Διάφορα
270 προβολές

Αυτές τις 4 αναβαθμίσεις πρέπει να κάνεις στο PC σου οπωσδήποτε

αναβαθμίσεις που πρέπει να κάνεις στο PC σου

Είναι ο υπολογιστής σου αρκετά γρήγορος για αυτά που θέλεις να κάνεις; Υπάρχουν πράγματα που σε καθυστερούν από τη δουλειά ή το παιχνίδι σου επειδή κολλάει ο υπολογιστής; Ίσως θα πρέπει να κάνεις κάποιες αναβαθμίσεις στο hardware. Σίγουρα θα στοιχίσει, αλλά αξίζει τον κόπο. Ποιές όμως είναι οι αναβαθμίσεις που πρέπει να κάνεις; Στο παρακάτω άρθρο θα δεις τις 4 must αναβαθμίσεις που πρέπει να κάνεις στο PC σου για να βελτιώσεις την απόδοσή του.

1. Σκληρός δίσκος: Ίσως η σημαντικότερη από τις αναβαθμίσεις που πρέπει να κάνεις στο PC σου

Υπάρχον δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους κάνει κάποιος αναβάθμιση στον σκληρό δίσκο. Ο πρώτος είναι σίγουρα ότι θέλει να έχει περισσότερο χώρο και ο δεύτερος ότι θέλει να έχει καλύτερη απόδοση.

Μια ταχύτερη μονάδα δίσκου δεδομένων επηρεάζει ολόκληρο το σύστημά σου. Αυτό σημαίνει ταχύτερους χρόνους εκκίνησης, ταχύτερους χρόνους φόρτωσης προγραμμάτων, μεγαλύτερες ταχύτητες για την εκκίνηση παιχνιδιών και μεγαλύτερη απόκριση σε προγράμματα που χρησιμοποιούν μεγάλα αρχεία (όπως επεξεργασία βίντεο).

Για μονάδες σκληρού δίσκου, σκέψου το ενδεχόμενο αναβάθμισης του physical speed. Για παράδειγμα, εάν ο υπολογιστής σου διαθέτει μονάδα 5400 RPM, η αναβάθμιση σε μοντέλο 7200 RPM θα σου δώσει μια ωραία ώθηση ταχύτητας.

Αλλά μια από τις πιο χρήσιμες αναβαθμίσεις στον υπολογιστή είναι η μετάβαση σε μονάδα SSD. Οι SSD χρησιμοποιούν μνήμη flash αντί για περιστρεφόμενο δίσκο και είναι πολλές φορές πιο γρήγοροι από μια τυπική μονάδα σκληρού δίσκου.

Κατά μέσο όρο, μια μονάδα δίσκου 5400 RPM μπορεί να επιτύχει ταχύτητες εγγραφής έως και 100 Mbps, μια μονάδα 7200 RPM έως και 150 Mbps και μια μονάδα στερεάς κατάστασης άνω των 500 Mbps. Οι SSD υψηλής τεχνολογίας έχουν απίστευτα υψηλές ταχύτητες εγγραφής, δηλαδή 3300 Mbps και άνω.

Διάβασε επίσης: 5 σημάδια που σου δείχνουν ότι ο SSD δίσκος σου θα χαλάσει

2. Μνήμη RAM

Η προσθήκη περισσότερης μνήμης είναι ο ευκολότερος και πιο προσιτός τρόπος για να αναβαθμίσεις τον υπολογιστή σου. Είναι θα λέγαμε αρκετά οικονομική η αγορά μίας έξτρα RAM.

Η αναβάθμιση της μνήμης RAM προσφέρει άμεση ενίσχυση της απόδοσης σχεδόν σε όλους τους υπολογιστές που λειτουργούν αργά. Όσο περισσότερη μνήμη RAM έχεις για εργασίες που απαιτούν πόρους, όπως η επεξεργασία βίντεο ή τα παιχνίδια, τόσο το καλύτερο.

Ακόμη και για περιστασιακή χρήση, η επιπλέον μνήμη RAM θα ​​σου επιτρέψει να έχεις περισσότερες εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο ή να έχεις μεγαλύτερο αριθμό καρτελών ανοιχτές στον browser, όπως το Google Chrome.

Γενικότερα, με 4GB RAM θα μπορέσεις να κάνεις βασικές λειτουργίες. Μία αναβάθμιση σε 8GB ή ακόμα καλύτερα 16GB θα απογειώσει τον υπολογιστή σου.

3. Επεξεργαστής: Η πιο ακριβή αναβάθμιση

Η αναβάθμιση του επεξεργαστή στον υπολογιστή σου είναι μια πολύ πιο προηγμένη εργασία από τις άλλες αναβαθμίσεις που έχουμε καλύψει μέχρι τώρα. Όχι μόνο είναι πιο δύσκολη η εγκατάσταση, αλλά είναι επίσης μια από τις πιο ακριβές αναβαθμίσεις στο hardware. Υπάρχουν επίσης ζητήματα συμβατότητας, για τα οποία είναι φυσικό κι επόμενο να ανησυχείς.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η αναβάθμιση του επεξεργαστή δεν είναι πάντα καλή και μπορεί να μην σου φέρει τη βελτίωση της απόδοσης που ψάχνεις.

Ένας επεξεργαστής αξίζει να αναβαθμιστεί μόνο εάν η μετάβαση είναι σημαντική, όπως η μετάβαση από έναν Intel Core i3 σε έναν Core i5 ή από μια παλαιότερη γενιά σε μια νεότερη.

Πέρα από το γεγονός ότι οι επεξεργαστές είναι ακριβοί, μπορεί να χρειαστούν και αναβάθμιση της μητρικής (και αυτό μπορεί να απαιτήσει να αγοράσεις νέα μνήμη RAM).

Διάβασε επίσης: Οι 7 καλύτεροι επεξεργαστές Intel 12ης γενιάς (σύγκριση)

4. Κάρτα γραφικών: Η σημαντικότερη από τις αναβαθμίσεις που πρέπει να κάνεις στο PC σου αν είσαι gamer

Τα γραφικά είναι το κομμάτι στο οποίο απαιτούν μεγαλύτερη απόδοση οι gamers και οι 3D designers. Το πρόβλημα όμως είναι το κόστος.

Λόγω του κόστους οι κατασκευαστές υπολογιστών τείνουν να χρησιμοποιούν ενσωματωμένες κάρτες γραφικών αντί για αποκλειστικές κάρτες γραφικών.

Και στα σύγχρονα συστήματα, τα ενσωματωμένα γραφικά είναι αρκετά καλά για τους περισσότερους χρήστες. Θα σου επιτρέψουν να κάνεις κάποιες εργασίες στο Photoshop ή να παρακολουθήσεις βίντεο 4K. Περίπου το 10 τοις εκατό των χρηστών στο Steam παίζουν ακόμη και με ενσωματωμένα γραφικά.

Παρόλα αυτά, αν θέλεις να πας το gaming σε άλλο επίπεδο, πχ σκέφτεσαι να το δεις επαγγελματικά τότε η αναβάθμιση αναφορικά με την κάρτα γραφικών είναι σίγουρα το πρώτο και το κύριο για εσένα.

Περισσότερες αναβαθμίσεις

Όπως είδαμε παραπάνω, οι 4 βασικές αναβαθμίσεις στο hardware που πρέπει να κάνεις για να βελτιώσεις την απόδοση είναι ο σκληρός δίσκος, ο επεξεργαστής, η μνήμη RAM και η κάρτα γραφικών. Παρόλα αυτά, υπάρχουν χίλιες άλλες αναβαθμίσεις που πρέπει να κάνεις στο PC σου. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλεις να αναβαθμίσεις το πιο σημαντικό κομμάτι του hardware, δηλαδή τη μητρική, ή κάτι τελείως απλό, όπως το πληκτρολόγιο. Όπως και να έχει, ό,τι αναβαθμίσεις και αν αποφασίσεις να κάνεις δώσε προσοχή στη συμβατότητα μεταξύ των εξαρτημάτων στο σύστημά σου. Είναι το άλφα και το ωμέγα.

Πέραν αυτού, για καλύτερη απόδοση στον υπολογιστή δεν πρέπει να κάνεις αναβαθμίσεις μόνο στο hardware αλλά και στο software. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι πρέπει να έχεις το λειτουργικό σου σύστημα πάντοτε ενημερωμένο και ασφαλές. Ειδάλλως όλος ο κόπος σου θα πηγαίνει χαμένος!

Διάβασε επίσης: Windows 11 tips: Πώς να αυξήσεις την ταχύτητα του υπολογιστή σου

Σας άρεσε αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να την αξιολογήσετε!

Βαθμολογία: 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμη!

Ευχαριστούμε! Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση...

ακολουθήστε μας στα social media!

Λυπούμαστε που δεν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση

Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι!

Πείτε μας πώς μπορούμε να βελτιώσουμε αυτήν την ανάρτηση;

Tags: , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης:
Μενού