Εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows Υπολογιστή

Εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows Υπολογιστή

Η εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows υπολογιστή ήταν πάντοτε μια δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία, αλλά με τον παρακάτω οδηγό, θα είσαι σε θέση να το εγκαταστήσεις σε λίγη ώρα, ακολουθώντας μερικά πολύ απλά και βασικά βήματα.

Το Chrome OS είναι ένα ελαφρύ και γρήγορο λειτουργικό σύστημα από την Google που έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Αν και κάποτε μπορούσες να τρέξεις το Chromium OS (η βασική έκδοση του Chrome OS), στα Windows δεν είχες την δυνατότητα να τρέξεις την κανονική έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Χάρη όμως στο Android Studio, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Διάβασε επίσης: Μπλοκαρισμένες Ιστοσελίδες – Πως να αποκτήσεις πρόσβαση

Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα Chromebook ή είσαι προγραμματιστής και θέλεις να δημιουργείς εφαρμογές για το Chrome OS, τότε αυτός ο οδηγός είναι για εσένα. Μέσα από αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την διαδικασία όσο πιο απλή και εύκολη γίνεται, έτσι ώστε η εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows υπολογιστή να είναι εύκολη ακόμα και για έναν αρχάριο χρήστη.

Σημείωση: Για να ακολουθήσεις τον οδηγό, ο υπολογιστής ή το laptop σου θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο στο ίντερνετ. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις γρήγορη σύνδεση, αλλά όσο πιο γρήγορη είναι, τόσο πιο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

1. Εγκατέστησε το Android Studio

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να εγκαταστήσεις το Android Studio – ακόμη και αν θέλεις να δοκιμάσεις απλά το Chrome OS, το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι απαραίτητο.

1. Κατέβασε το Android Studio από την ιστοσελίδα Android Developers.

Εγκατέστησε το Android Studio

2. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, απλά κατέβασε και τρέξε το πρόγραμμα ακολουθώντας τις οδηγίες του installer.

Εγκατέστησε το Android Studio

2. Ενεργοποίησε την επιτάχυνση για VMs

Οι περισσότεροι σύγχρονοι επεξεργαστές (CPUs) μπορούν να χρησιμοποιήσουν επιτάχυνση για VMs (Virtual Machines). Αν και μπορείς να τρέξεις ένα VM χωρίς να ενεργοποιήσεις την επιτάχυνση για VMs, προτείνεται να το κάνεις για μεγαλύτερη ταχύτητα και απόδοση.

Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες για να ενεργοποιήσεις την επιτάχυνση για VMs:

1. Άνοιξε το Android Studio (αφότου το εγκαταστήσεις).

Ενεργοποίησε την επιτάχυνση για VMs

2. Κάνε κλικ στο “Configure” κουμπί και επέλεξε την επιλογή “SDK Manager”.

3. Πάνε στην καρτέλα “SDK Tools” και επέλεξε/τσέκαρε την επιλογή “Intel x86 Emulator Accelerator (HAXM installer)” αν είναι διαθέσιμη και κάνε κλικ στο “Apply” κουμπί.

Ενεργοποίησε την επιτάχυνση για VMs

4. Αποδέξου τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να εμφανιστούν και επέλεξε ως ελάχιστη μνήμη RAM να είναι 2GB για το Intel HAXM.

Ενεργοποίησε την επιτάχυνση για VMs

3. Κατέβασε το Chrome OS σε .image αρχείο

Για να μπορέσεις να τρέξεις το Chrome OS, θα χρειαστεί να κατεβάσεις πρώτα το .image αρχείο του. Τα καλά νέα είναι πως μπορείς να αποκτήσεις αυτό το αρχείο απευθείας μέσα από το Android Studio SDK Manager. Ακολούθησε λοιπόν τα παρακάτω βήματα:

1. Πάνε στην καρτέλα “SDK Update Sites” στο SDK Manager και κάνε κλικ στο + κουμπί που εμφανίζεται στο κεντρικό σημείο του δεξιού παραθύρου.

Κατέβασε το Chrome OS σε .image αρχείο

2. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, συμπλήρωσε τα παρακάτω και πάτα στο κουμπί ΟΚ.

  • Name: Chrome OS Repository
  • URL: https://storage.googleapis.com/chrome_os_emulator/addon2-1.xml

Κατέβασε το Chrome OS σε .image αρχείο

3. Κάνε κλικ στο + κουμπί ξανά και πρόσθεσε τα παρακάτω, και κάνε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

  • Name: Chrome OS System Images
  • URL: https://storage.googleapis.com/chrome_os_emulator/sys-img2-1.xml

4. Τώρα, κάνε κλικ στο “Apply” κουμπί.

5. Στη συνέχεια, πάνε στην καρτέλα “SDK Tools” και επέλεξε/τσέκαρε την επιλογή “Chrome OS device” και κάνε κλικ στο ΟΚ για να εγκαταστήσεις τα επιλεγμένα εργαλεία.

Κατέβασε το Chrome OS σε .image αρχείο

6. Τέλος, κάνε μια επανεκκίνηση το Android Studio για να ολοκληρωθούν οι αλλαγές (απλά κλείσε το και άνοιξε το ξανά).

4. Δημιουργία AVD και Εγκατάσταση του Chrome OS

Τώρα που έχεις το .image αρχείο του Chrome OS, μπορείς να δημιουργήσεις μια εικονική συσκευή ώστε να τρέξεις το Chrome OS. Ουσιαστικά, η εγκατάσταση του Chrome OS στα Windows γίνεται με εικονικό τρόπο.

1. Κάνε κλικ στην επιλογή “Start a new Android Studio project” και ακολούθησε τις αναλυτικές οδηγίες που θα εμφανιστούν στην οθόνη σου για να δημιουργήσεις ένα καινούργιο project. Είναι απαραίτητο καθώς το AVD Manager θα ανοίξει μέσα στο workspace του προγράμματος. Έχε κατά νου πως ίσως χρειαστεί αρκετή ώρα έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία, καθώς το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να κατεβάζει τα απαραίτητα αρχεία.

Δημιουργία AVD για το Chrome OS

2. Κάνε κλικ στο κουμπί “AVD Manager” από την επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και στη συνέχεια κάνε κλικ στο κουμπί “Create Virtual Device…” μέσα στο AVD Manager.

Δημιουργία AVD για το Chrome OS

3. Επέλεξε την επιλογή “Tablet” από τα αριστερά, πάνε στο “Pixelbook (beta)” στο κέντρο και κάνε κλικ στην επιλογή Next.

Δημιουργία AVD για το Chrome OS

4. Στο επόμενο παράθυρο, επέλεξε το image του συστήματος για το AVD (Android Virtual Device). Αν το σύστημα σου δεν έχει το SDK Platform για το νέο AVD, μπορείς να το κατεβάσεις γρήγορα και εύκολα από την καρτέλα “Recommended”.

Δημιουργία AVD για το Chrome OS

5. Ολοκλήρωσε τις ρυθμίσεις για το νέο AVD και κάνε κλικ στο “Finish” κουμπί.

6. Τέλος, μόλις δημιουργηθεί το AVD, θα το δεις διαθέσιμο μέσα στο AVD Manager. Στην ίδια οθόνη, μπορείς να κάνεις κλικ στο “Play” κουμπί για να ξεκινήσεις το Chrome OS.


Η εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows υπολογιστή μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα με τον παραπάνω τρόπο, και εκτός από τα Windows, παρόμοια διαδικασία μπορείς να ακολουθήσεις και σε άλλα λειτουργικά συστήματα.

Εσύ κατάφερες να ολοκληρώσεις την εγκατάσταση του Chrome OS; Και αν όχι, μη διστάσεις να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου για να σε βοηθήσουμε να λύσεις τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Απεγκατάσταση Avast και AVG Antivirus (Οδηγός 2019)
Desktop Tools

Απεγκατάσταση Avast και AVG Antivirus (Οδηγός 2019)

Η απεγκατάσταση Avast και AVG antivirus είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο περίπλοκες απεγκαταστάσεις που θα κάνεις. Τις περισσότερες φορές, όχι μόνο δεν μας δίνεται η δυνατότητα να απεγκαταστήσουμε αυτά τα δύο προγράμματα, αλλά όταν

Φορτώνει αργά το YouTube; Να πως να το διορθώσεις
Desktop Tools

Φορτώνει αργά το YouTube; Να πως να το διορθώσεις

Αν φορτώνει αργά το YouTube στον υπολογιστή σου όταν χρησιμοποιείς browsers όπως ο Mozilla Firefox και ο Micorosft Edge, τότε όχι μόνο θα χαρείς να μάθεις πως το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί εύκολα, αλλά και

Μουσικές Υπηρεσίες για να ακούς και να μοιράζεσαι μουσική
Web

Μουσικές Υπηρεσίες για να ακούς και να μοιράζεσαι μουσική

Οι μουσικές υπηρεσίες είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο trend θέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν καθημερινά διάφορες μουσικές υπηρεσίες για να ακούνε και να μοιράζονται τα αγαπημένα τους κομμάτια με φίλους και

Εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows Υπολογιστή
Desktop Tools

Εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows Υπολογιστή

Η εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows υπολογιστή ήταν πάντοτε μια δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία, αλλά με τον παρακάτω οδηγό, θα είσαι σε θέση να το εγκαταστήσεις σε λίγη ώρα, ακολουθώντας μερικά πολύ απλά και

Μπλοκαρισμένες Ιστοσελίδες - Πως να αποκτήσεις πρόσβαση
Desktop Tools

Μπλοκαρισμένες Ιστοσελίδες – Πως να αποκτήσεις πρόσβαση

Μετά την απόφαση της Επιτροπής για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ), ο αριθμός με τις μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν online ταινίες και σειρές, καθώς επίσης και αυτές με ελληνικούς υπότιτλους, αυξήθηκε μέσα

Αυτόματη αλλαγή wallpaper στα Windows
Desktop Tools

Αυτόματη αλλαγή wallpaper στα Windows

Η αυτόματη αλλαγή wallpaper (ταπετσαρίας) στην επιφάνεια εργασίας των Windows θα κρατάει συνεχώς ενδιαφέρον και διαφορετικό το λειτουργικό σου σύστημα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να ορίσεις την αυτόματη αλλαγή wallpaper στα Windows,

Καταγραφή οθόνης του browser με το Loom extension
Desktop Tools

Καταγραφή οθόνης του browser με το Loom extension

Η καταγραφή οθόνης του browser είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία που μπορεί να γίνει εύκολα με το Loom, ένα δωρεάν extension (πρόσθετο) για τον Google Chrome και όλους τους Chromium περιηγητές. Το Loom όμως

Καθαρισμός Υπολογιστή Πως να αυξήσεις την απόδοση των Windows
Desktop Tools

Καθαρισμός Υπολογιστή: Πως να αυξήσεις την απόδοση των Windows

Ο καθαρισμός υπολογιστή είναι μια εύκολη διαδικασία που μπορείς να ακολουθήσεις με ορισμένα δωρεάν προγράμματα και εργαλεία για τα Windows. Για την ακρίβεια, τα περισσότερα από τα παρακάτω προγράμματα λειτουργούν με αυτοματοποιημένους τρόπους, οπότε μετά

Οι καλύτερες Windows 10 εφαρμογές για το 2018
Desktop Tools

Οι καλύτερες Windows 10 εφαρμογές για το 2018

Από εφαρμογές άλλων λειτουργικών συστημάτων μέχρι και επαγγελματικές εφαρμογές καιρού, το 2018 ήταν μια ιδιαίτερα καλή χρονιά για τα Windows 10 και το Windows Store. Με όλα αυτά κατά νου, δημιουργήσαμε μια λίστα με τις

Αφαίρεση του Adware από τα Windows (μια για πάντα)
Desktop Tools

Αφαίρεση Adware από τα Windows (pop-up διαφημίσεις)

Η αφαίρεση adware από τα Windows δεν είναι μια δύσκολή ή περίπλοκη διαδικασία, αλλά οι περισσότεροι χρήστες όχι μόνο δεν γνωρίζουν ποια βήματα να ακολουθήσουν, αλλά και τι σημαίνει η λέξη adware. Όταν αναφέρουμε πως

Δωρεάν εφαρμογές για παρακολούθηση των παιδιών
Δωρεάν εφαρμογές

Δωρεάν εφαρμογές για παρακολούθηση των παιδιών

Η παρακολούθηση των παιδιών σου μέσω εφαρμογών για Android ή iOS συσκευές είναι πλέον ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θα έπρεπε να απασχολεί ένα γονέα. Στον σημερινό κόσμο, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο,

Βασίλης Καρασταμάτης
Περί Βασίλης Καρασταμάτης 15 Άρθρα
Όλα με ένα κλικ