Οι καλύτερες εναλλακτικές gaming πλατφόρμες του Steam

Το Steam έγινε πολύ γρήγορα η δημοφιλέστερη gaming κοινότητα παγκοσμίως – και όχι άδικα. Προσφέρει εξαιρετικές προσφορές για πολλά μεγάλα παιχνίδια, είναι ασφαλές για τους online gamers, παρέχει μια μεγάλη γκάμα παιχνιδιών και αρκετά συχνά κυκλοφορεί νέες προσφορές. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι τέλειο, μιας και το Steam έχει μεγάλη έλλειψη από support (κάτι το οποίο κοροϊδεύουν αρκετοί) και σίγουρα δεν είναι όλοι λάτρεις της Monopoly (Valve) στα PC.

Χάρη στη δημοτικότητα του Steam, όλο και περισσότερες εναλλακτικές gaming κοινότητες έρχονται στην επιφάνεια του διαδικτύου, οι οποίες φέρνουν μαζί τους μικρούς και μεγάλους τίτλους παιχνιδιών. Οπότε, αν έχεις κουραστεί με το Steam και ψάχνεις κάτι εναλλακτικό, παρακάτω έχουμε συλλέξει τις καλύτερες εναλλακτικές του Steam.

Οι καλύτερες εναλλακτικές του Steam:

1. GOG

Το GOG είναι μέρος της ομάδας CD Projekt, στην οποία βρίσκονται και οι προγραμματιστές του The Witcher παιχνιδιού. Προσφέρει καταπληκτικές τιμές στους μεγάλους τίτλους παιχνιδιών, ενώ ταυτόχρονα θα βρεις DRM-free games για PC’s σε πολύ φθηνές τιμές. Επίσης, χάρη στην καλή κατηγοριοποίηση του θα βρεις και τα καλύτερα indie games εύκολα και γρήγορα.

gog 1

Το GOG δεν παρέχει τόσο μεγάλη συλλογή παιχνιδιών όσο το Steam, αλλά παρόλα αυτά είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές και σίγουρα έχει μερικούς πολύ ενδιαφέρον τίτλους. Τέλος, το GOG φημίζεται αρκετά για τις παρανοϊκές προσφορές που κυκλοφορεί, ενώ έχει και καλοκαιρινές προσφορές.

2. Origin

Το Origin είναι σίγουρα μια από τις πιο γνωστές gaming κοινότητες και παρέχει όλους τους τίτλους παιχνιδιών της EA. Κάθε μήνα, οι χρήστες της εταιρείας περιμένουν εκπτώσεις στα αγαπημένα τους franchises, συμπεριλαμβανομένων και του SIMS και FIFA. Η πλατφόρμα παρέχει live chat και ήχο, ενώ κάνει εύκολη την διαδικασία για τους Twitch streamers.

origin

Το Origin παρέχει επίσης και demo και free trial για αρκετά από τα παιχνίδια της, ώστε πρώτα να παίζεις για λίγο το παιχνίδι και στην συνέχεια να το αγοράζεις. Όλοι οι χρήστες της Origin Access μπορούν να πάρουν το συνδρομητικό πακέτο all-access ώστε να δοκιμάζουν πρώτοι όλους τους νέους τίτλους παιχνιδιών της EA, συν 10% προσφορά σε κάθε αγορά. Τέλος, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες υπηρεσίες και πλατφόρμες, η εταιρεία το κάνει εύκολο να ακυρώσεις μια αγορά σε οποιαδήποτε στιγμή.

3. GreenMan Gaming

Αυτή η νέα gaming και streaming πλατφόρμα μόλις μπήκε στην αγορά και σκοπεύει να είναι η νούμερο ένα επιλογή για console-streaming. Αν και βρίσκεται ακόμα σε πρόωρα στάδια, η εταιρεία έχει ήδη δώσει αρκετές υποσχέσεις για μελλοντικά σχέδια. Η πλατφόρμα παρέχει τίτλους παιχνιδιών τόσο για PC’s όσο και για Mac, ενώ η συλλογή της ανανεώνεται συνεχώς με νέα παιχνίδια.

greenmangaming

Οι gamers που λατρεύουν τους indie τίτλους θα βρουν σχετικά ενδιαφέρον την συγκεκριμένη πλατφόρμα χάρη στην κατηγορία ‘Best of Indie Gaming’ η οποία συνεχώς προτείνει τους καλύτερους indie τίτλους της αγοράς. Όσο αφορά τις εκπτώσεις, ήδη έχουμε δει τίτλους να έρχονται με πάνω από 90% έκπτωση.

4. Kinguin

Το Kinguin διαφέρει αρκετά από τις υπόλοιπες gaming πλατφόρμες, μια και είναι η go-to υπηρεσία για ανταλλαγή ή αγοραπωλησία gaming τίτλων. Όλες οι πλατφόρμες είναι διαθέσιμες μέσω του Kinguin, όπως το Steam, Playstation 4 και GOG.com. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το Protection Plan της εταιρείας, από το οποίο θα έχουν 30 ημέρες επιστροφή χρημάτων για κάθε αγορά που πραγματοποιούν. Σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες, το Kinguin παρέχει και την επιλογή για πληρωμή μέσω Bitcoin.

kinguin

Δυστυχώς, το περιβάλλον του Kinguin δεν είναι τόσο φιλικό για έναν αρχάριο χρήστη, αλλά με τον καιρό γίνεται όλο και πιο εύκολο στην χρήση του. Όσο αφορά τις εκπτώσεις, θα βρίσκεις συνεχώς νέες ευκαιρίες η οποία θα τρέχουν για μια ημέρα ή για έναν ολόκληρη μήνα.

5. G2A

Το G2A είναι παρόμοιο με το Kinguin που αναφέραμε παραπάνω. Οι χρήστες έχουν την ικανότητα να αγοράζουν και να πουλάνε παιχνίδια, ή να ανταλλάζουν κλειδιά για games πάνω σε διάφορες πλατφόρμες. Σε αντίθεση με το Kinguin, το G2A παρέχει πιο καλαίσθητο σχεδιασμό και είναι πιο εύκολο στη χρήση, ενώ υποστηρίζει και την υπηρεσία της Origin. Ένα από τα πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικά του G2A είναι η random επιλογή από την οποία ο χρήστης έχει την ικανότητα να επιλέξει ένα ή περισσότερα κλειδιά, και η υπηρεσία θα του δώσει στην τύχη διάφορα κλειδιά από παιχνίδια.

g2a

Το G2A δέχεται και πληρωμές μέσω Paypal αλλά και το πρόγραμμα G2A Goldmine το οποίο δίνει την ικανότητα στους gamers να πάρουν τα χρήματα τους πίσω, αλλά και να βγάλουν κάνοντας αυτό που τους αρέσει. Το σύστημα του G2A σου δίνει αρκετά χρήματα αν ο αριθμός των referred χρηστών σου είναι αρκετά μεγάλος.

6. GamersGate

Το GamersGate παρέχει μια γκάμα προσφορών για μικρούς και μεγάλους τίτλους παιχνιδιών για PC και MAC χρήστες. Η εταιρεία πίσω από την πλατφόρμα έχει συνεργαστεί με μερικές από τις πιο μεγάλες και δημοφιλέστερες εταιρείες παιχνιδιών ώστε να προσφέρει πάντα μεγάλους τίτλους και σε εξαιρετικά φθηνές τιμές.

gamersgate

Οι gamers έχουν επίσης την ικανότητα να κερδίζουν rewards ή να λαμβάνουν μέρος στο Tutor area. Το Tutor area του GamersGate φέρνει τους χρήστες μαζί και τους βοηθάει να αναπτυχθούν ανεβάζοντας levels ή chapters από τα παιχνίδια. Τα καλά νέα είναι πως το Tutor χαρακτηριστικό είναι εντελώς δωρεάν.

7. Gamefly

Το Gamefly είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο επιτυχημένες gaming υπηρεσίες της αγοράς. Ξεκίνησε ως μια υπηρεσία εναλλακτική του Netflix αλλά για Games και κατέληξε να στέλνει τους χρήστες της e-mails με τους αγαπημένους τους τίτλους παιχνιδιών. Η υπηρεσία είναι λίγο περίπλοκη και απαιτεί να πληρώνεις συνδρομή για το e-mail χαρακτηριστικό, αλλά τουλάχιστον ο πρώτος μήνας είναι δωρεάν και μπορείς να ακυρώσεις την συνδρομή σου όποτε θέλεις.

gamefly

Η εταιρεία ξεκίνησε επίσης να ασχολείται όλο και περισσότερο με το streaming, το οποίο φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά μέχρι στιγμής, αφού είναι διαθέσιμο και μέσω smart TVs.

8. Amazon

Μπορεί το Amazon να είναι η δημοφιλέστερη και νούμερο ένα επιλογή για online αγορές προϊόντων, αλλά έχει πολύ δρόμο μπροστά της για να ανταγωνιστεί το Steam. Τα παιχνίδια θα τα βρεις μέσω της κατηγορίας Games και Apps και πραγματοποιείς την αγορά όπως θα έκανες και με κάθε άλλο προϊόν.

amazon 2

Δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετές προσφορές, και όταν υπάρχουν δεν είναι καλές. Η αναζήτηση είναι επίσης λίγο προβληματική, αφού είναι ανίκανη πολλές φορές να βρει το παιχνίδι που αναζητάς. Ευτυχώς, η εταιρεία παρέχει πολύ καλή τεχνική υποστήριξη για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Το Steam είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για κάθε gamer, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες εκεί έξω που αξίζουν την προσοχή των χρηστών. Σε γενικές γραμμές, ζούμε στην καλύτερη gaming εποχή, έχοντας ως επιλογή πολλαπλές gaming πλατφόρμες και τίτλους παιχνιδιών για να δοκιμάσουμε.

Εσύ ποια gaming πλατφόρμα χρησιμοποιείς και γιατί; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Featured image credits: Flickr | BagoGames

Rating: 3.7/5. From 3 votes.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 5 Καλύτερες Linux Διανομές για Προγραμματιστές
Τεχνολογία

Οι 5 Καλύτερες Linux Διανομές για Προγραμματιστές

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Linux είναι τόσο καταπληκτικό, είναι χάρη στις εκατοντάδες δυνατότητες που δίνει στους χρήστες του. Για παράδειγμα, το Linux μπορείς να τρέξει σχεδόν σε οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς,

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7
Desktop Tools

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7

Τα Windows 10 είναι μια τεράστια βελτίωση των Windows 7, αλλά επειδή παρέχει νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο σχεδιασμός του είναι ιδανικός για όλους. Ως αποτέλεσμα, αρκετοί χρήστες αναζητούν να βρουν

Δύο οθόνες σε ένα PC μέσω των Windows
Τεχνολογία

Δύο οθόνες σε ένα PC μέσω των Windows

Αν θέλεις να έχεις δύο οθόνες σε ένα PC ή laptop, τότε θα χρειαστεί να κάνεις την εγκατάσταση διπλής οθόνης στα Windows. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ εύκολη και παίρνει μόλις μερικά λεπτά για να

Πως να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive
Desktop Tools

Πως να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive

Αν ψάχνεις έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive έτσι ώστε οτιδήποτε και αν γίνει να έχεις πάντα τα αρχεία σου ασφαλές, τότε ο παρακάτω τρόπος είναι ακριβώς

Πως να βγάλεις χρήματα με το Google Opinion Rewards
Δωρεάν εφαρμογές

Πως να βγάλεις χρήματα με το Google Opinion Rewards

Αν θέλεις να έχεις δωρεάν εφαρμογές, παιχνίδια, ταινίες, σειρές ή βιβλία από το Google Play, τότε ήρθε η στιγμή να χρησιμοποιήσεις το Google Opinion Rewards, μια εφαρμογή της Google για Android και iOS που σε

Πως να συνδέσεις τον Chrome στην Προβολή Εργασιών των Windows 10
Desktop Tools

Πως να συνδέσεις τον Chrome στην Προβολή Εργασιών των Windows 10

Αν συνδέσεις τον Chrome στην προβολή εργασιών των Windows 10, θα βλέπεις αυτόματα όλες τις ιστοσελίδες (το ιστορικό) που έχεις επισκεφτεί από τον web browser της Google, απευθείας μέσα από το λειτουργικό σύστημα και το

Τι ταινία να δω σήμερα; Οι καλύτερες ιστοσελίδες με προτεινόμενα
Web

Τι ταινία να δω σήμερα; Οι καλύτερες ιστοσελίδες με προτεινόμενα

Αν πιάνεις τον εαυτό σου συνεχώς να ρωτάει «τι ταινία να δω σήμερα;» Τότε δεν είσαι ο μόνος. Υπάρχουν τόσες πολλές ταινίες πλέον, που είναι δύσκολο να βρίσκεις πάντα καλές και αξιόλογες ταινίες που δεν

Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο laptop
Desktop Tools

Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο laptop με Windows

Αν θέλεις μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο laptop και έχεις τα Windows εγκατεστημένα, τότε οι παρακάτω συμβουλές όχι απλά θα κάνουν το laptop σου πιο γρήγορο, αλλά δεν θα χρειάζεται και τόσους πόρους για να τρέξει

Chromium ή Chrome; Ποιες είναι οι διαφορές των δύο browser;
Desktop Tools

Chromium ή Chrome; Ποιες είναι οι διαφορές των δύο browser;

Ο Chromium είναι ένας ανοιχτού κώδικα browser ο οποίος περιλαμβάνει όλα τα βασικά του Chrome browser. Αλλά, ποιον να επιλέξεις, Chromium ή Chrome; Ας ρίξουμε μια καλύτερη ματιά στο εσωτερικό και των δύο browser. Όταν

Τι είναι το Wish; Είναι ασφαλές να κάνεις αγορές από αυτό;
Web

Τι είναι το Wish; Είναι ασφαλές να κάνεις αγορές από αυτό;

Το Wish είναι το online ηλεκτρονικό κατάστημα που σου παρέχει διάφορα προϊόντα σε απίστευτα χαμηλό κόστος, αλλά είναι ασφαλές να κάνεις τις αγορές σου από αυτό; Αν ήθελες ποτέ να αγοράσεις ένα smartwatch ή ένα

Αύξηση της RAM χρησιμοποιώντας τον σκληρό δίσκο
Desktop Tools

Αύξηση της RAM χρησιμοποιώντας τον σκληρό δίσκο [δωρεάν]

Αν ξαφνικά αισθάνεσαι πως το σύστημα σου αργεί, τότε μπορείς να δοκιμάσεις την αύξηση της RAM χρησιμοποιώντας τον σκληρό δίσκο, αυξάνοντας την εικονική μνήμη. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε με ποιον τρόπο μπορείς να δημιουργήσεις

Θόρυβος στο laptop από τα ανεμιστηράκια, τι να κάνω;
Τεχνολογία

Θόρυβος στο laptop από τα ανεμιστηράκια, τι να κάνω;

Αν ο θόρυβος στο laptop από τα ανεμιστηράκια σε έχει τρελάνει, αλλά δεν έχεις την οικονομική άνεση να αγοράσεις ένα καινούργιο ή να πας το laptop σε έναν τεχνικό, τότε σε αυτό το άρθρο θα

Περί Tsouk 68 Άρθρα
Online Tools, Web Tools, Τεχνολογία , Κοινωνικά, Βίντεο, Ενημέρωση, Tutorials, Web Applications και πολλά άλλα, στο Tsouk.gr