ΝέαTech News

Κενό ασφαλείας μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία επιβλαβών ιών

814 προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Εφιαλτικό πέρα για πέρα θεωρείται από όλους μας το 2020, καθώς είναι μια περίοδος που έχει ταρακουνήσει τον κόσμο με αμέτρητα θανατηφόρα χτυπήματα. Μετά την έναρξη της συνεχώς αυξανόμενης πανδημίας, τώρα, οι ερευνητές στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο βρήκαν ένα κακόβουλο ελάττωμα ασφαλείας που μπορεί να εξαπατήσει τους επιστήμονες με συνέπεια να δημιουργήσουν άθελά τους επιβλαβείς, παθογόνους ιούς και τοξίνες αντί για εμβόλια και φάρμακα. 

Σε ένα δημοσιευμένο άρθρο, αναφέρεται πως ερευνητές ασφαλείας από το Ισραηλινό Πανεπιστήμιο Ben Gurion ανακάλυψαν το προαναφερθέν σύστημα επιθέσεων με υπολογιστή. Αυτή η θανατηφόρα επίθεση θα μπορούσε να επιτρέψει στους χάκερς να τροποποιήσουν τη σύνθεση των φαρμάκων ή των εμβολίων στον υπολογιστή ενός βιομηχανικού επιστήμονα από απόσταση.

Διαβάστε επίσης: 6 αλλαγές που έφερε ο covid-19 στη βιομηχανία της τεχνολογίας

Πως γίνεται πραγματικά αυτή επίθεση στον υπολογιστή;

Η αλήθεια είναι πως μπορεί ο κακόβουλος χρήστης να τροποποιήσει πληροφορίες του συνθετικού DNA που αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά για την ανάπτυξη διαφόρων φαρμάκων και εμβολίων. Αυτές οι πληροφορίες πάντα μα πάντα αποθηκεύονται από επαγγελματίες του ιατρικού τομέα στα δικά τους ηλεκτρονικά συστήματα.

Έτσι, οι ερευνητές από το ισραηλινό πανεπιστήμιο δημιούργησαν και δοκίμασαν μια επίθεση στον υπολογιστή που αντικατέστησε με επιτυχία τις μικρές συμβολοσειρές DNA σε έναν υπολογιστή βιομηχανικού επιπέδου με μολυσματικό κώδικα. Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να εξαπατήσει έναν επιστήμονα και να αναπτύξει έναν θανατηφόρο ιό αντί για ένα εμβόλιο που σώζει ζωές.

Παραδοσιακά, για να εκτελέσουν μια τέτοια επίθεση, οι επιτιθέμενοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στο φυσικό εργαστήριο ή στο τμήμα προμηθειών του εργαστηρίου. Ωστόσο, με αυτό το ελάττωμα ασφαλείας, ένας απλός ερευνητής στον κυβερνοχώρο με την απαραίτητη τεχνογνωσία και ένα κίνητρο, μπορεί εύκολα να πραγματοποιήσει μια βιοτρομοκρατική επίθεση από απόσταση από μια ασφαλή τοποθεσία.

Ετικέτες: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Σχετικά άρθρα

Μενού