Πως να διαγράψεις τα πάντα από το ίντερνετ με ένα κλικ

Πως να διαγράψεις τα πάντα από το ίντερνετ με ένα κλικ

300 Προβολές

Το ίντερνετ όσο υπέροχο και εξυπηρετικό είναι άλλο τόσο χειρότερο μπορεί να γίνει. Είναι περίεργο και κάποιες φορές αισθάνεσαι πως θέλεις να φύγεις από αυτό μια και καλή. Δυστυχώς, το να διαγράψεις τα πάντα από το διαδίκτυο είναι κάτι που παίρνει πολλές ώρες και κάποιες φορές είναι μέχρι και ακατόρθωτο – ή τουλάχιστον, ήταν μέχρι τώρα.

Οι Σουηδοί προγραμματιστές Wille Dahlbo και Linus Unnebäck δημιούργησαν την ιστοσελίδα Deseat.me, μια web εφαρμογή η οποία σου επιτρέπει να διαγράψεις τα πάντα που έχουν σχέση μαζί σου από το διαδίκτυο. Μπορείς να ξεκινήσεις διαγράφοντας τον Google και τον Outlook λογαριασμό σου καθώς η web εφαρμογή θα αναζητεί σε ποιες ιστοσελίδες ή εφαρμογές έχεις κάνει εγγραφή χρησιμοποιώντας αυτές τις δύο υπηρεσίες. Στη συνέχεια, τις διαγράφει μαζί και σε αφαιρεί από οπουδήποτε έχεις συνδεθεί με αυτές.

Το καλό με το Deseat.me είναι πως σου παρέχει την ικανότητα να επιλέξεις από ποιες ιστοσελίδες και εφαρμογές θέλεις να διαγραφείς έτσι ώστε να κρατήσεις συγκεκριμένες – εφόσον το θέλεις.

Κάθε λογαριασμός που ανιχνεύεται σου δίνεται η επιλογή με ένα σύνδεσμο διαγραφής για να το διαγράψεις εντελώς. Με μόλις μερικά κλικ μπορείς να έχεις διαγραφεί σχεδόν από κάθε ιστοσελίδα και εφαρμογή που έχεις δημιουργήσει ποτέ σου.

Αν έχεις βαρεθεί τα κοινωνικά δίκτυα και θέλεις να αφαιρέσεις κάθε φωτογραφία και λογαριασμό σου από αυτά, τότε θα χαρείς να μάθεις πως με την συγκεκριμένη web εφαρμογή η διαγραφή των κοινωνικών δικτύων είναι υπόθεση μερικών δευτερολέπτων.

Για να ξεκινήσεις να διαγράφεις τους λογαριασμούς σου από το διαδίκτυο, ξεκίνα επισκέπτοντας την ιστοσελίδα της web εφαρμογής και κάνοντας κλικ στο ‘Get started‘ κουμπί. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να συνδεθείς στην εφαρμογή με τον Google ή Outlook λογαριασμό σου.

Πως να διαγράψεις τα πάντα από το ίντερνετ με ένα κλικ

Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα σου εμφανίσει όλους τους λογαριασμούς στους οποίους έχεις εγγραφεί ή έχεις κάνει subscribe με το email λογαριασμό σου. Κάνοντας κλικ στην επιλογή ‘Delete queue’ θα διαγράψει τον λογαριασμό απευθείας.

Εσύ ποιους λογαριασμούς διέγραψες και γιατί; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Βαθμολογία: 4.6/5. από 10 ψήφους.
Περίμενε λίγο...

Σχολιάστε το άρθρο

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας να επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείται με την Πολιτική Απορρήτου μας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου