Νέα

Στα εργαστήρια της Apple δοκιμάζονται νέα ευέλικτα πάνελ OLED της BOE

Δεν υπάρχουν ΣχόλιαΔημοσίευμα από την έγκυρη ιστοσελίδα Nikkei Asia Review, μας αναφέρει πως η Apple δοκιμάζει την ευέλικτη OLED οθόνη της BOE για τα iPhone του 2020. Από τα όσα γράφονται, μαθαίνουμε πως η Apple δοκιμάζει επιθετικά την εύκαμπτη οθόνη OLED της BOE που παράγεται από το εργοστάσιο Chengdu της BOE στο Sichuan. Επί του παρόντος, οι δοκιμές βρίσκονται στην τελική τους φάση. Εάν πληροί τα πρότυπα της Apple, θα δούμε σίγουρα τα νέα πάνελ της BOE στα iPhone της Apple του 2020.

Αυτό σημαίνει ότι η Apple θα αγοράσει οθόνες για τα επόμενα iPhone από κινέζους κατασκευαστές για πρώτη φορά. Η Apple θα πρέπει ακόμα να αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει την οθόνη BOE πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Η κίνηση της Apple στοχεύει στη μείωση του κόστους, μειώνοντας παράλληλα την εξάρτησή της και από την Samsung Electronics.

Η είσοδος της BOE σε μία από τις πιο απαιτητικές αλυσίδες εφοδιασμού smartphones στον κόσμο θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό άλμα στη βιομηχανία οθονών της Κίνας. Τα τελευταία 10 χρόνια, οι κινεζικές οθόνες έχουν λάβει μεγάλη υποστήριξη από το κράτος και το κοινό. Τον τελευταίο καιρό, η αγορά OLED γνώρισε τεράστια βελτίωση. Η ερευνητική εταιρεία IDTechEx Research αναμένει ότι η αγορά θα αυξηθεί από 25,5 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν πέρυσι σε περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια για φέτος.

Επί του παρόντος, η Apple αγοράζει κυρίως οθόνες OLED από τη Samsung και την LG Display. Η Samsung κυριαρχεί σήμερα στην παγκόσμια αγορά πάνελ OLED με μερίδιο άνω του 90%. Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η οθόνη OLED της BOE για την Apple ενδέχεται να απειλήσει την κατάσταση που βιώνει η Samsung.


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

Ετικέτες:
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Σχετικά άρθρα

Μενού