How-To PC

Πώς να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο του Laptop σας

364 προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας IT CBT Nuggets, το πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή σας θα μπορούσε να μεταφέρει 20.000 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας σας. Και με τόσο μεγάλο μέρος της εργασίας, του σχολείου, της κοινωνικοποίησης και της ψυχαγωγίας σας που πραγματοποιούνται τώρα στο διαδίκτυο λόγω του Covid-19 πιθανότατα χρησιμοποιείτε τον φορητό υπολογιστή σας περισσότερο από ποτέ.

Είτε έχετε να κάνετε με ψίχουλα, σκόνη, δακτυλικά αποτυπώματα, τρίχες κατοικίδιων ζώων ή κολλώδη υπολείμματα, θα πρέπει να μπορείτε να καθαρίζετε τα πλήκτρα σας με υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι. Και αν μοιράζεστε μια συσκευή με άλλα μέλη του νοικοκυριού σας μπορείτε επίσης να αποτρέψετε την εξάπλωση μικροβίων. Θα χρειαστούν λίγα μόνο λεπτά από τον χρόνο σας και το πληκτρολόγιό σας θα είναι ολοκαίνουργιο.

ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ

Πριν ξεκινήσετε απενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας. Δεν θέλετε να χτυπήσετε κατά λάθος έναν συνδυασμό hotkey που οδηγεί σε καταστροφή. Αποσυνδέστε το επίσης για να μειώσετε τον κίνδυνο βραχυκύκλωσης εάν εισέλθει υγρασία. Και βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα σημαντικά αντίγραφα ασφαλείας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. (Φυσικά αυτή είναι η σωστή πρακτική είτε καθαρίζετε το πληκτρολόγιό σας είτε όχι.)

Για να καθαρίσετε τα μεγαλύτερα ψίχουλα, τη σκόνη ή άλλα σκουπιδάκια που περιπλανήθηκαν στα πλήκτρα σας, γυρίστε τον φορητό υπολογιστή σας ανάποδα και αφήστα τα να πέσουν κάτω. Αγγίξτε απαλά το κάτω μέρος του πλαισίου για να αποσυνδέσετε τυχόν επίμονα σωματίδια. Μπορείτε επίσης να εστιάσετε τον καθαρισμό στα κενά μεταξύ των πλήκτρων σας που συνήθως κολλάει η περισσότερη σκόνη.

Εάν με αυτό δεν φύγουν τα πάντα, δώστε στο πληκτρολόγιο ένα φύσημα με ηλεκτρικό σκουπάκι. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα μικρό αντάπτορα και τη ρύθμιση στη χαμηλότερη σκάλα. (Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να απορροφήσετε ένα από τα πλήκτρα σας.)

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σπρει πεπιεσμένου αέρα. Ψεκάστε τον αέρα με μοτίβο ζιγκ-ζαγκ, ώστε να μην χάνετε γωνίες και βεβαιωθείτε ότι χτυπάτε όλες τις πλευρές κάθε πλήκτρου. Εάν δεν έχετε πεπιεσμένο αέρα, μπορείτε να δοκιμάσετε μια άλλη συσκευή που φυσάει αέρα. Μην ψεκάζετε αέρα απευθείας κάτω από τα πλήκτρα, θα μπορούσε να βλάψει τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά.

Εάν έχετε κάνει όλα αυτά και εξακολουθείτε να έχετε κάποιο σκουπιδάκι κάτω από τα πλήκτρα σας, ίσως χρειαστεί να τα βγάλετε. Το αν μπορείτε να το κάνετε αυτό θα εξαρτηθεί από το μοντέλο του laptop σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν θα μπορείτε να το κάνετε χωρίς να σπάσετε τα πλήκτρα και θα χρειαστεί να μιλήσετε με έναν επαγγελματία. Εάν πρέπει να αφαιρέσετε τα πλήκτρα αναζητήστε το μοντέλο του φορητού σας υπολογιστή και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΕΤΕ

Στη συνέχεια καθαρίστε την ίδια την επιφάνεια του πληκτρολογίου για να εξαλείψετε μικρόβια, λεκέδες και λεκέδες. Πρώτα σκουπίστε τα πάντα με ένα απολυμαντικό πανάκι. Αποφύγετε τυχόν μαντηλάκια που περιέχουν χλωρίνη. Εάν δεν έχετε μαντηλάκια μπορεί επίσης να λειτουργήσει ένα μαλακό πανί με λίγο οινόπνευμα. Σκουπίστε τα πλήκτρα ένα κάθε φορά καθώς και τις περιοχές μεταξύ τους για να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει κάθε σημείο.

Επίσης αποφύγετε τν εφαρμογή υγρού κάτω από τα πλήκτρα οπότε μην χρησιμοποιείτε πανί που στάζει υγρό. Μην ψεκάζετε νερό ή υγρά καθαρισμού απευθείας στο πληκτρολόγιο.

Στη συνέχεια περάστε τα πάντα με ένα υγρό πανί (και πάλι: υγρό να όχι στάζει). Στην ιδανική περίπτωση,θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί μικροϊνών. Εάν δεν έχετε ένα οποιοδήποτε άλλο ύφασμα είναι εντάξει. Προσπαθήστε να αποφύγετε κάτι λειαντικό που θα μπορούσε να χαράξει τα πλήτρα σας όπως μια χαρτοπετσέτα.

Τέλος στεγνώστε την περιοχή με ένα άλλο μαλακό πανί. Ορίστε είστε έτοιμοι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Σχετικά άρθρα

Μενού