Νέα

Το επόμενο τηλέφωνο της Huawei δεν θα έχει εφαρμογές της Google

151 προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Oι άμεσες συνέπειες από την σκληρή αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνα όσον αφορά το θέμα της Huawei θα φανούν κατά το προσεχές διάστημα, καθώς λέγεται πως η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας δεν θα έρθει με τις δημοφιλείς εφαρμογές της Google, συμπεριλαμβανομένων των Google Maps και του YouTube.

Η Google επιβεβαίωσε ότι λόγω της απαγόρευσης πώλησης στην Huawei από την αμερικανική κυβέρνηση, δεν θα μπορούσε να αδειοδοτήσει τις εφαρμογές της στον κινεζικό γίγαντα smartphones. Σημαίνει επίσης ότι το επόμενο τηλέφωνο της Huawei δεν θα έχει πρόσβαση στο κατάστημα εφαρμογών του Google Play, το οποίο θα μπορούσε να αφήσει τους πελάτες χωρίς πρόσβαση σε άλλες δημοφιλείς εφαρμογές.

Οι αναλυτές προτείνουν ότι η Huawei θα έχει έναν δύσκολο αγώνα για να καταφέρει να πουλήσει ένα τηλέφωνο χωρίς τις εφαρμογές της Google.

Η αμερικανική κυβέρνηση περιορίζει τις αμερικανικές εταιρείες από την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών στην Huawei από τον Μάιο, αναφέροντας ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, τις οποίες απορρίπτει η Huawei.

Ο πρόεδρος Donald Trump δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα επιτρέπονται ορισμένες τέτοιες συναλλαγές και θα αποτελούν εξαιρέσεις. Ωστόσο, οι υπάλληλοι των ΗΠΑ δεν έχουν χορηγήσει άδειες συναλλαγής με την Huawei, παρά το γεγονός ότι έλαβαν περισσότερες από 130 αιτήσεις.

Το λειτουργικό σύστημα Android είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα, οπότε κάθε κατασκευαστής μπορεί να το προσφέρει σε smartphone ή στο tablet. Ωστόσο, οι εταιρείες χρειάζονται συμφωνία με την Google για να συμπεριλάβουν τις δημοφιλείς εφαρμογές τους όπως το Play Store και το YouTube.

Η Google δεν έχει πει εάν έχει ζητήσει άδεια να προσφέρει τις εφαρμογές της στην Huawei.

Η Huawei δήλωσε: “Η εταιρεία μας θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android και το οικοσύστημα, αν το επιτρέψει η αμερικανική κυβέρνηση, διαφορετικά θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το δικό μας λειτουργικό σύστημα και οικοσύστημα”.

Έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα με το όνομα Huawei Answers για την αντιμετώπιση των ανησυχιών των καταναλωτών σχετικά με τη σχέση της εταιρείας με το Android. “Όποιος έχει ήδη αγοράσει ή πρόκειται να αγοράσει ένα smartphone της Huawei, μπορεί να συνεχίσει να έχει πρόσβαση στον κόσμο των εφαρμογών όπως πάντα.

“Όλες οι συσκευές συνεχίζουν να καλύπτονται από την εγγύηση του κατασκευαστή μας και θα λάβουν την πλήρη υποστήριξη των υπηρεσιών ανάλογα”, ανέφερε η εταιρεία.


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα Ερωτήσεις και Απαντήσεις του Tsouk.gr.

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Σχετικά άρθρα

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.

Μενού