Νέα

Το Facebook και το Twitter εντόπισαν αρκετούς fake λογαριασμούς

Δεν υπάρχουν ΣχόλιαΣυνδυαστικά και με απόλυτο συντονισμό, οι ομάδας υπευθύνων των Twitter και Facebook αποκάλυψαν και ανέστειλαν ένα δίκτυο ψεύτικων λογαριασμών που θεωρούνταν ότι λειτουργούσαν υπό τον έλεγχο της κινεζικής κυβέρνησης. Τη Δευτέρα και οι δύο εταιρείες αποκάλυψαν τις έρευνές τους σχετικά με τη συντονισμένη αυτή επιχείρηση, η οποία προφανώς προοριζόταν να σπείρει πολιτική διαφωνία γύρω από τις διαμαρτυρίες που διεξάγονται στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με το Twitter, 936 λογαριασμοί που δημιουργήθηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας διαπιστώθηκε ότι “σκόπιμα και συγκεκριμένα” σπέρνουν τη διαφωνία στο Χονγκ Κονγκ σε μια προσπάθεια να υπονομεύσουν “τη νομιμότητα και τις πολιτικές θέσεις του κινήματος διαμαρτυρίας επί τόπου”.

“Όλοι οι λογαριασμοί έχουν ανασταλεί αφού εντοπίστηκε μια σειρά παραβιάσεων των πολιτικών της κάθε πλατφόρμας”, όπως δήλωσε το Twitter στο Official blog.

Το δίκτυο με τα fakes accounts που ανακαλύφθηκε από το Facebook ήταν κάπως μικρότερο. Σύμφωνα με τον Nathaniel Gleicher, ο επικεφαλής της πολιτικής ασφάλειας του κυβερνοχώρου του Facebook, ανέφερε πως βρήκαν επτά σελίδες, τρεις ομάδες και πέντε λογαριασμούς που εντοπίστηκαν πίσω στην Κίνα και αφαιρέθηκαν αφού διαπιστώθηκε ότι συμμετείχαν στην επιχείρηση ενημέρωσης που αντιτίθεται στις διαμαρτυρίες.

Το Facebook και το Twitter απαγορεύονται στην ηπειρωτική Κίνα (αλλά όχι στο Χονγκ Κονγκ) και είναι μόνο τεχνικά προσβάσιμα σε χρήστες που συνδέονται μέσω VPN.

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, ξέσπασαν διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ εναντίον κινεζικού νομοσχεδίου που θα επέτρεπε στους ανθρώπους που ζουν στην ειδική διοικητική περιοχή που κατηγορούνται για εγκλήματα να εκδοθούν στην Κίνα για δίκη. Αυτές οι διαμαρτυρίες έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, κλείνοντας το αεροδρόμιο της πόλης και γεμίζοντας πλατείες με πλήθη περισσότερων από ένα εκατομμύριο ανθρώπων.

Φανερά εκνευρισμένοι, οι άνθρωποι του Twitter δήλωσαν ότι δεν θα δέχονται πλέον διαφημίσεις από ελεγχόμενες οντότητες από το κράτος. Εκπρόσωποι της πλατφόρμας δήλωσαν ότι οι κρατικοί λογαριασμοί των μέσων ενημέρωσης θα είναι “ελεύθεροι να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Twitter”, αλλά θα τους απαγορεύσουν κάθε τρόπο διαφήμισης.

Σε αντίθεση με το Twitter, το Facebook δεν ανακοίνωσε αλλαγές πολιτικής. “Είμαστε αποφασισμένοι να βελτιώνουμε την υπηρεσία μας συνεχώς και στο μέλλον”, ανέφερε ο Gleicher. “Αυτό σημαίνει την οικοδόμηση καλύτερης τεχνολογίας, την πρόσληψη περισσότερων ανθρώπων και την στενότερη συνεργασία με την επιβολή του νόμου, τους εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλείας και άλλες εταιρείες”.


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Σχετικά άρθρα

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.

Μενού