Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο laptop

Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο laptop
Image Credits: Tsouk.gr

Όπως και με τις προηγούμενες εκδόσεις, έτσι και με τα Windows 10, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τη διάρκεια μπαταρίας στο laptop τους με μερικά απλά βήματα που παρέχει η ίδια η Microsoft – εκ των οποίον συμπεριλαμβάνεται φυσικά και η ολοκαίνουργια εξοικονόμηση μπαταρίας.

Σημείωση: Όλα όσα αναφέρονται στο παρόν άρθρο για τη διάρκεια μπαταρίας στο laptop, θα πρέπει να ακολουθούνται μόνο από τους χρήστες που τρέχουν τις τελευταίες εκδόσεις των Windows 10. Πιο συγκεκριμένα, θα χρειάζεται να τρέχεις το Windows 10 Fall Creators Update για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις την τελευταία έκδοση της εξοικονόμησης μπαταρίας.

Στο Windows 10 Fall Creators Update η Microsoft παρουσίασε το νέο εργαλείο για την εξοικονόμηση ενέργειας. Το εργαλείο αυτό βρίσκεται στο εικονίδιο της μπαταρίας τέρμα κάτω δεξιά και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να το σύρεις προς την εξοικονόμηση ή την απόδοση.

Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο laptop

Μιας όμως και οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως να εξοικονομήσουμε ενέργεια στη μπαταρία μας με αυτό τον τρόπο, παρακάτω έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με διαφορετικούς και εξίσου αποτελεσματικούς τρόπους. Τους παρακάτω τρόπους μπορείς φυσικά να τους ακολουθήσεις σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις των Windows 10.

1. Απενεργοποίηση των UI animations και των σκιών για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και αυξημένη ταχύτητα

Τα Windows 10 έρχονται με πολλά εφέ, animation και σκιές. Αν και οι πρόσφατες αλλαγές που έκανε η Microsoft με το Fluent Design δεν καθυστερούν το σύστημα, όλα τα υπόλοιπα το κάνουν. Με την απενεργοποίηση αυτών των εφέ, όχι μόνο θα αυξηθεί η διάρκεια μπαταρίας στο laptop σου, αλλά θα αυξήσεις και την ταχύτητα των Windows 10.

 1. Κάνε δεξί κλικ στο μενού της έναρξης
 2. Διάλεξε την επιλογή “Σύστημα / System”
 3. Κάνε κλικ στην επιλογή “Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους / Advanced System Settings” πάνω αριστερά
 4. Πάνε στην καρτέλα “Για προχωρημένους / Advanced” στο νέο παράθυρο που άνοιξε
 5. Κάνε κλικ στις “Ρυθμίσεις / Settings” κάτω από το “Επιδόσεις / Performance”
 6. Επέλεξε την επιλογή που επιθυμείς (η επιλογή “Ρύθμιση για βέλτιστη απόδοση / Adjust for best performance” τα απενεργοποιεί όλα)

Τα annimations και οι σκιές δεν χρειάζονται για να τρέχει καλά το σύστημα, είναι θέμα αισθητικής. Αν μπορείς να λειτουργείς τα Windows 10 χωρίς εφέ και σκιές, τότε δεν θα ‘χεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

2. Κλείσε τις wireless υπηρεσίες

Δεν υπάρχει τίποτα που καταναλώνει περισσότερο τη μπαταρία στο laptop από το Wi-Fi και το Bluetooth. Αν και αυτές είναι δύο βασικές λειτουργίες που τρέχουν στο παρασκήνιο και το Wi-Fi το χρησιμοποιούμε για να συνδεόμαστε στο διαδίκτυο, μπορείς να τις απενεργοποιήσεις και τις δύο.


Διάβασε επίσης:


Για την ακρίβεια, το Bluetooth μπορείς να το έχεις ενεργοποιημένο μόνο όταν στέλνεις αρχεία από μια άλλη συσκευή, τις υπόλοιπες φορές μόνο μπαταρία σου τρώει. Το Wi-Fi, από την άλλη πλευρά, μπορείς να το απενεργοποιήσεις και να συνδέεσαι στο διαδίκτυο με ένα ethernet καλώδιο (ξέρεις, αυτά τα κίτρινα καλώδια που έρχονται με το ρούτερ αλλά κανένας δεν τα χρησιμοποιεί στα laptop του).

Windows 10 - Action Center - Ειδοποιήσεις

3. Απενεργοποίηση λειτουργιών που τρέχουν στο παρασκήνιο

Δεν είναι λίγες οι προ-εγκατεστημένες εφαρμογές στα Windows 10 που τρέχουν συνεχώς στο παρασκήνιο για να είναι ενημερωμένες. Δυστυχώς, είτε τις χρησιμοποιείς είτε όχι, αυτές συνεχίζουν να σου μειώνουν τη διάρκεια μπαταρίας στο laptop. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει τρόπος να τις απενεργοποιήσεις ώστε να μην τρέχουν τζάμπα στο παρασκήνιο και να ενεργοποιούνται μόνο όταν τις ανοίγεις.

 1. Άνοιξε το μενού της έναρξης και πάνε στις Ρυθμίσεις” των Windows και στη συνέχεια στην καρτέλα “Προστασία Προσωπικών / Privacy”.
 2. Μεταφέρσου στην καρτέλα Εφαρμογές Παρασκηνίου / Background Apps” και από εκεί θα δεις όλες τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο. Απλά απενεργοποίησε όσες δεν χρησιμοποιείς.

Εφαρμογές Παρασκηνίου στα Windows 10

Να σημειώσουμε εδώ πως απλά θα απενεργοποιήσεις τις εφαρμογές από το να τρέχουν συνεχώς στο παρασκήνιο, δεν τις διαγράφεις και ως εκ τούτου, θα λειτουργούν κανονικά κάθε φορά που θα τις ανοίγεις.

4. Απενεργοποίησε τα startup προγράμματα

Όταν ανοίγει ο υπολογιστής, συχνά φορτώνει ένα σωρό εφαρμογές και προγράμματα. Δυστυχώς, αρκετοί χρήστες δεν γνωρίζουν πως μέσα από όλα τα προγράμματα και τις εφαρμογές που ανοίγουν αυτόματα κατά την εκκίνηση, αρκετά δεν είναι αναγκαία με αποτέλεσμα το λειτουργικό να καθυστερεί. Για παράδειγμα, προγράμματα όπως το Skype, το Spotify κ.τ.λ. μπορείς να τα απενεργοποιήσεις και να τα ανοίγεις μόνο όταν τα χρειάζεσαι.

 1. Κάνε δεξί κλικ στο μενού της έναρξης
 2. Κάνε κλικ στην επιλογή “Διαχείριση Εργασιών / Task Manager”
 3. Πάνε στην καρτέλα “Εκκίνηση / Startup”
 4. Απενεργοποίησε τα προγράμματα που δεν θέλεις να ανοίγουν κατά την εκκίνηση του υπολογιστή

Κάνε στη συνέχεια μια επανεκκίνηση τον υπολογιστή σου ώστε να ανοίξει χωρίς τα έξτρα προγράμματα να τρέχουν.

5. Χρησιμοποίησε το Battery Optimizer για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας

Αν και μπορούμε άφοβα να πούμε πως το εργαλείο της Microsoft στα Windows 10 είναι πολύ καλό στην εξοικονόμηση μπαταρίας, υπάρχουν προγράμματα τρίτων που κάνουν καλύτερη δουλειά.

Το Battery Optimizer έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για ένα σκοπό: να βελτιώσει τη διάρκεια μπαταρίας στο laptop σου. Μόλις το εγκαταστήσεις, θα σου ζητήσει δικαιώματα για να σκανάρει το σύστημα σου και να δει με ποιον τρόπο μπορεί να βελτιώσει τη διάρκεια μπαταρίας του laptop. Στη συνέχεια, θα έχεις την επιλογή να απενεργοποιείς/ενεργοποιείς υπηρεσίες, εφαρμογές και προγράμματα που καταναλώνουν πολύ μπαταρία.

Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο laptop

Το πρόγραμμα θα σου παρέχει επίσης και αυτόματες ρυθμίσεις και θα σου δείξει πόσο περισσότερο χρόνο θα κερδίσεις στη μπαταρία σου αν τις ενεργοποιήσεις.

Εσύ με ποιον τρόπο αυξάνεις τη διάρκεια μπαταρίας στο laptop σου; Πιστεύεις πως ξεχάσαμε να προσθέσουμε κάποιο κόλπο; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα 'Ερωτήσεις και Απαντήσεις' του Tsouk.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δημιουργία λογοτύπου με το DesignEvo (Δωρεάν) | Tsouk.gr
Web

Δημιουργία λογοτύπου με το DesignEvo

Η κατοχή ενός σωστού λογότυπου είναι πολύ σημαντική τόσο για ιδιώτες όσο και για τις εταιρείες-οργανισμούς καθώς παίζει καθοριστικό ρόλο στην επωνυμία. Ωστόσο, η πρόσληψη ενός σχεδιαστή για τη δημιουργία λογοτύπου μπορεί να είναι πολύ

Ακατάσχετος λογαριασμός - Πως το δηλώνουμε στο Τaxisnet
Web

Ακατάσχετος λογαριασμός – Πως το δηλώνουμε στο Τaxisnet

Αυτή την στιγμή, ο ακατάσχετος λογαριασμός είναι η μόνη ελπίδα εκατομμυρίων Ελλήνων απέναντι στα μεγάλα και τα μικρά χρέη. Μέσα από το Taxisnet καθένας έχει τη δυνατότητα να δηλώσει τον λογαριασμό του ως ακατάσχετο γρήγορα

Τεχνολογία

Αργεί το laptop ή ο υπολογιστής σου; Να πως να το κάνεις πιο γρήγορο

Αν αργεί το laptop ή ο υπολογιστής σου ακόμα και στα πιο απλά πράγματα, όπως όταν σερφάρεις στο διαδίκτυο για παράδειγμα, ή αναρωτιέσαι αν υπάρχει τρόπος να το κάνεις πιο γρήγορο, τότε σου έχουμε ορισμένες

Games

Τα 5 καλύτερα video games για να λιώσετε αυτό το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι ήρθε για τα καλά! με τα 5 καλύτερα video games. Αλλά εν μέσω του ζεστού καιρού, μερικές φορές δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να κλείνεσαι στο γραφείο σου με φουλ το αιρ

η Apple ενδέχεται να κυκλοφορήσει τρία νέα iPhone το 2018
Διάφορα

Η Apple ενδέχεται να κυκλοφορήσει τρία νέα iPhone το 2018

Εαν η τιμή εκκίνησης των 1.200€ σας έκανε να παραλείψετε το iPhone X, ίσως κάνατε την σωστή κίνηση!Φέτος θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε το full screen iPhone σας στην τιμή των 600€, σύμφωνα με

Τι είναι το Bluetooth 5; Ότι χρειάζεται να γνωρίζεις για τη νέα τεχνολογία
Τεχνολογία

Τι είναι το Bluetooth 5; Ότι χρειάζεται να γνωρίζεις για τη νέα τεχνολογία

Σε αντίθεση με τους υπέρυθρες που εξαφανίστηκαν πριν χρόνια, το Bluetooth 5 είναι η νέα ανανεωμένη έκδοση που ήρθε για να μείνει και να βελτιώσει κάθε ασύρματη τεχνολογία που επρόκειτο να κυκλοφορήσει στο σύντομο μέλλον.

5 οικονομικά drones για καταγραφή βίντεο και φωτογραφιών
Προσφορές

5 οικονομικά drones για καταγραφή βίντεο και φωτογραφιών

Τα τελευταία χρόνια τα drones έχουν κεντρίσει τη προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων χάρη στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και τις δυνατότητες που παρέχουν για την καταγραφή βίντεο και φωτογραφιών. Επίσης, είναι απίστευτα διασκεδαστικά και όλοι

Xiaomi Mi Notebook Air - Ένα laptop που στοχεύει σε κάθε χρήση
Reviews

Xiaomi Mi Notebook Air – Ένα laptop που στοχεύει σε κάθε χρήση

Το Xiaomi Mi Notebook Air ήρθε για να ανταγωνιστεί τα laptops των γνωστότερων και μεγαλύτερων εταιρειών και να καλύψει τις βασικές ανάγκες κάθε μέσου και ειδικευμένου χρήστη. Με σχεδιασμό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από

Τα καλύτερα ποντίκια για υπολογιστή κάτω των 10 ευρώ
Προσφορές

Τα καλύτερα ποντίκια για υπολογιστή κάτω των 10 ευρώ

Τα ποντίκια είναι ένα από τα πιο βασικά και σημαντικά θέματα για έναν κάτοχο υπολογιστή. Αν το ποντίκι δεν κάθεται σωστά στο χέρι σου, δεν έχει καλό σχεδιασμό και σου κάνει “παιχνίδια” εμφανίζοντας διάφορα προβλήματα,

Απενεργοποίηση ήχων του συστήματος στα Windows 10
Desktop Tools

Απενεργοποίηση ήχων του συστήματος στα Windows 10

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft από τα συνεχόμενα “μπιπς” που ακούγονται. Ευτυχώς, η απενεργοποίηση ήχων του συστήματος στα Windows 10 είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Αν έχεις βαρεθεί να

Blackview S8 4G Phablet - Ένα παντοδύναμο αλλά οικονομικό smartphone
Προσφορές

Blackview S8 4G Phablet – Ένα παντοδύναμο αλλά οικονομικό smartphone

Το Blackview S8 είναι από αυτά τα smartphones που μπορείς να αγοράσεις με κάτω από 200 ευρώ και στη συνέχεια να τα κάνεις αναμέτρηση με άλλες πανάκριβες ναυαρχίδες από γνωστές εταιρείες που πουλάνε περισσότερο όνομα παρά

Τσάντες πλάτης για laptops - Τα καλύτερα οικονομικότερα backpack
Προσφορές

Τσάντες πλάτης για laptops – Τα καλύτερα οικονομικότερα backpack

Οι καλές τσάντες πλάτης για laptops θα σε σώσουν από πολύ κούραση και πόνο στους ώμους όταν κουβαλάς και το laptop αλλά και διάφορα άλλα πράγματα μαζί σου για πολλές ώρες. Οι τσάντες ώμου είναι

Παναγιώτης Σακαλάκης
Περί Παναγιώτης Σακαλάκης 202 Άρθρα
Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ. Θα με βρεις επίσης και στο Inkstory.gr