Διάφορα

Response time στο gaming σου – 6 τρόποι να το βελτιώσεις

312 προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Επιδιώκεις να ξεπεράσεις τους αντιπάλους σου στα παιχνίδια; Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσεις το response time στο gaming σου.
Τo σοβαρό gaming μπορεί να έχει την ίδια αίσθηση με σωματική δραστηριότητα όπως σε ένα άθλημα. Για πολλούς δημοφιλείς τίτλους σήμερα, πρέπει να εστιάσεις, να σκεφτείς και να κινηθείς γρήγορα για να κερδίσεις. Στην πραγματικότητα, το response time και οι χρόνοι αντίδρασης είναι το παν σε βιντεοπαιχνίδια με γρήγορο ρυθμό και κάτι που μπορείς να βελτιώσεις με τις σωστές συνήθειες.

Εδώ είναι μερικοί εξαιρετικοί τρόποι για να προετοιμάσεις το σώμα σου, ώστε να αντιδρά καλά σε οποιαδήποτε κατάσταση παιχνιδιού. Εξερεύνησε αυτές τις ικανότητες, την προπόνηση και τις συμβουλές προϊόντων για έναν υγιεινό και επικερδή τρόπο παιχνιδιού.

1. Κάνε ασκήσεις χεριών και βραχιόνων για ευελιξία και λαβή

Οι βραχίονες και τα χέρια σου είναι τα πιο σημαντικά εργαλεία σου όταν παίζεις. Είτε με πληκτρολόγιο, είτε με χειριστήριο, τα άκαμπτα δάχτυλα θα επηρεάσουν το παιχνίδι σου. Έτσι, όσον αφορά την άσκηση, πρέπει να εστιάσεις στο τέντωμα και την ενίσχυση των βραχιόνων και των χεριών σου. Ταυτόχρονα, μάθε μερικές ασκήσεις για να διορθώσεις τη στάση σου μετά από μεγάλες συνεδρίες παιχνιδιού.

Συμβουλές τεντώματος

Ψάξε για κινήσεις που χαλαρώνουν τις αρθρώσεις και τους συνδέσμους σου, από δάχτυλα έως καρπούς χεριών. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι το τέντωμα που κάνουμε καθώς προσευχόμαστε. Πίεσε τις παλάμες και τα δάχτυλά σου μαζί με τους αγκώνες σου προς τα έξω. Κράτησε τη θέση για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα, ενώ πιέζεις ελαφρά τα συνδεδεμένα χέρια σου προς τα κάτω για μεγαλύτερη έλξη στους καρπούς σου.
Οι ειδικές ασκήσεις με δάχτυλα είναι επίσης καλή συνήθεια. Το απλούστερο αλλά πραγματικά αποτελεσματικό παράδειγμα είναι ο λεγόμενος τεντωμένος αντίχειρας. Το μόνο που κάνεις είναι να τοποθετήσεις τον αντίχειρά σου στην παλάμη σου και να τον τυλίξεις με τα υπόλοιπα δάχτυλά σου. Στη συνέχεια, λύγισε απαλά τη γροθιά σου προς την πλευρά του ροζ.
Αυτές είναι ασκήσεις που μπορείς να κάνεις όλη την ημέρα χωρίς καν να το σκεφτείς. Όπως σημειώνει η Esports Healthcare, καμία από αυτές τις ασκήσεις δεν θα σε βλάψει. Ωστόσο, μην ωθείς τις αρθρώσεις σου πέρα από τα όριά τους.

Συμβουλές ενδυνάμωσης

Η ισχυρή λαβή στο χειριστήριο επηρεάζει τους χρόνους αντίδρασης όσο και τα εύκαμπτα χέρια. Θα μπορούσες απλά να σηκώσεις κάποια βάρη, αλλά υπάρχουν πολύ πιο απλές και ακριβείς ασκήσεις για τους παίκτες. Για παράδειγμα, βάλε τα δάχτυλά σου αντιδιαμετρικά μιας λαστιχένιας αντίστασης. Στη συνέχεια, άπλωσέ τα όσο πιο μακριά μπορείς νιώθοντας την αντίσταση να αυξάνεται. Επανέλαβε όσο θέλεις να χτίσεις τους μυς των δακτύλων σου.

Ακόμη και μια ευέλικτη ράβδος κάποιου είδους είναι χρήσιμη. Κρατώντας την, δοκίμασε να την πιέσεις προς τα πάνω με τον αντίχειρά σου. Η επανάληψη αυτής της κίνησης ενισχύει τα χέρια σου. Εναλλακτικά, κρατήστε το ένα άκρο της ράβδου, ενώ το άλλο άκρο στηρίζεται σε ένα τραπέζι. Με τον αγκώνα σου επίσης στο τραπέζι, δοκίμασε να λυγίσεις τη ράβδο πάνω του. Μερικά εκατοστά θα κάνουν ολόκληρο το χέρι σου να καμφθεί.

Αγόρασε ένα όργανο εκγύμνασης χειρός για επιπλέον δύναμη

Ανάλογα με το πόσο απαιτητικός είσαι για την ενίσχυση της λαβής σου, η αγορά είναι γεμάτη από επιλογές. Μια αξιόπιστη επιλογή, ωστόσο, είναι ένα εργαλείο εκγύμνασης χειρός από το Django. Τα ελατήρια λειτουργούν με το δάχτυλό σου, καθώς και με το χέρι και το αντιβράχιο. Ο εργονομικός σχεδιασμός σε μέγεθος τσέπης το καθιστά εύχρηστο.

2. Βελτίωσε το response time και την ακρίβειά σου μέσω συγκεκριμένων στιλ παιχνιδιού

Εκτός από μια καλή ρουτίνα άσκησης, η εξάσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσεις το response time στο gaming. Αυτό που χρειάζεσαι είναι συγκεκριμένα στιλ παιχνιδιού που ακονίζουν δεξιότητες όπως ακρίβεια, συντονισμό χεριών-ματιών και στρατηγική σκέψη ενώ βρίσκεσαι υπό πίεση.
Ο γρήγορος και συναρπαστικός ρυθμός των παιχνιδιών στόχευσης πρώτου προσώπου είναι τέλειος, ειδικά όταν πρέπει να συνεργαστείς και με άλλους παίκτες. Οι τίτλοι Shoot ‘em up είναι εξίσου αποτελεσματικοί για την προθέρμανση των αντανακλαστικών σου. Έπειτα υπάρχουν παιχνίδια μάχης που συνδυάζουν δεξιότητες και αποσπάσεις της προσοχής.

3. Χτίσε αντοχή τρώγοντας υγιεινά και πίνοντας νερό

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο έντονο μπορεί να είναι το παιχνίδι, το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι το σώμα σου να καταρρεύσει από χαμηλή ενέργεια. Υγιεινές διατροφικές συνήθειες όπως φρέσκα τρόφιμα και κανονικά αλλά καλά χρονομετρημένα γεύματα είναι από τις κορυφαίες συμβουλές από ειδικούς στον τομέα. Όσο καλύτερη είναι η διατροφική πηγή ενέργειας, τόσο καλύτερα θα μπορείς να παίξεις.

Οι ζάχαρες και τα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν είναι καλά για το μυαλό και το σώμα ενός παίκτη, αλλά η ενυδάτωση είναι σίγουρα. Είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την εγρήγορση. Και όταν λέμε ενυδάτωση, εννοούμε νερό. Οι σόδες, ο καφές και άλλα δημοφιλή ποτά είναι εξίσου κακά για το response time όπως το πρόχειρο φαγητό.

Photo of young gamer guy looking at screen and playing video games on computer in dark room wearing headphones and using backlit rainbow keyboard

4. Κρατήστε τα χέρια σου ζεστά για γρήγορο response time στο gaming

Τα κρύα χέρια είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα παιχνιδιού που εμποδίζουν επίσης τα αντανακλαστικά σου και το response time. Είτε πρόκειται για χαμηλή θέρμανση είτε για κυκλοφορία αίματος, υπάρχουν πολλοί τρόποι για την αντιμετώπισή τους. Οι γρήγορες λύσεις περιλαμβάνουν το να κρατάς ένα ζεστό ρόφημα για λίγο και να τρίβεις τα χέρια σου.

Σύμφωνα με την Envavo Gaming, μια πιο ιδιαίτερη μέθοδος περιλαμβάνει τη βύθιση των χεριών σου σε παγωμένο νερό, κάτι που σοκάρει το σώμα ώστε να ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματός σου. Ένας άλλος αξιόπιστος τρόπος για να κρατήσεις τον εαυτό σου ζεστό είναι, για άλλη μια φορά, μέσω της άσκησης. Μια τυπική ρουτίνα για επαγγελματίες παίκτες.

Αγόρασε γάντια παιχνιδιού για ζεστασιά και άνεση

Για επιπλέον άνεση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, επένδυσε σε ειδικό εξοπλισμό. Εκτός από πράγματα όπως θερμαντήρες χεριών, θα μπορούσες να πάρεις ένα ποιοτικό ζευγάρι γάντια. Οι απόψεις διαφέρουν σε ό,τι αφορά τον καλύτερο σχεδιασμό, αλλά κάτι σαν τα γάντια συμπίεσης του Comfy Brace θα καλύψουν τα περισσότερα δάχτυλά σου με άνετο, κρύο ύφασμα.

5. Απέφυγε τους πόνους στην πλάτη και στα μάτια με καλή απόσταση και στάση

Όταν διασκεδάζεις, είναι εύκολο να ξεχάσεις να καθίσεις σωστά. Αλλά τα μάτια και η πλάτη σου – όχι μόνο το response time – θα αισθανθούν τελικά τον αντίκτυπο. Όσον αφορά την απόσταση, η μέση οθόνη υπολογιστή 20 ιντσών πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός βραχίονα. Μια μεγαλύτερη οθόνη χρειάζεται μεγαλύτερη απόσταση για να την απολαύσεις πλήρως και με ασφάλεια.

Η στάση σου έχει σημασία και για την εμπειρία παιχνιδιού σου. Ανάλογα με το αν παίζεις σε μια καρέκλα ή έναν καναπέ, ακολουθούν ορισμένα βασικά σημεία που πρέπει να θυμάσαι:

• Κάθισε σε ευθεία με τους ώμους σου πίσω και το πιγούνι προς τα πάνω.
• Κράτησε τα χέρια σου χαλαρά και λυγισμένα στους αγκώνες σε περίπου 90 μοίρες.
• Βεβαιώσου ότι το πάνω μέρος της οθόνης είναι επίπεδο με τα μάτια σου, ώστε να το κοιτάς ελαφρώς προς τα κάτω.

Αγόρασε μια καρέκλα gaming για ενσωματωμένη υποστήριξη

Η εργονομική καρέκλα είναι μια άλλη καλή επένδυση για όλους τους παίκτες. Είναι συνήθως σχεδιασμένη για μέγιστη άνεση, ειδικά όσον αφορά τη στάση του σώματος. Η καρέκλα παιχνιδιών Hbada, για παράδειγμα, υποστηρίζει ολόκληρο το σώμα σου καθώς κάθεσαι, αλλά μπορείς επίσης να ρυθμίσεις το ύψος, το προσκέφαλο και την οσφυϊκή υποστήριξη.

6. Μείνε φρέσκος λαμβάνοντας τακτικά διαλείμματα από το παιχνίδι

Και πάλι, τα βιντεοπαιχνίδια είναι συχνά πολύ διασκεδαστικά για να σταματήσεις και να τα αφήσεις για αρκετές ώρες. Είναι αλήθεια, ωστόσο, ότι ο υπερβολικός χρόνος έκθεσης στην οθόνη μπορεί να βλάψει την εστίαση, τα μοτίβα ύπνου και πολλά άλλα. Ιδανικά, ο μέσος ενήλικος παίκτης θα πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα από τον υπολογιστή κάθε μία έως δύο ώρες.

Κάθισε έξω. Κάνε μια βόλτα ή κάνε μερικά τεντώματα. Με “φρέσκο” ​​μυαλό και φρέσκια όραση θα ενισχύσεις το response time σου. Εάν είσαι επιρρεπής σε πολύ μεγάλες περιόδους παιχνιδιού, όρισε αυστηρά όρια. Μόλις “χτυπήσεις” πέντε ώρες, για παράδειγμα, άφησε τον υπολογιστή για ίσο χρονικό διάστημα. Εξέτασε το ενδεχόμενο να επενδύσεις σε ορισμένα γυαλιά που φιλτράρουν το μπλε φως της οθόνης, για να αποκλείσεις τα επιβλαβή αποτελέσματα.

The E-sport arena, 3d scene rendering

Εξάσκηση και υγιείς ρουτίνες ωφελούν το response time στο gaming

Το πόσο γρήγορα είναι τα αντανακλαστικά σου καθώς παίζεις δεν είναι απλά ζήτημα θέλησης. Πρέπει να διατηρήσεις το σώμα σου ισχυρό και ευέλικτο, έτσι ώστε να κινείται γρήγορα όταν η μυϊκή μνήμη ξεκινά μετά από όλες αυτές τις ώρες άσκησης.

Ο καθορισμός υγιών κανόνων για τον εαυτό σου, όσον αφορά τη διατροφή και τη χρήση υπολογιστή, παίζει σημαντικό ρόλο, όπως και ο εύχρηστος εξοπλισμός όπως γάντια και καρέκλες. Όλα αυτά βοηθούν στη βελτίωση του response time στο gaming, απαραίτητο αν εξετάσουμε την ταχεία ανάπτυξη του gaming και την διαρκή εξέλιξη των πλατφορμών του.

Ετικέτες: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Σχετικά άρθρα

Μενού