Νέα

Με την βοήθεια της Keysight, η ομάδα 6G Flagship θα θέσει σε λειτουργία το νέο πρότυπο το 2030

49 προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Καθώς αρχίζει τώρα η νέα εποχή με την επέκταση των δικτύων 5G και την εξάπλωση τέτοιων προηγμένων συσκευών σε ολόκληρο τον κόσμο, μικρές ομάδες ερευνητών έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται και να οραματίζονται το πολύ πιο μακρινό μέλλον όπου θα έχουμε συνδέσεις τύπου να 6G και τώρα δύο από τις κορυφαίες βιομηχανικές δυνάμεις συναντιούνται: η Keysight Technologies έχει προστεθεί στην ομάδα των 6G Flagship, μια πρωτοβουλία που οδήγησε το πανεπιστήμιο Oulu της Φινλανδίας για την προώθηση ασύρματων τεχνολογιών πέραν των 5G.

Η ομάδα “6G Flagship” περιλαμβάνει σήμερα εμπειρογνώμονες από πανεπιστήμια της Αυστραλίας, της Κίνας, της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, που εστιάζουν συλλογικά στην τυποποίηση των τεχνολογιών επικοινωνιών που προσφέρουν “σχεδόν άμεση, απεριόριστη ασύρματη συνδεσιμότητα”  αν και η ομάδα εξακολουθεί να επεξεργάζεται τον τρόπο με τον οποίο οι πάροχοι θα μπορέσουν να πετύχουν την επίτευξη αυτού του στόχου. Όπως συνέβη με την μετάβαση από 4G σε 5G, η ομάδα σχεδιάζει μια μαζική επέκταση του εύρους ζώνης, αυτή τη φορά μιλάμε για ικανότητα 1000 φορές καλύτερη του 5G, αναπτύσσοντας τεχνολογίες που χρησιμοποιούν ραδιοφάσμα “εξαιρετικά υψηλής συχνότητας” συγκριτικά με το πρότυπο 5G.

Το περασμένο φθινόπωρο, η Keysight βοήθησε στο να ξεκινήσει το αρχικό ερευνητικό έργο δικτύων 6G στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνοντας τη μεγαλύτερη δωρεά στο NYU Wireless, τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που παράγει και αναλύει συχνότητες μέχρι 110GHz πάνω από τις δυνατότητες μετάδοσης των κυψελοειδών συσκευών των 24-48GHz . Οι ερευνητές αναμένουν επί του παρόντος ότι οι συχνότητες στο φάσμα “υπομυομετρικού κύματος”  από 300GHz έως 3THz – θα τροφοδοτούν δίκτυα 6G γύρω στο έτος 2030 και 7G δίκτυα στη συνέχεια.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετείχαμε στο Στρατηγικό Πρόγραμμα 6G ως ένα από τα ιδρυτικά του μέλη για να ξεκινήσουμε αυτή την πρωτοποριακή έρευνα 6G”, δήλωσε ο Keysight SVP Satish Dhanasekaran. “Ως ο μοναδικός πάροχος δοκιμών και μετρήσεων που καλούνται να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα, η Keysight παρουσιάζει τον μοναδικό ρόλο που παίζει στην επίλυση των προκλήσεων στο σχεδιασμό μπροστά σε ένα νέο κύμα της τεχνολογίας”.

Η Keysight αναμένει να βοηθήσει την ομάδα να υποστηρίξει την υιοθέτηση του 5G, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα θεμελιώδεις τεχνολογίες που επιτρέπουν τη δημιουργία 6G, συμπεριλαμβανομένου του AI και του “ευφυούς UX”, ενώ οι εμπειρογνώμονες της ομάδας 6G Flagship δεν συμφωνούν ακόμη στο ρόλο που θα διαδραματίσει το AI στα μελλοντικά δίκτυα. Μια συνέντευξη στην ιστοσελίδα του ομίλου αποκάλυψε την όλη τους σκέψη σχετικά με τη διαφημιστική εκστρατεία, υποδηλώνοντας ότι χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό ως όρος μάρκετινγκ για να “προσελκύσει νέους ερευνητές και νέους φοιτητές”.

Η πρώιμη έρευνα για το 6G και τα πρώτα chip 6G είναι ήδη σε εξέλιξη σε πανεπιστήμα όπως NYU και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Irvine. Η ομάδα του NYU πρότεινε ότι η τεχνολογία 6G θα επιτρέψει την ασύρματη απομακρυσμένη πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε υπολογιστές AI σε επίπεδο ανθρώπινου εγκεφάλου. Τα chips και οι κεραίες θα είναι “εξαιρετικά μικρά”, επιτρέποντας στις συσκευές 6G να γίνουν μικροσκοπικές σε μεγέθη.


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα Ερωτήσεις και Απαντήσεις του Tsouk.gr.

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Σχετικά άρθρα

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.

Μενού