Mobile
4,484 προβολες

Πως να προκαλέσω επανεκκίνηση του iPhone μου (Reset) εφόσον έχει κολλήσει

Πως να προκαλέσω επανεκκίνηση του iPhone μου (Reset) εφόσον έχει κολλήσει

Η Apple είναι πολλά χρόνια τώρα που υπερηφανεύεται για την ανάπτυξη του πιο αποδοτικού λειτουργικού συστήματος για τα τηλέφωνά της και μάλιστα υπάρχουν μελέτες που επιβεβαιώνουν αυτές τις απόψεις ενώ οι χρήστες της δείχνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι. Άλλωστε πολλοί αγοράζουν αποκλειστικά συσκευή της Apple για να είναι σίγουροι ότι δεν θα έχουν ζητήματα περί απόδοσης. Ωστόσο, το iOS δεν παύει να είναι ένα mobile λογισμικό με πολλά απρόβλεπτα και όπως αντιλαμβάνεσαι και εσύ δεν μπορεί παρά να έχει περιστασιακά κάποια μικρά “παγώματα”, αλλά είναι τόσο μικρή η συχνότητά τους που δεν σε ενοχλεί.Αυτό, όμως, δεν αναιρεί το γεγονός πως υπάρχουν. Άρα, η επανεκκίνηση του iPhone είναι κάτι που δεν το γλιτώνεις.

Σε τέτοιες απελπιστικές και μεμονωμένες περιπτώσεις, όταν το iPhone σου δεν ανταποκρίνεται ή οι εφαρμογές αρχίσουν να λειτουργούν κάπως “ανώμαλα”, η μόνη βιώσιμη επιλογή είναι να προχωρήσεις στην επανεκκίνηση του iPhone, έτσι ώστε να μειώσεις το χρόνο που άδικα κοιτάς την “παγωμένη” οθόνη του κινητού σου και ταλαιπωρείσαι.

Υπάρχουν, όμως, διάφορες μέθοδοι για να κάνεις επανεκκίνηση του iPhone, ανάλογα με το μοντέλο του τηλεφώνου που διαθέτεις καθώς δεν είναι όλα τόσο απλά όσο πιστεύεις, αλλά ούτε και κάτι το ιδιαίτερο. Έτσι, σε αυτό το άρθρο θα σε καθοδηγήσουμε σχετικά με τη διαδικασία επανεκκίνησης για όλα τα iPhone μοντέλα. Έτσι, λοιπόν, για να μην απευθύνεσαι σε κάποιον τεχνικό κάθε φορά που η iPhone συσκευή σου “κολλάει” και για να μην επιβαρύνεσαι οικονομικά, σου προσφέρουμε εδώ κάποιους τρόπους ώστε να πραγματοποιήσετε κάποιες εντολές μόνος σου.

Διάβασε επίσης: Οδηγός για την μεταφορά δεδομένων «data» στο νέο σου iPhone

Διάβασε παρακάτω για να μάθεις πως κάνεις επανεκκίνηση του iPhone σου.

Οδηγίες επανεκκίνησης για τα εξής μοντέλα: iPhone 1ης γενιάς, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 / 4s, iPhone 5 / 5c / 5s και iPhone SE.

επανεκκίνηση του iPhone
  • Πιέστε το πλήκτρο home και sleep/awake (πάνω από το τηλέφωνο) για περίπου 10 δευτερόλεπτα μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο.
  • Ανάμενε για ένα χρονικό διάστημα περίπου 10-20 δευτερολέπτων μέχρι να επανεμφανιστεί η αρχική οθόνη.
  • Να τονίσουμε πως αυτή η μέθοδος λειτουργεί επίσης για όλα τα iPad μοντέλα μέχρι την τελευταία ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

iPhone 6/6 Plus/6s Plus

επανεκκίνηση του iPhone
  • Μην αγχώνεσαι δεν έχουμε κάτι το διαφορετικό. Εδώ, πιέζεις το πλήκτρο Home και Sleep / Awake (δεξιά πλευρά του τηλεφώνου) για 10 δευτερόλεπτα μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο.
  • Σε περίπου 10-20 δευτερόλεπτα θα σου γίνει επανεμφάνιση της αρχικής οθόνης με αποτέλεσμα να  έχει ήδη η συσκευή σου “ξεμπλοκάρει”, έτοιμος και πάλι να χρησιμοποιήσεις το iPhone σου.

iPhone 7/7 Plus

επανεκκίνηση του iPhone
  • Εδώ έχουμε έναν διαφορετικό συνδυασμό. Πατάς το κουμπί sleep / awake και την ένταση του ήχου μέχρι να εμφανιστεί το χαρακτηριστικό λογότυπο της εταιρείας με το μηλαράκι.

iPhone 8/8 Plus, iPhone X, iPhone 11/11 Pro / 11 Pro Max

επαννεκίνηση του IPhone
  • Πατάς την ένταση προς τα πάνω.
  • Πατάς την ένταση προς τα κάτω.
  • Πιέζεις παρατεταμένα το sleep/awake πλήκτρο μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο και… αυτό ήταν! Το ξαφνικό “πάγωμα” της συσκευής σου αποτελεί παρελθόν.

Η υποχρεωτική επανεκκίνηση δεν θα διαγράψει το περιεχόμενο της συσκευής σου. Μπορείς να κάνεις υποχρεωτική επανεκκίνηση της συσκευής σου ακόμα και αν η οθόνη είναι μαύρη ή τα κουμπιά δεν αποκρίνονται.

Αν η συσκευή εξακολουθεί να μην ενεργοποιείται ή να μην εκκινείται

Εντάξει, μπορεί να μην ανοίγει η συσκευή σου αλλά δεν χρειάζεται άγχος. Θα πρέπει να συνδέσεις τη συσκευή σε μια παροχή ρεύματος και να την αφήσεις να φορτίσει έως και μία ώρα. Έπειτα, θα ανοίξει χωρίς κανένα πρόβλημα.Ύστερα από λίγα λεπτά, θα πρέπει να εμφανιστεί η οθόνη φόρτισης.

Σας άρεσε αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να την αξιολογήσετε!

Βαθμολογία: 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμη!

Ευχαριστούμε! Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση...

ακολουθήστε μας στα social media!

Λυπούμαστε που δεν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση

Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι!

Πείτε μας πώς μπορούμε να βελτιώσουμε αυτήν την ανάρτηση;

Tags: , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: