Νέα

Το Android Q θα ονομάζεται Android 10 καθώς η Google εγκαταλείπει τα ονόματα που παραπέμπουν σε γλυκά

66 προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Κλείνουμε σχεδόν μια δεκαετία, από τότε που η ανοιχτή πλατφόρμα Android έχει δημιουργήσει μια ευημερούσα κοινότητα κατασκευαστών και προγραμματιστών που προσεγγίζουν ένα παγκόσμιο κοινό με τις συσκευές και τις εφαρμογές τους. Αυτό έχει επεκταθεί πέρα από τα τηλέφωνα σε tablets, αυτοκίνητα, ρολόγια, τηλεοράσεις και πολλά άλλα με περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές σε όλο τον κόσμο.

Η Google ανακοίνωσε ότι η επόμενη έκδοση του Android, με την κωδική ονομασία Android Q, θα ονομαστεί Android 10. Η εταιρεία εισήγαγε επίσης αλλαγές στο σχεδιασμό του λογότυπου Android και την γνωστή μασκότ, το πράσινο αυτό ρομποτάκι.

Με την κυκλοφορία του Android 10, η εταιρεία εγκαταλείπει τη χρήση αλφαβητικού σχεδίου ονομασίας για σημαντικές κυκλοφορίες Android. Αυτό γίνεται για να καταστούν τα ονόματα πιο προσιτά σε περισσότερες αγορές. Οι άλλες αλλαγές γίνονται με το λογότυπο του Android και την γνωστή τους μασκότ. Το ρομποτάκι του Android είναι η μασκότ της εταιρείας από την πρώτη κυκλοφορία. Με τα χρόνια, το ρομπότ άλλαξε τα χρώματα από ένα κιτρινωπό πράσινο, σε ένα πράσινο λεμόνι και τώρα τελικά σε ένα μπλε πράσινο.

Η Google λέει ότι η αλλαγή στο χρώμα είναι κάτι περισσότερο από αισθητική και συμβαδίζει με την πολιτική της εταιρείας για να καταστήσει το Android πιο προσιτό. Το προηγούμενο πράσινο χρώμα δεν ήταν ορατό σε όσους είχαν προβλήματα όπως την αχρωματοψία και η πράσινη-κόκκινη συνδυαστική απόχρωση είναι ο πιο κοινός τύπος αχρωματοψίας. Με την προσθήκη περισσότερου μπλε μαζί με το πράσινο, βελτιώνει το θέμα προβολής για όσους δεν μπορούν να δουν σωστά το χρώμα.

Έχουμε επίσης από την Google την εισαγωγή κι άλλων χρωμάτων που θα χρησιμοποιηθούν μαζί με το νέο Android Green (# 3ddc84), το οποίο περιλαμβάνει το Blue (# 4285f4), το Navy (# 073042), το Orange (# f86734), το Chartreuse (# eff7cf). Αυτά θα χρησιμοποιηθούν για πράγματα όπως τα οπτικά στοιχεία και είναι επίσης σχεδιασμένα ώστε να είναι ορατά στους περισσότερους ανθρώπους, ενώ ταυτόχρονα θα συμπληρώνουν το ένα το άλλο και τα άλλα χρώματα της επωνυμίας της Google.

Το ίδιο το λογότυπο ρομπότ Android αλλάζει, ενώ το κείμενο ή το λεκτικό σήμα έχει τώρα διαφορετική γραμματοσειρά, η οποία είναι πιο κυκλική και πολλές από τις καμπύλες ταιριάζουν με την καμπυλότητα του ίδιου του ρομπότ. Το κεφάλι του ρομπότ είναι πλέον μέρος του λογότυπου του Android και θα εμφανίζεται είτε μετά το λεξικό του Android είτε πάνω από αυτό, ανάλογα με το πλαίσιο. Η Google βυθίζει το υπόλοιπο σώμα του ρομπότ και το κεφάλι είναι το μόνο μέρος που θα είναι πλέον ορατό στο branding.

Το κεφάλι έχει επίσης ελαφρώς αλλοιωθεί, με τα μάτια και την κεραία να επανατοποθετούνται και να έχουν μια πιο φιλική εμφάνιση.

Όπως και το λεκτικό σήμα, η καμπυλότητα του ρομπότ Android θα αντικατοπτρίζεται επίσης σε άλλες πτυχές του σχεδιασμού του UI που προχωρούν καθώς ενσωματώνεται στις τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές σχεδίασης υλικών. Τα χρώματα που συζητήθηκαν νωρίτερα θα είναι επίσης εμφανή.

Μπορείτε να περιμένετε να δείτε αυτές τις αλλαγές στο Android 10 όταν κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το έτος.


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα Ερωτήσεις και Απαντήσεις του Tsouk.gr.

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Σχετικά άρθρα

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.

Μενού