Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο laptop

Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο laptop
Image Credits: Tsouk.gr

Όπως και με τις προηγούμενες εκδόσεις, έτσι και με τα Windows 10, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τη διάρκεια μπαταρίας στο laptop τους με μερικά απλά βήματα που παρέχει η ίδια η Microsoft – εκ των οποίον συμπεριλαμβάνεται φυσικά και η ολοκαίνουργια εξοικονόμηση μπαταρίας.

Σημείωση: Όλα όσα αναφέρονται στο παρόν άρθρο για τη διάρκεια μπαταρίας στο laptop, θα πρέπει να ακολουθούνται μόνο από τους χρήστες που τρέχουν τις τελευταίες εκδόσεις των Windows 10. Πιο συγκεκριμένα, θα χρειάζεται να τρέχεις το Windows 10 Fall Creators Update για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις την τελευταία έκδοση της εξοικονόμησης μπαταρίας.

Στο Windows 10 Fall Creators Update η Microsoft παρουσίασε το νέο εργαλείο για την εξοικονόμηση ενέργειας. Το εργαλείο αυτό βρίσκεται στο εικονίδιο της μπαταρίας τέρμα κάτω δεξιά και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να το σύρεις προς την εξοικονόμηση ή την απόδοση.

Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο laptop

Μιας όμως και οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως να εξοικονομήσουμε ενέργεια στη μπαταρία μας με αυτό τον τρόπο, παρακάτω έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με διαφορετικούς και εξίσου αποτελεσματικούς τρόπους. Τους παρακάτω τρόπους μπορείς φυσικά να τους ακολουθήσεις σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις των Windows 10.

1. Απενεργοποίηση των UI animations και των σκιών για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και αυξημένη ταχύτητα

Τα Windows 10 έρχονται με πολλά εφέ, animation και σκιές. Αν και οι πρόσφατες αλλαγές που έκανε η Microsoft με το Fluent Design δεν καθυστερούν το σύστημα, όλα τα υπόλοιπα το κάνουν. Με την απενεργοποίηση αυτών των εφέ, όχι μόνο θα αυξηθεί η διάρκεια μπαταρίας στο laptop σου, αλλά θα αυξήσεις και την ταχύτητα των Windows 10.

 1. Κάνε δεξί κλικ στο μενού της έναρξης
 2. Διάλεξε την επιλογή “Σύστημα / System”
 3. Κάνε κλικ στην επιλογή “Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους / Advanced System Settings” πάνω αριστερά
 4. Πάνε στην καρτέλα “Για προχωρημένους / Advanced” στο νέο παράθυρο που άνοιξε
 5. Κάνε κλικ στις “Ρυθμίσεις / Settings” κάτω από το “Επιδόσεις / Performance”
 6. Επέλεξε την επιλογή που επιθυμείς (η επιλογή “Ρύθμιση για βέλτιστη απόδοση / Adjust for best performance” τα απενεργοποιεί όλα)

Τα annimations και οι σκιές δεν χρειάζονται για να τρέχει καλά το σύστημα, είναι θέμα αισθητικής. Αν μπορείς να λειτουργείς τα Windows 10 χωρίς εφέ και σκιές, τότε δεν θα ‘χεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

2. Κλείσε τις wireless υπηρεσίες

Δεν υπάρχει τίποτα που καταναλώνει περισσότερο τη μπαταρία στο laptop από το Wi-Fi και το Bluetooth. Αν και αυτές είναι δύο βασικές λειτουργίες που τρέχουν στο παρασκήνιο και το Wi-Fi το χρησιμοποιούμε για να συνδεόμαστε στο διαδίκτυο, μπορείς να τις απενεργοποιήσεις και τις δύο.


Διάβασε επίσης:


Για την ακρίβεια, το Bluetooth μπορείς να το έχεις ενεργοποιημένο μόνο όταν στέλνεις αρχεία από μια άλλη συσκευή, τις υπόλοιπες φορές μόνο μπαταρία σου τρώει. Το Wi-Fi, από την άλλη πλευρά, μπορείς να το απενεργοποιήσεις και να συνδέεσαι στο διαδίκτυο με ένα ethernet καλώδιο (ξέρεις, αυτά τα κίτρινα καλώδια που έρχονται με το ρούτερ αλλά κανένας δεν τα χρησιμοποιεί στα laptop του).

Windows 10 - Action Center - Ειδοποιήσεις

3. Απενεργοποίηση λειτουργιών που τρέχουν στο παρασκήνιο

Δεν είναι λίγες οι προ-εγκατεστημένες εφαρμογές στα Windows 10 που τρέχουν συνεχώς στο παρασκήνιο για να είναι ενημερωμένες. Δυστυχώς, είτε τις χρησιμοποιείς είτε όχι, αυτές συνεχίζουν να σου μειώνουν τη διάρκεια μπαταρίας στο laptop. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει τρόπος να τις απενεργοποιήσεις ώστε να μην τρέχουν τζάμπα στο παρασκήνιο και να ενεργοποιούνται μόνο όταν τις ανοίγεις.

 1. Άνοιξε το μενού της έναρξης και πάνε στις Ρυθμίσεις” των Windows και στη συνέχεια στην καρτέλα “Προστασία Προσωπικών / Privacy”.
 2. Μεταφέρσου στην καρτέλα Εφαρμογές Παρασκηνίου / Background Apps” και από εκεί θα δεις όλες τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο. Απλά απενεργοποίησε όσες δεν χρησιμοποιείς.

Εφαρμογές Παρασκηνίου στα Windows 10

Να σημειώσουμε εδώ πως απλά θα απενεργοποιήσεις τις εφαρμογές από το να τρέχουν συνεχώς στο παρασκήνιο, δεν τις διαγράφεις και ως εκ τούτου, θα λειτουργούν κανονικά κάθε φορά που θα τις ανοίγεις.

4. Απενεργοποίησε τα startup προγράμματα

Όταν ανοίγει ο υπολογιστής, συχνά φορτώνει ένα σωρό εφαρμογές και προγράμματα. Δυστυχώς, αρκετοί χρήστες δεν γνωρίζουν πως μέσα από όλα τα προγράμματα και τις εφαρμογές που ανοίγουν αυτόματα κατά την εκκίνηση, αρκετά δεν είναι αναγκαία με αποτέλεσμα το λειτουργικό να καθυστερεί. Για παράδειγμα, προγράμματα όπως το Skype, το Spotify κ.τ.λ. μπορείς να τα απενεργοποιήσεις και να τα ανοίγεις μόνο όταν τα χρειάζεσαι.

 1. Κάνε δεξί κλικ στο μενού της έναρξης
 2. Κάνε κλικ στην επιλογή “Διαχείριση Εργασιών / Task Manager”
 3. Πάνε στην καρτέλα “Εκκίνηση / Startup”
 4. Απενεργοποίησε τα προγράμματα που δεν θέλεις να ανοίγουν κατά την εκκίνηση του υπολογιστή

Κάνε στη συνέχεια μια επανεκκίνηση τον υπολογιστή σου ώστε να ανοίξει χωρίς τα έξτρα προγράμματα να τρέχουν.

5. Χρησιμοποίησε το Battery Optimizer για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας

Αν και μπορούμε άφοβα να πούμε πως το εργαλείο της Microsoft στα Windows 10 είναι πολύ καλό στην εξοικονόμηση μπαταρίας, υπάρχουν προγράμματα τρίτων που κάνουν καλύτερη δουλειά.

Το Battery Optimizer έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για ένα σκοπό: να βελτιώσει τη διάρκεια μπαταρίας στο laptop σου. Μόλις το εγκαταστήσεις, θα σου ζητήσει δικαιώματα για να σκανάρει το σύστημα σου και να δει με ποιον τρόπο μπορεί να βελτιώσει τη διάρκεια μπαταρίας του laptop. Στη συνέχεια, θα έχεις την επιλογή να απενεργοποιείς/ενεργοποιείς υπηρεσίες, εφαρμογές και προγράμματα που καταναλώνουν πολύ μπαταρία.

Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο laptop

Το πρόγραμμα θα σου παρέχει επίσης και αυτόματες ρυθμίσεις και θα σου δείξει πόσο περισσότερο χρόνο θα κερδίσεις στη μπαταρία σου αν τις ενεργοποιήσεις.

Εσύ με ποιον τρόπο αυξάνεις τη διάρκεια μπαταρίας στο laptop σου; Πιστεύεις πως ξεχάσαμε να προσθέσουμε κάποιο κόλπο; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Web

YouTube εναλλακτικές 2018 – Οι καλύτερες video streaming ιστοσελίδες

Όταν σκεφτόμαστε τα online βίντεο, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι φυσικά το YouTube. Ήξερες όμως πως υπάρχουν μερικές εξαιρετικές YouTube εναλλακτικές τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να παρακολουθείς ή να

Facebook εναλλακτικές - Τα καλύτερα κοινωνικά δίκτυα
Web

Facebook εναλλακτικές – Τα καλύτερα κοινωνικά δίκτυα για το 2018

Το Facebook είναι αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες παγκοσμίως, παρόλα αυτά, δεν είναι το μοναδικό κοινωνικό δίκτυο εκεί έξω. Υπάρχουν μερικές Facebook εναλλακτικές οι οποίες έχουν εκατομμύρια χρήστες και για αρκετούς, είναι καλύτερες και

Δωρεάν μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα
Δωρεάν

Δωρεάν μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με το ίντερνετ είναι πως μπορείς να βρεις πολλά δωρεάν πράγματα. Ένα από αυτά, φυσικά, είναι και η δωρεάν μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα από διάφορες ιστοσελίδες, όπως το SoundCloud,

Xiaomi κινητά που θα λατρεύεις για το 2018
Προσφορές

Xiaomi κινητά που θα λατρεύεις για το 2018

Πάνε οι μέρες όπου οι Samsung και Apple συσκευές ήταν ότι πιο trend κυκλοφορούσε. Πλέον, τα Xiaomi κινητά είναι από τις νούμερο ένα επιλογές καθώς είναι οικονομικά, παρέχουν εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, έρχονται με κομψό σχεδιασμό

Πως να γίνεις Android Beta Tester και να λαμβάνεις τα νεότερα updates
Mobile

Πως να γίνεις Android Beta Tester και να λαμβάνεις τα νεότερα updates

Πηγαίνοντας μια βόλτα στο παρελθόν του Android, αν ήθελες κάποτε να γίνεις beta tester και να δοκιμάσεις μια δοκιμαστική εφαρμογή ώστε να λαμβάνεις τα νεότερα updates, θα έπρεπε να την κάνεις sideload μαζί με την

Τι είναι το Blockchain και πως λειτουργεί
Τεχνολογία

Τι είναι το Blockchain και πως λειτουργεί;

Το Bitcoin έχει γίνει βασικό στοιχείο του σύγχρονου διαδικτύου – και μαζί του, το blockchain. Οι άνθρωποι λένε ότι η τεχνολογία blockchain θα προκαλέσει μια θεμελιώδη μεταβολή στον τρόπο λειτουργίας του διαδικτύου, του τρόπου λειτουργίας

4 επιλογές για να ζεις πιο ανάλαφρα σε δύσκολες καταστάσεις
Υγεία & Αυτοβελτίωση

4 επιλογές για να ζεις πιο ανάλαφρα σε δύσκολες καταστάσεις

Στο παρακάτω άρθρο θα βρεις 4 επιλογές που έχουν την ικανότητα να κάνουν τη ζωή σου πιο ανάλαφρη και παράλληλα πιο παραγωγική όταν αντιμετωπίζεις δύσκολες καταστάσεις. Οι επιλογές αυτές είναι δίπλα σου κάθε στιγμή της

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους (Windows, BSPlayer, VLC)
Desktop Tools

Πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους (Windows, BSPlayer, VLC)

Αν αντιμετωπίζεις το (πολυσύχναστο πλέον) πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους στα Windows με προγράμματα όπως το σημειωματάριο, το BSPlayer ή το VLC, που εμφανίζουν τους ελληνικούς χαρακτήρες σε κινέζικα γράμματα, τότε θα χαρείς να μάθεις

Gearbest προσφορές - Πως να κάνεις οικονομικές αγορές από την Κίνα
Web

Gearbest προσφορές – Πως να κάνεις οικονομικές αγορές από την Κίνα

Αυτή την στιγμή, οι αγορές από την Κίνα είναι το νέο trend στην Ελλάδα, και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αγοράζεις φθηνά προϊόντα; Ελέγχοντας φυσικά τις καθημερινές Gearbest προσφορές, μια κινέζικη ιστοσελίδα η οποία

Τι θα κερδίσεις διαβάζοντας βιβλία;
Υγεία & Αυτοβελτίωση

Τι θα κερδίσεις διαβάζοντας βιβλία;

Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο και περιμένεις να ακούσεις φράσεις όπως «τα βιβλία είναι γνώση», «απορώ πως ο κόσμος λέει ότι δεν έχει χρόνο να διαβάσει» και «το εκπαιδευτικό σύστημα μας κάνει να μισούμε τα

Τελωνείο από Κίνα - Πως να αποφύγεις τον εκτελωνισμό
Web

Τελωνείο από Κίνα – Πως να αποφύγεις τον εκτελωνισμό

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό απ’ το να λαμβάνεις ένα προϊόν το οποίο πέρασε από εκτελωνισμό. Το τελωνείο από Κίνα είναι ένας από τους λόγους που εκατομμύρια άνθρωποι φοβούνται να προχωρήσουν σε online αγορές που

Πρόβλημα με τον ήχο στα Windows 10 (και πως να το φτιάξεις)
Desktop Tools

Πρόβλημα με τον ήχο στα Windows 10 (και πως να το φτιάξεις)

Το πρόβλημα με τον ήχο στα Windows 10 είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι χρήστες. Συχνά, ο ήχος λειτουργεί μια χαρά, αλλά με την ενημέρωση των drivers της κάρτας ήχου

Παναγιώτης Σακαλάκης
Περί Παναγιώτης Σακαλάκης 196 Άρθρα
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ. Θα με βρεις επίσης και στο Inkstory.gr