Πως να απενεργοποιήσεις το 'Διαβάστηκε' από το Facebook Chat

Πως να απενεργοποιήσεις το ‘Διαβάστηκε’ από το Facebook Chat

Παναγιώτης Σακαλάκης
157 Προβολές

Ένα από τα πιο ιδιωτικά χαρακτηριστικά του Facebook είναι, δυστυχώς, κάτι το οποίο δεν μπορείς να απενεργοποιήσεις από τις ρυθμίσεις του κοινωνικού δικτύου. Αναφερόμαστε φυσικά στο ‘Διαβάστηκε’ που εμφανίζεται κάτω από κάθε μήνυμα που στέλνεις ή σου στέλνουν. Μόλις διαβάσεις το μήνυμα που σου έστειλαν, από κάτω ακριβώς εμφανίζεται στον άλλον χρήστη ότι διάβασες το μήνυμα του.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό για αρκετούς που θέλουν να αγνοήσουν μια συνομιλία και να απαντήσουν αργότερα, αλλά ήδη έκαναν κλικ πάνω στο μήνυμα και το ‘Διαβάστηκε’ εμφανίστηκε στον άλλον χρήστη.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί σχετικά εύκολοι τρόποι με τον οποίο μπορείς απαλλαχτείς από αυτό το χαρακτηριστικό μια και καλή (και όχι, δεν είναι ένας από αυτούς να αλλάξεις κοινωνικό δίκτυο).

Αν χρησιμοποιείς τον Google Chrome, τον Opera ή τον Vivaldi, τότε μπορείς να κάνεις εγκατάσταση το ‘Facebook Unseen’ πρόσθετο το οποίο υπόσχεται να απενεργοποιήσει το ‘Διαβάστηκε’ χαρακτηριστικό. Σε γενικές γραμμές, αυτό που κάνει το συγκεκριμένο πρόσθετο είναι να δείχνει στους υπόλοιπους χρήστες ότι δεν διάβασες τα μηνύματα τους, και όποτε εσύ αποφασίσεις πως θέλεις να απαντήσεις σε αυτά, να τους εμφανίζεις το ‘Διαβάστηκε’.

Αν δεν χρησιμοποιείς κάποιον από τους παραπάνω περιηγητές ή γενικά θέλεις μια εναλλακτική λύση για να μην προσθέσεις περισσότερα πρόσθετα, τότε (αν έχεις εγκατεστημένο το Adblock Plus) μπορείς να προσθέσεις το σύνδεσμο facebook.com/ajax/mercury/change_read_status.php$xmlhttprequest στα προσαρμοσμένα φίλτρα σου.

Πως να απενεργοποιήσεις το 'Διαβάστηκε' από το Facebook Chat 2

Στην περίπτωση που κανένας από τους δύο παραπάνω τρόπους δεν λειτουργήσουν για εσένα, μπορείς να εγκαταστήσεις στον Google Chrome, τον Opera ή τον Vivaldi το πρόσθετο ‘Facebook™ Chat Privacy’, το οποίο κι αυτό από μεριάς του κάνει την ίδια δουλειά με το ‘Facebook Unseen’.

Αν θέλεις το ίδιο χαρακτηριστικό να απενεργοποιηθεί και στις συσκευές σου, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ‘Unseen For Facebook’ για Android ή το ‘Unread‘ για iOS.

Βαθμολογία: 5.0/5. από 3 ψήφους.
Περίμενε λίγο...

Σχολιάστε το άρθρο

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας να επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείται με την Πολιτική Απορρήτου μας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου