Νέα

Αυτοί είναι οι νέοι Ice Lake επεξεργαστές της Intel 10της γενιάς για laptops

112 προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Μετά από ανακοίνωσε για τους νέους Ice Lake επεξεργαστές της, οι οποία είναι 10της γενιάς, η Intel ανακοίνωσε τελικά ορισμένες βασικές τεχνικές προδιαγραφές την Πέμπτη που μας πέρασε. Το επερχόμενο hardware της εταιρείας, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στις επερχόμενες βδομάδες, αναφέρεται ως “ένα μεγάλο βήμα προς τα μπροστά” για την εταιρεία η οποία δεν κατάφερε να ενθουσιάσει τους αγοραστές της με τις προηγούμενες εκδόσεις επεξεργαστών που κυκλοφορούσε, οι οποίοι αναφερόντουσαν περισσότερο ως “αναβαθμίσεις” παρά ως καινούργιοι αναβαθμισμένοι επεξεργαστές.

Η εταιρεία αναφέρει πως θα ξεκινήσει αρχικά με 11 διαφορετικούς Ice Lake επεξεργαστές, ξεκινώντας με διπύρηνους Core i3 επεξεργαστές στην Y-series οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για εξαιρετικές αποδόσεις (9W TDP) σε ultrabooks. Στη συνέχεια, η εταιρεία καταλήγει μέχρι και στους τετραπύρηνους επεξεργαστές της σειράς U με Core I7 με 28W TDP για πιο ισχυρά συστήματα.

Διάβασε επίσης: Intel Graphics Command Center – Δωρεάν εφαρμογή για ενημέρωση των drivers

Με άλλα λόγια, η εταιρεία ανακοίνωσε ορισμένες ολοκαίνουργιες σειρές (όπως η σειρά Y) με καινούργια chips, νέους επεξεργαστές και πιο ισχυρή U σειρά.

Φωτογραφία: Intel

Αν και οι νέοι επεξεργαστές μπορούν να φτάσουν μόλις τα 4.1GHz σε boost ταχύτητες – σε αντίθεση με της 8ης γενιάς επεξεργαστών που έφταναν τα 4.6GHz, η Intel ισχυρίζεται πως τα νέα CPU της λειτουργούν ταχύτερα από τα προηγούμενα. Αυτό συμβαίνει επειδή όχι μόνο μπορούν να χειριστούν 18 τοις εκατό περισσότερες οδηγίες ανά clock (ρολόι) από πριν, έρχονται επίσης με σημαντικά μεγαλύτερη L1 και L2 cache, καθιστώντας τα πιο κατάλληλα για καθημερινή χρήση.

Φωτογραφία: Intel
Φωτογραφία: Intel
Φωτογραφία: Intel
Φωτογραφία: Intel

Όσο για τις δυνατότητες των γραφικών στους νέους επεξεργαστές, όλοι έρχονται με τις ενσωματωμένες κάρτες γραφικών της Intel (IGP), αλλά ενώ τα G7 και G4 μοντέλα έρχονται με γρηγορότερα και πιο ικανά ‘Iris Plus’ chips γραφικών με 64 μονάδες εκτέλεσης (EUs) και 48 ΕΕ, αντίστοιχα, ενώ το G1 υποδηλώνει πλέον τις παλαιότερες και αργότερες κάρτες γραφικών, δηλαδή τα Intel UHD γραφικά με 32 ΕΕ.

Περισσότερα για τους Ice Lake επεξεργαστές της Intel μπορείς να μάθεις στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα Ερωτήσεις και Απαντήσεις του Tsouk.gr.

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Σχετικά άρθρα

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.

Μενού