Ελληνικές ΤαινίεςΟι καλύτερες
2,896 προβολες

1968: Μια εξαιρετική ελληνική ταινία αφιερωμένη στον αθλητισμό

1968: Μια εξαιρετική ελληνική ταινία αφιερωμένη στον αθλητισμό

1968: Μια εξαιρετική ελληνική ταινία αφιερωμένη στον αθλητισμό και όχι μόνο. Το “1968” είναι μια ταινία με την υπογραφή του Τάσου Μπουλμέτη, που επικεντρώνεται στον περίφημο θρυλικό αγώνα της ΑΕΚ στο Καλλιμάρμαρο, όπου κέρδισε την Σλάβια Πράγας. Παράλληλα πρόκειται για μια ταινία που μας μεταφέρει σε εκείνη την εποχή μέσα από μικρές ανθρώπινες ιστορίες.

Το 1968 υπήρξε μια χρονιά σταθμός για το Ελληνικό μπάσκετ αφού η ΑΕΚ έπαιξε μπροστά σε 80.000 ανθρώπους στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, απέναντι στην Σλάβια Πράγας, και υπήρξε νικήτρια. Ολόκληρη η χώρα τότε είτε από κοντά είτε μέσω ραδιοφώνου ήταν δίπλα στην ελληνική ομάδα. Μάλιστα στον αγώνα αυτό έσπασε και το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ.

Δείτε ακόμα: Man of God: Το τρέιλερ της πολυσυζητημένης ταινίας για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου

Υπόθεση

Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης. Στο επίκεντρο της ταινίας έχουμε το θρυλικό αγώνα της ΑΕΚ στο Καλλιμάρμαρο. Παράλληλα, συγκινητικές και ταυτόχρονα αστείες ιστορίες μας μεταφέρουν σε μια συγκλονιστικής εποχή. Οι ιστορίες αυτές, μπλέκονται με τις αναμνήσεις των αληθινών πρωταγωνιστών, όπως τις διηγούνται στον σκηνοθέτη της ταινίας.

Ένα τέτοιο γεγονός δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στην Ελλάδα μέχρι τότε και σε κανένα ομαδικό άθλημα. Και η σπουδαιότητα αυτού ήταν τόσο μεγάλη αφού ήταν εποχές που οι παίκτες ήταν ερασιτέχνες, οι προπονήσεις γίνονταν το πολύ δυο φορές την εβδομάδα και ο προπονητής έστηνε τις ομάδες με το σύστημα “πάμε παιχταράδες μου!”.

Ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης, εμπνέεται από τον επικό αυτό αγώνα αγώνα του 1968 και μετά από 50 χρόνια, συγκεντρώνει ένα πλούσιο και ταλαντούχο καστ για να αποκαλύψει το συναρπαστικό παρασκήνιο πίσω από το άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Παίζουν οι ηθοποιοί Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Μητσικώστας, Στέλιος Μάινας, Μανώλης Μαυροματάκης, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Βούρος, Ορφέας Αυγουστίδης, Θέμης Πάνου, Ταξιάρχης Χάνος, Αντώνης Αντωνίου, Ερρίκος Λίτσης, Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιώργος Σουξές, Αλέξανδρος Αμερικάνος, Αλέξανδρος Μουκανος, Μαρία Αντουλινάκη, Γιώργος Βουρδάμης.

Διαβάστε ακόμα: Οι νέες καλοκαιρινές σειρές της Cosmote TV που θα μας συναρπάσουν

Η ταινία “1968” θα προβληθεί απόψε στις 21:00 μ.μ. στον ΑΝΤ1.

Tags: , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: