Desktop Tools

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7

2,375 προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Τα Windows 10 είναι μια τεράστια βελτίωση των Windows 7, αλλά επειδή παρέχει νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο σχεδιασμός του είναι ιδανικός για όλους. Ως αποτέλεσμα, αρκετοί χρήστες αναζητούν να βρουν τρόπους για να κάνουν τα Windows 10 σαν τα Windows 7. Η ερώτηση είναι, πως;

Τα καλά νέα είναι πως μπορείς να κάνεις τα Windwos 10 σαν τα Windows 7 και να κρατήσεις όλα τα χαρακτηριστικά που παρέχουν τα 10. Ο παρακάτω οδηγός θα σου δείξει ακριβώς όλες τις λύσεις και τα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7.

Έχουμε κατά νου πως μπορούμε να μορφοποιήσουμε τα Windows μέχρι ένα σημείο. Που σημαίνει πως ό,τι και αν κάνεις, εν τέλη δεν θα μοιάζουν ποτέ ακριβώς με τα Windows 7, αλλά τουλάχιστον ο σχεδιασμός θα σου θυμίζει περισσότερο τις παλιές καλές εποχές.

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7 – Οδηγός

Κάποια από τα παρακάτω βήματα είναι για πιο ειδικευμένους χρήστες, οπότε αν δεν είσαι σίγουρος πως μπορείς να τα ακολουθήσεις, απλά προσπέρασε τα και άλλαξε όλα τα υπόλοιπα που είναι πιο εύκολα και ιδανικά για αρχάριους χρήστες.

Μορφοποίησε το μενού της έναρξης

Ένα από τα πιο διαφορετικά πράγματα που ξεχωρίζει τόσο τα Windows 10 από τα Windows 7 είναι φυσικά το μενού της έναρξης. Τα καλά νέα είναι πως μπορείς να το αλλάξεις αυτό με το Classic Shell, ένα δωρεάν εργαλείο που αλλάζει το μενού της έναρξης των Windows 10 με αυτό των Windows 7.

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7

Μόλις κατεβάσεις και εγκαταστήσεις το εργαλείο, κατευθείαν θα σου δοθεί η δυνατότητα να αλλάξεις το μενού της έναρξης και στη συνέχεια να το μορφοποιήσεις με διάφορους τρόπους. Μπορείς, για παράδειγμα, να επιλέξεις ποιοι σύνδεσμοι θα εμφανίζονται στο μενού.

Αφαίρεσε την οθόνη κλειδώματος

Το να αφαιρέσεις εντελώς την οθόνη κλειδώματος απαιτεί ορισμένες αλλαγές στο Registry. Αν δεν είσαι εξικοιωμένος με αυτό, τότε θα ήταν καλή ιδέα αν προσπερνούσες αυτά τα βήματα. Αν πιστεύεις πως μπορείς να τα καταφέρεις και να κάνεις τις αλλαγές που δείχνουμε παρακάτω, τότε ακολούθησε τα εξής βήματα:

Άνοιξε τον Registry Editor πατώντας το Win κουμπί και το R κουμπί.

Γράψε μέσα regedit και μόλις εμφανιστεί ο Registry Editor, πάνε στην τοποθεσία “HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Policies > Microsoft > Windows.” Από εκεί, κάνε δεξί κλικ στο κενό της δεξιάς στήλης και επέλεξε την επιλογή “New” και μετά “Key”.

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7

Η αριστερή στήλη θα ξεκινήσει να αναβοσβήνει έως ότου την ονομάσεις. Σιγουρέψου πως για ονομασία έχεις βάλει την λέξη “Personalization.” Κάνε δεξί κλικ σε αυτό που δημιούργησες και επέλεξε την επιλογή “New” και μετά το “DWORD (32bit)” Value. Αυτή την φορά ονόμασε το “NoLockScreen.”

Για να ολοκληρώσεις την διαδικασία, κάνε διπλό κλικ σε αυτό και άλλαξε το Value στο 1. Αν ποτέ θελήσεις να ξανά επαναφέρεις την οθόνη κλειδώματος, απλά βάλτο από το 1 στο 0.

Αφαίρεσε το Action Center

Το Action Center προστέθηκε στα Windows 10 και είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό το οποίο δεν υπάρχει στα Windows 7. Αν θέλεις να το αφαιρέσεις, σου παρέχεται αυτή η δυνατότητα από τις ρυθμίσεις.

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7

Για να το αφαιρέσεις, πάνε στις Ρυθμίσεις -> Σύστημα -> Βοηθός στη συγκέντρωση και απενεργοποίησε το από εκεί.

Χρησιμοποίησε τα wallpapers των Windows 7

Θυμάσαι τα wallpapers των Windows 7; Αν θέλεις να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7, τότε τα wallpapers είναι σημαντικά. Τα καλά νέα είναι πως μπορείς να τα βρεις όλα και να τα κατεβάσεις εντελώς δωρεάν.

Από τα πακέτα εικονιδίων των Windows 7 μέχρι και τα εικονίδια για τους φακέλους, μπορείς να τα βρεις και να τα κατεβάσεις όλα εντελώς δωρεάν. Τα επίσημα wallpapers των Windows 7 μπορείς να τα βρεις και να τα κατεβάσεις από εδώ.

Επανέφερε το ημερολόγιο των Windows 7

Όπως και με την οθόνη κλειδώματος, έτσι και με το ημερολόγιο θα χρειαστεί να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές στο registry, οπότε αν δεν είσαι εξοικειωμένος με αυτές τις αλλαγές, προσπέρασε τες.

Αν σου λείπει ο παλιός κλασικός έλεγχος της έντασης για τον ήχο, τότε για να τον επαναφέρεις, πάνε στην τοποθεσία “HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Microsoft > Windows NT > CurrentVersion.”

Κάνε δεξί κλικ στο κενό στη δεξιά στήλη και επέλεξε “Edit -> New -> Key”. Για ονομασία βάλε “MTCUVC.”

Πως να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7

Κάνε δεξί κλικ στο κενό στο δεξί παράθυρο και επέλεξε “Edit > DWORD (32-bit) Value,” αποθήκευσε το ως “EnableMtcUvc” και πάτα Enter. Μόλις δημιουργήσεις το DWORD, κάνε διπλό κλικ σε αυτό και σιγουρέψου πως στο Value Data έχεις βάλει το 0 και κάνε κλικ στο ΟΚ.

Αν θέλεις να προσθέσεις και το αναλογικό ρολόι των Windows 7, πάνε στην τοποθεσία “HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Microsoft > Windows > CurrentVersion > ImmersiveShell.” Κάνε δεξί κλικ στο κενό όπως έκανες και πριν και πάνε στο “Edit > New > DWORD (32-bit).”

Ονόμασε το “UseWin32TrayClockExperience” και πάτα Enter. Κάνε διπλό κλικ και βάλε το Value Data στο 1 και πάτα ΟΚ.

Σύνοψη…

Μόνο και μόνο επειδή κάτι είναι καινούργιο δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι καλύτερο ή πιο όμορφο από την προηγούμενη έκδοση. Αν σου έλειψαν τα Windows 7 αλλά θέλεις ένα ενημερωμένο λειτουργικό σύστημα, πιο ασφαλές και πιο γρήγορο, τότε αυτός ο οδηγός θα σου επιτρέψει να κάνεις τα Windows 10 σαν τα Windows 7, αλλά κρατώντας όλα τα νέα χαρακτηριστικά.

Αξιολόγηση άρθρου
Ετικέτες: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Σχετικά άρθρα

Μενού