Web

Πως να ενεργοποιήσεις την αυτόματη διαγραφή ιστορικού στο YouTube

649 προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια έχει πάρει το ζήτημα περί προστασίας του ιδιωτικού απορρήτου στο διαδίκτυο – ή έστω η έλλειψη αυτού -. Ως αποτέλεσμα, όλο και περισσότερες υπηρεσίες προσθέτουν λειτουργίες που μιλούν για τις ανησυχίες των χρηστών σχετικά με την ιδιωτική τους ζωή. Εάν συγκαταλέγεσαι και εσύ μέσα στην μερίδα των τόσων θεατών του YouTube (και ποιος δεν είναι αυτές τις μέρες;), μία από αυτές τις ανησυχίες είναι ίσως το ιστορικό προβολής σου, το οποίο μπορεί να σε ενημερώσει περισσότερο για εμπόρους και άλλα τρίτα πρόσωπα που ίσως να μην σε ενδιαφέρουν κιόλας. Πάντως είναι βέβαιο πως δεν σου είναι αδιάφορο το θέμα που αφορά την διαγραφή ιστορικού στο YouTube.

Tι προτείνει ακριβώς η Google;

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποφευχθεί αυτό το είδος εισβολής είναι να επιλέξεις την διαγραφή ιστορικού στο YouTube, έχοντας έτσι το κεφάλι σου ήσυχο. Ενώ μπορείς να διαγράψεις το ιστορικό σου για παλαιότερα βίντεο με μη αυτόματο τρόπο, η Google έχει αυτοματοποιήσει σχεδόν την διαδικασία, ώστε να μην χρειάζεται πλέον να θυμάσαι πολλά βήματα για μια τέτοια ενέργεια.

Όρισε απλώς τον λογαριασμό σου στην υπηρεσία προκειμένου να πραγματοποιήσεις την διαγραφή ιστορικού στο YouTube

  • Ξεκίνα με μια μετάβαση στα στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας για το ιστορικό στο YouTube. Μπορείς είτε να ακολουθήσεις αυτόν τον σύνδεσμο για να φτάσεις απευθείας, είτε μπορείς να να ξεκινήσει από τη σελίδα του Google λογαριασμού. Βρες και κάνε κλικ στην καρτέλα “Δεδομένα & προσωποποιήσεις”, στη συνέχεια στο “Ιστορικό YouTube” > “Διαχείριση δραστηριότητας”.
  • Στο Ιστορικό του YouTube, θα δεις δύο πλαίσια. Το δεξί πλαίσιο σε βοηθά να προσδιορίσεις εάν και πότε θα διαγραφεί το ιστορικό προβολής και αναζήτησης του YouTube. Εάν δεν είχες επισκεφθεί ποτέ αυτήν τη σελίδα, ίσως να γράψει το εξής: “Διατηρήστε τη δραστηριότητα μέχρι να τη διαγράψετε με μη αυτόματο τρόπο”. Κάνε κλικ ακριβώς κάτω από αυτό, στο σύνδεσμο που λέει “Επιλέξτε να διαγραφεί αυτόματα”.
  • Μπορείς να επιλέξεις να διαγράψει το Google το ιστορικό σου στην υπηρεσία του YouTube μετά από τρεις μήνες ή μετά από 18 μήνες. Κάντε κλικ στην επιλογή που προτιμάς.
διαγραφή ιστορικού στο YouTube
διαγραφή ιστορικού στο YouTube

Η Google θα σου πει σε αυτό το σημείο αν έχεις κάτι που θα διαγραφεί αμέσως από το YouTube…και τέλος!

Και μια επιπρόσθετη μόνιμη αλλαγή

  • Παρεμπιπτόντως, αν θέλεις να απλοποιήσεις τα πράγματα και να μην αποθηκεύεις τίποτα στο ιστορικό σου, ξεκίνα από τη σελίδα του Ιστορικού YouTube και δες το αριστερό πλαίσιο. Εκεί θα γράφει εάν το ιστορικό σου στο YouTube είναι ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο. Εάν είναι ενεργοποιημένο και θέλεις να το γυρίσεις στην επιλογή εκτός λειτουργίας τότε κάνε κλικ στο πεδίο που γράφει “Αλλαγή ρύθμισης”.
  • Θα δεις δύο πλαίσια ελέγχου, το ένα με την ένδειξη “Συμπεριλάβετε τα βίντεο του YouTube που παρακολουθείτε” και το άλλο που αναφέρει “Περιλαμβάνει τις αναζητήσεις σας στο YouTube”. Αν καταργήσεις την επιλογή, θα διακόψεις τη συλλογή του συγκεκριμένου ιστορικού.
  • Αν θέλεις να κάνεις παύση και των δύο, μετακινείς την εναλλαγή πάνω από αυτές στη θέση “off”.

Πλήρη απαλλαγή από ολόκληρη την ιστορία προβολής στο YouTube

διαγραφή ιστορικού στο YouTube
  • Στη σελίδα “Ιστορικό YouTube”, κάνε κλικ στις τρεις τελείες στη δεξιά πλευρά του κορυφαίου πλαισίου αναζήτησης.
  • Κάνε κλικ στο σύνδεσμο “Διαγραφή δραστηριότητας από”.
  • Τέλος,διέγραψε τη δραστηριότητά σου για την τελευταία ώρα, την τελευταία μέρα, για πάντα ή σε ένα προσαρμοσμένο εύρος. Υπάρχει, επίσης, ένας σύνδεσμος που θα σε μεταφέρει στις ίδιες επιλογές αυτόματης διαγραφής που περιγράψαμε προηγουμένως.
διαγραφή ιστορικού στο YouTube

Παρακολούθησε βίντεο χωρίς να σου αποσπά κανείς και τίποτα την προσοχή!

Ετικέτες: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Σχετικά άρθρα

Μενού