How-To Pro
1,150 προβολες

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη εταιρεία Web Hosting

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη εταιρεία Web Hosting

Η κατασκευή μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος αποτελεί μια αναγκαιότητα της σημερινής εποχής. Πλέον, κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτου μεγέθους, πρέπει να διαθέτει την δικής της ιστοσελίδα. Φυσικά κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται να προσλάβετε μια ολόκληρη ομάδα τεχνικών, αλλά μπορείτε να αφήσετε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς στον πάροχο φιλοξενίας που θα αναλάβει το Web Hosting της ιστοσελίδας σας.

Σίγουρα με μια γρήγορη αναζήτηση θα δείτε ότι υπάρχουν αρκετοί πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων. Κάθε ένας από αυτούς προσφέρει τα δικά του πακέτα φιλοξενίας σε διαφορετικές τιμές. Πως λοιπόν θα επιλέξετε το καταλληλότερο για την δική σας ιστοσελίδα; Τι θα πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων; Σε αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε όσο αναλυτικότερα γίνεται στη συνέχεια.

Τι πρέπει να γνωρίζω για την επιλογή ενός πακέτου Web Hosting;

Η φιλοξενία της ιστοσελίδας σας αποτελεί μια επένδυση. Και όπως σε κάθε επένδυση, θέλετε το μέγιστο κέρδος από αυτή. Προκειμένου λοιπόν να εξασφαλίσετε τα μέγιστα οφέλη σε βάθος χρόνου, η επιλογή του πακέτου φιλοξενίας θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή. Υπάρχουν αρκετά κριτήρια βάση των οποίων μπορείτε να καταλήξετε στην τελική σας επιλογή. Κάποια από αυτά είναι μετρήσιμα και κάποια άλλα όχι.

Για παράδειγμα, το κόστος αποτελεί ένα μετρήσιμο κριτήριο. Ωστόσο δεν θα πρέπει να είναι το μόνο που θα επηρεάσει την επιλογή σας, αφού αρκετές εταιρείες προσφέρουν Web Hosting σε πολύ χαμηλές τιμές, αλλά η ποιότητα, η ταχύτητα και η εξυπηρέτηση που προσφέρουν είναι ελάχιστη. Δεν θα μιλήσουμε καν για τις εταιρείες που υπόσχονται δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων, αφού κάτι τέτοιο μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει στην επαγγελματική σας ιστοσελίδα.

Διάβασε επίσης: Πώς να αυξήσεις την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σου

Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξετε έναν πάροχο που θα προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις βάση των δικών σας αναγκών. Ειδικότερα, κάθε εταιρεία προσφέρει και διάφορες δυνατότητες μέσα από τα πακέτα της. Πριν αποφασίσετε να επιλέξετε ένα, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τα βασικά είδη του web hosting.

Shared Hosting

Η πιο δημοφιλής επιλογή για μικρές επιχειρήσεις με σχετικά μικρή επισκεψιμότητα. Πρόκειται για ένα είδος κοινής φιλοξενίας, όπου αρκετές ιστοσελίδες αποθηκεύονται σε έναν server. Λόγω του κοινόχρηστου χαρακτήρα, το shared hosting είναι και το πιο προσιτό σε κόστος.

Dedicated Hosting

Σε αντίθεση με το shared hosting, επιλέγοντας ένα πακέτο dedicated hosting σημαίνει ότι ο διακομιστής θα φιλοξενήσει μόνο την δική σας ιστοσελίδα. Αν και πιο ακριβή επιλογή, σίγουρα αποτελεί την ιδανικότερη για μεγαλύτερες εταιρείες με αρκετές επισκέψεις στην ιστοσελίδα τους καθημερινά.

Cloud Hosting (VPS)

Το Cloud Hosting (VPS) πρόκειται επίσης για ένα κοινόχρηστο διακομιστή, με την διαφορά ότι βρίσκεται στο Cloud. Κάτι που φυσικά ξεκλειδώνει πολύ περισσότερες δυνατότητες και εξασφαλίζει καλύτερη απόδοση της ιστοσελίδας σας. Το συγκεκριμένο είδος φιλοξενίας εξυπηρετεί πολύ καλά επιχειρήσεις με αρκετές υπολογιστικές απαιτήσεις.

WordPress Hosting

Ένεκα του ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ιστοσελίδων κατασκευάζονται στην πλατφόρμα WordPress, ολοένα και περισσότερες εταιρίες δημιουργούν πακέτα αποκλειστικά και μόνο για ιστοσελίδες στην συγκεκριμένη πλατφόρμα. Ένα πακέτο WordPress Hosting συνήθως αποτελεί την καλύτερη επιλογή, εάν φυσικά η ιστοσελίδας σας είναι στημένη στο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου της WordPress. Ο λόγος φυσικά η προσφορά δυνατοτήτων και λειτουργιών που απευθύνονται αποκλειστικά στη συγκεκριμένη πλατφόρμα και θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη.

Πώς να επιλέξω την καλύτερη εταιρεία Web Hosting;

Φυσικά η τελική σας επιλογή θα πρέπει να γίνει από αρκετές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων. Η ανάπτυξη μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να προσεγγίσετε το ευρύ καταναλωτικό κοινό και φυσικά να βοηθήσετε στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας σας. Όταν επιλέγετε έναν πάροχο web hosting, υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν, ώστε να εξασφαλίσετε την βέλτιστη απόδοση της ιστοσελίδας σας.

Πέρα από τον έλεγχο εάν η συγκεκριμένη εταιρεία προσφέρει το είδος του Hosting που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες, θα πρέπει να σιγουρευτείτε και για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Η έρευνά σας λοιπόν θα πρέπει να επικεντρωθεί στους κάτωθι παράγοντες:

  • Κόστος: Το πιο προφανές αλλά λιγότερο σημαντικό χαρακτηριστικό που θα πρέπει να προσέξετε.
  • Απόδοση – Ταχύτητα: Το πόσο γρήγορα θα φορτώνει η ιστοσελίδας σας και πόσο καλά θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες της.
  • Uptime: Το ποσοστό δηλαδή που η ιστοσελίδα σας θα παραμένει online. Αρκετοί οικονομικοί servers «πέφτουν» πολύ συχνά λόγω του τεράστιου όγκου ιστοσελίδων που φιλοξενούν.
  • Ασφάλεια: Τι εφαρμογές διαθέτει για προστασία από επιθέσεις hacker και κακόβουλο λογισμικό.
  • Εξυπηρέτηση πελατών: Εάν μπορείτε να δεχθείτε άμεσα εξυπηρέτηση σε κάθε σας πρόβλημα.
  • Πρόσθετες εφαρμογές: Οι περισσότεροι πάροχοι προσφέρουν εφαρμογές για αυτόματη εγκατάσταση ιστοσελίδων όπως το Softaculous.
  • Ευχρηστία. Το διαχειριστικό πάνελ θα πρέπει να είναι απλό και κατανοητό. Συνήθως η καλύτερη επιλογή είναι το διαχειριστικό περιβάλλον που προσφέρει το cPanel.

Φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αφορούν άμεσα την φιλοξενία της ιστοσελίδας σας. Για παράδειγμα θα πρέπει να δείτε τη χωρητικότητα στο δίσκο, το bandwidth, τον επεξεργαστή που διαθέτει ο σέρβερ καθώς και επιπρόσθετες λειτουργίες, όπως πόσες διευθύνσεις email μπορείτε να δημιουργήσετε, πόσα subdomains η addon domains να προσθέσετε κλπ.

Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη εταιρεία Web Hosting;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν μπορεί να δοθεί έτσι απλά. Σίγουρα δεν είναι μόνο μία η εταιρεία που θα σας προσφέρει όλα τα ανωτέρω. Εμείς από μέρους μας θα σας προτείναμε την εταιρεία Vootiro η οποία προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε σας ανάγκη. Μάλιστα, δεν χρειάζεται να σπάτε το κεφάλι σας για το ποιο πακέτο θα πρέπει να επιλέξετε, αφού με μια επικοινωνία μέσω της ιστοσελίδες θα σας εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο, παρέχοντάς σας την βέλτιστη καθοδήγηση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: vootiro.com

Σας άρεσε αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να την αξιολογήσετε!

Βαθμολογία: 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμη!

Ευχαριστούμε! Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση...

ακολουθήστε μας στα social media!

Λυπούμαστε που δεν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση

Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι!

Πείτε μας πώς μπορούμε να βελτιώσουμε αυτήν την ανάρτηση;

Tags: , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: