Εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows Υπολογιστή

Εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows Υπολογιστή

Η εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows υπολογιστή ήταν πάντοτε μια δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία, αλλά με τον παρακάτω οδηγό, θα είσαι σε θέση να το εγκαταστήσεις σε λίγη ώρα, ακολουθώντας μερικά πολύ απλά και βασικά βήματα.

Το Chrome OS είναι ένα ελαφρύ και γρήγορο λειτουργικό σύστημα από την Google που έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Αν και κάποτε μπορούσες να τρέξεις το Chromium OS (η βασική έκδοση του Chrome OS), στα Windows δεν είχες την δυνατότητα να τρέξεις την κανονική έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Χάρη όμως στο Android Studio, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Διάβασε επίσης: Μπλοκαρισμένες Ιστοσελίδες – Πως να αποκτήσεις πρόσβαση

Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα Chromebook ή είσαι προγραμματιστής και θέλεις να δημιουργείς εφαρμογές για το Chrome OS, τότε αυτός ο οδηγός είναι για εσένα. Μέσα από αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την διαδικασία όσο πιο απλή και εύκολη γίνεται, έτσι ώστε η εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows υπολογιστή να είναι εύκολη ακόμα και για έναν αρχάριο χρήστη.

Σημείωση: Για να ακολουθήσεις τον οδηγό, ο υπολογιστής ή το laptop σου θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο στο ίντερνετ. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις γρήγορη σύνδεση, αλλά όσο πιο γρήγορη είναι, τόσο πιο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

1. Εγκατέστησε το Android Studio

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να εγκαταστήσεις το Android Studio – ακόμη και αν θέλεις να δοκιμάσεις απλά το Chrome OS, το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι απαραίτητο.

1. Κατέβασε το Android Studio από την ιστοσελίδα Android Developers.

Εγκατέστησε το Android Studio

2. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, απλά κατέβασε και τρέξε το πρόγραμμα ακολουθώντας τις οδηγίες του installer.

Εγκατέστησε το Android Studio

2. Ενεργοποίησε την επιτάχυνση για VMs

Οι περισσότεροι σύγχρονοι επεξεργαστές (CPUs) μπορούν να χρησιμοποιήσουν επιτάχυνση για VMs (Virtual Machines). Αν και μπορείς να τρέξεις ένα VM χωρίς να ενεργοποιήσεις την επιτάχυνση για VMs, προτείνεται να το κάνεις για μεγαλύτερη ταχύτητα και απόδοση.

Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες για να ενεργοποιήσεις την επιτάχυνση για VMs:

1. Άνοιξε το Android Studio (αφότου το εγκαταστήσεις).

Ενεργοποίησε την επιτάχυνση για VMs

2. Κάνε κλικ στο «Configure» κουμπί και επέλεξε την επιλογή «SDK Manager».

3. Πάνε στην καρτέλα «SDK Tools» και επέλεξε/τσέκαρε την επιλογή “Intel x86 Emulator Accelerator (HAXM installer)” αν είναι διαθέσιμη και κάνε κλικ στο «Apply» κουμπί.

Ενεργοποίησε την επιτάχυνση για VMs

4. Αποδέξου τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να εμφανιστούν και επέλεξε ως ελάχιστη μνήμη RAM να είναι 2GB για το Intel HAXM.

Ενεργοποίησε την επιτάχυνση για VMs

3. Κατέβασε το Chrome OS σε .image αρχείο

Για να μπορέσεις να τρέξεις το Chrome OS, θα χρειαστεί να κατεβάσεις πρώτα το .image αρχείο του. Τα καλά νέα είναι πως μπορείς να αποκτήσεις αυτό το αρχείο απευθείας μέσα από το Android Studio SDK Manager. Ακολούθησε λοιπόν τα παρακάτω βήματα:

1. Πάνε στην καρτέλα “SDK Update Sites” στο SDK Manager και κάνε κλικ στο + κουμπί που εμφανίζεται στο κεντρικό σημείο του δεξιού παραθύρου.

Κατέβασε το Chrome OS σε .image αρχείο

2. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, συμπλήρωσε τα παρακάτω και πάτα στο κουμπί ΟΚ.

  • Name: Chrome OS Repository
  • URL: https://storage.googleapis.com/chrome_os_emulator/addon2-1.xml

Κατέβασε το Chrome OS σε .image αρχείο

3. Κάνε κλικ στο + κουμπί ξανά και πρόσθεσε τα παρακάτω, και κάνε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

  • Name: Chrome OS System Images
  • URL: https://storage.googleapis.com/chrome_os_emulator/sys-img2-1.xml

4. Τώρα, κάνε κλικ στο «Apply» κουμπί.

5. Στη συνέχεια, πάνε στην καρτέλα “SDK Tools” και επέλεξε/τσέκαρε την επιλογή “Chrome OS device” και κάνε κλικ στο ΟΚ για να εγκαταστήσεις τα επιλεγμένα εργαλεία.

Κατέβασε το Chrome OS σε .image αρχείο

6. Τέλος, κάνε μια επανεκκίνηση το Android Studio για να ολοκληρωθούν οι αλλαγές (απλά κλείσε το και άνοιξε το ξανά).

4. Δημιουργία AVD και Εγκατάσταση του Chrome OS

Τώρα που έχεις το .image αρχείο του Chrome OS, μπορείς να δημιουργήσεις μια εικονική συσκευή ώστε να τρέξεις το Chrome OS. Ουσιαστικά, η εγκατάσταση του Chrome OS στα Windows γίνεται με εικονικό τρόπο.

1. Κάνε κλικ στην επιλογή “Start a new Android Studio project” και ακολούθησε τις αναλυτικές οδηγίες που θα εμφανιστούν στην οθόνη σου για να δημιουργήσεις ένα καινούργιο project. Είναι απαραίτητο καθώς το AVD Manager θα ανοίξει μέσα στο workspace του προγράμματος. Έχε κατά νου πως ίσως χρειαστεί αρκετή ώρα έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία, καθώς το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να κατεβάζει τα απαραίτητα αρχεία.

Δημιουργία AVD για το Chrome OS

2. Κάνε κλικ στο κουμπί “AVD Manager” από την επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και στη συνέχεια κάνε κλικ στο κουμπί “Create Virtual Device…” μέσα στο AVD Manager.

Δημιουργία AVD για το Chrome OS

3. Επέλεξε την επιλογή «Tablet» από τα αριστερά, πάνε στο “Pixelbook (beta)” στο κέντρο και κάνε κλικ στην επιλογή Next.

Δημιουργία AVD για το Chrome OS

4. Στο επόμενο παράθυρο, επέλεξε το image του συστήματος για το AVD (Android Virtual Device). Αν το σύστημα σου δεν έχει το SDK Platform για το νέο AVD, μπορείς να το κατεβάσεις γρήγορα και εύκολα από την καρτέλα «Recommended».

Δημιουργία AVD για το Chrome OS

5. Ολοκλήρωσε τις ρυθμίσεις για το νέο AVD και κάνε κλικ στο «Finish» κουμπί.

6. Τέλος, μόλις δημιουργηθεί το AVD, θα το δεις διαθέσιμο μέσα στο AVD Manager. Στην ίδια οθόνη, μπορείς να κάνεις κλικ στο «Play» κουμπί για να ξεκινήσεις το Chrome OS.


Η εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows υπολογιστή μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα με τον παραπάνω τρόπο, και εκτός από τα Windows, παρόμοια διαδικασία μπορείς να ακολουθήσεις και σε άλλα λειτουργικά συστήματα.

Εσύ κατάφερες να ολοκληρώσεις την εγκατάσταση του Chrome OS; Και αν όχι, μη διστάσεις να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου για να σε βοηθήσουμε να λύσεις τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εφαρμογές για αλλαγή φωνής στο κινητό
Mobile

Δωρεάν εφαρμογές για αλλαγή φωνής στο κινητό

Υπάρχουν αρκετές δωρεάν εφαρμογές για αλλαγή φωνής στο κινητό. Κάθε μια παρέχει διαφορετικούς τρόπους, χαρακτηριστικά και επιλογές για να αλλάξεις την φωνή σου και να την κάνεις πιο διασκεδαστική. Αν και οι περισσότερες εφαρμογές που

Google Chrome Flags που αξίζει να ενεργοποιήσεις
Διάφορα

Google Chrome Flags που αξίζει να ενεργοποιήσεις

Τα Google Chrome Flags (σημαίες) είναι ουσιαστικά διάφορα κριμένα χαρακτηριστικά τα οποία μπορείς να ενεργοποιήσεις, καθένα ξεχωριστά, ώστε να αποκτήσεις περισσότερη ταχύτητα και νέες επιλογές στον αγαπημένη σου web browser. Ο Google Chrome είναι αναμφισβήτητα

Windows Sandbox - Τρέξε τα Windows εικονικά
Desktop Tools

Windows Sandbox – Τρέξε τα Windows εικονικά

Με την έκδοση 1903 των Windows 10, η Microsoft παρουσίασε το Windows Sandbox, ένα εργαλείο για να τρέχεις τα Windows 10 μέσα στα Windows, εντελώς εικονικά, όπως γινόταν τόσα χρόνια με άλλα παρόμοια εργαλεία όπως

Πως να ενεργοποιήσεις το Header στις Ρυθμίσεις των Windows 10
Desktop Tools

Πως να ενεργοποιήσεις το Header στις Ρυθμίσεις των Windows 10

Στα Windows 10, ξεκινώντας με την έκδοση 1903, ή αλλιώς την Ενημέρωση Μαΐου, υπάρχει το νέο Header στις Ρυθμίσεις, το οποίο σου παρέχει ορισμένες έξτρα επιλογές. Παρόλα αυτά, το νέο Header στις Ρυθμίσεις για αρκετούς

Dark Mode στο Facebook Messenger: Νυχτερινή Λειτουργία
Mobile

Ενεργοποίηση του Dark Mode στο Facebook Messenger

Το Dark Mode στο Facebook Messenger (Νυχτερινή Λειτουργία) είναι ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξεις τον σχεδιασμό της εφαρμογής εντελώς δωρεάν και σε μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Το Dark Mode αποτελεί πλέον τη νέα μόδα σχεδιασμού

Πως να δεις ποιες εφαρμογές καταναλώνουν πολύ ίντερνετ στα Windows 10 1
Desktop Tools

Πως να δεις ποιες εφαρμογές καταναλώνουν πολύ ίντερνετ στα Windows 10

Ορισμένες εφαρμογές καταναλώνουν πολύ ίντερνετ στα Windows 10, οπότε αν έχεις περιορισμένο ίντερνετ ή χρησιμοποιείς σύνδεση με δεδομένα, τότε καλό είναι να διακόπτεις την λειτουργία των εφαρμογών που δεν χρησιμοποιείς. Αν έχεις παρατηρήσει χαμηλή ταχύτητα

Microsoft Edge Chromium - Κατέβασμα και εγκατάσταση
Desktop Tools

Microsoft Edge Chromium – Κατέβασμα και εγκατάσταση

Ο Microsoft Edge Chromium είναι ο νέος web browser (περιηγητής) της Microsoft που βασίζεται στο Chromium και μπορείς να κατεβάσεις την Developer ή Canary έκδοση για να το εγκαταστήσεις και να το χρησιμοποιήσεις. Τον περασμένο

Intel Graphics Command Center - Δωρεάν εφαρμογή για ενημέρωση των drivers
Desktop Tools

Intel Graphics Command Center – Δωρεάν εφαρμογή για ενημέρωση των drivers

Το Intel Graphics Command Center είναι η νέα δωρεάν εφαρμογή για τα Windows 10 από την Intel, η οποία ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ενημερώνεις τα drivers, αλλάζεις τις ρυθμίσεις της

Οι 5 Καλύτερες Linux Διανομές για Προγραμματιστές
Τεχνολογία

Οι 5 Καλύτερες Linux Διανομές για Προγραμματιστές

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Linux είναι τόσο καταπληκτικό, είναι χάρη στις εκατοντάδες δυνατότητες που δίνει στους χρήστες του. Για παράδειγμα, το Linux μπορείς να τρέξει σχεδόν σε οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς,

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7
Desktop Tools

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7

Τα Windows 10 είναι μια τεράστια βελτίωση των Windows 7, αλλά επειδή παρέχει νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο σχεδιασμός του είναι ιδανικός για όλους. Ως αποτέλεσμα, αρκετοί χρήστες αναζητούν να βρουν

Δύο οθόνες σε ένα PC μέσω των Windows
Τεχνολογία

Δύο οθόνες σε ένα PC μέσω των Windows

Αν θέλεις να έχεις δύο οθόνες σε ένα PC ή laptop, τότε θα χρειαστεί να κάνεις την εγκατάσταση διπλής οθόνης στα Windows. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ εύκολη και παίρνει μόλις μερικά λεπτά για να

Πως να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive
Desktop Tools

Πως να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive

Αν ψάχνεις έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να κάνεις backup τα Windows 10 στο OneDrive έτσι ώστε οτιδήποτε και αν γίνει να έχεις πάντα τα αρχεία σου ασφαλές, τότε ο παρακάτω τρόπος είναι ακριβώς

Περί Βασίλης Καρασταμάτης 19 Άρθρα
.