Δωρεάν προγράμματα

Tα 3 Top δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία φωτογραφιών στα Windows

Δεν υπάρχουν ΣχόλιαΚάθε μα κάθε φορά που κάποιος φέρνει την συζήτηση γύρω από το θέμα περί λογισμικού εικόνας ή καλύτερα όταν κουβεντιάζουμε αποκλειστικά για δωρεάν προγράμματα με δυνατότητες διαφόρων επεμβάσεων στις φωτογραφίες μας, το πρώτο όνομα που σου έρχεται απευθείας στο μυαλό είναι το δημοφιλή Adobe Photoshop. Παρόλο που το Photoshop είναι αναμφισβήτητα μέσα στην λίστα με τα πιο γνωστά δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία φωτογραφιών, οφείλουμε να αποδεχτούμε ότι υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις στο διαδίκτυο με άριστη συμβατότητα όσον αφορά την πλατφόρμα των Windows που μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικές προτάσεις για να εκτελέσεις άνετα κάθε σου εργασία.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει έλλειψη δωρεάν εργαλείων επεξεργασίας εικόνας στο διαδίκτυο για τα Windows, έχουμε επιλέξει τις ακόλουθες τρεις προτάσεις που είναι καλύτερες μεταξύ των υπολοίπων προγραμμάτων.

Διάβασε επίσης: 8 ιστοσελίδες για να δημιουργήσεις τα δικά σου εξώφυλλα περιοδικών

GIMP

δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία φωτογραφιών
credit @ gimp.org

Από αυτές τις δικές μας τρεις επιλογές σε αυτό το άρθρο που φέρει μια μικρή λίστα με δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία φωτογραφιών, το GIMP είναι μακράν το πιο δημοφιλές δωρεάν εργαλείο επεξεργασίας εικόνων και με πολλά θετικά σχόλια. 

Εν συντομία, το GIMP είναι ένας επεξεργαστής εικόνων που μπορεί νόμιμα να λειτουργεί ακριβώς όπως τα προγράμματα της Adobe. Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσεις όταν εκκινήσεις το λογισμικό είναι ότι αισθητικά μοιάζει σαν το Photoshop. Όλα τα εργαλεία, οι βούρτσες και τα συστήματα που διαθέτει το Photoshop μπορούν να βρεθούν στο GIMP.

Το μοναδικό μειονέκτημα που μπορεί να ειπωθεί για το GIMP είναι ότι δεν είναι τόσο “έξυπνο” όσο το Photoshop.

Πλεονεκτήματα

 • Διάταξη σε στυλ Photoshop.
 • Μεγάλη ποικιλία εργαλείων.
 • Η φύση ανοικτού κώδικα δίνει στο GIMP μια μεγάλη ποικιλία προσαρμοσμένων εφαρμογών.

Μειονεκτήματα

 • Λιγότερο διαισθητικό από το Photoshop.
 • Σύνθετο για χρήση.

Paint.NET

credit @ getpaint.net/

Για όποιον χρειάζεται κάτι που μπορεί να κάνει τη δουλειά του απλά και γρήγορα, μπορεί να δοκιμάσει το Paint.NET που πραγματικά είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για πολλούς και συμπεριλαμβάνεται στα δημοφιλή δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία φωτογραφιών. Είναι ένα εξορθολογισμένο και απλοποιημένο εργαλείο που μπορεί να είναι πολύ πιο χρήσιμο από ένα εργαλείο με όλα τα καλούδια που συναντάς σε πιο εξειδικευμένα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας.

Αρχικά δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει την εφαρμογή Paint των Windows. Το Paint.NET είναι ένας επεξεργαστής φωτογραφιών που δημιουργείται με απλότητα. To UI του προγράμματος επεξεργασίας θα είναι οικείο σε όσους έχουν χρησιμοποιήσει το Paint, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Paint.NET είναι και τόσο “φτωχό” σε δυνατότητες.

Το Paint.NET έρχεται με όλα τα εργαλεία επεξεργασίας που είναι απαραίτητα για έναν επεξεργαστή φωτογραφιών (φίλτρα κ.λπ.), επιτρέποντας στους χρήστες να αγγίζουν και να ανασυνθέτουν τις φωτογραφίες τους με σχετική ευκολία.

Ένα άλλο όφελος του Paint.NET είναι οι μικρές ανάγκες του σε πόρους. Καθώς η εφαρμογή δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο οι πλήρεις επεξεργαστές φωτογραφιών όπως το GIMP ή το Photoshop, το Paint.NET καταναλώνει λιγότερους πόρους του υπολογιστή σου όταν είναι ενεργός, επιτρέποντας σε μηχανές χαμηλής ισχύος να εκτελούν τον επεξεργαστή με μικρά προβλήματα.

Αν ψάχνεις για έναν ελαφρύ επεξεργαστή φωτογραφιών που κάνει τη δουλειά του, το Paint.NET είναι η καλύτερη επιλογή.

Πλεονεκτήματα

 • Πολύ πιο εξελιγμένο από το Paint.
 • Σχετικά εύκολο στη χρήση.
 • Μικρή απαίτηση σε κατανάλωση πόρων.

Μειονεκτήματα

 • Έχει λίγα από τα χαρακτηριστικά που διαθέτει το GIMP.

Fotor

credit @ fotor.com/

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, είναι το Fotor, ένα δωρεάν εργαλείο επεξεργασίας εικόνων για Dekstop PC, κινητά και για χρήση μέσω web. Σε αντίθεση με το GIMP και το Paint.NET., τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Fotor αφορούν κυρίως φωτογραφικές επεμβάσεις αντί για πλήρη επεξεργασία φωτογραφιών.

Ως εκ τούτου, η εφαρμογή στερείται μερικών από τις λειτουργίες που μπορούν να βρεθούν στις εφαρμογές που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Αν και το Fotor δεν είναι τόσο ισχυρό, αυτό το εργαλείο επεξεργασίας έρχεται με κάποιες μάλλον μοναδικές ικανότητες. Για τους αρχάριους, το Fotor επιτρέπει στους χρήστες να τροποποιούν ένα μεγάλο σύνολο φωτογραφιών κι όλα αυτά με μία κίνηση. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν θέλεις να επεξεργαστείς μια μεγάλη στοίβα φωτογραφιών με ένα μόνο πάτημα, οπότε άνετα το θεωρείς ως μια καλή πρόταση ανάμεσα στα τόσα αμέτρητα προγράμματα για επεξεργασία φωτογραφιών

Στο θέμα επεξεργασίας, το Fotor έρχεται με μια πληθώρα φίλτρων και εργαλείων που είναι αρκετά απλά για χρήση. Αυτό επιτρέπει σε όσους δεν έχουν εμπειρία με κανέναν λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών να μην διστάσουν να πειραματιστούν λίγο παραπάνω με το απλοποιημένο Fotor.

Τέλος, το Fotor έρχεται τόσο σε μορφή λογισμικού όσο και σε web έκδοση για άμεση πρόσβαση μέσω του προγράμματος περιήγησής σου. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να έχεις εγκαταστήσει το εργαλείο επεξεργασίας στο μηχάνημά σου για να το χρησιμοποιήσεις, άρα δεν είναι κάτι βαρύ και δεν επηρεάζει το σύστημά σου καθόλου.

Πλεονεκτήματα

 • Η καθαρή διασύνδεση διευκολύνει την πλοήγηση.
 • Δυνατότητες επεξεργασίας capabilities.
 • Διατίθεται ως πρόγραμμα, καθώς και ως εφαρμογή περιήγησης.

Μειονεκτήματα

 • Το σύνολο χαρακτηριστικών είναι εξαιρετικά απλοϊκό σε σύγκριση με το GIMP ή το Paint.NET.
 • Κυρίως για φωτογραφικές επεμβάσεις αντί για πλήρη επεξεργασία εικόνας.

Η επιλογή ενός σωστού προγράμματος για επεξεργασία εικόνας εξαρτάται από τις ιδιαίτερες απαιτήσεις σου καθώς κάποιος μπορεί να χρειάζεται κάτι απλό και εύκολο στη χρήση, ενώ κάποιος άλλος, λόγω ίσως και επαγγελματικών υποχρεώσεων να αναζητά έναν επεξεργαστή φωτογραφιών πιο σύνθετο με μια σειρά χαρακτηριστικών.


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

Ετικέτες: , ,
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Σχετικά άρθρα

Μενού