Νέα

Την επίδειξη του νέου μοντέλου επεξεργαστή Huawei Ascend 910 AI και της αρχιτεκτονικής προτύπου Mindspore πραγματοποίησε η Κινεζική εταιρεία

50 προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Μέσα στην διάρκεια της χθεσινής ημέρας, η Huawei παρουσίασε τον επεξεργαστή Ascend 910 στο συνέδριο προς τιμήν της αρχιτεκτονικής MidSpore, όπου διεξήχθηε στο Shenzhen με κύρια θεματολογία τους υπολογιστές. Εκτός από τον επεξεργαστή Huawei Ascend 910 AI, η εταιρεία ξεκίνησε επίσης επίσημα την πλήρη ανάλυση του AI computing framework μέσω της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης. Το Huawei Ascend 910 AI έχει σχεδιαστεί για serveers. Η εταιρεία θέλει να αυξήσει το μερίδιό της στην συνεχώς αυξανόμενη αγορά υπηρεσιών cloud. Το Ascend 910 μπορεί να επιτύχει 256 TeraFLOPS για half-precision floating-point (FP16). Επιπλέον, μπορεί να παραδώσει 512 TeraOPS για υπολογισμό INT8. Η μέγιστη κατανάλωση ενέργειας είναι περίπου 310W.

Σύμφωνα με την Huawei, το AI framework είναι φιλικό προς την ανάπτυξη. Η λειτουργία του είναι πολύ αποδοτική και προσαρμόζεται σε κάθε σενάριο. Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές ότι το MindSpore έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και στις τρεις πτυχές του. Η αρχιτεκτονική MindSpore υποστηρίζει μεγάλους και μικρούς πυρήνες και προσαρμόζει την πλήρη ανάπτυξη ολόκληρης της σκηνής. Το MindSpore επιτυγχάνει συνεργασία με διαφορετικά σενάρια υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίσει την προστασία των δεδομένων.

Επιπλέον, προκειμένου να προωθηθούν οι εφαρμογές AI, η νέα υπολογιστική πλατφόρμα AI της Huawei (MindSpore) θα είναι ανοικτού κώδικα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020. Στη συνέντευξη Τύπου, ο Xu Zhijun, πρόεδρος της εκ περιτροπής εταιρείας της Huawei, δήλωσε ότι κατά άνοιγμα της διάσκεψης πλήρους σύνδεσης Huawei 2019, θα γίνουν διαθέσιμα περισσότερα νέα προϊόντα AI. Μιλώντας για τη στρατηγική της AI της εταιρείας πέρυσι, ο Xu δήλωσε: “Η στρατηγική της Huawei είναι να επενδύσει σε βασική έρευνα και ανάπτυξη ταλέντων, να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο AI με όλα τα σενάρια και να προωθήσει ένα ανοιχτό παγκόσμιο οικοσύστημα”.


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα Ερωτήσεις και Απαντήσεις του Tsouk.gr.

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Σχετικά άρθρα

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.

Μενού