Οι καλύτερες Linux διανομές που υπάρχουν (2017)

Οι καλύτερες Linux διανομές που υπάρχουν

Το Linux σταμάτησε να είναι το λειτουργικό σύστημα των geeks εδώ και αρκετά χρόνια τώρα. Πλέον, είναι ένα σταθερό λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν επαγγελματίες και αρχάριοι χρήστες σε καθημερινή βάση. Χάρη στις πολλές και διάφορες διανομές που παρέχει, το Linux είναι σίγουρα η καλύτερη λύση σε όποιον ψάχνει κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Αν αποφάσισες πως ήρθε η στιγμή να εγκαταστήσεις το Linux στον υπολογιστή σου, ή θέλεις απλά να το δοκιμάσεις σε πρώτη φάση, τότε θα χαρείς να μάθεις πως έχουμε προσθέσει παρακάτω τις καλύτερες Linux διανομές που υπάρχουν αυτή την στιγμή.

Έχε κατά νου πως το άρθρο θα ανανεώνεται ανά χρονικά διαστήματα με νέες και παλιές διανομές που ίσως βρεις ενδιαφέρον για να χρησιμοποιήσεις. Στην περίπτωση που θεωρείς ότι ξεχάσαμε κάποια σημαντική διανομή, μη δυστάσεις να μας την προτείνεις στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

1. Ubuntu

Οι καλύτερες Linux διανομές που υπάρχουν

Πολύ πιθανόν να το έχεις ακουστά. Το Ubuntu τρέχει σχεδόν σε όλα τα σχολεία (dualboot μαζί με Windows). Η συγκεκριμένη διανομή βασίζεσαι στο Debian και είναι συμβατή σχεδόν με κάθε υπολογιστή που υπάρχει. Παρέχει μια τεράστια γκάμα από εφαρμογές και προγράμματα που μπορείς να εγκαταστήσεις τελείως δωρεάν με μόλις ένα κλικ από το Ubuntu Software Center, και υποστηρίζει τους περισσότερους drivers εταιρειών.

Το Ubuntu είναι επίσης εύκολο στην εγκατάσταση και θα βρεις εκατοντάδες tutorials στο διαδίκτυο που σχετίζονται με αυτό.

Ιδανική διανομή για: αρχάριους χρήστες που μεταφέρονται από Windows ή macOS.

2. Linux Mint

linux-mint

Σύμφωνα με το DistroWatch.com, το Linux Mint είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια η πιο δημοφιλής Linux διανομή. Το Mint έχει το δικό του γραφικό περιβάλλον (Cinnamon), το οποίο είναι παρακλάδι του Gnome, και είναι σταθερό, γρήγορο, μινιμαλιστικό και εύκολο στην χρήση. Η διανομή έρχεται επίσης με προ-εγκατεστημένα codecs για την αναπαραγωγή αρχείων εικόνας και ήχου, και με προγράμματα όπως το GIMP και το VLC.

Σε αντίθεση με το Ubuntu, το Linux Mint δεν χρησιμοποιεί το Unity, οπότε ίσως είναι απλούστερο και γνωστότερο για τους περισσότερους χρήστες των Windows.

Ιδανική διανομή για: χρήστες που χρησιμοποιούν για πρώτη φορά το Linux και χρήστες που θέλουν μια γρήγορη και σταθερή διανομή.

3. openSUSE

opensuse

Το openSUSE είναι μια δημοφιλής Linux διανομή η οποία βασίζεται στο σύστημα διαχείρισης πακέτων RPM. Τρέχει σε γραφικό περιβάλλον KDE, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα όπως το GNOME, το XFCE, το LXDE και το Mate. Εκτός από την σταθερή έκδοση που παρέχει, θα βρεις επίσης και το Tumbleweed στην περίπτωση που θέλεις να δοκιμάσεις όλες τις τρέχουσες δοκιμαστικές εκδόσεις.

Τέλος, παρέχει το YaST, ένα σύστημα διαχείρισης και έρχεται με αρκετά προ-εγκατεστημένα προγράμματα για να ξεκινήσεις χωρίς προβλήματα.

Ιδανική διανομή για: χρήστες που θέλουν μια σταθερή και αξιόπιστη διανομή με πολύ καλό support.

4. Debian

debian

Το Debian είναι μια από τις παλαιότερες και καλύτερες διανομές Linux. Τεχνικά, είναι ο παππούς αρκετών διανομών που υπάρχουν αυτή την στιγμή. Το Debian εστιάζει κυρίως στην αξιοπιστία, οπότε μην περιμένεις να βλέπεις κάθε εβδομάδα και νέες ενημερώσεις. Αλλά όταν θα βλέπεις, θα είναι σημαντικές και ονομαζόμενες βάση χαρακτήρων του Toy Story.

Το Debian παρέχει έναν τρελό αριθμό προγραμμάτων και εφαρμογών – περισσότερα από 37.000 – και σχεδόν κάθε Linux διανομή περιλαμβάνει πακέτα του Debian.

Ιδανική διανομή για: servers και χρήστες που θέλουν μια σταθερή και ασφαλής διανομή, και για τους ανθρώπους που δεν θέλουν να ενημερώνουν το σύστημα τους κάθε λίγο και λιγάκι.

5. Mageia

mageia

Το Mageia δημιουργήθηκε από τους πρώην υπαλλήλους του Mandriva Linux το 2010. Χρησιμοποιεί το σύστημα διαχείρισης πακέτων RPM και παρέχει αρκετά desktop γραφικά περιβάλλοντα όπως το KDE, το GNOME, το LXDE, το XFCE, το Mate, το Cinnamon και το RazorQt. Το Mageia παρέχει μια γκάμα βοηθητικών εφαρμογών για την προσαρμογή και τη διαχείριση της διανομής, ενώ είναι η τέλεια εναλλακτική για τους χρήστες που θέλουν να ξεφύγουν από τις διανομές που βασίζονται στο Ubuntu.

Ιδανική διανομή για: χρήστες που θέλουν να δοκιμάσουν μια – σχετικά – νέα διανομή που είναι φιλική προς τον χρήστη και υποστηρίζει αρκετά γραφικά περιβάλλοντα.

6. elementaryOS

elementary-os

Το ElementaryOS είναι άλλη μια διανομή βασιζόμενη στο Ubuntu, που εστιάζει κυρίως στην απλότητα και την ομορφιά. Έρχεται με μερικά πολύ ενδιαφέρον προ-εγκατεστημένα προγράμματα (για μουσική, ταινίες, email, text editor κ.τ.λ.) που έχουν δημιουργηθεί από την ίδια ομάδα που έφτιαξε την διανομή και όλα τους είναι τέλεια σχεδιασμένα. Το ElementaryOS παρέχει επίσης τον δικό του manager και έχει το δικό του desktop γραφικό περιβάλλον – ονομάζεται Pantheon – με επιπλέον χαρακτηριστικά όπως το πανέμορφο dock (Plank), το Slingshot κι ένα υπέροχο panel (Wingpanel).

Ιδανική διανομή για: χρήστες που θέλουν μια σταθερή, γρήγορη και πανέμορφη διανομή που θυμίζει αρκετά το macOS και για όσους έχουν παλιούς ή αργούς υπολογιστές.

7. Korora

kokora

Η συγκεκριμένη διανομή είναι βασισμένη στο Fedora, αλλά παρέχει μια γκάμα από codecs και αποθετήρια τρίτων για να κάνει την εγκατάσταση και το ξεκίνημα εύκολο και γρήγορο για κάθε νέο και αρχάριο χρήστη. Έρχεται με γραφικά περιβάλλοντα: GNOME, KDE, Cinnamon, Mate και XFCE με πανέμορφα εικονίδια και φιλική διαχείριση.

Ο σκοπός του Korora είναι να κάνει το Fedora πιο απλό και όμορφο παρέχοντας προ-εγκατεστημένα προγράμματα όπως τον Firefox, το VLC, τον Google Chrome και το Dropbox.

Ιδανική διανομή για: νέους χρήστες που θέλουν να δοκιμάσουν μια φιλική-προς-τον-χρήστη διανομή που βασίζεται στο Fedora.

8. Arch Linux

arch-linux

Το Arch Linux είναι μια πολύ ισχυρή Linux διανομή, αλλά με την μεγάλη δύναμη έρχεται και η μεγάλη ευθύνη λένε, και αυτή τη φορά εννοούν για την ευθύνη του λειτουργικού συστήματος.

Η εγκατάσταση και τα πρώτα βήματα του Arch Linux απαιτούν κάποιες βασικές – αν όχι επαγγελματικές – γνώσεις, αλλά μπορείς να τα καταφέρεις ακολουθώντας τα tutorials που παρέχονται. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε γραφικό περιβάλλον θέλεις στο Arch Linux, από KDE, Cinnamon, Gnome μέχρι και οτιδήποτε άλλο επιθυμείς και υπάρχουν εκατοντάδες διαθέσιμα προγράμματα στο Arch User Repository (AUR).

Ιδανική διανομή για: προχωρημένους ή μέσους χρήστες που θέλουν να μπουν στα «βαθιά νερά».

9. Fedora

fedora

Το Fedora είναι μια διανομή η οποία στοχεύει στην καινοτομία και τις τελευταίες τεχνολογίες. Αν και κάποιες φορές αυτό δεν είναι καλό για την σταθερότητα της διανομής, παραμένει μια από τις πιο αγαπητές που υπάρχουν αυτή την στιγμή.

Το Fedora έρχεται με τρεις διαφορετικές εκδόσεις: Workstation, Server και Cloud. Έρχεται επίσης με διάφορα γραφικά περιβάλλοντα που παρέχουν διαφορετικές επιφάνειες εργασίας. Το προεπιλεγμένο DE, ωστόσο, παραμένει το GNOME. Το Fedora είναι μια RPM διανομή με τα δικά της αποθετήρια και το πιο σημαντικό κομμάτι της διανομής είναι η εξαιρετική ασφάλεια που παρέχει στους χρήστες της.

Ιδανική διανομή για: προχωρημένους χρήστες που θέλουν να τεστάρουν τις τελευταίες εκδόσεις, ή για χρήστες που ενδιαφέρονται για μεγάλη ασφάλεια.

10. Lubuntu

lubuntu

Το Lubuntu είναι μια παραλλαγή του Ubuntu (αντίστοιχη με το Kubuntu και το Xubuntu) και εστιάζει αποκλειστικά στους χρήστες που θέλουν μια γρήγορη, αξιόπιστη και σταθερή διανομή. Το Lubuntu χρησιμοποιείται κυρίως σε παλιούς υπολογιστές και notebooks με χαμηλά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Διαθέτει το γραφικό περιβάλλον LXDE (Lightweight X11 Desktop Environment) ώστε να έχει λιγότερες απαιτήσεις και μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Θεωρητικά, το Lubuntu μπορεί να τρέξει και σε έναν υπολογιστή με λιγότερα από 200MB μνήμης RAM και επεξεργαστή Pentium II ή Celeron.

Ιδανική διανομή για: χρήστες που θέλουν μια γρήγορη, αξιόπιστη και σταθερή διανομή βασισμένη στο Ubuntu και ιδανική στην εξοικονόμηση ενέργειας και την ταχύτητα.

11. Solus OS

Solus OS

Γνωστό προηγουμένως και ως Evolve OS, το Solus έχει δημιουργεί από την αρχή (βασικά είναι η συνέχεια του Evolve OS) και ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από το ChromeOS της Google. Χρησιμοποιεί τον διαχειριστή πακέτων EOPKG (έχει κάνει fork αυτόν που έχει η διανομή Pardus) και είναι από τις ταχύτερες διανομές που θα βρεις.

Αν προτιμάς τις διανομές που είναι βασισμένες στο Debian, θα χαρείς να μάθεις πως το Solus OS διαθέτει όλη τη γκάμα τρίτων λογισμικών που θα βρεις και στο Ubuntu και σε άλλες παράλληλες διανομές.

Ιδανική διανομή για: χρήστες που θέλουν ένα όμορφο και απλό γραφικό περιβάλλον με υψηλές επιδόσεις και μεγάλη αξιοπιστία (το support είναι εξίσου πολύ καλό).

12. Tails

tails-os

Στην περίπτωση που είσαι από τους λίγους που δεν το γνωρίζουν, το Tails είναι η πιο ασφαλείς διανομή που υπάρχει. Για την ακρίβεια, μέχρι και σήμερα δεν έχει βγει κανένα λειτουργικό σύστημα που να είναι πιο ασφαλές από το Tails. Χρησιμοποιεί το γραφικό περιβάλλον Gnome, και ακόμη κι αν βρίσκεται στις τελευταίες εκδόσεις, η κλασική έκδοση του το κάνει να μοιάζει με το Gnome 2.0.

Το Tails είναι βασισμένο στο Debian (Jessie) και κάθε έκδοση του βασίζεται στην αξιοπιστία, στην σταθερότητα και στην ασφάλεια. Η διανομή παρέχει επίσης και προ-εγκατεστημένο τον Tor browser, το οποίο βασίζεται στον Firefox αλλά είναι πολύ πιο ασφαλές.

Η συγκεκριμένη διανομή χρησιμοποιείται κυρίως από διάσημους δημοσιογράφους (όπως ο Glenn Greenwald από το The Guardian), αρθρογράφους, δικηγόρους κ.τ.λ., για να κρατήσουν την δουλειά τους και τα αρχεία τους κρυφά και ασφαλή.

Ιδανική διανομή για: χρήστες που βασίζονται στην ασφάλεια, την σταθερότητα και την αξιοπιστία.

13. CUB Linux

cub-linux

Το Cub Linux είναι μια διανομή η οποία υπόσχεται να σου παρέχει ότι και το Chrome OS, αλλά με περισσότερες επιλογές και την αίσθηση ότι χρησιμοποιείς Linux και όχι Chrome OS. Η διανομή ονομάστηκε αρχικά ως Chromixium OS, αλλά ο δημιουργός της Rich Jack διώχτηκε από το project τον Σεπτέμβριο του 2014. Η πρώτη σταθερή έκδοση κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και στο τέλος του 2015 η Google ζήτησε να γίνει αλλαγή του ονόματος. Το νέο όνομα, Cub Linux, ήρθε από τις λέξεις «Chromium» και «Ubuntu».

Η διανομή χρησιμοποιεί το γραφικό περιβάλλον του Chrome OS και είναι βασισμένη στο Ubuntu LTS. Χρησιμοποιεί το Openbox ως window manager και τα εργαλεία του έχουν παρθεί από το LXDE, το Gnome, το XFCE και από άλλα utilities.

Ιδανική διανομή για: χρήστες που ψάχνουν μια εναλλακτική διανομή βασισμένη στο Chrome OS και απαιτούν από το σύστημα τους ταχύτητα.

14. Deepin OS

deepin-os

Ενώ οι περισσότερες διανομές χρησιμοποιούν τα γνωστά γραφικά περιβάλλοντα (Gnome, LXDE, KDE, XFCE, Openbox κ.τ.λ.), το Deepin κάνει την αλλαγή και φέρνει το γραφικό περιβάλλον DDE, το οποίο είναι επηρεασμένο από το macOS. Η συγκεκριμένη διανομή είναι και αυτή με την σειρά της βασισμένη στο Debian, οπότε δεν θα δυσκολευτείς με την χρήση της και την εγκατάσταση προγραμμάτων και εφαρμογών.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε επίσης πως το Deepin έχει φτιαχτεί μέσω HTML 5 και QT Framework. Παρέχει επίσης και τρία διαφορετικά στυλ: Το Fashion στυλ που έχει επηρεαστεί από το macOS, το Efficient στυλ που έχει επηρεαστεί από τα Windows 7 και το Traditional/Manimal που μοιάζει με τα Windows XP.

Σε γενικές γραμμές, το Deepin είναι η καλύτερη εναλλακτική του Elementary OS, στην περίπτωση που ζητάς μια διανομή επηρεασμένη από το macOS και θέλεις να δοκιμάσεις ένα διαφορετικό γραφικό περιβάλλον που είναι έξω από τα συνηθισμένα.

Ιδανική διανομή για: χρήστες που ψάχνουν μια όμορφη αλλά ξεχωριστή διανομή, και τους αρέσει το στυλ του macOS.

15. Zorin OS

zorin-os

Σου αρέσουν τα Windows, αλλά δεν θέλεις να εγκαταστήσεις τα Windows; Τότε το Zorin OS είναι η καλύτερη σου επιλογή. Αν και έχει σχεδιαστεί κυρίως για Desktop, μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και σε laptops χωρίς κανένα πρόβλημα. Και επειδή έχει δημιουργηθεί με το μόνο σκοπό του να είναι η απόλυτη εναλλακτική των Windows, σου παρέχει την ικανότητα να εγκαταστήσεις Windows προγράμματα (.exe αρχεία δηλαδή).

Έρχεται με προ-εγκατεστημένα προγράμματα όπως το Wine (Windows Program Loader) και το PlayOnLinux. Παρέχει επίσης και τα κλασικά MS Core Fonts και τα προεπιλεγμένα Windows .dll αρχεία. Η εγκατάσταση Linux προγραμμάτων και εφαρμογών είναι επίσης πολύ εύκλη μέσω του Zorin Software Center, του Synaptic Package Manager και του Gdebi Package Installer (.deb αρχεία) ή μέσω τερματικού.

Ιδανική διανομή για: χρήστες που ψάχνουν ένα εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα των Windows.

Οι διαθέσιμες Linux διανομές που υπάρχουν είναι πραγματικά πάρα πολλές και κάθε μια από αυτές έχει δημιουργηθεί για συγκεκριμένους σκοπούς. Είναι ωραίο να έχεις τόσες πολλές επιλογές, και όλες να είναι δωρεάν μάλιστα. Δεν χρειάζεται να κρακάρεις ποτέ τίποτα, απλά κατεβάζεις μια διανομή εντελώς δωρεάν και την κάνεις εγκατάσταση στον υπολογιστή σου.

Τέλος, όσο έχεις Linux, έχεις ασφάλεια και αξιοπιστία. Τέρμα στα Antivirus, τέρμα στις κρακαρισμένες εκδόσεις των Windows και macOS και τέρμα στους ιούς και τα malware. You’re finally free!

Εσύ χρησιμοποιείς Linux; Και αν ναι, ποια έκδοση; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Rating: 4.7/5. From 15 votes.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Κόψιμο τραγουδιών MP3 και ένωση για ringtone ήχους (δωρεάν online)
Δωρεάν υπηρεσίες

Κόψιμο τραγουδιών MP3 και ένωση για ringtone ήχους (δωρεάν online)

Με τη χρήση του online δωρεάν εργαλείου “Cut MP3 Files Online” έχεις τη δυνατότητα να κάνεις κόψιμο τραγουδιών (και ένωση) για να έχεις πάντα τον τέλειο ringtone MP3 ήχο από το αγαπημένο σου κομμάτι. Άλλες

3 τρόποι για να αυξήσεις τον βαθμό συγκέντρωσης σου
Υγεία & Αυτοβελτίωση

3 τρόποι για να αυξήσεις τον βαθμό συγκέντρωσης σου

Πόσες ώρες πιστεύεις ότι περνάει ο μέσος άνθρωπος στο κινητό του την ημέρα; 1 ώρα; Το πολύ 2 έτσι; Κι όμως το 50% των ανθρώπων που συμμετείχαν σε μια έρευνα παγκόσμιας κλίμακας, περνάει 5 με

Δωρεάν προγράμματα

Πως να βάλεις κωδικό σε φακέλους και αρχεία με το Encrypto

Το Encrypto είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις κωδικό σε φακέλους και αρχεία, ώστε να τα ασφαλίσεις από οποιονδήποτε προσπαθήσει να τα ανοίξει. Ήξερες ότι ο πιο συχνός τρόπος

Δημιουργία αφίσας στο ίντερνετ - Δωρεάν υπηρεσίες 1
Web

Δημιουργία αφίσας στο ίντερνετ – Δωρεάν υπηρεσίες

Η δημιουργία αφίσας στο ίντερνετ είναι υπόθεση μόλις μερικών λεπτών και εντελώς δωρεάν χάρη στις εντυπωσιακές και άκρως βοηθητικές υπηρεσίες που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Η επαγγελματική δημιουργία αφισών γίνεται με τη χρήση προγραμμάτων

Facebook Messenger Kids - Για να συνομιλούν τα παιδιά σου με ασφάλεια
Δωρεάν εφαρμογές

Facebook Messenger Kids: Για να συνομιλούν τα παιδιά σου με ασφάλεια

Το Facebook Messenger Kids είναι μια δωρεάν εφαρμογή του Facebook η οποία έχει σχεδιαστεί για μικρά παιδιά, επιτρέποντας τους να συνομιλούν με τους κοντινούς τους φίλους και την οικογένεια τους από την mobile ή tablet

Δωρεάν εφαρμογές για να βλέπεις online ταινίες και σειρές
Δωρεάν εφαρμογές

Online ταινίες και σειρές – Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απ’ το να μπορείς να απολαμβάνεις online ταινίες και σειρές με ελληνικούς ή αγγλικούς υπότιτλους, μέσα από δωρεάν εφαρμογές που είναι εύκολο να τις κατεβάσεις και να τις εγκαταστήσεις σε κάθε

Δωρεάν Password Managers - Οι καλύτεροι για το 2018
Δωρεάν προγράμματα

Δωρεάν Password Managers – Οι καλύτεροι για το 2018

Οι καλύτεροι δωρεάν password managers για το 2018 όχι μόνο θα σε ελαφρύνουν απ’ το να θυμάσαι κάθε κωδικό που έχεις βάλει σε ιστοσελίδες και εφαρμογές, αλλά θα σου δημιουργούν αυτόματα και ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης

Comodo Internet Security - Δωρεάν προστασία από ιούς και malware
Δωρεάν προγράμματα

Comodo Internet Security – Δωρεάν προστασία από ιούς και malware

Το Comodo Internet Security είναι ένα δωρεάν Antivirus και Firewall πρόγραμμα το οποίο παρέχει μεγάλη προστασία από ιούς και malware, ενώ ταυτόχρονα κρυπτογραφεί την online σύνδεση των χρηστών όταν επισκέπτονται ιστοσελίδες για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Διάβασε

Το κυνήγι για την ευτυχία, οδηγεί στην καταστροφή της
Lifestyle

Το κυνήγι για την ευτυχία, οδηγεί στην καταστροφή της

Σήμερα όταν μιλάμε για ευτυχία, φτιάχνουμε μια πλασματική εικόνα στο μυαλό μας, σύμφωνα με την οποία, είμαστε συνέχεια χαρούμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας μας. Θέλουμε να πετύχουμε ένα στόχο και να κάνουμε αυτό

4 τρόποι για να εκτιμάς τον εαυτό σου
Lifestyle

4 τρόποι για να εκτιμάς τον εαυτό σου

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που βιώνουμε από την μικρή ηλικία είναι πως το να θέτουμε τον εαυτό μας ως πρώτη προτεραιότητα αποτελεί δείγμα εγωιστικής συμπεριφοράς . Όταν κοιτάμε πρώτα τον εαυτό μας μπορεί να

Πως να πιστεύεις στον εαυτό σου
Υγεία & Αυτοβελτίωση

Πως να ξανά πιστεύεις στον εαυτό σου

Πολλοί άνθρωποι δεν θα τολμήσουν να κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν. Οι σκέψεις «μπορεί να μην τα καταφέρω» «δεν έχω τα εφόδια» «τι θα πουν οι φίλοι μου και η οικογένεια μου» «δεν έχω τα

Δωρεάν Firewalls για τα Windows - Αυτά είναι τα καλύτερα - Tsouk
Δωρεάν προγράμματα

Δωρεάν Firewalls για τα Windows – Αυτά είναι τα καλύτερα

Τα Firewalls είναι η πρώτη γραμμή στην άμυνα ενάντια μιας malware ή phishing επίθεσης που θα μπορούσε να βλάψει το σύστημα σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν πως δεν υπάρχουν καλά δωρεάν Firewalls για