Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο laptop

Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο laptop
Image Credits: Tsouk.gr

Όπως και με τις προηγούμενες εκδόσεις, έτσι και με τα Windows 10, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τη διάρκεια μπαταρίας στο laptop τους με μερικά απλά βήματα που παρέχει η ίδια η Microsoft – εκ των οποίον συμπεριλαμβάνεται φυσικά και η ολοκαίνουργια εξοικονόμηση μπαταρίας.

Σημείωση: Όλα όσα αναφέρονται στο παρόν άρθρο για τη διάρκεια μπαταρίας στο laptop, θα πρέπει να ακολουθούνται μόνο από τους χρήστες που τρέχουν τις τελευταίες εκδόσεις των Windows 10. Πιο συγκεκριμένα, θα χρειάζεται να τρέχεις το Windows 10 Fall Creators Update για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις την τελευταία έκδοση της εξοικονόμησης μπαταρίας.

Στο Windows 10 Fall Creators Update η Microsoft παρουσίασε το νέο εργαλείο για την εξοικονόμηση ενέργειας. Το εργαλείο αυτό βρίσκεται στο εικονίδιο της μπαταρίας τέρμα κάτω δεξιά και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να το σύρεις προς την εξοικονόμηση ή την απόδοση.

Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο laptop

Μιας όμως και οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως να εξοικονομήσουμε ενέργεια στη μπαταρία μας με αυτό τον τρόπο, παρακάτω έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με διαφορετικούς και εξίσου αποτελεσματικούς τρόπους. Τους παρακάτω τρόπους μπορείς φυσικά να τους ακολουθήσεις σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις των Windows 10.

1. Απενεργοποίηση των UI animations και των σκιών για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και αυξημένη ταχύτητα

Τα Windows 10 έρχονται με πολλά εφέ, animation και σκιές. Αν και οι πρόσφατες αλλαγές που έκανε η Microsoft με το Fluent Design δεν καθυστερούν το σύστημα, όλα τα υπόλοιπα το κάνουν. Με την απενεργοποίηση αυτών των εφέ, όχι μόνο θα αυξηθεί η διάρκεια μπαταρίας στο laptop σου, αλλά θα αυξήσεις και την ταχύτητα των Windows 10.

 1. Κάνε δεξί κλικ στο μενού της έναρξης
 2. Διάλεξε την επιλογή “Σύστημα / System”
 3. Κάνε κλικ στην επιλογή “Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους / Advanced System Settings” πάνω αριστερά
 4. Πάνε στην καρτέλα “Για προχωρημένους / Advanced” στο νέο παράθυρο που άνοιξε
 5. Κάνε κλικ στις “Ρυθμίσεις / Settings” κάτω από το “Επιδόσεις / Performance”
 6. Επέλεξε την επιλογή που επιθυμείς (η επιλογή “Ρύθμιση για βέλτιστη απόδοση / Adjust for best performance” τα απενεργοποιεί όλα)

Τα annimations και οι σκιές δεν χρειάζονται για να τρέχει καλά το σύστημα, είναι θέμα αισθητικής. Αν μπορείς να λειτουργείς τα Windows 10 χωρίς εφέ και σκιές, τότε δεν θα ‘χεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

2. Κλείσε τις wireless υπηρεσίες

Δεν υπάρχει τίποτα που καταναλώνει περισσότερο τη μπαταρία στο laptop από το Wi-Fi και το Bluetooth. Αν και αυτές είναι δύο βασικές λειτουργίες που τρέχουν στο παρασκήνιο και το Wi-Fi το χρησιμοποιούμε για να συνδεόμαστε στο διαδίκτυο, μπορείς να τις απενεργοποιήσεις και τις δύο.


Διάβασε επίσης:


Για την ακρίβεια, το Bluetooth μπορείς να το έχεις ενεργοποιημένο μόνο όταν στέλνεις αρχεία από μια άλλη συσκευή, τις υπόλοιπες φορές μόνο μπαταρία σου τρώει. Το Wi-Fi, από την άλλη πλευρά, μπορείς να το απενεργοποιήσεις και να συνδέεσαι στο διαδίκτυο με ένα ethernet καλώδιο (ξέρεις, αυτά τα κίτρινα καλώδια που έρχονται με το ρούτερ αλλά κανένας δεν τα χρησιμοποιεί στα laptop του).

Windows 10 - Action Center - Ειδοποιήσεις

3. Απενεργοποίηση λειτουργιών που τρέχουν στο παρασκήνιο

Δεν είναι λίγες οι προ-εγκατεστημένες εφαρμογές στα Windows 10 που τρέχουν συνεχώς στο παρασκήνιο για να είναι ενημερωμένες. Δυστυχώς, είτε τις χρησιμοποιείς είτε όχι, αυτές συνεχίζουν να σου μειώνουν τη διάρκεια μπαταρίας στο laptop. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει τρόπος να τις απενεργοποιήσεις ώστε να μην τρέχουν τζάμπα στο παρασκήνιο και να ενεργοποιούνται μόνο όταν τις ανοίγεις.

 1. Άνοιξε το μενού της έναρξης και πάνε στις Ρυθμίσεις” των Windows και στη συνέχεια στην καρτέλα “Προστασία Προσωπικών / Privacy”.
 2. Μεταφέρσου στην καρτέλα Εφαρμογές Παρασκηνίου / Background Apps” και από εκεί θα δεις όλες τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο. Απλά απενεργοποίησε όσες δεν χρησιμοποιείς.

Εφαρμογές Παρασκηνίου στα Windows 10

Να σημειώσουμε εδώ πως απλά θα απενεργοποιήσεις τις εφαρμογές από το να τρέχουν συνεχώς στο παρασκήνιο, δεν τις διαγράφεις και ως εκ τούτου, θα λειτουργούν κανονικά κάθε φορά που θα τις ανοίγεις.

4. Απενεργοποίησε τα startup προγράμματα

Όταν ανοίγει ο υπολογιστής, συχνά φορτώνει ένα σωρό εφαρμογές και προγράμματα. Δυστυχώς, αρκετοί χρήστες δεν γνωρίζουν πως μέσα από όλα τα προγράμματα και τις εφαρμογές που ανοίγουν αυτόματα κατά την εκκίνηση, αρκετά δεν είναι αναγκαία με αποτέλεσμα το λειτουργικό να καθυστερεί. Για παράδειγμα, προγράμματα όπως το Skype, το Spotify κ.τ.λ. μπορείς να τα απενεργοποιήσεις και να τα ανοίγεις μόνο όταν τα χρειάζεσαι.

 1. Κάνε δεξί κλικ στο μενού της έναρξης
 2. Κάνε κλικ στην επιλογή “Διαχείριση Εργασιών / Task Manager”
 3. Πάνε στην καρτέλα “Εκκίνηση / Startup”
 4. Απενεργοποίησε τα προγράμματα που δεν θέλεις να ανοίγουν κατά την εκκίνηση του υπολογιστή

Κάνε στη συνέχεια μια επανεκκίνηση τον υπολογιστή σου ώστε να ανοίξει χωρίς τα έξτρα προγράμματα να τρέχουν.

5. Χρησιμοποίησε το Battery Optimizer για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας

Αν και μπορούμε άφοβα να πούμε πως το εργαλείο της Microsoft στα Windows 10 είναι πολύ καλό στην εξοικονόμηση μπαταρίας, υπάρχουν προγράμματα τρίτων που κάνουν καλύτερη δουλειά.

Το Battery Optimizer έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για ένα σκοπό: να βελτιώσει τη διάρκεια μπαταρίας στο laptop σου. Μόλις το εγκαταστήσεις, θα σου ζητήσει δικαιώματα για να σκανάρει το σύστημα σου και να δει με ποιον τρόπο μπορεί να βελτιώσει τη διάρκεια μπαταρίας του laptop. Στη συνέχεια, θα έχεις την επιλογή να απενεργοποιείς/ενεργοποιείς υπηρεσίες, εφαρμογές και προγράμματα που καταναλώνουν πολύ μπαταρία.

Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο laptop

Το πρόγραμμα θα σου παρέχει επίσης και αυτόματες ρυθμίσεις και θα σου δείξει πόσο περισσότερο χρόνο θα κερδίσεις στη μπαταρία σου αν τις ενεργοποιήσεις.

Εσύ με ποιον τρόπο αυξάνεις τη διάρκεια μπαταρίας στο laptop σου; Πιστεύεις πως ξεχάσαμε να προσθέσουμε κάποιο κόλπο; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

No votes yet.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρακολούθησε δωρεάν αγώνες ποδοσφαίρου online
Δωρεάν υπηρεσίες

Δωρεάν αγώνες ποδοσφαίρου online

Αν έχεις βαρεθεί να πληρώνεις για συνδρομητικά πακέτα τηλεόρασης και να πηγαίνεις στο sport καφέ της γειτονιάς σου κάθε φορά που παίζει η αγαπημένη σου ομάδα, τότε θα χαρείς να μάθεις πως μπορείς εύκολα και

Δωρεάν PDF εφαρμογές για Android, iOS και Windows Phone
Mobile

Δωρεάν PDF εφαρμογές για Android, iOS και Windows Phone

Τα PDF αρχεία είναι αναμφισβήτητα από τους πιο γνωστούς τύπους αρχείων και μπορούν να προβληθούν από εκατοντάδες εφαρμογές, προγράμματα και browsers. Είτε έχεις Android, είτε iOS, είτε Windows Phone συσκευή, αυτές οι δωρεάν PDF εφαρμογές

Μεταφορά δεδομένων από Android σε οποιαδήποτε συσκευή
Mobile

Μεταφορά δεδομένων από Android σε οποιαδήποτε συσκευή

Η μεταφορά δεδομένων από Android συσκευή σε PC, iPhone, ή σε άλλη Android συσκευή, συχνά είναι μια εύκολη διαδικασία η οποία διαρκεί μόλις μερικά λεπτά. Φυσικά, η διαδικασία γίνεται με τις κατάλληλες εφαρμογές και όχι

Πιο γρήγορο ίντερνετ με 5 εύκολες εντολές
Desktop Tools

Πιο γρήγορο ίντερνετ με 5 εύκολες εντολές

Αν θέλεις να έχεις πιο γρήγορο ίντερνετ χωρίς να πληρώνεις παραπάνω χρήματα για να αναβαθμίσεις το πακέτο σου, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι που μπορείς να ακολουθήσεις για να βελτιώσεις την ταχύτητα της σύνδεσης σου. Το

Desktop Tools

Παρακολούθηση Δικτύου – Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα

Η παρακολούθηση δικτύου είναι εξαιρετικά σημαντική όταν συνδεείς το laptop σου με το smartphone σου και περιηγείσαι το διαδίκτυο μέσω των διαθέσιμων megabytes σου. Για τους ανθρώπους που έχουν επίσης περιορισμένα gigabytes και δεν έχουν

Δωρεάν Google Chrome επεκτάσεις για YouTubers
Online Tools

Δωρεάν Google Chrome επεκτάσεις για YouTubers

Ως YouTuber, πρέπει να δημιουργείς εντυπωσιακά βίντεο και στη συνέχεια να τα επεξεργάζεσαι και να τα προωθείς στα κοινωνικά δίκτυα. Ωστόσο, αν τα βίντεο σου δεν φέρνουν τα αποτελέσματα έλπιζες, τότε δεν χρησιμοποιείς τα σωστά

Συμπίεση βίντεο - Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα
Desktop Tools

Συμπίεση βίντεο – Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να δημιουργείς ένα εντυπωσιακό βίντεο και στη συνέχεια να μην μπορείς να το ανεβάσεις επειδή είναι πολύ μεγάλο σε χωρητικότητα. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά πολύ βοηθητικά δωρεάν προγράμματα για

Kickresume
Online Tools

Το τέλειο βιογραφικό: 15 Δωρεάν εφαρμογές

Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται το δικό του ξεχωριστό βιογραφικό. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι πως συνήθως παίρνεις ένα έτοιμο βιογραφικό από κάποιον φίλο σου, αλλάζεις τις πληροφορίες του με τις δικές σου και παρουσιάζεις στην εκατοστέ

Desktop Tools

Τα καλύτερα δωρεάν εναλλακτικά προγράμματα για τα Windows 10

Τα Windows 10 έρχονται με πολλά προ-εγκατεστημένα πρόγραμμα και εφαρμογές που έχουν ως κύριο σκοπό να βοηθήσουν τους χρήστες να διαχειρίζονται καλύτερα το λειτουργικό τους σύστημα. Παρόλο που όλα τα προ-εγκατεστημένα πρόγραμμα στα Windows 10

Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο laptop
Desktop Tools

Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο laptop

+1 Tweet Share Email WhatsAppShares 7Όπως και με τις προηγούμενες εκδόσεις, έτσι και με τα Windows 10, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τη διάρκεια μπαταρίας στο laptop τους με μερικά απλά βήματα που

Δωρεάν FTP Clients για Windows, macOS, Linux και NIX
Desktop Tools

Δωρεάν FTP Clients για Windows, macOS, Linux και NIX

Όταν έχουμε να κάνουμε με μεταφορές μεγάλων αρχείων μέσω του ίντερνετ, ο τρόπος μέσω FTP/SFTP είναι αυτός που προτιμούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Αν και υπάρχουν αρκετά επί πληρωμής FTP (File Transfer Protocol) προγράμματα τα οποία είναι

BS Player - Πως να διορθώσεις το πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους
Desktop Tools

BS Player – Πρόβλημα με τους Ελληνικούς Υπότιτλους

Αν το BS Player σου εμφανίζει πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους και αντί για ελληνικά διαβάζεις “αλαμπουρνέζικα,” τότε θα σου δείξουμε πως μπορείς να το λύσεις εύκολα και γρήγορα. Το BS Player είναι ένα από

Παναγιώτης Σακαλάκης
Περί Παναγιώτης Σακαλάκης 169 Άρθρα
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ. Θα με βρεις επίσης και στο Inkstory.gr