Νέα

Πολλά δολάρια ξοδεύει η Samsung για την ενίσχυση του τμήματος R&D

136 προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Οι κινεζικές εταιρείες έχουν πάρει ένα μεγάλο μέρος των εσόδων της Samsung σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με το μέλλον του τεχνολογικού γίγαντα. Η αυξανόμενη αβεβαιότητα ανάγκασε την κορεατική εταιρεία να αναζητήσει νέους δρόμους ανάπτυξης, επενδύοντας σε μεγάλο βαθμό στις δαπάνες του τμήματος R&D και μια τέτοια κίνηση θα επιτρέψει την Samsung να ξαναμπεί στην λίστα με τους κορυφαίους στον τομέα ανάπτυξης και εξέλιξης σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Samsung δαπάνησε για το τρέχον έτος 8,4 δισ. δολάρια για τους σκοπούς του τμήματος R&D κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της εταιρείας. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 12,2% σε σύγκριση με τις δαπάνες R&D από την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας ως ποσοστό των πωλήσεων έφτασαν επίσης στο νέο υψηλό μερίδιο τάξεως του 9,3%.

Είναι δύσκολο και ανέφικτο να μετρήσουμε τις αποδόσεις της R&R βραχυπρόθεσμα, καθώς χρειάζονται χρόνια για να μετατραπούν οι επενδύσεις αυτές σε προϊόντα που παράγουν έσοδα. Ωστόσο, τα κατοχυρωμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας αποτελούν έναν καλό δείκτη για τη μέτρηση της ενδιάμεσης επιτυχίας των προσπαθειών του τμήματος R& D μιας εταιρείας. Η Samsung έχει κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτόν τον τομέα εξασφαλίζοντας 1.473 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στη Νότια Κορέα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, που είναι πάνω από το 70% των συνολικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της όσον αφορά την χώρα της και τα όσα πέτυχε το 2018.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου, η Samsung διέθετε στο χαρτοφυλάκιό της συνολικά 132.478 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, από τα οποία 40% ήταν εγγεγραμμένα στις ΗΠΑ, 20% στην Ευρώπη και 17,8% στη Νότια Κορέα. Σύμφωνα με μια έκθεση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Πνευματικής Ιδιοκτησίας, η Samsung Electronics κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις συνολικές εγγραφές διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ το 2018 με 5.836 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ακολουθώντας μόνο τα συνολικά 9.088 διπλώματα ευρεσιτεχνίας της IBM. Οι περισσότερες από αυτές τις ευρεσιτεχνίες σχετίζονται με τα smartphones, τις μνήμες, τις τηλεοράσεις κ.λπ.


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα Ερωτήσεις και Απαντήσεις του Tsouk.gr.

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Σχετικά άρθρα

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.

Μενού