streaming δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Γιατί άλλωστε να μπει κάποιος να σε παρακολουθήσει να παίζεις, όταν μπορεί να μπει σε κάποιον που έχει περισσότερο κόσμο και είναι γνωστός; Θα χρειαστεί να αποκτήσεις ένα πολύ συγκεκριμένο και μοναδικό χιούμορ και να ‘χεις το χάρισμα του να κρατάς τους viewers σου – ή να παίζεις ένα game που κανένας άλλος δεν παίζει αλλά σε πολλούς αρέσει.

Ξεκινώντας: Για να ξεκινήσεις το gaming streaming θα χρειαστείς ένα καλό υπολογιστή που να τρέχει με καλά γραφικά το παιχνίδι που θα streamάρεις, καθώς επίσης και το streaming πρόγραμμα. Για PC gaming, σου προτείνω ανεπιφύλακτα το Open Broadcaster Software, το οποίο είναι δωρεάν, ανοιχτού κώδικα και λειτουργεί μέχρι και στο Linux. Για gaming σε κονσόλες, θα χρειαστεί να σε καλύψουμε σε επερχόμενο άρθρο.

2. Gaming οδηγοί

Βγάλε χρήματα παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή σου

Πως και τι: Οι αρχάριοι χρήστες λατρεύουν να διαβάζουν οδηγούς για διάφορα παιχνίδια, κυρίως γι ‘αυτά που παίζονται multiplayer (PvP games). Μπορείς είτε να δημιουργήσεις ένα blog στο οποίο να γράφεις οδηγούς για games, είτε να ανεβάζεις βίντεο στο YouTube εξηγώντας, είτε να τους γράφεις σε e-books και να τα δημοσιεύεις στα κοινωνικά δίκτυα με affiliate συνδέσμους. Αν γράφεις σε blog ή ανεβάζεις βίντεο στο YouTube, θα μπορείς να βγάζεις χρήματα από την Google Adsense, εναλλακτικά, αν ασχοληθείς με τα e-books, μπορείς είτε να περνάς affiliate συνδέσμους είτε να πουλάς τους μεγάλους οδηγούς σου.

Γιατί είναι δύσκολο: Ο καθένας μπορεί να γράψει έναν οδηγό. Για να καταφέρεις να βγάλεις ένα σταθερό μισθό, θα χρειαστεί να δημιουργείς οδηγούς για γνωστά παιχνίδια – αλλά όσο πιο γνωστό είναι ένα παιχνίδι, τόσο πιο μεγάλος είναι και ο ανταγωνισμός. Για να καταφέρεις να ξεχωρίσεις, θα χρειαστεί να γράφεις αναλυτικούς και μεγάλους οδηγούς και να αποφύγεις τα λάθη των άλλων bloggers και vloggers.

Εκτός από αυτό, θα χρειαστεί να είσαι καλός με το γράψιμο. Οι οδηγοί πρέπει να είναι αναλυτικοί και καλογραμμένοι. Θα χρειαστεί επίσης να μάθεις να μορφοποιείς τα άρθρα σου και να επιλέξεις την σωστή πλατφόρμα.

Ξεκινώντας: Βρες ένα γνωστό game και ψάξε online να βρεις τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μάθε πως να διορθώσεις αυτά τα προβλήματα και στη συνέχεια γράψτα σε μεγάλους αναλυτικούς οδηγούς (τις λύσεις δηλαδή).

3. Podcasts και Βίντεο

Βγάλε χρήματα παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή σου

Πως και τι: Δημιούργησε ένα ημερήσιο, εβδομαδιαίο ή μηνιαίο show το οποίο να αφορά το gaming. Το συγκεκριμένο show μπορεί να περιλαμβάνει τις προσωπικές σου απόψεις πάνω σε διάφορα games, να έχει συνεντεύξεις με γνωστούς παίκτες, να παρέχει συμβουλές, προτάσεις και κόλπα για συγκεκριμένα παιχνίδια και πάει λέγοντας.

Τόσο τα Podcasts όσο και τα YouTube βίντεο σου επιτρέπουν να τα προσαρμόσεις με διαφημίσεις ώστε να βγάζεις χρήματα. Φυσικά, θα χρειαστεί να μαζέψεις αρκετούς subscribers για να φτάσεις σε ένα καλό σημείο ώστε να ξεκινήσεις να λαμβάνεις ένα καλό μισθό.

Γιατί είναι δύσκολο: Θα χρειαστεί να χτίσεις μια αρκετά μεγάλη βάση χρηστών (ή μια κοινότητα εν πάση περίπτωση) οι οποίοι θα μπαίνουν να βλέπουν τα βίντεο σου ή να ακούν τα Podcasts σου. Αν τα podcasts σου είναι βαρετά ή δεν ακούγονται καλά, τότε δεν θα επιτύχεις.

Για να καταφέρεις να δημιουργήσεις επιτυχημένα podcasts ή YouTube βίντεο, θα χρειαστεί να είσαι γνώστης πάνω σε αρκετά παιχνίδια και ταυτόχρονα να δημιουργείς πολύ καλά και ενδιαφέρον προγράμματα (όπως για το τι θα πεις, ποια games θα καλύψεις κ.α.).

Ξεκινώντας: Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας υπολογιστής και ένα σχετικά καλό μικρόφωνο για να ακούγεσαι καλά. Ανέβασε τα βίντεο σου στο YouTube ή τα Podcast σου στο SoundCloud.

4. Gaming δημοσιογραφία

Βγάλε χρήματα παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή σου

Πως και τι: Γράφε για νέα, αξιολόγησε games και ανέβαζε συνεντεύξεις από γνωστούς gamers και εταιρείες. Μπορείς εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσεις ένα δημοσιογραφικό blog με το WordPress (το οποίο μπορείς να προσαρμόσεις με διαφημίσεις ή Patreon subscriptions).

Γιατί είναι δύσκολο: Η δημοσιογραφία είναι πολύ ανταγωνιστική. Πολλά άτομα γράφουν για παιχνίδια και ζουν από αυτό. Αν γράφεις για άλλες ιστοσελίδες, το πιο πιθανό είναι να πληρώνεσαι πολύ λίγο. Αν ανοίξεις το δικό σου blog, μπορεί να σου πάρει και χρόνια έως ότου γίνεις γνωστός – αν στο τέλος καταφέρεις να επιτύχεις.

Άλλωστε, η δημοσιογραφία δεν είναι εύκολο και απαιτεί αρκετές ώρες δουλειάς. Θα χρειαστεί αρχικά να βρεις τις καλύτερες και πιο σίγουρες πηγές (όχι για να αντιγράφεις άρθρα, αλλά για να συλλέγεις πληροφορίες). Θα χρειαστεί επίσης να έχεις μπόλικο ελεύθερο χρόνο για τις συνεντεύξεις και το γράψιμο των άρθρων.

Ξεκινώντας: Ψάξε για μεγάλες ιστοσελίδες και forums που προσλαμβάνουν αρθρογράφους ή δημοσιογράφους για να καλύπτουν gaming γεγονότα, reviews κ.α. Εναλλακτικά, δημιούργησε το δικό σου blog μέσω του WordPress και ξεκίνα να γράφεις σε καθημερινή βάση μοναδικά και ποιοτικά άρθρα.

5. Δοκιμαστής παιχνιδιών

Βγάλε χρήματα παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή σου

Πως και τι: Προτού κυκλοφορήσει ένα παιχνίδι στο κοινό ή στην παγκόσμια αγορά, θα χρειαστεί πρώτα να περάσει από πολλές και διάφορες φάσεις για να σιγουρευτεί η εταιρεία πως είναι ολοκληρωμένο. Όταν το έχουν σχεδόν ολοκληρώσει, οι developers χρειάζονται άτομα για να παίξουν και να δοκιμάσουν για το αν τα παιχνίδια λειτουργούν σωστά.

Ως playtester, η δουλειά σου είναι να δοκιμάσεις και να τεστάρεις ότι σου ζητήσει ο developer. Θα χρειαστεί να σημειώνεις όλα τα προβλήματα και τα bugs που υπάρχουν σε κάθε παιχνίδι και στη συνέχεια να τα παραδίδεις στον developer.

Γιατί είναι δύσκολο: Στις μέρες μας δεν είναι πολύ δύσκολο να βρεις μια τέτοια δουλειά – εφόσον φυσικά βρίσκεσαι σε μέρος που υπάρχουν τέτοιες εταιρείες – αλλά η ψυχολογική κούραση είναι μεγάλη. Επίσης, δεν είναι δουλειά που παρέχει καλό μισθό και εκτός αν δουλεύεις για μια μεγάλη gaming εταιρεία, τα περισσότερα τεστ που θα κάνεις θα είναι για mobile games.

Ξεκινώντας: Για να βρεις πιο εύκολα και γρήγορα μια τέτοια δουλειά (κυρίως στο εξωτερικό), θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ιστοσελίδες, εφαρμογές και υπηρεσίες όπως το PlaytestCloud, το BetaFamily, το MyAppAware, το BestReviewApp και το ErliBird.

Για να εργαστείς σε μια μεγάλη gaming εταιρεία, θα χρειαστεί να κάνεις αρκετή μελέτη, να στείλεις βιογραφικά και πάει λέγοντας. Αλλά μετά, θα βγάζεις χρήματα παίζοντας παιχνίδια τα οποία δεν έχουν κυκλοφορήσει καν. 😉

Βγάλε χρήματα παίζοντας παιχνίδια

Οι gamers μπορούν να βγάλουν αρκετά χρήματα καθώς κάνουν αυτό που αγαπάνε. Αλλά έχε κατά νου πως όταν το gaming γίνει η δουλειά σου, τότε τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά και ευχάριστα, καθώς θα έχεις μεγάλο κοινό και πολλές υποχρεώσεις. Οι αρνητικές κριτικές και οι άσχημοι σχολιασμοί θα είναι κι αυτό ένα μέρος της δουλειάς σου το οποίο θα πρέπει να αποδεχθείς.

Εσύ έχεις δοκιμάσει να βγάλεις χρήματα παίζοντας games με κάποιον από τους παραπάνω τρόπους; Κι αν ναι, ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Rating: 4.7/5. From 3 votes.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εφαρμογές για αλλαγή φωνής στο κινητό
Mobile

Δωρεάν εφαρμογές για αλλαγή φωνής στο κινητό

Υπάρχουν αρκετές δωρεάν εφαρμογές για αλλαγή φωνής στο κινητό. Κάθε μια παρέχει διαφορετικούς τρόπους, χαρακτηριστικά και επιλογές για να αλλάξεις την φωνή σου και να την κάνεις πιο διασκεδαστική. Αν και οι περισσότερες εφαρμογές που

Google Chrome Flags που αξίζει να ενεργοποιήσεις
Διάφορα

Google Chrome Flags που αξίζει να ενεργοποιήσεις

Τα Google Chrome Flags (σημαίες) είναι ουσιαστικά διάφορα κριμένα χαρακτηριστικά τα οποία μπορείς να ενεργοποιήσεις, καθένα ξεχωριστά, ώστε να αποκτήσεις περισσότερη ταχύτητα και νέες επιλογές στον αγαπημένη σου web browser. Ο Google Chrome είναι αναμφισβήτητα

Windows Sandbox - Τρέξε τα Windows εικονικά
Desktop Tools

Windows Sandbox – Τρέξε τα Windows εικονικά

Με την έκδοση 1903 των Windows 10, η Microsoft παρουσίασε το Windows Sandbox, ένα εργαλείο για να τρέχεις τα Windows 10 μέσα στα Windows, εντελώς εικονικά, όπως γινόταν τόσα χρόνια με άλλα παρόμοια εργαλεία όπως

Πως να ενεργοποιήσεις το Header στις Ρυθμίσεις των Windows 10
Desktop Tools

Πως να ενεργοποιήσεις το Header στις Ρυθμίσεις των Windows 10

Στα Windows 10, ξεκινώντας με την έκδοση 1903, ή αλλιώς την Ενημέρωση Μαΐου, υπάρχει το νέο Header στις Ρυθμίσεις, το οποίο σου παρέχει ορισμένες έξτρα επιλογές. Παρόλα αυτά, το νέο Header στις Ρυθμίσεις για αρκετούς

Dark Mode στο Facebook Messenger: Νυχτερινή Λειτουργία
Mobile

Ενεργοποίηση του Dark Mode στο Facebook Messenger

Το Dark Mode στο Facebook Messenger (Νυχτερινή Λειτουργία) είναι ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξεις τον σχεδιασμό της εφαρμογής εντελώς δωρεάν και σε μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Το Dark Mode αποτελεί πλέον τη νέα μόδα σχεδιασμού

Πως να δεις ποιες εφαρμογές καταναλώνουν πολύ ίντερνετ στα Windows 10 1
Desktop Tools

Πως να δεις ποιες εφαρμογές καταναλώνουν πολύ ίντερνετ στα Windows 10

Ορισμένες εφαρμογές καταναλώνουν πολύ ίντερνετ στα Windows 10, οπότε αν έχεις περιορισμένο ίντερνετ ή χρησιμοποιείς σύνδεση με δεδομένα, τότε καλό είναι να διακόπτεις την λειτουργία των εφαρμογών που δεν χρησιμοποιείς. Αν έχεις παρατηρήσει χαμηλή ταχύτητα

Microsoft Edge Chromium - Κατέβασμα και εγκατάσταση
Desktop Tools

Microsoft Edge Chromium – Κατέβασμα και εγκατάσταση

Ο Microsoft Edge Chromium είναι ο νέος web browser (περιηγητής) της Microsoft που βασίζεται στο Chromium και μπορείς να κατεβάσεις την Developer ή Canary έκδοση για να το εγκαταστήσεις και να το χρησιμοποιήσεις. Τον περασμένο

Intel Graphics Command Center - Δωρεάν εφαρμογή για ενημέρωση των drivers
Desktop Tools

Intel Graphics Command Center – Δωρεάν εφαρμογή για ενημέρωση των drivers

Το Intel Graphics Command Center είναι η νέα δωρεάν εφαρμογή για τα Windows 10 από την Intel, η οποία ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ενημερώνεις τα drivers, αλλάζεις τις ρυθμίσεις της

Οι 5 Καλύτερες Linux Διανομές για Προγραμματιστές
Τεχνολογία

Οι 5 Καλύτερες Linux Διανομές για Προγραμματιστές

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Linux είναι τόσο καταπληκτικό, είναι χάρη στις εκατοντάδες δυνατότητες που δίνει στους χρήστες του. Για παράδειγμα, το Linux μπορείς να τρέξει σχεδόν σε οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς,

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7
Desktop Tools

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7

Τα Windows 10 είναι μια τεράστια βελτίωση των Windows 7, αλλά επειδή παρέχει νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο σχεδιασμός του είναι ιδανικός για όλους. Ως αποτέλεσμα, αρκετοί χρήστες αναζητούν να βρουν

Δύο οθόνες σε ένα PC μέσω των Windows
Τεχνολογία

Δύο οθόνες σε ένα PC μέσω των Windows

Αν θέλεις να έχεις δύο οθόνες σε ένα PC ή laptop, τότε θα χρειαστεί να κάνεις την εγκατάσταση διπλής οθόνης στα Windows. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ εύκολη και παίρνει μόλις μερικά λεπτά για να

Πως να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive
Desktop Tools

Πως να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive

Αν ψάχνεις έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive έτσι ώστε οτιδήποτε και αν γίνει να έχεις πάντα τα αρχεία σου ασφαλές, τότε ο παρακάτω τρόπος είναι ακριβώς

Περί Tsouk 68 Άρθρα
Online Tools, Web Tools, Τεχνολογία , Κοινωνικά, Βίντεο, Ενημέρωση, Tutorials, Web Applications και πολλά άλλα, στο Tsouk.gr