Δωρεάν εφαρμογές

Windows: Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές αναζήτησης

236 προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Ποιες είναι οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές αναζήτησης για τα Windows; Η αναζήτηση αρχείων είναι μια διαδικασία πολύ σημαντική και σίγουρα θέλουμε να γίνεται με τον καλύτερο τρόπο τουλάχιστον όσο αφορά τις παραμέτρους. Ο βασικός τρόπος αναζήτησης αρχείων που διαθέτουν τα Windows έχει βελτιωθεί αρκετά με την πάροδο τον ετών, όμως μειονεκτεί στο επίπεδο παραμετροποίησης. Για το λόγο αυτό, ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν κάποιες εφαρμογές, που είναι εντελώς δωρεάν και είναι ιδανικές για αναζήτηση. Με πολλές δυνατότητες και λειτουργίες σίγουρα θα σας φανούν απαραίτητες.

Διαβάστε ακόμα: Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για εκμάθηση ξένων γλωσσών

Wise JetSearch

Το Wise JetSearch είναι μια αρκετά απλή, δωρεάν εφαρμογή γρήγορης αναζήτησης που μας δίνει όμως τη δυνατότητα να βρούμε γρήγορα όποια αρχεία αναζητούμε στον υπολογιστή μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εισάγουμε τη λέξη κλειδί και να επιλέξουμε τη μονάδα δίσκου που επιθυμούμε να γίνει η αναζήτηση. Η εφαρμογή Wise JetSearch αναζητήσει αυτόματα και στη συνέχεια θα εμφανίσει τις βασικές λεπτομέρειες του αρχείου ή του φακέλου που ψάχνετε.

Επίσης δίνει τη δυνατότητα να κάνετε αναζήτηση σε όλες τις διαθέσιμες μονάδες, σκληρούς δίσκους κ.α. Πολύ σημαντικό είναι ότι η εφαρμογή υποστηρίζει όλες τις μορφές NTFS, FAT και FAT32. Τέλος μπορείτε να τη ρυθμίσετε να ξεκινάει αυτόματα με τα Windows, αρκεί να αποκαλύψετε το πλαίσιο αναζήτησης, μετακινώντας απλά το ποντίκι σας στο πάνω μέρος της επιφάνειας εργασίας. 

WizFile finds your files FAST

Εκτός από δωρεάν αυτή η εφαρμογή είναι και η ταχύτερη που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Σας βοηθά να βρείτε τα αρχεία που ψάχνετε με το όνομα τους σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Και αυτό γιατί το WizFile, διαβάζει τον κύριο πίνακα αρχείων απευθείας από σκληρούς δίσκους μορφοποιημένους με NTFS, ώστε μπορεί πολύ άμεσα να χρησιμοποιηθεί μετά την εκκίνηση. Υποστηρίζει πολλούς όρους αναζήτησης είτε μέσω διαδρομής ή ονόματος καθώς επίσης τα αποτελέσματα αναζήτησης των ορατών αρχείων είναι πάντοτε ενημερωμένα. Διατηρεί όλα τα αρχεία δεδομένων στη μνήμη του και δεν χρειάζεται ξεχωριστό αρχείο βάσης δεδομένων.

Ultra Search

Το Ultra Search είναι μια εφαρμογή για γρήγορη και αποτελεσματική αναζήτηση. Αναζητά αρχεία μόνο βάση ονομασίας και όχι περιεχομένου, κάτι που το καθιστά εξαιρετικά ταχύ και άκρως αποτελεσματικό. Εσείς απλά πληκτρολογείτε το όνομα του αρχείου που θέλετε και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα θα έχετε τα αποτελέσματα στην οθόνη σας. Πολύ σημαντικό είναι ότι το Ultra Search είναι αποτελεσματικό και γρήγορο ακόμα και αν έχετε στον υπολογιστή αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία.

Δείτε επίσης: Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για επικοινωνία

Keybreeze

Το Keybreeze είναι μία μικρή εφαρμογή που τρέχει στο παρασκήνιο και μένει κρυφή μέχρι στιγμή που θα τη χρειαστείτε. Με ένα πάτημα απλά στο εικονίδιο της εφαρμογής ή πατώντας το πλήκτρο άμεσης πρόσβασης που βρίσκεται στο πληκτρολόγιο. Έπειτα πληκτρολογείτε τι ακριβώς θέλετε να αναζητήσετε και τέλος. Με την εφαρμογή Keybreeze έχετε τη δυνατότητα να κάνετε αναζήτηση στον υπολογιστή, να ανοίγετε αρχεία, φακέλους, ιστοσελίδες, να δημιουργήσετε σημειώσεις και να ρυθμίσετε τις υπενθυμίσεις σας.

LookDisk

Με την δωρεάν εφαρμογή LookDisk μπορείτε να κάνετε αναζήτηση για διπλά αρχεία δίνοντας το όνομα ή και το περιεχόμενο. Επίσης έχετε τη δυνατότητα επιλογής διαφόρων παραμέτρων όπως το μέγεθος του αρχείου, η ημερομηνία δημιουργίας του κ.α. Μπορείτε ακόμα να αναζητήσετε ένα κείμενο το οποίο βρίσκεται σε οποιοδήποτε αρχείο ακόμη και μέσα σε PDF αρχεία. Όλες οι λειτουργίες αναζήτησης της συγκεκριμένης εφαρμογής υποστηρίζουν τους παρακάτω τύπους αρχείων: ZIP, CAB, ARJ, RAR, LZH, 7-Zip, TAR, GZIP (*.gzip, *.gz. *.z). Ένα ακομα συν της εφαρμογής αυτής είναι το γεγονός ότι οι καταχωρήσεις που κάνετε αποθηκεύονται και έτσι δεν υπάρχει λόγος να τις ξαναπληκτρολογείτε κάθε φορά που κάνει εκκίνηση.

Everything

H εφαρμογή “Everything” είναι μια εξαιρετική μηχανή αναζήτησης που μπορείτε να αποκτήστε δωρεάν και εντοπίζει άμεσα αρχεία και φακέλους ανά όνομα αρχείου σε λειτουργικά Windows. Η εφαρμογή σε αντίθεση με την κλασική αναζήτηση των Windows, εμφανίζει αρχικά κάθε αρχείο και φάκελο στον υπολογιστή σας. Το “Everything” λειτουργεί άψογα στα Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 και Windows 10. Η αναζήτηση με την εφαρμογή απαιτεί την εκτέλεση της υπηρεσίας σαν διαχειριστής. Πληκτρολογείτε απλά το όνομα που θέλετε στην αναζήτηση και θα εμφανιστούν άμεσα αρχεία και και φάκελοι. Και όταν λέμε άμεσα εννοούμε πως μια αναζήτηση μέσω του Everything σε μια νέα εγκατάσταση των Windows 10 (που διαθέτει περίπου 120.000 αρχεία) διαρκεί περίπου 1 δευτερόλεπτο για την ευρετηρίαση.

CSearcher

Το CSearcher είναι μια δωρεάν εφαρμογή που παρέχει στους χρήστες μια προηγμένη εναλλακτική λύση αναζήτησης αρχείων. Η εφαρμογή είναι απλή, γρήγορη χωρίς ευρετηρίαση και περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες της αναζήτησης των Windows Explorer προσθέτοντας όμως και πολλές ακόμη μοναδικές λειτουργίες. Σας δίνει τη δυνατότητα επίσης να φιλτράρετε τα αποτελέσματα σας για να μπορείτε να βρείτε ακόμα πιο γρήγορα διάφορα στοιχεία. Τέλος παρέχει εξαγωγή κάποιων επιλεγμένων αποτελεσμάτων σε αρχεία CSV, XML και HTML.

Ετικέτες: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Σχετικά άρθρα

Μενού