Νέα

Ισχυρισμοί ειδικών λένε πως το iPhone υπερβαίνει τα ασφαλή όρια ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων

Δεν υπάρχουν ΣχόλιαΜια νέα αναφορά από το The Chicago Tribune υποστηρίζει ότι πολλά δημοφιλή μοντέλα iPhone υπερβαίνουν τα ασφαλή όρια ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων. Στην πραγματικότητα, η έκθεση υποδηλώνει ότι η Apple έχει πει πολλά ψέματα σε ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με την ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων που εκπέμπεται από μια συσκευή όπως το iPhone 7. Σύμφωνα με την Tribune, η οποία ανέθεσε τη δοκιμή σε αναγνωρισμένο εργαστήριο, το iPhone 7 εμφάνισε το διπλό όριο ασφαλείας, με ορισμένα στοιχεία που δείχνουν περισσότερο από το διπλάσιο από ότι αναφέρει η Apple στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές.

Η Tribune ήταν διαφανής για το πώς διεξήγαγε τις δοκιμές της, αν και παραδέχτηκε ότι οι δοκιμές είχαν περιορισμένο πεδίο εφαρμογής:

Standard test: Τα τηλέφωνα δοκιμάστηκαν σύμφωνα με τους κανόνες και τις οδηγίες της FCC. Η έκθεση μετρήθηκε σε δύο αποστάσεις από τον προσομοιωμένο οργανισμό: την απόσταση που οι κατασκευαστές επέλεξαν για τις δικές τους προ-μεταφορικές δοκιμές (5, 10 ή 15 χιλιοστά) και μια πιο κοντινή “δοκιμή τσέπης” στα 2 χιλιοστά.

Modified test: Τα τηλέφωνα των Apple και Motorola επανεξετάστηκαν. Αυτές οι δοκιμές προσέθεσαν τα βήματα που αποσκοπούσαν στην ενεργοποίηση αισθητήρων με σκοπό τη μείωση της ισχύος των τηλεφώνων. Δύο νεοαποκτηθέντα τηλέφωνα υποβλήθηκαν επίσης σε τροποποιημένες δοκιμές.

Επίσης, η Tribune εξέτασε αρκετά iPhone 7s λόγω των υψηλών αποτελεσμάτων από μια πιλοτική δοκιμή.

Σε απάντηση στην έκθεση της Tribune, η Apple εξέδωσε μια σύντομη δήλωση λέγοντας ότι οι συσκευές της εταιρείας συμμορφώνονται με τις οδηγίες που έθεσαν οι ρυθμιστικές αρχές.

Το iPhone της Apple δεν ήταν η μόνη συσκευή που ξεπέρασε τα ασφαλή όρια ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων, σύμφωνα με την Tribune. Το Galaxy S8 της Samsung, όταν δοκιμάστηκε σε 2 χιλιοστά από το προσομοιωμένο σώμα, ξεπέρασε επίσης τα ασφαλή όρια. Η Samsung απάντησε στην έκθεση της Tribune λέγοντας ότι οι συσκευές της συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Federal Communications Commission (FCC).

Η Tribune δήλωσε ότι το εργαστήριο στο οποίο διεξήχθησαν οι δοκιμές δημιούργησε   ουσιαστικά το χειρότερο σενάριο όσον αφορά την έκθεση σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων, που σημαίνει ότι οι συνθήκες δεν είναι τυπικές για τον μέσο καταναλωτή.

Πάντως και η FCC δήλωσε ότι σκοπεύει να εκτελέσει περισσότερες δοκιμές κατά τους επόμενους μήνες για να διαπιστώσει εάν οι συσκευές που δοκιμάστηκαν από την Tribune πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας.


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

Ετικέτες:
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Σχετικά άρθρα

Μενού