How-ToMobile
508 προβολες

Πώς να εντοπίσεις κρυφές κάμερες με το κινητό σου

Πιστεύεις ότι κάποιος σε παρακολουθεί έχοντας τοποθετήσει κρυφές κάμερες στον χώρο σου; Αυτός οδηγός θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις αυτές τις κάμερες χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό σου. Εάν λοιπόν είσαι καχύποπτος ότι κάποιος σε παρακολουθεί και θέλει να καταγράψει τις προσωπικές σου στιγμές, οι εφαρμογές αυτές θα σου λύσουν τα χέρια!

Είναι πολύ πιθανό να έχουμε κινηματογραφηθεί από απόσταση σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ ειδήσεων. Όμως, με το πέρασμα των χρόνων αποδεχόμαστε όλο και περισσότερο τις κάμερες κλειστού κυκλώματος, τις κάμερες ασφαλείας και πολλά άλλα. Μπορεί να αισθανόμαστε άβολα, αλλά το αποδεχόμαστε ως προσπάθεια διατήρησης μιας ασφαλούς κοινωνίας.

Ωστόσο, οι κρυφές κάμερες στα γραφεία, στα δωμάτια του ξενοδοχείου, ακόμη και στο σπίτι μας είναι κάτι διαφορετικό.

Οι δύο μέθοδοι για τον εντοπισμό κρυφών καμερών

Αν και μπορεί να φαίνεται σαν gadget James Bond, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου για να εντοπίσεις κρυφές κάμερες. Σε γενικές γραμμές, χρησιμοποιούνται δύο κοινές μέθοδοι για να επιτευχθεί αυτό.

  1. Ανίχνευση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Αυτός ο τύπος εφαρμογής ανιχνεύει μαγνητικά πεδία. Ωστόσο, πρέπει να έχεις μια ιδέα για το πού μπορεί να τοποθετηθεί η κάμερα. Εάν ανιχνευτεί ένα ισχυρό πεδίο, είναι πιθανό να είναι κρυμμένη μια κάμερα στον τοίχο ή σε κάποιο αντικείμενο.
  2. Ανίχνευση φωτός που αντανακλάται από φακό. Αν και αυτή η μέθοδος δεν είναι τόσο αξιόπιστη, αξίζει να έχεις μια τέτοια εφαρμογή, έστω και μόνο για να βρεις μικρά αντικείμενα πεσμένα στο χαλί.

Διάβασε επίσης: Fix: Το PC μου κάνει συνεχώς επανεκκίνηση

ΟΙ εφαρμογές που πρέπει να χρησιμοποιήσεις:

Για την android συσκευή σου μπορείς να κατεβάσεις το Hidden Camera Detector (η οποία διατίθεται και για IOS συσκευές και είναι δωρεάν) και το Glint Finder (είναι δωρεάν). Παρομοίως, για το IOS κινητό σου μπορείς να κατεβάσεις το DontSpy 2 – Detector (είναι με πληρωμή) και το Hidden Spy Camera Detector (είναι με πληρωμή)

Όποια εφαρμογή κι αν επιλέξεις, θα μπορέσεις να ανιχνεύσεις κρυφές κάμερες, ηχεία, ίσως ακόμη και κρυφούς υπολογιστές. Τέτοιες εφαρμογές λειτουργούν γενικά εμφανίζοντας την εγγύτητα σε κάμερα ή άλλη συσκευή παρακολούθησης. Θα πρέπει να παρέχεις βέβαια αρκετές πληροφορίες για να σου δώσουν αυτές οι εφαρμογές μια ιδέα για το πού είναι κρυμμένη η εκάστοτε συσκευή.

Για παράδειγμα, κατά τη χρήση της εφαρμογής Hidden Camera Detector για Android μετά την εκκίνηση της εφαρμογής, εμφανίζεται μια κόκκινη λάμψη όταν το κινητό βρίσκεται κοντά σε κάμερα. Χρησιμοποίησε λοιπόν την κατεύθυνση της κόκκινης λάμψης για να βρεις τη θέση της κάμερας. Ο σαρωτής θα λάμπει επίσης κοντά και σε άλλες hardware συσκευές, αλλά θα έχει διαφορετικές ενδείξεις. Ένας αριθμός που εμφανίζεται στη μέση της οθόνης θα ξεπεράσει το 100 όταν εντοπιστεί μια κάμερα.

Τα tips για να εντοπίσεις τις κρυφές κάμερες:

Όταν χρησιμοποιήσεις αυτές τις εφαρμογές, θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς ότι γνωρίζεις ποιες συσκευές υπάρχουν στο δωμάτιο. Οι τηλεοράσεις, οι υπολογιστές και άλλες τέτοιου είδους συσκευές μπορεί να επηρεάσουν.

Θα βοηθήσει επίσης να κρατάς σωστά το κινητό. Μπορεί αρχικά να πιστεύεις ότι κρατώντας τη συσκευή επίπεδη (όπως ένα τηλεχειριστήριο) θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα. Όμως το πού βρίσκονται οι αισθητήρες μέσα στο κινητό σου είναι κάτι που επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των εφαρμογών αυτών. Λίγη εξάσκηση θα σε βοηθήσει να βρεις την καλύτερη γωνία.

Εάν εξακολουθείς να αντιμετωπίζεις προβλήματα, αφαίρεσε τη θήκη από το κινητό. Η θήκη μπορεί να μπλοκάρει τα σήματα από άλλες συσκευές. Η σύντομη αφαίρεση της θήκης από το κινητό θα σου δώσει ταχύτερα και ακριβέστερα αποτελέσματα ανίχνευσης κάμερας.

Τι μπορείς να κάνεις μόλις ανιχνεύσεις την κρυφή κάμερα;

Αφού βρεις την κάμερα που υποτίθεται ότι σε κατέγραφε εν αγνοία σου συνίσταται να ειδοποιήσεις τις αρχές για να επιληφθούν του θέματος. Μπορείς βέβαια στο ενδιάμεσο να χρησιμοποιήσεις ένα απλό αυτοκόλλητο, έτσι ώστε να την καλύψεις. Αυτό βέβαια σημαίνει πως αυτός που την έχει τοποθετήσει καταλαβαίνει ότι κατάφερες να την εντοπίσεις.

Σας άρεσε αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να την αξιολογήσετε!

Βαθμολογία: 4 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμη!

Ευχαριστούμε! Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση...

ακολουθήστε μας στα social media!

Λυπούμαστε που δεν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση

Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι!

Πείτε μας πώς μπορούμε να βελτιώσουμε αυτήν την ανάρτηση;

Tags: ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: