Απενεργοποίηση διαφημίσεων στα Windows 10

Απενεργοποίηση διαφημίσεων στα Windows 10
Image Credits - Flickr | DobaKung

Η απενεργοποίηση διαφημίσεων στα Windows 10 είναι μια επιλογή που πολλοί χρήστες έχουν χρησιμοποιήσει τον τελευταίο καιρό καθώς η Microsoft προβάλλει όλο και περισσότερες σε διάφορα σημεία του λειτουργικού της συστήματος.

Μπορεί τα Windows 10 να ήταν μια δωρεάν αναβάθμιση, αλλά για να εξασφαλίσει τα έσοδα της, η Microsoft ξεκίνησε να προβάλλει διάφορες διαφημίσεις στους χρήστες της. Αυτές οι διαφημίσεις εμφανίζονται σε διάφορα σημεία των Windows 10, από το μενού, στον Πίνακα Ελέγχου, στην Cortana μέχρι και στην οθόνη κλειδώματος.

Αυτές οι διαφημίσεις σου προτείνουν κυρίως να αγοράσεις συγκεκριμένες εφαρμογές από το Windows Store ή να αναβαθμίσεις το πακέτο σου στο OneDrive για να έχεις περισσότερο ελεύθερο χώρο. Αλλά επειδή κανένας δεν θέλει να ενοχλείται από τέτοιους είδους διαφημίσεων, παρακάτω θα σου δείξουμε με ποιον τρόπο γίνεται η απενεργοποίηση διαφημίσεων στα Windows 10.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις, είναι πως η ίδια η Microsoft παρέχει την επιλογή για απενεργοποίηση διαφημίσεων στα Windows 10 μέσω των ρυθμίσεων. Σε αυτό το άρθρο, θα σε βοηθήσουμε να κάνεις ακριβώς αυτό.

Απενεργοποίηση εξατομικευμένων διαφημίσεων

Η Microsoft προβάλλει στοχευμένες διαφημίσεις στα Windows 10 χρησιμοποιώντας μια μοναδική διαφημιστική ID για τον κάθε χρήστη. Παρακολουθεί τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς, αυτές που κατεβάζεις ή αγοράζεις από το Windows Store και σου εμφανίζει στην συνέχεια παρόμοιες διαφημίσεις που ίσως σε ενδιαφέρουν.

Για να σταματήσεις να βλέπεις αυτές τις διαφημίσεις μέσα στο λειτουργικό σου σύστημα, θα χρειαστεί να τις απενεργοποιήσεις από τις ρυθμίσεις των Windows 10 ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 1. Πάνε στις “Ρυθμίσεις“, κάνε κλικ στο “Προστασία Προσωπικών” και επέλεξε την καρτέλα “Γενικά“.
 2. Κάτω από το “Αλλαγή επιλογών προστασίας προσωπικών δεδομένων” απενεργοποίησε την πρώτη επιλογή “Να επιτρέπεται στις εφαρμογές να χρησιμοποιούν το αναγνωριστικό διαφημίσεών μου για εμπειρίες σε όλες τις εφαρμογές“.

Απενεργοποίηση εξατομικευμένων διαφημίσεων

Θα πρέπει, ωστόσο, να ακολουθήσεις και ακόμα ένα βήμα για να αφαιρεθούν αυτές οι διαφημίσεις και από τους browsers σου. Θα χρειαστεί όμως να κάνεις τις ίδιες ρυθμίσεις με κάθε browser που έχεις εγκατεστημένο στο σύστημα σου.

 1. Πάνε στην σελίδα https://choice.microsoft.com/en-us/opt-out.
 2. Στα δεξιά της σελίδας, απενεργοποίησε τις δύο επιλογές που σου παρέχονται (παράδειγμα στην παρακάτω φωτογραφία).

Απενεργοποίηση εξατομικευμένων διαφημίσεων

Απενεργοποίηση διαφημίσεων από το Start Μενού

Το Start Μενού στα Windows 10 είναι ο κεντρικός launcher για όλο το λειτουργικό σύστημα. Από εκεί βρίσκεις εφαρμογές, τις απεγκαταστείς, ψάχνεις αρχεία, προγράμματα και πολλά ακόμα. Φυσικά, η Microsoft βρήκε έξυπνους τρόπους για να προβάλλει και σε αυτό διαφημίσεις – με μόνη διαφορά να είναι πως εδώ προβάλλει προτεινόμενες εφαρμογές από το Store της.

Για να απενεργοποιήσεις τις προτεινόμενες εφαρμογές της Microsoft:

 1. Πάνε στις “Ρυθμίσεις“, επέλεξε “Εξατομίκευση” και στη συνέχεια κάνε κλικ στην καρτέλα “Προεπισκόπηση“.
 2. Από εκεί απενεργοποίησε την επιλογή “Περιστασιακή εμφάνιση προτάσεων στην Έναρξη“.

Απενεργοποίηση διαφημίσεων από το Start Μενού

Απενεργοποίηση διαφημίσεων από την αναζήτηση της Cortana

Η Cortana είναι ο προσωπικός ψηφιακός βοηθός των Windows 10 και παρέχει συνεχώς συμβουλές, προτάσεις και βοήθα σε κάθε χρήστη. Αλλά εκτός από την βοήθεια που παρέχει, σου προτείνει επίσης να αγοράσεις εφαρμογές, να γίνεις συνδρομητής σε υπηρεσίες και πολλά ακόμα.

Αν δεν θέλεις η Cortana να σου προτείνει διαφημιστικές εφαρμογές και συνδρομητικές υπηρεσίες, απενεργοποίησε τις διαφημίσεις της με τα παρακάτω βήματα:

 1. Άνοιξε την “Cortana“, πάνε στις “Ρυθμίσεις” της και απενεργοποίησε την επιλογή “Turn off the Taskbar tidbits“.

Απενεργοποίηση διαφημίσεων από την αναζήτηση της Cortana

Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο στους χρήστες που έχουν δηλώσει πως μένουν σε συγκεκριμένες χώρες του εξωτερικού (Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και πάει λέγοντας).

Απενεργοποίηση διαφημίσεων από τη μπάρα ειδοποιήσεων

Η μπάρα ειδοποιήσεων παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα Windows 10 και θυμίζει αρκετά αυτήν που έχουν και οι κάτοχοι Android εφαρμογών. Από τη μπάρα ειδοποιήσεων μπορείς να δεις όλες τις ενημερώσεις που έχεις από τις εγκατεστημένες σου εφαρμογές καθώς επίσης και από διάφορα προγράμματα ή από το ίδιο το λειτουργικό σύστημα.

Αλλά η μπάρα ειδοποιήσεων εμφανίζει πολλές φορές και προτάσεις για να κατεβάζεις εφαρμογές, συμβουλές και προτάσεις για τα Windows και πολλά ακόμα. Για να αφαιρέσεις αυτές τις προτάσεις και τις συμβουλές, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

 1. Πάνε στις “Ρυθμίσεις” των Windows και κάνε κλικ στο “Σύστημα“. Στη συνέχεια, επέλεξε το παράθυρο “Εφαρμογές και δυνατότητες“.
 2. Από εκεί, απενεργοποίησε την επιλογή “Λήψη συμβουλών, κόλπων και προτάσεων κατά τη χρήση των Windows“.

Απενεργοποίηση διαφημίσεων από τη μπάρα ειδοποιήσεων

Αφαίρεση διαφημίσεων από την οθόνη κλειδώματος

Η οθόνη κλειδώματος προστατεύει τον υπολογιστή σου από μη εξουσιοδοτημένες προσβάσεις. Ζητάει να συμπληρώσεις τον κωδικό πρόσβασης σου, το PIN ή να κάνεις κλικ σε συγκεκριμένα σημεία μιας εικόνας που όρισες κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού.

Τα Windows χρησιμοποιούν την οθόνη κλειδώματος για να προβάλλουν διαφημίσεις με τη λειτουργία Spotlight της Microsoft η οποία παρέχει διάφορες μοναδικές wallpaper φωτογραφίες, slideshows ή ακόμα και συμβουλές και προτάσεις.

Δυστυχώς, η Microsoft δεν παρέχει την επιλογή για την απενεργοποίηση διαφημίσεων από την οθόνη κλειδώματος και το Spotlight. Ωστόσο, μπορείς να τα απενεργοποιήσεις απλά αλλάζοντας την wallpaper φωτογραφία ή το slideshow χρησιμοποιώντας μια δική σου.

Για να αλλάξεις την wallpaper φωτογραφία ή το slideshow από την οθόνη κλειδώματος και να βάλεις τις δικές σου, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

 1. Πάνε στις “Ρυθμίσεις“, επέλεξε “Εξατομίκευση“, κατέβα προς τα κάτω και επέλεξε “Οθόνη κλειδώματος“.
 2. Εκεί που γράφει “Φόντο“, επέλεξε “Εικόνα” (για να βάλεις μια δική σου εικόνα) ή “Παρουσίαση” (για να βάλεις πολλές φωτογραφίες να αλλάζουν ανά χρονικά διαστήματα).
 3. Μόλις επιλέξεις “Εικόνα” ή “Παρουσίαση” από κάτω θα εμφανιστεί μια νέα επιλογή που γράφει “Λάβετε διασκεδαστικές πληροφορίες, συμβουλές, κόλπα και άλλα στην οθόνη κλειδώματος σας“. Απενεργοποίησε την.

Αφαίρεση διαφημίσεων από την οθόνη κλειδώματος

Απενεργοποίηση διαφημίσεων από τα tiles των εφαρμογών

Οι εφαρμογές που βλέπεις στην έναρξη των Windows ονομάζεται αλλιώς και ως Metro apps και παρουσιάστηκαν πρώτη φορά από την Microsoft στα Windows 8. Όταν κάνεις για πρώτη φορά εγκατάσταση τα Windows 10 ή τα επαναφέρεις στις εργοστασιακές τους ρυθμίσεις, ή ακόμα και όταν κάνεις format το σύστημα σου, εμφανίζονται προ-εγκατεστημένες διαφημιστικές εφαρμογές.

Αυτές οι διαφημιστικές εφαρμογές σου προτείνουν να εγκαταστήσεις συγκεκριμένα παιχνίδια ή εφαρμογές από το Windows Store και είναι ανούσιο να τις κρατάς στην έναρξη. Για να τις αφαιρέσεις ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

 1. Άνοιξε την “Έναρξη” και κάνε δεξί κλικ σε μια διαφημιστική εφαρμογή.
 2. Επέλεξε “Απεγκατάσταση” και ξανά “Απεγκατάσταση“.

Απενεργοποίηση διαφημίσεων από τα tiles των εφαρμογών

Σημείωση: Κάποιες διαφημιστικές εφαρμογές είναι διαφημίσεις και όχι κανονικές εφαρμογές. Ως εκ τούτου, αυτές αντί για “Απεγκατάσταση” θα γράφουν “Ξεκαρφίτσωμα από την Έναρξη“.

Αφαίρεση διαφημίσεων από τον Microsoft Edge

Με τα Windows 10 η Microsoft έδωσε τέλος στον Internet Explorer και παρουσίασε τον ολοκαίνουργιο περιηγητή Microsoft Edge. Για πολλούς, ο Edge είναι ο προεπιλεγμένος browser τους και τον χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι πως περιέχει κάποιες διαφημίσεις οι οποίες έρχονται απευθείας από την Bing.

Αν έχεις εγκαταστήσει το πιο πρόσφατο update της Microsoft, το Windows 10 Anniversary Update, τότε μπορείς να εγκαταστήσεις πρόσθετα όπως το Adblock από το Windows Store για να μην βλέπεις διαφημίσεις στις ιστοσελίδες.

Αφαίρεση διαφημίσεων από τον Microsoft Edge

Όταν αφαιρέσεις όλες τις διαφημίσεις από τα Windows 10, κατευθείαν θα δεις διαφορά και ένα πιο καθαρό σύστημα. Ωστόσο, αυτές οι επιλογές δεν θα αφαιρέσουν τις διαφημίσεις που βλέπεις μέσα σε εγκατεστημένες εφαρμογές.

Εσύ έκανες απενεργοποίηση διαφημίσεων στα Windows 10; Θεωρείς πως αυτές οι διαφημίσεις είναι σπαστικές; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Google Chrome Εναλλακτικές - Οι καλύτεροι browsers
Desktop Tools

Google Chrome Εναλλακτικές – Οι καλύτεροι browsers

Το 2008 ο Google Chrome κυκλοφόρησε και το μεγαλύτερο ποσοστό του κώδικα του έγινε διαθέσιμο προς όλους μέσω του Chromium project. Από τότε, πάνω από το 60% των ανθρώπων χρησιμοποιούν τον Chrome για να περιηγούντε

Google Photos - Πως λειτουργεί και πως να κάνεις backup τις φωτογραφίες σου
Web

Google Photos – Πως λειτουργεί και πως να κάνεις backup τις φωτογραφίες σου

Το Google Photos είναι μια δωρεάν υπηρεσία της Google η οποία λειτουργεί ως ένα σύστημα αποθήκευσης και προβολής των φωτογραφιών και βίντεο σου. Το Google Photos κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2015 και

Προβλήματα με το Ίντερνετ - Δεν πιάνει WiFi ο Υπολογιστής
Desktop Tools

Προβλήματα με το Ίντερνετ – Δεν πιάνει WiFi ο Υπολογιστής

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα με το ίντερνετ, δεν πιάνει WiFi ο υπολογιστής, το κινητό ή το tablet σου, τότε μέσα από αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσουμε να λύσεις τα πιο συχνά προβλήματα. Αρχικά, αξίζει να

Κατέβασμα από το Youtube σε κινητά Android και iOS
Mobile

Κατέβασμα από το Youtube σε κινητά Android και iOS

Το κατέβασμα από το YouTube σε κινητά Android και iOS είναι μια από τις πιο εύκολες και γρήγορες διαδικασίες. Μπορείς να κατεβάσεις βίντεο ή μουσική χωρίς καν να εγκαταστήσεις επιπλέον εφαρμογές. Αν συνεχίζεις να είσαι

Intel Driver Support Assistant - Αυτόματη Ενημέρωση των Drivers
Desktop Tools

Intel Driver Support Assistant – Αυτόματη Ενημέρωση των Drivers

Το Intel Driver Support Assistant είναι ένα δωρεάν εργαλείο της Intel για την αυτόματη ενημέρωση των drivers στα Windows. Αν και η Intel προωθεί πάντα τις νέες ενημερώσεις της μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της αλλά και

Desktop Tools

Τι είναι το Rapid Mode στους Samsung SSD δίσκους;

Αν έχεις έναν Samsung SSD δίσκο, αυτό σημαίνει πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπορείς να ενεργοποιήσεις το Rapid Mode (Ταχεία Λειτουργία), μια λειτουργία της Samsung που είναι άγνωστη για πολλούς. Οι SSDs δίσκοι είναι αρκετά

Απεγκατάσταση Avast και AVG Antivirus (Οδηγός 2019)
Desktop Tools

Απεγκατάσταση Avast και AVG Antivirus (Οδηγός 2019)

Η απεγκατάσταση Avast και AVG antivirus είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο περίπλοκες απεγκαταστάσεις που θα κάνεις. Τις περισσότερες φορές, όχι μόνο δεν μας δίνεται η δυνατότητα να απεγκαταστήσουμε αυτά τα δύο προγράμματα, αλλά όταν

Φορτώνει αργά το YouTube; Να πως να το διορθώσεις
Desktop Tools

Φορτώνει αργά το YouTube; Να πως να το διορθώσεις

Αν φορτώνει αργά το YouTube στον υπολογιστή σου όταν χρησιμοποιείς browsers όπως ο Mozilla Firefox και ο Micorosft Edge, τότε όχι μόνο θα χαρείς να μάθεις πως το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί εύκολα, αλλά και

Μουσικές Υπηρεσίες για να ακούς και να μοιράζεσαι μουσική
Web

Μουσικές Υπηρεσίες για να ακούς και να μοιράζεσαι μουσική

Οι μουσικές υπηρεσίες είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο trend θέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν καθημερινά διάφορες μουσικές υπηρεσίες για να ακούνε και να μοιράζονται τα αγαπημένα τους κομμάτια με φίλους και

Εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows Υπολογιστή
Desktop Tools

Εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows Υπολογιστή

Η εγκατάσταση του Chrome OS σε Windows υπολογιστή ήταν πάντοτε μια δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία, αλλά με τον παρακάτω οδηγό, θα είσαι σε θέση να το εγκαταστήσεις σε λίγη ώρα, ακολουθώντας μερικά πολύ απλά και

Μπλοκαρισμένες Ιστοσελίδες - Πως να αποκτήσεις πρόσβαση
Desktop Tools

Μπλοκαρισμένες Ιστοσελίδες – Πως να αποκτήσεις πρόσβαση

Μετά την απόφαση της Επιτροπής για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ), ο αριθμός με τις μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν online ταινίες και σειρές, καθώς επίσης και αυτές με ελληνικούς υπότιτλους, αυξήθηκε μέσα

Αυτόματη αλλαγή wallpaper στα Windows
Desktop Tools

Αυτόματη αλλαγή wallpaper στα Windows

Η αυτόματη αλλαγή wallpaper (ταπετσαρίας) στην επιφάνεια εργασίας των Windows θα κρατάει συνεχώς ενδιαφέρον και διαφορετικό το λειτουργικό σου σύστημα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να ορίσεις την αυτόματη αλλαγή wallpaper στα Windows,