Εφαρμογές σημειώσεων: Δωρεάν εφαρμογές για να κρατάς σημειώσεις

Εφαρμογές σημειώσεων: Δωρεάν εφαρμογές για να κρατάς σημειώσεις
Φωτογραφία: Tsouk.gr

Οι καλύτερες εφαρμογές σημειώσεων είναι αυτές που σου παρέχουν όλα τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για να κρατάς σημειώσεις εύκολα και γρήγορα χωρίς περιορισμούς σε κάθε συσκευή που διαθέτεις. Για να σε βοηθήσουμε να βρεις την σωστή εφαρμογή, δημιουργήσαμε μια λίστα με τις καλύτερες και πιο γνωστές δωρεάν εφαρμογές σημειώσεων για Android, iOS και Windows Phone – πολλές από τις οποίες είναι διαθέσιμες και για Windows PC’s, macOS και Linux.

Γιατί να χρησιμοποιήσω μια εφαρμογή σημειώσεων;

Ο καλύτερος τρόπος για να κρατάς το μυαλό σου πάντα καθαρό είναι να σημειώνεις όλα τα σημαντικά πράγματα που δεν θέλεις να ξεχάσεις. Ξεκινώντας από απλές εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσεις στην δουλειά σου, μια καινοτόμα ιδέα που είχες στο λεωφορείο μέχρι και τη λίστα για τα ψώνια του σπιτιού, όλα αυτά είναι πιο εύκολο να τα θυμάται η συσκευή σου παρά εσύ.

Διάβασε επίσης: Email εφαρμογές: Δωρεάν email clients για το Android

Οι άνθρωποι οι οποίοι σημειώνουν καθημερινά όλα τα πράγματα που δεν θέλουν να ξεχάσουν, όχι μόνο έχουν λίγο άγχος στην καθημερινότητα τους, αλλά είναι και πιο παραγωγικοί αφού αφήνουν όλες τις ασήμαντες σκέψεις στα σημειωματάρια τους και αφήνουν χώρο στο μυαλό τους μόνο για αυτά που έχουν πραγματικά μεγάλη σημασία.

Πως να επιλέξω την σωστή εφαρμογή σημειώσεων;

Μιας και υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες διαθέσιμες εφαρμογές για κάθε λειτουργικό σύστημα, είναι δύσκολο να επιλέξεις μια και να μείνεις με αυτήν. Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να αλλάζουν τόσο συχνά τις εφαρμογές σημειώσεων τους που στο τέλος καταλήγουν να τις διαγράφουν όλες επειδή καμία δεν τους παρείχε τα χαρακτηριστικά που ζητούσαν. Ευτυχώς, αυτό μπορεί να αλλάξει εύκολα.

Εφαρμογές σημειώσεων: Δωρεάν εφαρμογές για να κρατάς σημειώσεις

Μια εφαρμογή σημειώσεων – εκτός από το να σου παρέχει την επιλογή να κρατάς σημειώσεις – θα πρέπει να σου παρέχει βασικά χαρακτηριστικά όπως ο συγχρονισμός (για να κρατούνται αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας στο cloud της εφαρμογής), η επεξεργασία κειμένων, η δημιουργία λίστας για ψώνια και, φυσικά, την επιλογή να βλέπεις τις σημειώσεις σου απ’ όποια συσκευή κι αν είσαι.

Διάβασε επίσης: BlueStacks – Εγκατάσταση Android εφαρμογών στα Windows

Για να θεωρηθεί μια εφαρμογή σημειώσεων καλή και άξια της χρήσης της, θα χρειαστεί να έχει επίσης και φιλικό περιβάλλον χρήσης με μοντέρνο UI που είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί από κάθε αρχάριο χρήστη.

Οι εφαρμογές σημειώσεων οι οποίες είναι διαθέσιμες για πολλά λειτουργικά συστήματα και όχι μόνο για mobile συσκευές είναι καλό να τις προτιμάς – εκτός φυσικά αν δουλεύεις μόνο με την mobile συσκευή σου.

Οι καλύτερες εφαρμογές σημειώσεων

Οι περισσότερες από τις παρακάτω εφαρμογές σημειώσεων είναι διαθέσιμες για πολλαπλά λειτουργικά συστήματα και παρέχουν όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που θα χρειαστείς για να ξεκινήσεις να κρατάς σημειώσεις και να έχεις πρόσβαση σε αυτές απ’ όπου κι αν είσαι.

Evernote

Εφαρμογές σημειώσεων: Δωρεάν εφαρμογές για να κρατάς σημειώσεις

Αν είχες ασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν με τις εφαρμογές σημειώσεων, τότε σίγουρα θα έπεσες πάνω στο Evernote, την πιο γνωστή και δημοφιλή εφαρμογή σημειώσεων που υπάρχει. Το Evernote κυκλοφόρησε περίπου πριν από μια δεκαετία και παραμένει μια από τις καλύτερες εφαρμογές σημειώσεων μέχρι και σήμερα.

Αν ψάχνεις μια εφαρμογή που όχι μόνο σου επιτρέπει να κρατάς σημειώσεις αλλά και ηχητικές σημειώσεις, βίντεο, έγραφα, άρθρα κ.α., τότε το Evernote είναι η καλύτερη επιλογή σου. Πέρα από την αξιοπιστία του, το Evernote παρέχει μοναδικά χαρακτηριστικά που καμία άλλη εφαρμογή στην λίστα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί.

Αρχικά, έχεις την ικανότητα να δημιουργείς κείμενα, να κρατάς σημειώσεις (γραπτές και φωνητικές), να ανεβάζεις φωτογραφίες, αρχεία, να προβάλλεις PDF και στη συνέχεια να τα οργανώνεις όλα αυτά με notebooks, ετικέτες και φίλτρα. Μπορείς ακόμα να αναζητείς σημειώσεις και κείμενα από τη φόρμα αναζήτησης που παρέχει η εφαρμογή.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτίματα του Evernote είναι η cross-platform διαθεσιμότητα του. Αυτό σημαίνει πως θα έχεις την ικανότητα να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις την εφαρμογή στα Windows, macOS, Android και iOS. Ακόμη κι αν είσαι Linux χρήστης, υπάρχουν εκατοντάδες clients που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Το πρόβλημα, ωστόσο, με το Evernote είναι πως περιορίζει τα χαρακτηριστικά του στην δωρεάν έκδοση. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να ανεβάσεις πάνω από 60MB αρχείων το μήνα. Το θετικό όμως είναι ότι παρέχει αρκετά συνδρομητικά πακέτα και μπορείς να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

SimpleNote

Εφαρμογές σημειώσεων: Δωρεάν εφαρμογές για να κρατάς σημειώσεις

Το SimpleNote το έχει δημιουργήσει η Automatic, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το WordPress, άρα μπορείς να καταλάβεις πως μιλάμε για μια αξιόπιστη εφαρμογή που δε θα μπορούσε να λείπει από την συσκευή σου.

Παρέχει τον ίδιο τρόπο τροποποίησης κειμένων όπως και στο WordPress και είναι η πιο minimal εφαρμογή που θα συναντήσεις. Αν είσαι λάτρεις του Dark UI, τότε θα χαρείς να μάθεις πως είναι κι αυτό ένα από τα διαθέσιμα χαρακτηριστικά της εφαρμογής.

Αν και το SimpeNote σε περιορίζει σε αρκετά πράγματα, είναι εντελώς δωρεάν και σου επιτρέπει να κρατάς σημειώσεις εύκολα και γρήγορα και να γράφεις ολόκληρα κείμενα τα οποία στη συνέχεια μπορείς να τα κατηγοριοποιήσεις με ετικέτες.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android, iOS, Windows PC’s, macOS και Linux.

OneNote

Εφαρμογές σημειώσεων: Δωρεάν εφαρμογές για να κρατάς σημειώσεις

Αν είσαι φοιτητής ή μαθητής, εν πάση περιπτώσεως, τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να είσαι ήδη ένας από τους εκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση το OneNote μέσα από τα Microsoft Office. Η Microsoft έχει συνδυάσει όλες τις εφαρμογές της στην σουίτα προγραμμάτων της, οπότε αν είσαι χρήστης του Word, Excel και PowerPoint, τότε αξίζει σίγουρα να έχεις στην συσκευή σου και το OneNote.

Το OneNote παρέχει καταπληκτικό σχεδιασμό, φιλικό περιβάλλον χρήσης και συγχρονίζεται σχεδόν με όποια πλατφόρμα κι αν το συνδέσεις. Όταν ανοίγεις την εφαρμογή σε μεταφέρει κατευθείαν στην αρχική σελίδα απ’ όπου και μπορείς να δεις όλες τις καρτέλες με τις σημειώσεις που έχεις κρατήσει. Μπορείς μέχρι και να καρφιτσώσεις τις σημαντικές σημειώσεις σου ώστε να είναι ένα κλικ μακριά.

Για να οργανώσεις τις σημειώσεις σου, το OneNote σου επιτρέπει να δημιουργείς φακέλους στην αρχική σελίδα, αλλά και φακέλους μέσα σε φακέλους. Αν είσαι χρήστης iPad ή Surface Pro, τότε έχεις την ικανότητα να χρησιμοποιήσεις το στυλό σου για να γράφεις με αυτό σημειώσεις και κείμενα.

Όπως και στο Evernote, έτσι και στο OneNote έχεις την ικανότητα να ανεβάζεις αρχεία και φωτογραφίες και να προβάλλεις PDF αρχεία. Οποιαδήποτε αλλαγή κι αν κάνεις, η εφαρμογή συγχρονίζεται στο Android, στο iOS, στα Windows Phone και, φυσικά, στα Windows PC’s.

Google Keep

Εφαρμογές σημειώσεων: Δωρεάν εφαρμογές για να κρατάς σημειώσεις

Για πολλούς, το Google Keep είναι η απόλυτη εφαρμογή για να κρατάνε σημειώσεις. Αν είσαι φαν της Google, χρησιμοποιήσεις το Google Drive αρκετά συχνά ή απλά σου αρέσουν τα πολλά χρώματα, τότε το Google Keep είναι ακριβώς αυτό που έψαχνες.

Με εύκολο περιβάλλον χρήσης και παιχνιδιάρικο χρωματιστό σχεδιασμό, το Google Keep σου επιτρέπει να κρατάς εύκολα και γρήγορα σημειώσεις και να δημιουργήσεις λίστες τις οποίες μπορείς να οργανώνεις με ετικέτες. Ακόμα, έχεις την ικανότητα να αλλάζεις τα χρώματα κάθε σημείωσης και να προσθέτεις περισσότερους χρήστες για να επεξεργάζεστε λίστες και σημειώσεις ταυτόχρονα.

Αν έχεις Gmail λογαριασμό, τότε μπορείς απλά να συνδεθείς στην εφαρμογή με τον λογαριασμό σου και όλες οι σημειώσεις σου θα αποθηκεύονται αυτόματα στο cloud σύστημα της Google.

Τέλος, το Google Keep σου επιτρέπει να καρφιτσώνεις τις σημαντικές σου σημειώσεις, να προσθέτεις μια προεπιλεγμένη εικόνα για κάθε σημείωση ή λίστα και είναι διαθέσιμο για Android και iOS.

Zoho Notebook

Εφαρμογές σημειώσεων: Δωρεάν εφαρμογές για να κρατάς σημειώσεις

Το Zoho Notebook διαφέρει από τις υπόλοιπες εφαρμογές στη λίστα και ο σχεδιασμός του για πολλούς είναι ο κύριος λόγος που χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Αρχικά, το Zoho σου επιτρέπει να δημιουργήσεις νέο λογαριασμό ή να συνδεθείς απευθείας με τον Google λογαριασμό σου. Σου επιτρέπει να αλλάζεις τα χρώματα κάθε σημείωσης (με τον ίδιο τρόπο που τα αλλάζεις και στο Google Keep) και να δημιουργείς τα δικά σου Notebooks (τα οποία μπορείς να τα ορίσεις μια ονομασία και να αλλάξεις την εικόνα τους βάζοντας μια από τις υπάρχον ή μια δική σου).

Μέσα σε κάθε Notebook έχεις την ικανότητα να δημιουργήσεις λίστες, να κρατάς γραπτές και φωνητικές σημειώσεις, να γράφεις κείμενα, να ανεβάζεις αρχεία, φωτογραφίες κ.α. Η εφαρμογή φαίνεται πως έχει εμπνευστεί αρκετά από το Google Keep, αλλά ο σχεδιασμός της για πολλούς ξεπερνάει κάθε προσδοκία της Google και του Material Design.

Στην αρχική σελίδα της εφαρμογής έχεις την ικανότητα να βλέπεις όλα τα Notebooks σου και στη συνέχεια να επιλέγεις ένα και να βλέπεις ότι έχεις δημιουργήσει μέσα σε αυτό (σημειώσεις, κείμενα, λίστες και πάει λέγοντας). Αν δεν είσαι λάτρης των Notebooks, έχεις επίσης την ικανότητα να βλέπεις μόνο τις σημειώσεις σου στην αρχική σελίδα με διαφορετικά στυλ.

Άλλο ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό του Zoho Notebook που το κάνει να διαφέρει από τις υπόλοιπες εφαρμογές σημειώσεων της λίστας είναι η δυνατότητα να προστατεύεις τις σημειώσεις σου και τα Notebooks σου προσθέτοντας κωδικό σε κάθε ένα από αυτά. Έτσι, για να έχεις πλήρη πρόσβαση σε μια σημείωση ή ένα Notebook, θα χρειαστεί πρώτα να πληκτρολογήσεις τον κωδικό πρόσβασης (PIN) της σημείωσης ή του Notebook.

Αν και δεν είναι αρκετά γνωστό, είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες εφαρμογές σημειώσεων που υπάρχουν και διατίθεται εντελώς δωρεάν για Android και iOS.

Microsoft To-Do

Εφαρμογές σημειώσεων: Δωρεάν εφαρμογές για να κρατάς σημειώσεις

Το Microsoft To-Do είναι η αναβαθμισμένη έκδοση του Wunderlist η οποία ήρθε να αντικαταστήσει την παλαιότερη εφαρμογή της εταιρείας με ολοκαίνουργιο μοντέρνο σχεδιασμό, καλύτερο συγχρονισμό και νέα μοναδικά χαρακτηριστικά.

Αν θέλεις μια εφαρμογή για να κρατάς πολύ γρήγορα και εύκολα σημειώσεις χωρίς περαιτέρω επιλογές και χαρακτηριστικά, τότε το To-Do είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις. Σου επιτρέπει να δημιουργήσεις λίστες σημειώσεων και να τις περνάς σε συγκεκριμένους φακέλους (π.χ. ψώνια, δουλειά, κ.α.).

Μερικά εξαιρετικά και μοναδικά χαρακτηριστικά του Microsoft To-Do είναι η δυνατότητα να προγραμματίζεις μια λίστα να σε ειδοποιεί και να βλέπεις τα καθημερινά σου αποτελέσματα από τις λίστες που έχεις ολοκληρώσει και αυτές που έχεις αφήσει. Οι υπόλοιπες επιλογές απλά σου επιτρέπουν να συγχρονίσεις τις σημειώσεις σου και να αλλάξεις το χρώμα και την εικόνα των εξώφυλλων.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android, iOS, Windows Phone και Windows 10 PC’s.

Με τα πολλά και με τα λίγα..

Υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές σημειώσεων εκεί έξω, αλλά δύσκολα μπορείς να βρεις μια καλή που να καλύπτει τις ανάγκες σου. Οι παραπάνω εφαρμογές είναι οι καλύτερες στο είδους τους, αλλά αν ενδιαφέρεσαι για κάποια άλλη, μπορείς να κοιτάξεις το Bear (για iOS), το Dropbox Paper (iOS και Android), το 1Writer (iOS) και το Write (iOS). Αν πιστεύεις πως ξεχάσαμε να προσθέσουμε κάποια εφαρμογή στη λίστα, πρότεινε την μας στα σχόλια παρακάτω.

Εσύ ποια εφαρμογή χρησιμοποιείς για να κρατάς σημειώσεις και γιατί; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Rating: 2.7/5. From 3 votes.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Games

Τα 5 καλύτερα video games για να λιώσετε αυτό το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι ήρθε για τα καλά! με τα 5 καλύτερα video games. Αλλά εν μέσω του ζεστού καιρού, μερικές φορές δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να κλείνεσαι στο γραφείο σου με φουλ το αιρ

η Apple ενδέχεται να κυκλοφορήσει τρία νέα iPhone το 2018
Διάφορα

Η Apple ενδέχεται να κυκλοφορήσει τρία νέα iPhone το 2018

Εαν η τιμή εκκίνησης των 1.200€ σας έκανε να παραλείψετε το iPhone X, ίσως κάνατε την σωστή κίνηση!Φέτος θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε το full screen iPhone σας στην τιμή των 600€, σύμφωνα με

Τι είναι το Bluetooth 5; Ότι χρειάζεται να γνωρίζεις για τη νέα τεχνολογία
Τεχνολογία

Τι είναι το Bluetooth 5; Ότι χρειάζεται να γνωρίζεις για τη νέα τεχνολογία

Σε αντίθεση με τους υπέρυθρες που εξαφανίστηκαν πριν χρόνια, το Bluetooth 5 είναι η νέα ανανεωμένη έκδοση που ήρθε για να μείνει και να βελτιώσει κάθε ασύρματη τεχνολογία που επρόκειτο να κυκλοφορήσει στο σύντομο μέλλον.

5 οικονομικά drones για καταγραφή βίντεο και φωτογραφιών
Προσφορές

5 οικονομικά drones για καταγραφή βίντεο και φωτογραφιών

Τα τελευταία χρόνια τα drones έχουν κεντρίσει τη προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων χάρη στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και τις δυνατότητες που παρέχουν για την καταγραφή βίντεο και φωτογραφιών. Επίσης, είναι απίστευτα διασκεδαστικά και όλοι

Xiaomi Mi Notebook Air - Ένα laptop που στοχεύει σε κάθε χρήση
Reviews

Xiaomi Mi Notebook Air – Ένα laptop που στοχεύει σε κάθε χρήση

Το Xiaomi Mi Notebook Air ήρθε για να ανταγωνιστεί τα laptops των γνωστότερων και μεγαλύτερων εταιρειών και να καλύψει τις βασικές ανάγκες κάθε μέσου και ειδικευμένου χρήστη. Με σχεδιασμό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από

Τα καλύτερα ποντίκια για υπολογιστή κάτω των 10 ευρώ
Προσφορές

Τα καλύτερα ποντίκια για υπολογιστή κάτω των 10 ευρώ

Τα ποντίκια είναι ένα από τα πιο βασικά και σημαντικά θέματα για έναν κάτοχο υπολογιστή. Αν το ποντίκι δεν κάθεται σωστά στο χέρι σου, δεν έχει καλό σχεδιασμό και σου κάνει “παιχνίδια” εμφανίζοντας διάφορα προβλήματα,

Απενεργοποίηση ήχων του συστήματος στα Windows 10
Desktop Tools

Απενεργοποίηση ήχων του συστήματος στα Windows 10

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft από τα συνεχόμενα “μπιπς” που ακούγονται. Ευτυχώς, η απενεργοποίηση ήχων του συστήματος στα Windows 10 είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Αν έχεις βαρεθεί να

Blackview S8 4G Phablet - Ένα παντοδύναμο αλλά οικονομικό smartphone
Προσφορές

Blackview S8 4G Phablet – Ένα παντοδύναμο αλλά οικονομικό smartphone

Το Blackview S8 είναι από αυτά τα smartphones που μπορείς να αγοράσεις με κάτω από 200 ευρώ και στη συνέχεια να τα κάνεις αναμέτρηση με άλλες πανάκριβες ναυαρχίδες από γνωστές εταιρείες που πουλάνε περισσότερο όνομα παρά

Τσάντες πλάτης για laptops - Τα καλύτερα οικονομικότερα backpack
Προσφορές

Τσάντες πλάτης για laptops – Τα καλύτερα οικονομικότερα backpack

Οι καλές τσάντες πλάτης για laptops θα σε σώσουν από πολύ κούραση και πόνο στους ώμους όταν κουβαλάς και το laptop αλλά και διάφορα άλλα πράγματα μαζί σου για πολλές ώρες. Οι τσάντες ώμου είναι

Ανθεκτικά κινητά με μεγάλη αντοχή για σκληρή μεταχείριση
Προσφορές

Ανθεκτικά κινητά με μεγάλη αντοχή για σκληρή μεταχείριση

Ανάλογα με την καθημερινότητα και την εργασία σου, υπάρχουν ορισμένα ανθεκτικά κινητά που έχουν τόσο μεγάλη αντοχή, που αντέχουν σκληρή καθημερινή μεταχείριση, πεσίματα, τη σκόνη, το νερό και πάει λέγοντας. Το πρόβλημα, παρόλα αυτά, με

Οικονομικά μικρόφωνα για PC, vloggers και podcasters
Προσφορές

Οικονομικά μικρόφωνα για PC, vloggers και podcasters

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα περισσότερα οικονομικά μικρόφωνα για PC είναι ο ήχος της φωνής ο οποίος συχνά ακούγεται με χαμηλή ποιότητα, έχει θόρυβο από πίσω και κρατάει όλους τους ενοχλητικούς ήχους. Αν είσαι vlogger

Θήκες Σκληρών Δίσκων - Πως να μετατρέψεις τον παλιό σου δίσκο σε εξωτερικό
Προσφορές

Θήκες Σκληρών Δίσκων – Πως να μετατρέψεις τον παλιό σου δίσκο σε εξωτερικό

Οι θήκες σκληρών δίσκων είναι ιδιαίτερα οικονομικές και η διαδικασία για να μετατρέψεις έναν παλιό σου εσωτερικό σκληρό δίσκο σε εξωτερικό είναι υπόθεση λεπτών. Είναι επίσης μια σοφή επιλογή, καθώς με αυτόν τον τρόπο φροντίζεις

Παναγιώτης Σακαλάκης
Περί Παναγιώτης Σακαλάκης 201 Άρθρα
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ. Θα με βρεις επίσης και στο Inkstory.gr