ΔιάφοραΝέα
1,625 προβολες

Το αυτοκίνητο της Apple θα κάνει αλκοτέστ! Δε θα σε αφήνει να οδηγήσεις αν είσαι πιωμένος

Πόσες φορές σου έχει συμβεί να βγεις έξω και να πιεις λίγο παραπάνω; Δεν είναι κάτι κακό προφανώς. Σε όλους πάνω κάτω έχει συμβεί. Παρόλα αυτά, το παραπάνω αλκοόλ μπορεί να αποβεί μοιραίο αν το συνδυάσεις με την οδήγησης Γι΄ αυτόν τον λόγο η αστυνομία κυκλοφορεί κάνοντας αλκοτέστ στους οδηγούς και κόβοντας τους τις αντίστοιχες κλήσεις αν ξεπερνούν το όριο. Η Apple αυτό το εγχείρημα σκοπεύει να το πάει ένα βήμα παραπέρα. Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο της Apple θα κάνει αλκοτέστ.

Διάβασε επίσης: Τα νέα προϊόντα της Google και οι αναβαθμίσεις στο Google Maps

Το Apple Car

Η τεράστια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της παρασκευής και της εμπορίας τεχνολογικών ειδών δουλεύει εδώ και χρόνια σε ένα πολλά υποσχόμενο project. Το project αυτό αφορά στη δημιουργία του πρώτου Apple Car.

Παρά τις πρώτες εντυπώσεις, τα σχέδια της εταιρείας δεν πήγαν όπως θα ήθελε. Ειδικότερα η εταιρεία σκόπευε να κάνει διαθέσιμο το αυτοκίνητό της μέχρι το 2023. Όμως, λόγω καθυστερήσεων και αλλαγών στην ομάδα σχεδιασμού και κατασκευής το αυτοκίνητο της Apple αναμένεται να είναι έτοιμο το 2025.

Το πολλά υποσχόμενο μοντέλο αυτοκινήτου της Apple θα είναι ηλεκτροκίνητο, αλλά λόγω των πολλών αλλαγών που κάνει η εταιρεία δε γνωρίζουμε ακόμη αν θα είναι πλήρως αυτόνομο ή ημιαυτόνομο.

Το εξαιρετικό είναι ότι θα δημιουργήσει ένα designάτο αμάξι με πολύ όμορφες λειτουργίες. Σε αυτές τις λειτουργίες συγκαταλέγονται και οι φωνητικές εντολές που θα υποστηρίζει το όχημα. Η Apple όμως δε μένει μόνο σε αυτό…

Το αυτοκίνητο της Apple θα κάνει αλκοτέστ

Σύμφωνα με τελευταία νέα, η Apple θα ενσωματώσει στο αυτοκίνητό της μία πρωτοποριακή λειτουργία. Σύμφωνα με αυτή τη λειτουργία, την οποία κατοχύρωσε με δικαίωμα ευρεσιτεχνίας, το αυτοκίνητο της Apple θα κάνει αλκοτέστ. Να πούμε βέβαια πως αυτή η νέα τεχνολογία είναι ακόμη στο στάδιο της πατέντας. Ας ελπίσουμε μόνο ότι όντως θα την ενσωματώσουν στο αμάξι τους. Πώς θα λειτουργεί όμως;

Γενικότερα, η Apple διαθέτει αισθητήρες για την ανίχνευση αλκοόλης στο αίμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εντοπίσει και να βρει αν κάποιος έχει πιει παραπάνω από το όριο ή όχι. Αυτό από μόνο του δε μας λέει κάτι.

Σε αυτό όμως το πλαίσιο πρέπει να μιλήσουμε για τα ψηφιακά κλειδιά της Apple. Ειδικότερα, στο αυτοκίνητο της Apple θα χρησιμοποιείς το iPhone ή το Apple Watch σου για να ξεκλειδώσεις τις πόρτες και να βάλεις μπρος τη μηχανή. Αυτά τα ψηφιακά κλειδιά θα δουλεύουν με τη λειτουργία NFC. Θα πρέπει ουσιαστικά να πλησιάσεις το κινητό σου στην πόρτα ή στη μηχανή αντίστοιχα για να κάνεις τις ενέργειες αυτές.

Βάσει αυτού, η Apple αφού σου έχει κάνει το αλκοτέστ και έχει δει ότι έχεις ξεπεράσει το όριο του αλκοόλ δε θα σου επιτρέπει να εκκινήσεις το αμάξι χρησιμοποιώντας το κινητό ως το κλειδί για τις πόρτες και τη μηχανή.

Συνολικά, όλοι γνωρίζουμε πως το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί. Ή καλύτερα δεν πρέπει να πηγαίνουν μαζί. Γι’ αυτόν τον λόγο η κίνηση της Apple δεν είναι μόνο πρωτοποριακή αλλά και ΣΩΤΗΡΙΑ.

Διάβασε επίσης: Επίδομα 200 ευρώ από την Ψηφιακή Μέριμνα: Δες αν το δικαιούσαι και πώς να το πάρεις

Tags: , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: