Εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows Υπολογιστή

Εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows Υπολογιστή

Η εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows υπολογιστή ήταν πάντοτε μια δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία, αλλά με τον παρακάτω οδηγό, θα είσαι σε θέση να το εγκαταστήσεις σε λίγη ώρα, ακολουθώντας μερικά πολύ απλά και βασικά βήματα.

Το Chrome OS είναι ένα ελαφρύ και γρήγορο λειτουργικό σύστημα από την Google που έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Αν και κάποτε μπορούσες να τρέξεις το Chromium OS (η βασική έκδοση του Chrome OS), στα Windows δεν είχες την δυνατότητα να τρέξεις την κανονική έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Χάρη όμως στο Android Studio, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Διάβασε επίσης: Μπλοκαρισμένες Ιστοσελίδες – Πως να αποκτήσεις πρόσβαση

Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα Chromebook ή είσαι προγραμματιστής και θέλεις να δημιουργείς εφαρμογές για το Chrome OS, τότε αυτός ο οδηγός είναι για εσένα. Μέσα από αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την διαδικασία όσο πιο απλή και εύκολη γίνεται, έτσι ώστε η εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows υπολογιστή να είναι εύκολη ακόμα και για έναν αρχάριο χρήστη.

Σημείωση: Για να ακολουθήσεις τον οδηγό, ο υπολογιστής ή το laptop σου θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο στο ίντερνετ. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις γρήγορη σύνδεση, αλλά όσο πιο γρήγορη είναι, τόσο πιο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

1. Εγκατέστησε το Android Studio

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να εγκαταστήσεις το Android Studio – ακόμη και αν θέλεις να δοκιμάσεις απλά το Chrome OS, το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι απαραίτητο.

1. Κατέβασε το Android Studio από την ιστοσελίδα Android Developers.

Εγκατέστησε το Android Studio

2. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, απλά κατέβασε και τρέξε το πρόγραμμα ακολουθώντας τις οδηγίες του installer.

Εγκατέστησε το Android Studio

2. Ενεργοποίησε την επιτάχυνση για VMs

Οι περισσότεροι σύγχρονοι επεξεργαστές (CPUs) μπορούν να χρησιμοποιήσουν επιτάχυνση για VMs (Virtual Machines). Αν και μπορείς να τρέξεις ένα VM χωρίς να ενεργοποιήσεις την επιτάχυνση για VMs, προτείνεται να το κάνεις για μεγαλύτερη ταχύτητα και απόδοση.

Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες για να ενεργοποιήσεις την επιτάχυνση για VMs:

1. Άνοιξε το Android Studio (αφότου το εγκαταστήσεις).

Ενεργοποίησε την επιτάχυνση για VMs

2. Κάνε κλικ στο «Configure» κουμπί και επέλεξε την επιλογή «SDK Manager».

3. Πάνε στην καρτέλα «SDK Tools» και επέλεξε/τσέκαρε την επιλογή “Intel x86 Emulator Accelerator (HAXM installer)” αν είναι διαθέσιμη και κάνε κλικ στο «Apply» κουμπί.

Ενεργοποίησε την επιτάχυνση για VMs

4. Αποδέξου τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να εμφανιστούν και επέλεξε ως ελάχιστη μνήμη RAM να είναι 2GB για το Intel HAXM.

Ενεργοποίησε την επιτάχυνση για VMs

3. Κατέβασε το Chrome OS σε .image αρχείο

Για να μπορέσεις να τρέξεις το Chrome OS, θα χρειαστεί να κατεβάσεις πρώτα το .image αρχείο του. Τα καλά νέα είναι πως μπορείς να αποκτήσεις αυτό το αρχείο απευθείας μέσα από το Android Studio SDK Manager. Ακολούθησε λοιπόν τα παρακάτω βήματα:

1. Πάνε στην καρτέλα “SDK Update Sites” στο SDK Manager και κάνε κλικ στο + κουμπί που εμφανίζεται στο κεντρικό σημείο του δεξιού παραθύρου.

Κατέβασε το Chrome OS σε .image αρχείο

2. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, συμπλήρωσε τα παρακάτω και πάτα στο κουμπί ΟΚ.

  • Name: Chrome OS Repository
  • URL: https://storage.googleapis.com/chrome_os_emulator/addon2-1.xml

Κατέβασε το Chrome OS σε .image αρχείο

3. Κάνε κλικ στο + κουμπί ξανά και πρόσθεσε τα παρακάτω, και κάνε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

  • Name: Chrome OS System Images
  • URL: https://storage.googleapis.com/chrome_os_emulator/sys-img2-1.xml

4. Τώρα, κάνε κλικ στο «Apply» κουμπί.

5. Στη συνέχεια, πάνε στην καρτέλα “SDK Tools” και επέλεξε/τσέκαρε την επιλογή “Chrome OS device” και κάνε κλικ στο ΟΚ για να εγκαταστήσεις τα επιλεγμένα εργαλεία.

Κατέβασε το Chrome OS σε .image αρχείο

6. Τέλος, κάνε μια επανεκκίνηση το Android Studio για να ολοκληρωθούν οι αλλαγές (απλά κλείσε το και άνοιξε το ξανά).

4. Δημιουργία AVD και Εγκατάσταση του Chrome OS

Τώρα που έχεις το .image αρχείο του Chrome OS, μπορείς να δημιουργήσεις μια εικονική συσκευή ώστε να τρέξεις το Chrome OS. Ουσιαστικά, η εγκατάσταση του Chrome OS στα Windows γίνεται με εικονικό τρόπο.

1. Κάνε κλικ στην επιλογή “Start a new Android Studio project” και ακολούθησε τις αναλυτικές οδηγίες που θα εμφανιστούν στην οθόνη σου για να δημιουργήσεις ένα καινούργιο project. Είναι απαραίτητο καθώς το AVD Manager θα ανοίξει μέσα στο workspace του προγράμματος. Έχε κατά νου πως ίσως χρειαστεί αρκετή ώρα έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία, καθώς το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να κατεβάζει τα απαραίτητα αρχεία.

Δημιουργία AVD για το Chrome OS

2. Κάνε κλικ στο κουμπί “AVD Manager” από την επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και στη συνέχεια κάνε κλικ στο κουμπί “Create Virtual Device…” μέσα στο AVD Manager.

Δημιουργία AVD για το Chrome OS

3. Επέλεξε την επιλογή «Tablet» από τα αριστερά, πάνε στο “Pixelbook (beta)” στο κέντρο και κάνε κλικ στην επιλογή Next.

Δημιουργία AVD για το Chrome OS

4. Στο επόμενο παράθυρο, επέλεξε το image του συστήματος για το AVD (Android Virtual Device). Αν το σύστημα σου δεν έχει το SDK Platform για το νέο AVD, μπορείς να το κατεβάσεις γρήγορα και εύκολα από την καρτέλα «Recommended».

Δημιουργία AVD για το Chrome OS

5. Ολοκλήρωσε τις ρυθμίσεις για το νέο AVD και κάνε κλικ στο «Finish» κουμπί.

6. Τέλος, μόλις δημιουργηθεί το AVD, θα το δεις διαθέσιμο μέσα στο AVD Manager. Στην ίδια οθόνη, μπορείς να κάνεις κλικ στο «Play» κουμπί για να ξεκινήσεις το Chrome OS.


Η εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows υπολογιστή μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα με τον παραπάνω τρόπο, και εκτός από τα Windows, παρόμοια διαδικασία μπορείς να ακολουθήσεις και σε άλλα λειτουργικά συστήματα.

Εσύ κατάφερες να ολοκληρώσεις την εγκατάσταση του Chrome OS; Και αν όχι, μη διστάσεις να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου για να σε βοηθήσουμε να λύσεις τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τι είναι το Wish; Είναι ασφαλές να κάνεις αγορές από αυτό;
Web

Τι είναι το Wish; Είναι ασφαλές να κάνεις αγορές από αυτό;

Το Wish είναι το online ηλεκτρονικό κατάστημα που σου παρέχει διάφορα προϊόντα σε απίστευτα χαμηλό κόστος, αλλά είναι ασφαλές να κάνεις τις αγορές σου από αυτό; Αν ήθελες ποτέ να αγοράσεις ένα smartwatch ή ένα

Αύξηση της RAM χρησιμοποιώντας τον σκληρό δίσκο
Desktop Tools

Αύξηση της RAM χρησιμοποιώντας τον σκληρό δίσκο [δωρεάν]

Αν ξαφνικά αισθάνεσαι πως το σύστημα σου αργεί, τότε μπορείς να δοκιμάσεις την αύξηση της RAM χρησιμοποιώντας τον σκληρό δίσκο, αυξάνοντας την εικονική μνήμη. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε με ποιον τρόπο μπορείς να δημιουργήσεις

Θόρυβος στο laptop από τα ανεμιστηράκια, τι να κάνω;
Τεχνολογία

Θόρυβος στο laptop από τα ανεμιστηράκια, τι να κάνω;

Αν ο θόρυβος στο laptop από τα ανεμιστηράκια σε έχει τρελάνει, αλλά δεν έχεις την οικονομική άνεση να αγοράσεις ένα καινούργιο ή να πας το laptop σε έναν τεχνικό, τότε σε αυτό το άρθρο θα

E-Radio - Ελληνικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί μέσω Internet
Desktop Tools

E-Radio – Ελληνικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί μέσω Internet

Το E-Radio είναι μια από τις γνωστότερες εφαρμογές για να ακούς όλους τους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς μέσω Internet. Η υπηρεσία, η οποία μέχρι και σήμερα ήταν διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας της και της Windows εφαρμογής

Τα καλύτερα Windows Προγράμματα για Μαθητές
Desktop Tools

Τα καλύτερα Windows Προγράμματα για Μαθητές

Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι μαθητές. Πλέον, υπάρχουν εκατοντάδες Windows προγράμματα για μαθητές που τους κάνουν την ζωή ευκολότερη, παρέχοντας τους όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να κρατάνε σημειώσεις,

Can I run it? Μάθε ποια παιχνίδια μπορεί να παίξει ο υπολογιστής σου
Desktop Tools

Can I run it? Μάθε ποια παιχνίδια μπορεί να παίξει ο υπολογιστής σου

Can I run it? Αυτή είναι πιθανός η πρώτη ερώτηση που κάνεις όταν θέλεις να μάθεις αν ο υπολογιστής σου μπορεί να παίξει ένα συγκεκριμένο game. Είτε θέλεις να παίξεις ένα παιχνίδι που μόλις κυκλοφόρησε,

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook - Ανάκτηση λογαριασμού
Web

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook – Ανάκτηση λογαριασμού

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Facebook ή να κάνω ανάκτηση λογαριασμού, τώρα τι κάνω; Αυτή είναι μια ερώτηση που δεχόμαστε αρκετά συχνά στο Tsouk και αποφασίσαμε να σου δείξουμε όλους τους τρόπους για να αποκτήσεις

Κόλπα για να είσαι πιο οργανωμένος με τις Γρήγορες Σημειώσεις στα Windows 10
Desktop Tools

Κόλπα για να είσαι πιο οργανωμένος με τις Γρήγορες Σημειώσεις στα Windows 10

Οι Γρήγορες Σημειώσεις στα Windows 10 (ή αλλιώς και Καρφιτσωμένες Σημειώσεις ή Sticky Notes) είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατάς σημειώσεις και να έχεις μια πιο οργανωμένη επιφάνεια εργασίας. Σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows,

Windows 32-bit ή 64-bit; Ποιες είναι οι διαφορές τους
Τεχνολογία

Windows 32-bit ή 64-bit; Ποιες είναι οι διαφορές τους

Windows 32-bit η 64-bit; Αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτονται οι περισσότεροι άνθρωποι προτού εγκαταστήσουν τα Windows στον υπολογιστή τους ή ετοιμάζονται να κάνουν format. Εκτός από τις διαφορετικές εκδόσεις που υπάρχουν,

Τι είναι το Ubuntu; Μια επεξήγηση για τη Linux διανομή
Τεχνολογία

Τι είναι το Ubuntu; Η δημοφιλέστερη Linux διανομή

Τι είναι το Ubuntu; Το Ubuntu είναι η πιο δημοφιλής Linux διανομή στον κόσμο. Μπορεί να είναι (ή μπορεί και να μην είναι) η καλύτερη Linux διανομή, αλλά σίγουρα είναι η πιο γνωστή. Η συγκεκριμένη

Τα καλύτερα δωρεάν Microsoft Edge Extensions
Desktop Tools

Τα καλύτερα δωρεάν Microsoft Edge Extensions

Όπως και στον Google Chrome και τον Firefox, έτσι και τώρα, υπάρχουν αρκετά δωρεάν Microsoft Edge extensions (επεκτάσεις) που μπορείς να εγκαταστήσεις εύκολα και γρήγορα και να επεκτείνεις τις λειτουργίες του περιηγητή. Όπως πολύ πιθανόν

Google Chrome Εναλλακτικές - Οι καλύτεροι browsers
Desktop Tools

Google Chrome Εναλλακτικές – Οι καλύτεροι browsers

Το 2008 ο Google Chrome κυκλοφόρησε και το μεγαλύτερο ποσοστό του κώδικα του έγινε διαθέσιμο προς όλους μέσω του Chromium project. Από τότε, πάνω από το 60% των ανθρώπων χρησιμοποιούν τον Chrome για να περιηγούντε

Περί Βασίλης Καρασταμάτης 17 Άρθρα
.