Υγεία & Αυτοβελτίωση

Ροδόνερο: Ένα αρωματικό δώρο από τη φύση

474 προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ροδόνερο: Ένα αρωματικό δώρο από τη φύση. Το ροδόνερο είναι το αρχαιότερο καλλυντικό προϊόν και είναι ουσιαστικά το υγρό που βγαίνει από την απόσταξη ατμού από φρέσκα ροδοπέταλα. Είναι γνωστό σε όλο το κόσμο για τις ευεργετικές του ιδιότητες και τα οφέλη που προσφέρει στο δέρμα.

Οι αρχαίοι Έλληνες αλλά και οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν ως άρωμα, ως ίαμα για διάφορες παθήσεις αλλά και στη μαγειρική. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το χρησιμοποιούσε και η Κλεοπάτρα για να κρατήσει την επιδερμίδα της δροσερή, ενυδατωμένη και λαμπερή!

Δείτε επίσης: Μελισσόχορτο: Ένα μαγικό βότανο της φύσης

Πλέον το ροδόνερο χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην αρωματοθεραπεία, και αποτελεί πολύ βασικό συστατικό σε πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς. Τα οφέλη του όμως δεν περιορίζονται μόνο στην επιδερμίδα! Το ροδόνερο είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά, τανίνες και απαραίτητες βιταμίνες όπως Α, C, D, Ε και Β3.

Οφέλη και ιδιότητες

  • Το ροδόνερο είναι ενυδατικό και ηρεμεί τα ευαίσθητα δέρματα και τους δίνει λάμψη
  • Έχει στυπτικές και τονωτικές ιδιότητες ευεργετικές για το μεικτό και λιπαρό δέρμα οπότε βοηθάει πολύ στην ακμή
  • Το ροδόνερο εξισορροπεί τα επίπεδα του pH της επιδερμίδας και συσφίγγει τους πόρους
  • Βοηθάει στον πονόλαιμο είτε κάνοντας γαργάρες ή προσθέτοντας προσθέσετε λίγο μέσα σε αφέψημα
  • Διατηρεί την ισορροπία του φυσικού pH και η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C, συμβάλλει στην ενίσχυση της ελαστικότητας της επιδερμίδας
  • Έχει αντιγηραντικές, αντιρυτιδικές και αναγεννητικές ιδιότητες ιδιαίτερα ωφέλιμες για την ώριμη επιδερμίδα και το κουρασμένο δέρμα
  • Βοηθάει σε μολύνσεις των ματιών
  • Έχει αντιφλεγμονώδεις, καταπραϋντικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες
  • Το ανθόνερο τριαντάφυλλου συμβάλλει στην ψυχική ηρεμία και ευεξία
  • Θρέφει και εξομαλύνει τις δυσχρωμίες του δέρματος
  • Καταπραΰνει τα πεπτικά προβλήματα σαν ρόφημα πριν και μετά τα γεύματα
  • Ανακουφίζει από τον πονόδοντο
  • Ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο και το στρες
  • Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των λοιμώξεων του δέρματος, όπως η ξηροδερμία, οι φλεγμονές του δέρματος, η δερματίτιδα και το έκζεμα
  • Θεραπεύει από ηλιακά εγκαύματα, τσιμπήματα εντόμων και εξανθήματα
  • Το ροδόνερο είναι επίσης ένα ήπιο ηρεμιστικό και αντικαταθλιπτικό και βελτιώνει τη διάθεση
  • Βοηθάει στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων του τριχωτού της κεφαλής όπως η πιτυρίδα και η λιπαρότητα
  • Είναι ιδανική μάσκα για τα μαλλιά, προσφέροντας υγιή φυσική λάμψη και ελαστικότητα, αποτρέποντας την λιπαρότητα και το σπάσιμο της τρίχας

Σε χώρες όπως η Ινδία αλλά και σε εκείνες της Μέσης Ανατολής το χρησιμοποιούν σε πολλά πιάτα τους λόγω του ιδιαίτερου αρώματος και της εκλεπτυσμένης γεύσης του. Επίσης χρησιμοποιείται ευρέως σε γλυκά αλλά και σε ποτά ή ροφήματα.

Διαβάστε ακόμα: Λουίζα: Το μαγικό λουλούδι με τη λεμονάτη γεύση

Από τα υψηλότερης ποιότητας ροδόνερα δημιουργούνται από συγκεκριμένη ποικιλία άγριων τριαντάφυλλων, που καλλιεργούνται σε ορεινές περιοχές της Βουλγαρίας, του Μαρόκου, της Περσίας, της Συρίας και Τουρκίας. Η τιμή του είναι προσιτή και μπορείτε να το βρείτε σε φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα.

Ετικέτες: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Σχετικά άρθρα

Μενού