Νέα
624 προβολες

Τι προβλέπει η τροπολογία για το επίδομα ρεύματος των 600€ και ποιοί είναι οι δικαιούχοι;

Τι προβλέπει η τροπολογία για το επίδομα ρεύματος των 600€ και ποιοί είναι οι δικαιούχοι;

Τα πράγματα τελευταία αναφορικά με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν πάρει μία πολύ άσχημη τροπή. Συγκεκριμένα, πάρα πολύς κόσμος έχει αντιληφθεί μία τεράστια αύξηση στους λογαριασμούς του. Σε αυτό πλαίσιο λοιπόν ακούμε συνεχώς για το επίδομα ρεύματος. Στο παρακάτω λοιπόν άρθρο θα δεις εν συντομία το τι προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά στην επιδότηση λόγω των αυξημένων λογαριασμών ρεύματος.

Διάβασε επίσης: Επίδομα 200 ευρώ από την Ψηφιακή Μέριμνα: Δες αν το δικαιούσαι και πώς να το πάρεις

Τι προβλέπει η τροπολογία για το επίδομα ρεύματος

Αρχικά να πούμε πως η “έκτακτη οικονομική ενίσχυση” θα έχει “ταβάνι” τα 600 ευρώ ανά δικαιούχο και αφορά στους αυξημένους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από 1 Δεκεμβρίου του 2021 έως και 31 Μαΐου του 2022. Μάλιστα, η συζήτηση για το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη 26 Μαΐου 2022. Τι προβλέπει όμως; Ποιοί είναι οι δικαιούχοι και πώς θα κάνουμε αίτηση;

Βάσει λοιπόν της τροπολογίας, την οποία μπορείς να διαβάσεις κάνοντας κλικ εδώ, δικαιούχους αποτελούν οι οικιακοί καταναλωτές και φοιτητές με οικογενειακό εισόδημα ως 45.000 ευρώ, οι οποίοι έχουν επιβαρυνθεί υπέρμετρα από τις χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος στο χρονικό διάστημα που αναφέραμε αντωτέρω.

Τι προβλέπει η τροπολογία για το επίδομα ρεύματος των 600€ και ποιοί είναι οι δικαιούχοι;

Για την υποβολή των αιτήσεων οι δικαιούχοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω της ειδικής ψηφιακός πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσιών Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα παρέχεται πρόσβαση μέσω του gov.gr. Σημειωτέτον πως στους δικαιούχους η επιδότηση θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της δικής τους επιλογής.

Να πούμε κλείνοντας πως σύμφωνα με αναφορές οι αιτούντες για το “Power Pass”, το επίδομα ρεύματος δηλαδή θα χρειαστούν μόνο τα 3 εξής πράγματα:

  • Κωδικούς taxisnet
  • Αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ)
  • IBAN

Αναμένουμε λοιπόν τις σχετικές ανακοινώσεις προκειμένου να υποβάλουμε τις αιτήσεις μας. Η αλήθεια είναι ότι η οικονομική αυτή ενίσχυση σίγουρα θα βοηθήσει όλα τα νοικοκυριά στην Ελλάδα, διότι όλοι γνωρίζουμε πως τα πράγματα δύνανται να χειροτερέψουν, καθώς σημειώνεται αύξηση της θερμοκρασίας κι επομένως θα υπάρξει και περισσότερη χρήση των συσκευών που “καίνε” πολύ ρεύμα, όπως για παράδειγμα τα aircondition.

Διάβασε επίσης: Πως βγαζω κωδικους TAXISnet – Οδηγός

Σας άρεσε αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να την αξιολογήσετε!

Βαθμολογία: 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμη!

Ευχαριστούμε! Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση...

ακολουθήστε μας στα social media!

Λυπούμαστε που δεν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση

Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι!

Πείτε μας πώς μπορούμε να βελτιώσουμε αυτήν την ανάρτηση;

Tags: , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: