Νέα
267 προβολες

Εξελίξεις με το Linkedin: Θα πληρώσει 1,8 εκ. δολάρια για τις διακρίσεις εις βάρος των γυναικών υπαλλήλων του

linkedin

Η πλατφόρμα επαγγελματικής δικτύωσης κατέληξε σε συμφωνία με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι πλήρωνε χαμηλότερα 686 γυναίκες υπαλλήλους στην Καλιφόρνια από το 2015 έως το 2017. Συγκεκριμένα, το Linkedin θα πληρώσει συνολικά 1,8 εκατομμύρια δολάρια λόγω της διακριτικής μεταχείρισης απέναντι στις γυναίκες υπαλλήλους του.

Τι ακριβώς συνέβη;

Σύμφωνα με μια δήλωση που κυκλοφόρησε, το LinkedIn αρνήθηκε σε 686 γυναίκες ίσες αμοιβές στο γραφείο του στο Σαν Φρανσίσκο και στα κεντρικά γραφεία του στην Καλιφόρνια. Οι γυναίκες αυτές εργάζονταν σε τμήματα του marketing και του engineering.

Κατά τη διάρκεια μιας τακτικής αξιολόγησης, διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω γυναίκες πληρώνονταν «με στατιστικά σημαντικό χαμηλότερο ποσοστό» από τους άντρες ομολόγους τους, ακόμη και αφού έλαβαν υπόψη «τους νόμιμους επεξηγηματικούς παράγοντες», σύμφωνα με τη συμφωνία συνδιαλλαγής μεταξύ του LinkedIn και του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ.

Ποιά ήταν η απάντηση του Linkedin για τις κατηγορίες περί διακρίσεων εις βάρος των γυναικών;

Σε μια δήλωση την Τρίτη, το LinkedIn, το οποίο ανήκει στη Microsoft, αρνήθηκε ότι έκανε διακρίσεις σε βάρος ορισμένων εργαζομένων. Μάλιστα, σημείωσε «Αν και έχουμε συμφωνήσει να διευθετήσουμε αυτό το θέμα, δεν συμφωνούμε με τον ισχυρισμό της κυβέρνησης», ανέφερε η δήλωση. «Το LinkedIn πληρώνει και έχει πληρώσει τους υπαλλήλους του δίκαια»

Διάβασε επίσης: Διαφάνεια σχετικά με τους αλγορίθμους των μεγάλων εταιρειών απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση

Συμπλήρωσε επίσης ότι πέρυσι οι γυναίκες υπάλληλοί του κέρδισαν 0,999 δολάρια για κάθε δολάριο που κέρδισαν οι άνδρες υπάλληλοί του. Η εταιρεία ανέφερε στον ιστότοπό της ότι απασχολούσε περισσότερους από 19.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Τι προβλέπει η συμφωνία-διακανονισμός;

Ο διακανονισμός περιλαμβάνει περίπου 1,75 εκατομμύρια δολάρια σε καθυστερημένη αμοιβή και περισσότερα από 50.000 δολάρια σε τόκους που πρέπει να καταβληθούν στις γυναίκες, σύμφωνα με τη συμφωνία συνδιαλλαγής.

Ως μέρος του διακανονισμού, το LinkedIn συμφώνησε επίσης να αποστέλλει αναφορές τα επόμενα τρία χρόνια καθώς αξιολογεί τις πολιτικές αποδοχών του και κάνει προσαρμογές στους μισθούς. Σημειωτεόν ότι η εταιρεία συμφώνησε να εκτελέσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης εργαζομένων σχετικά με τις «υποχρεώσεις κατά των διακρίσεων».

Η διακριτική μεταχείριση του Linkedin δεν αποτελεί “πρωτοτυπία”

Σύμφωνα με εκτελεστικό διάταγμα του 1965, οι εταιρείες συμπεριλαμβανομένου του LinkedIn, πρέπει να παρέχουν «ίσες ευκαιρίες» στους υπαλλήλους τους και δεν μπορούν να κάνουν διακρίσεις με βάση το φύλο, την ταυτότητα φύλου ή άλλους παράγοντες.

Γενικά, οι γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες. Το 2021, οι γυναίκες που εργάζονταν με πλήρες ωράριο κέρδιζαν περίπου το 83 τοις εκατό από ό,τι κέρδιζαν οι άντρες συνάδελφοί τους σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ.

Και η Google έχει δεχθεί ανάλογες κατηγορίες στο παρελθόν. Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο του 2021, η Google κατέληξε σε διακανονισμό 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων με το Υπουργείο Εργασίας εν μέσω κατηγοριών ότι έλαβε αποφάσεις προσλήψεων και αποζημιώσεων που έκαναν διακρίσεις σε βάρος εργαζομένων γυναικών και Ασιατών.

Αλλά η ιστορία δε σταματά εκεί. Σύμφωνα με μια συμφωνία με τις κρατικές αρχές, το Pinterest υποσχέθηκε 50 εκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο του 2021 να κάνει μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να επιλύσει τους ισχυρισμούς ότι έκανε διακρίσεις σε βάρος γυναικών και έγχρωμων ανθρώπων.

Διάβασε επίσης: Πώς βγάζουν λεφτά τα social media αφού είναι δωρεάν;

Σας άρεσε αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να την αξιολογήσετε!

Βαθμολογία: 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμη!

Ευχαριστούμε! Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση...

ακολουθήστε μας στα social media!

Λυπούμαστε που δεν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση

Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι!

Πείτε μας πώς μπορούμε να βελτιώσουμε αυτήν την ανάρτηση;

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: