Εφαρμογές σημειώσεων: Δωρεάν εφαρμογές για να κρατάς σημειώσεις

Εφαρμογές σημειώσεων: Δωρεάν εφαρμογές για να κρατάς σημειώσεις
Φωτογραφία: Tsouk.gr

Οι καλύτερες εφαρμογές σημειώσεων είναι αυτές που σου παρέχουν όλα τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για να κρατάς σημειώσεις εύκολα και γρήγορα χωρίς περιορισμούς σε κάθε συσκευή που διαθέτεις. Για να σε βοηθήσουμε να βρεις την σωστή εφαρμογή, δημιουργήσαμε μια λίστα με τις καλύτερες και πιο γνωστές δωρεάν εφαρμογές σημειώσεων για Android, iOS και Windows Phone – πολλές από τις οποίες είναι διαθέσιμες και για Windows PC’s, macOS και Linux.

Γιατί να χρησιμοποιήσω μια εφαρμογή σημειώσεων;

Ο καλύτερος τρόπος για να κρατάς το μυαλό σου πάντα καθαρό είναι να σημειώνεις όλα τα σημαντικά πράγματα που δεν θέλεις να ξεχάσεις. Ξεκινώντας από απλές εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσεις στην δουλειά σου, μια καινοτόμα ιδέα που είχες στο λεωφορείο μέχρι και τη λίστα για τα ψώνια του σπιτιού, όλα αυτά είναι πιο εύκολο να τα θυμάται η συσκευή σου παρά εσύ.

Διάβασε επίσης: Email εφαρμογές: Δωρεάν email clients για το Android

Οι άνθρωποι οι οποίοι σημειώνουν καθημερινά όλα τα πράγματα που δεν θέλουν να ξεχάσουν, όχι μόνο έχουν λίγο άγχος στην καθημερινότητα τους, αλλά είναι και πιο παραγωγικοί αφού αφήνουν όλες τις ασήμαντες σκέψεις στα σημειωματάρια τους και αφήνουν χώρο στο μυαλό τους μόνο για αυτά που έχουν πραγματικά μεγάλη σημασία.

Πως να επιλέξω την σωστή εφαρμογή σημειώσεων;

Μιας και υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες διαθέσιμες εφαρμογές για κάθε λειτουργικό σύστημα, είναι δύσκολο να επιλέξεις μια και να μείνεις με αυτήν. Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να αλλάζουν τόσο συχνά τις εφαρμογές σημειώσεων τους που στο τέλος καταλήγουν να τις διαγράφουν όλες επειδή καμία δεν τους παρείχε τα χαρακτηριστικά που ζητούσαν. Ευτυχώς, αυτό μπορεί να αλλάξει εύκολα.

Εφαρμογές σημειώσεων: Δωρεάν εφαρμογές για να κρατάς σημειώσεις

Μια εφαρμογή σημειώσεων – εκτός από το να σου παρέχει την επιλογή να κρατάς σημειώσεις – θα πρέπει να σου παρέχει βασικά χαρακτηριστικά όπως ο συγχρονισμός (για να κρατούνται αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας στο cloud της εφαρμογής), η επεξεργασία κειμένων, η δημιουργία λίστας για ψώνια και, φυσικά, την επιλογή να βλέπεις τις σημειώσεις σου απ’ όποια συσκευή κι αν είσαι.

Διάβασε επίσης: BlueStacks – Εγκατάσταση Android εφαρμογών στα Windows

Για να θεωρηθεί μια εφαρμογή σημειώσεων καλή και άξια της χρήσης της, θα χρειαστεί να έχει επίσης και φιλικό περιβάλλον χρήσης με μοντέρνο UI που είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί από κάθε αρχάριο χρήστη.

Οι εφαρμογές σημειώσεων οι οποίες είναι διαθέσιμες για πολλά λειτουργικά συστήματα και όχι μόνο για mobile συσκευές είναι καλό να τις προτιμάς – εκτός φυσικά αν δουλεύεις μόνο με την mobile συσκευή σου.

Οι καλύτερες εφαρμογές σημειώσεων

Οι περισσότερες από τις παρακάτω εφαρμογές σημειώσεων είναι διαθέσιμες για πολλαπλά λειτουργικά συστήματα και παρέχουν όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που θα χρειαστείς για να ξεκινήσεις να κρατάς σημειώσεις και να έχεις πρόσβαση σε αυτές απ’ όπου κι αν είσαι.

Evernote

Εφαρμογές σημειώσεων: Δωρεάν εφαρμογές για να κρατάς σημειώσεις

Αν είχες ασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν με τις εφαρμογές σημειώσεων, τότε σίγουρα θα έπεσες πάνω στο Evernote, την πιο γνωστή και δημοφιλή εφαρμογή σημειώσεων που υπάρχει. Το Evernote κυκλοφόρησε περίπου πριν από μια δεκαετία και παραμένει μια από τις καλύτερες εφαρμογές σημειώσεων μέχρι και σήμερα.

Αν ψάχνεις μια εφαρμογή που όχι μόνο σου επιτρέπει να κρατάς σημειώσεις αλλά και ηχητικές σημειώσεις, βίντεο, έγραφα, άρθρα κ.α., τότε το Evernote είναι η καλύτερη επιλογή σου. Πέρα από την αξιοπιστία του, το Evernote παρέχει μοναδικά χαρακτηριστικά που καμία άλλη εφαρμογή στην λίστα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί.

Αρχικά, έχεις την ικανότητα να δημιουργείς κείμενα, να κρατάς σημειώσεις (γραπτές και φωνητικές), να ανεβάζεις φωτογραφίες, αρχεία, να προβάλλεις PDF και στη συνέχεια να τα οργανώνεις όλα αυτά με notebooks, ετικέτες και φίλτρα. Μπορείς ακόμα να αναζητείς σημειώσεις και κείμενα από τη φόρμα αναζήτησης που παρέχει η εφαρμογή.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτίματα του Evernote είναι η cross-platform διαθεσιμότητα του. Αυτό σημαίνει πως θα έχεις την ικανότητα να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις την εφαρμογή στα Windows, macOS, Android και iOS. Ακόμη κι αν είσαι Linux χρήστης, υπάρχουν εκατοντάδες clients που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Το πρόβλημα, ωστόσο, με το Evernote είναι πως περιορίζει τα χαρακτηριστικά του στην δωρεάν έκδοση. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να ανεβάσεις πάνω από 60MB αρχείων το μήνα. Το θετικό όμως είναι ότι παρέχει αρκετά συνδρομητικά πακέτα και μπορείς να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

SimpleNote

Εφαρμογές σημειώσεων: Δωρεάν εφαρμογές για να κρατάς σημειώσεις

Το SimpleNote το έχει δημιουργήσει η Automatic, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το WordPress, άρα μπορείς να καταλάβεις πως μιλάμε για μια αξιόπιστη εφαρμογή που δε θα μπορούσε να λείπει από την συσκευή σου.

Παρέχει τον ίδιο τρόπο τροποποίησης κειμένων όπως και στο WordPress και είναι η πιο minimal εφαρμογή που θα συναντήσεις. Αν είσαι λάτρεις του Dark UI, τότε θα χαρείς να μάθεις πως είναι κι αυτό ένα από τα διαθέσιμα χαρακτηριστικά της εφαρμογής.

Αν και το SimpeNote σε περιορίζει σε αρκετά πράγματα, είναι εντελώς δωρεάν και σου επιτρέπει να κρατάς σημειώσεις εύκολα και γρήγορα και να γράφεις ολόκληρα κείμενα τα οποία στη συνέχεια μπορείς να τα κατηγοριοποιήσεις με ετικέτες.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android, iOS, Windows PC’s, macOS και Linux.

OneNote

Εφαρμογές σημειώσεων: Δωρεάν εφαρμογές για να κρατάς σημειώσεις

Αν είσαι φοιτητής ή μαθητής, εν πάση περιπτώσεως, τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να είσαι ήδη ένας από τους εκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση το OneNote μέσα από τα Microsoft Office. Η Microsoft έχει συνδυάσει όλες τις εφαρμογές της στην σουίτα προγραμμάτων της, οπότε αν είσαι χρήστης του Word, Excel και PowerPoint, τότε αξίζει σίγουρα να έχεις στην συσκευή σου και το OneNote.

Το OneNote παρέχει καταπληκτικό σχεδιασμό, φιλικό περιβάλλον χρήσης και συγχρονίζεται σχεδόν με όποια πλατφόρμα κι αν το συνδέσεις. Όταν ανοίγεις την εφαρμογή σε μεταφέρει κατευθείαν στην αρχική σελίδα απ’ όπου και μπορείς να δεις όλες τις καρτέλες με τις σημειώσεις που έχεις κρατήσει. Μπορείς μέχρι και να καρφιτσώσεις τις σημαντικές σημειώσεις σου ώστε να είναι ένα κλικ μακριά.

Για να οργανώσεις τις σημειώσεις σου, το OneNote σου επιτρέπει να δημιουργείς φακέλους στην αρχική σελίδα, αλλά και φακέλους μέσα σε φακέλους. Αν είσαι χρήστης iPad ή Surface Pro, τότε έχεις την ικανότητα να χρησιμοποιήσεις το στυλό σου για να γράφεις με αυτό σημειώσεις και κείμενα.

Όπως και στο Evernote, έτσι και στο OneNote έχεις την ικανότητα να ανεβάζεις αρχεία και φωτογραφίες και να προβάλλεις PDF αρχεία. Οποιαδήποτε αλλαγή κι αν κάνεις, η εφαρμογή συγχρονίζεται στο Android, στο iOS, στα Windows Phone και, φυσικά, στα Windows PC’s.

Google Keep

Εφαρμογές σημειώσεων: Δωρεάν εφαρμογές για να κρατάς σημειώσεις

Για πολλούς, το Google Keep είναι η απόλυτη εφαρμογή για να κρατάνε σημειώσεις. Αν είσαι φαν της Google, χρησιμοποιήσεις το Google Drive αρκετά συχνά ή απλά σου αρέσουν τα πολλά χρώματα, τότε το Google Keep είναι ακριβώς αυτό που έψαχνες.

Με εύκολο περιβάλλον χρήσης και παιχνιδιάρικο χρωματιστό σχεδιασμό, το Google Keep σου επιτρέπει να κρατάς εύκολα και γρήγορα σημειώσεις και να δημιουργήσεις λίστες τις οποίες μπορείς να οργανώνεις με ετικέτες. Ακόμα, έχεις την ικανότητα να αλλάζεις τα χρώματα κάθε σημείωσης και να προσθέτεις περισσότερους χρήστες για να επεξεργάζεστε λίστες και σημειώσεις ταυτόχρονα.

Αν έχεις Gmail λογαριασμό, τότε μπορείς απλά να συνδεθείς στην εφαρμογή με τον λογαριασμό σου και όλες οι σημειώσεις σου θα αποθηκεύονται αυτόματα στο cloud σύστημα της Google.

Τέλος, το Google Keep σου επιτρέπει να καρφιτσώνεις τις σημαντικές σου σημειώσεις, να προσθέτεις μια προεπιλεγμένη εικόνα για κάθε σημείωση ή λίστα και είναι διαθέσιμο για Android και iOS.

Zoho Notebook

Εφαρμογές σημειώσεων: Δωρεάν εφαρμογές για να κρατάς σημειώσεις

Το Zoho Notebook διαφέρει από τις υπόλοιπες εφαρμογές στη λίστα και ο σχεδιασμός του για πολλούς είναι ο κύριος λόγος που χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Αρχικά, το Zoho σου επιτρέπει να δημιουργήσεις νέο λογαριασμό ή να συνδεθείς απευθείας με τον Google λογαριασμό σου. Σου επιτρέπει να αλλάζεις τα χρώματα κάθε σημείωσης (με τον ίδιο τρόπο που τα αλλάζεις και στο Google Keep) και να δημιουργείς τα δικά σου Notebooks (τα οποία μπορείς να τα ορίσεις μια ονομασία και να αλλάξεις την εικόνα τους βάζοντας μια από τις υπάρχον ή μια δική σου).

Μέσα σε κάθε Notebook έχεις την ικανότητα να δημιουργήσεις λίστες, να κρατάς γραπτές και φωνητικές σημειώσεις, να γράφεις κείμενα, να ανεβάζεις αρχεία, φωτογραφίες κ.α. Η εφαρμογή φαίνεται πως έχει εμπνευστεί αρκετά από το Google Keep, αλλά ο σχεδιασμός της για πολλούς ξεπερνάει κάθε προσδοκία της Google και του Material Design.

Στην αρχική σελίδα της εφαρμογής έχεις την ικανότητα να βλέπεις όλα τα Notebooks σου και στη συνέχεια να επιλέγεις ένα και να βλέπεις ότι έχεις δημιουργήσει μέσα σε αυτό (σημειώσεις, κείμενα, λίστες και πάει λέγοντας). Αν δεν είσαι λάτρης των Notebooks, έχεις επίσης την ικανότητα να βλέπεις μόνο τις σημειώσεις σου στην αρχική σελίδα με διαφορετικά στυλ.

Άλλο ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό του Zoho Notebook που το κάνει να διαφέρει από τις υπόλοιπες εφαρμογές σημειώσεων της λίστας είναι η δυνατότητα να προστατεύεις τις σημειώσεις σου και τα Notebooks σου προσθέτοντας κωδικό σε κάθε ένα από αυτά. Έτσι, για να έχεις πλήρη πρόσβαση σε μια σημείωση ή ένα Notebook, θα χρειαστεί πρώτα να πληκτρολογήσεις τον κωδικό πρόσβασης (PIN) της σημείωσης ή του Notebook.

Αν και δεν είναι αρκετά γνωστό, είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες εφαρμογές σημειώσεων που υπάρχουν και διατίθεται εντελώς δωρεάν για Android και iOS.

Microsoft To-Do

Εφαρμογές σημειώσεων: Δωρεάν εφαρμογές για να κρατάς σημειώσεις

Το Microsoft To-Do είναι η αναβαθμισμένη έκδοση του Wunderlist η οποία ήρθε να αντικαταστήσει την παλαιότερη εφαρμογή της εταιρείας με ολοκαίνουργιο μοντέρνο σχεδιασμό, καλύτερο συγχρονισμό και νέα μοναδικά χαρακτηριστικά.

Αν θέλεις μια εφαρμογή για να κρατάς πολύ γρήγορα και εύκολα σημειώσεις χωρίς περαιτέρω επιλογές και χαρακτηριστικά, τότε το To-Do είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις. Σου επιτρέπει να δημιουργήσεις λίστες σημειώσεων και να τις περνάς σε συγκεκριμένους φακέλους (π.χ. ψώνια, δουλειά, κ.α.).

Μερικά εξαιρετικά και μοναδικά χαρακτηριστικά του Microsoft To-Do είναι η δυνατότητα να προγραμματίζεις μια λίστα να σε ειδοποιεί και να βλέπεις τα καθημερινά σου αποτελέσματα από τις λίστες που έχεις ολοκληρώσει και αυτές που έχεις αφήσει. Οι υπόλοιπες επιλογές απλά σου επιτρέπουν να συγχρονίσεις τις σημειώσεις σου και να αλλάξεις το χρώμα και την εικόνα των εξώφυλλων.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android, iOS, Windows Phone και Windows 10 PC’s.

Με τα πολλά και με τα λίγα..

Υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές σημειώσεων εκεί έξω, αλλά δύσκολα μπορείς να βρεις μια καλή που να καλύπτει τις ανάγκες σου. Οι παραπάνω εφαρμογές είναι οι καλύτερες στο είδους τους, αλλά αν ενδιαφέρεσαι για κάποια άλλη, μπορείς να κοιτάξεις το Bear (για iOS), το Dropbox Paper (iOS και Android), το 1Writer (iOS) και το Write (iOS). Αν πιστεύεις πως ξεχάσαμε να προσθέσουμε κάποια εφαρμογή στη λίστα, πρότεινε την μας στα σχόλια παρακάτω.

Εσύ ποια εφαρμογή χρησιμοποιείς για να κρατάς σημειώσεις και γιατί; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Εφαρμογές σημειώσεων: Δωρεάν εφαρμογές για να κρατάς σημειώσεις
5 (100%) 1 vote


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Windows 10 Fall Creators Update - Δωρεάν κατέβασμα και εγκατάσταση
Desktop Tools

Windows 10 Fall Creators Update – Δωρεάν κατέβασμα και εγκατάσταση

Τα Windows 10 Fall Creators Update είναι η επόμενη μεγάλη ενημέρωση που ξεκίνησε να παρέχει η Microsoft στους χρήστες της από τις 17 Οκτωβρίου του 2017. Μιας και το update είναι πολύ μεγάλο, η εταιρεία θα

Game booster - Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για Windows
Desktop Tools

Game booster – Τα καλύτερα gaming προγράμματα για Windows

Για να το θέσουμε πολύ απλά, ένας game booster για τα Windows 10 έχει σχεδιαστεί για να κάνει τα games να τρέχουν καλύτερα ή πιο ομαλά. Οι gaming κονσόλες όπως το Xbox χρησιμοποιούν ένα λειτουργικό

Xiaomi Redmi 4X 3GB RAM 4G κινητό - Αξιολόγηση
Reviews

Xiaomi Redmi 4X 3GB RAM 4G κινητό – Αξιολόγηση

Η Xiaomi είναι αρκετά γνωστή για τις εξαιρετικές οικονομικές συσκευές που παρέχει και το Xiaomi Redmi 4X δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν και στα ελληνικά καταστήματα θα το βρεις με πιο υψηλές τιμές, στο Public η συσκευή κοστίζει

Δίπλωμα Αυτοκινήτου: Μάθε τα σήματα από το κινητό σου
Mobile

Δίπλωμα Αυτοκινήτου: Μάθε τα σήματα από το κινητό σου

Καθώς τα smartphones και τα tables κυριαρχούν τη τεχνολογική μας καθημερινότητα, όλο και περισσότερες εφαρμογές κυκλοφορούν για να μας κάνουν τη ζωή λίγο ευκολότερη. Έτσι, στον σημερινό οδηγό, θα σου κάνουμε τη ζωή σου ευκολότερη

Δωρέαν κατασκευή ιστοσελίδων με αυτές τις Squarespace εναλλακτικές
Web

Δωρέαν κατασκευή ιστοσελίδων με αυτές τις Squarespace εναλλακτικές

Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος για την κατασκευή ιστοσελίδων από τη δημιουργία ενός Squarespace site. Η πλατφόρμα παρέχει τον πιο εύκολο τρόπο για να δημιουργήσεις τη δική σου προσωπική ή εμπορική ιστοσελίδα εύκολα και γρήγορα.

Driver Updater - Προγράμματα για ανίχνευση των drivers
Desktop Tools

Driver Updater – Προγράμματα για ανίχνευση των drivers

Τα driver updater εργαλεία σαρώνουν τον υπολογιστή σου και στη συνέχεια ανιχνεύουν ποια drivers λείπουν από τα Windows. Στη συνέχεια, κατεβάζουν αυτόματα και κάνουν εγκατάσταση τα drivers στο σύστημα σου. Το πρόβλημα έρχεται με τα

Torrent ιστοσελίδες Οι καλύτερες εναλλακτικές του Kickass Torrents
Online Tools

Torrent ιστοσελίδες: Οι καλύτερες εναλλακτικές του Kickass Torrents

Οι περισσότερες torrent ιστοσελίδες και μηχανές αναζήτησης torrents κρατιούνται online με τα χίλια ζόρια χάρη σε διάφορα “παραθυράκια” και σε μερικές νόμιμες περιοχές που επιτρέπουν ακόμα τη χρήση τους. Δυστυχώς, και τα δύο μπορούν να

Οι πιο ασφαλείς browsers για Android συσκευές
Mobile

Οι πιο ασφαλείς browsers για Android συσκευές

Καθώς οι Android συσκευές βρίσκονται στα χέρια κάθε ανθρώπου αυτή την στιγμή, οι άνθρωποι έχουν ξεκινήσει να αναζητούν για τους πιο ασφαλείς browsers ώστε να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερη ιδιωτικότητα γίνεται από τις μεγάλες

Microsoft Paint - Εναλλακτικά προγράμματα για επεξεργασία φωτογραφιών
Desktop Tools

Microsoft Paint – Εναλλακτικά προγράμματα για επεξεργασία φωτογραφιών

Το Microsoft Paint είναι ένα απλό, βασικό πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1985 με τα Windows 1.0 και από τότε μέχρι και σήμερα παραμένει προ-εγκατεστημένο σε κάθε νέα έκδοση των

CCleaner Εναλλακτικές - Προγράμματα για καθαρισμό του υπολογιστή
Desktop Tools

CCleaner Εναλλακτικές – Προγράμματα για καθαρισμό του υπολογιστή

Το CCleaner έχει παραμείνει για πάνω από μια δεκαετία ως η καλύτερη λύση για τον καθαρισμό περιττών αρχείων του συστήματος – και όχι άδικα. Το πρόγραμμα είναι αρκετά ελαφρύ και γρήγορο και δεν καταναλώνει αρκετούς

Adobe Reader Εναλλακτικές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις δωρεάν
Desktop Tools

Adobe Reader Εναλλακτικές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις δωρεάν

Το Adobe Reader είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά προγράμματα για PDF αρχεία μέχρι και σήμερα. Τα Portable Document Format, αλλιώς γνωστά και ως PDF, δημιουργήθηκαν για πρώτα φορά στις αρχές της δεκαετίας του

Παναγιώτης Σακαλάκης
About Παναγιώτης Σακαλάκης 145 Articles
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ. Θα με βρεις επίσης και στο Inkstory.gr