Νέα

Μειώνει την παραγωγή πάνελ LCD η Samsung Display, επικεντρώνεται στα QD-OLED πάνελ

Δεν υπάρχουν ΣχόλιαΚατόπιν ωρίμου σκέψεως, η Samsung Display Corporation, μια θυγατρική εταιρεία της Samsung, αποφάσισε να περιορίσει την παραγωγή πάνελ LCD στη Νότιο Κορέα, η οποία παρήγαγε μηνιαίως 90.000 μονάδες και πλέον θα μειώσει τη χωρητικότητα αυτής της άλλης γραμμής παραγωγής κατά 30.000 μονάδας από τον επόμενο μήνα. Η εταιρεία συνολικά όσον αφορά την Κορέα, μπορούσε να φθάσεις έως και τα 250.000 πάνελ LCD κάθε μήνα.

Μιλώντας με τους ανθρώπους του KoreanHelad, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Lee Dong-hoon, δήλωσε: “Η εταιρεία εργάζεται σκληρά για να ξεκινήσει QD-OLED πάνελ στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει τα καινούργια της επενδυτικά σχέδια για την παραγωγή QD-OLED. “Η Samsung Display Corp. σχεδιάζει να μετατρέψει τη γραμμή παραγωγής LCD σε μια νέα γραμμή παραγωγής για πάνελ QD-OLED.

Από πέρυσι, φημολογήθηκαν ότι η θυγατρική της Samsung θα επενδύσει περίπου 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή QD-OLED και αυτό έγινε γνωστό πως θα συνέβαινε τον Απρίλιο, αλλά το σχέδιο δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί. Για να ανακαλέσουμε, ο όρος QD-OLED αναφέρεται σε μια υβριδική οθόνη, η οποία χρησιμοποιεί και OLED και κβαντικές κουκίδες. Επιπλέον, η εταιρεία αναπτύσσει πάνελ με μπλε εκπομπές OLED και κβαντικές κουκίδες που μετατρέπουν το μπλε φως σε κόκκινο και πράσινο φως. Αν το πλαίσιο QD-OLED διατίθεται στο εμπόριο, η Samsung Electronics μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το φωτιζόμενο πλαίσιο για ενσωμάτωση σε τηλεοράσεις.

Επιπλέον, ο κύριος λόγος της τελευταίας μείωσης της παραγωγής LCD της Samsung Display είναι ότι η κερδοφορία της επιχείρησης LCD πάνελ μειώνεται εξαιτίας της υπερπροσφοράς που προκαλούν οι κινέζοι ανταγωνιστές. Ωστόσο, η απόφαση αυτή θεωρείται ως προληπτική κίνηση της εταιρείας και έτσι θα μπορέσει να συμβάλλει περαιτέρω στην ενίσχυση της αγοράς OLED.

Οι ειδικοί της βιομηχανίας πιστεύουν: “Με τη μείωση της παραγωγής LCD πάνελ, η Samsung θα επιταχύνει την εμπορευματοποίηση της QD-OLED για να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά οθονών υψηλής τεχνολογίας.” Συνολικά, η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει σε επιχειρήσεις OLED επειδή τα πάνελ LCD θα αποτελούν σύντομα παρελθόν.


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Σχετικά άρθρα

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.

Μενού