Νέα

Με απόφαση των δικαστικών αρχών, η Qualcomm μπορεί να συνεχίσει τις αμφιλεγόμενες επιχειρηματικές πρακτικές της

123 προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Τις έντονες αντιδράσεις της Qualcomm προκάλεσε τον περασμένο Μάιο το πόρισμα του δικαστή Lucy Koh που κατέληξε στο αναγνωρίσει στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου πως είχε δίκιο για τα όσα ισχυριζόταν εναντίον του γνωστού κατασκευαστή ημιαγωγών και όλα αυτά. Η απόφαση του Koh απαίτησε από την Qualcomm να αλλάξει τον τρόπο πώλησης των chip’s σε κατασκευαστές τηλεφώνων και να επαναδιαπραγματευτεί τις συμβάσεις μαζί τους.

Αυτή η δίκη διήρκε για μια δεκαήμερη περίοδο τον Ιανουάριο και ο δικαστής Koh άκουσε από την Apple και άλλες εταιρείες για τις επιχειρηματικές πρακτικές της Qualcomm. Αυτές περιλαμβάνουν την πολιτική “Δεν υπάρχουν άδειες, δεν υπάρχουν chips” και τα δικαιώματα του καθενός υπολογίζονται με τη λιανική τιμή ενός τηλεφώνου και η Qualcomm αρνούταν παραχωρήσει άδεια χρήσης στις βασικές της ευρεσιτεχνίες. Πρόκειται για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που οι κατασκευαστές πρέπει να διαθέτουν, ώστε τα προϊόντα τους να πληρούν τα τεχνικά πρότυπα.

Σύμφωνα με το περιοδικό The Wall Street Journal, το εφετείο εξέδωσε διαταγή επτά σελίδων για τη χορήγηση της διαμονής και επεσήμανε ότι η Qualcomm “έδειξε, τουλάχιστον, την ύπαρξη σοβαρών ερωτήσεων” σχετικά με την απόφαση του δικαστή Koh. Επιπλέον, το δικαστήριο διέταξε επίσης προφορικές παρατηρήσεις σχετικά με την προσφυγή να αρχίσει τον Ιανουάριο του 2020.

Η Qualcomm άσκησε σύντομα προσφυγή κατά της απόφασης και ζήτησε από τον δικαστή Koh να παγώσει την απόφασή της μέχρις ότου η Qualcomm εξαντλήσει τις νόμιμες επιλογές της. Η εταιρεία λέει ότι δεν θέλει να επαναδιαπραγματευτεί όλες τις συμβάσεις που έχει με τους κατασκευαστές μόνο για να κερδίσει μια δίκη, αναγκάζοντάς την να επιστρέψει στους προηγούμενους όρους. Ο δικαστής Koh είπε όχι, οπότε η Qualcomm στράφηκε στο 9ο αμερικανικό εφετείο που ενέκρινε τη διαμονή την Παρασκευή.

Όπως θα περίμενε κανείς, η FTC δεν ήταν ικανοποιημένη με την απόφαση. Ο Bruce Hoffman, διευθυντής του γραφείου διαγωνισμού της FTC, δήλωσε: “Σεβόμαστε την απόφαση και ανυπομονούμε να υπερασπιστούμε την απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου επί της ουσίας”. Ο Hoffman σημειώνει ότι εξακολουθούν να ισχύουν ορισμένοι περιορισμοί στην Qualcomm. Υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις παρακολούθησης που θα πρέπει να ακολουθηθούν και η Qualcomm δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνει ή να εμποδίζει τους πελάτες της να μιλήσουν στην κυβέρνηση σχετικά με θέματα αντιμονοπωλιακής πολιτικής που αφορούν την εταιρεία. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη νίκη για την Qualcomm, καθώς δεν θα χρειαστεί να αλλάξει τις επιχειρηματικές της πρακτικές για όσο διάστημα χρειάζεται βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η δίκη. Αυτό θα μπορούσε να διαρκέσει για ένα χρόνο.

Το εφετείο δήλωσε επίσης ότι χορήγησε την παραμονή επειδή η κυβέρνηση είναι διαιρεμένη σχετικά με την αυθεντικότητα της απόφασης του δικαστή. Ενώ η FTC ισχυρίστηκε ότι η έκδοση διαμονής θα επέτρεπε στην Qualcomm να συνεχίσει τις αντι-ανταγωνιστικές της ενέργειες, το υπουργείο δικαιοσύνης δήλωσε ότι η απόφαση εναντίον της Qualcomm θα μπορούσε να είναι μια σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια, καθώς μπορεί να εμποδίσει την Qualcomm να είναι παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία 5G. Το δικαστήριο έγραψε στην απόφασή του: “Η υπόθεση αυτή είναι μοναδική, καθώς η ίδια η κυβέρνηση διαιρείται για την ορθότητα της κρίσης και τον αντίκτυπό της στο δημόσιο συμφέρον”.


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα Ερωτήσεις και Απαντήσεις του Tsouk.gr.

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Σχετικά άρθρα

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.

Μενού