Νέα

Και ξάφνου, έχουμε μια νέα εμφάνιση του επεξεργαστή AMD Sharkstooth στο περίφημο Geekbench

50 προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Όλοι χρειάζονται μια ανανέωση και αυτό το έχει συνειδητοποιήσει και η AMD που δοκιμάζει εκτενώς τους επεξεργαστές HEDT της Ryzen Threadripper 3ης γενιάς και αυτή την φορά υπάρχει μια ενδιαφέρουσα καταχώρηση που εμφανίζεται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του περίφημου Geekbench.

Εδώ προδίδεται μέσω του γνωστού τεστ επιδόσεων ο νέος AMD Sharkstooth με 32 πυρήνες και 64 threads, με ονομαστική ταχύτητα ρολογιού που ορίζεται στα 3,60 GHz και τον αριθμό μοντέλου “AuthenticAMD Family 23 Model 49 Stepping 0.” Κανένας από τους επεξεργαστές EPYC της 2ης γενιάς δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές αυτές.

Η πλατφόρμα πρωτοτύπων, που ουσιαστικά είναι μια νέα μητρική πλακέτα σχεδιασμένη από την AMD για δοκιμή των διαφόρων εξαρτημάτων και των δυνατοτήτων I / O του επεξεργαστή, φέρει την κωδική ονομασία “WhiteHavenOC-CP”. Σε αυτήν την υποβολή που έγινε στο Geekbench, ο επεξεργαστής συνδυάζεται με περίπου 128 GB μνήμης και δοκιμάζεται σε Linux 64 bit. Η πλατφόρμα αποδίδει ένα αποτέλεσμα πολλαπλών threads στις 94.772 μονάδες, ένα σκορ οποίο είναι περίπου 18,5% υψηλότερο από ότι συνήθως διαχειρίζεται το μοντέλο Ryzen Threadripper 2990WX όταν δοκιμάζεται στην πλατφόρμα λογισμικού Linux.

Είναι επίσης μέσα στο 5% από αυτό που διαχειρίζεται το Xeon W-3175X (περίπου 99.000). Το μοντέλο παραγωγής θα μπορούσε να επιφέρει υψηλότερες επιδόσεις. Η AMD θα ξεκινήσει ένα νέο chipset μητρικής πλακέτας διατηρώντας παράλληλα συμβατότητα την με το μοντέλο AMD X399. Αυτό το νέο chipset θα επιτρέψει την λειτουργία του PCI-Express 4ης γενιάς και θα περιλαμβάνει ισχυρότερες προδιαγραφές καλωδίωσης CPU VRM και μνήμης / PCIe για να επιτρέψει υψηλότερους χρονισμούς μνήμης και θα πετύχουν την απόλυτη σταθερότητα σύνδεσης PCIe.

Η AMD αναμένεται να ξεκινήσει τον τρίτο γενιάς Ryzen Threadripper τον Οκτώβριο, για να προλάβει την επόμενη σειρά επεξεργαστών HEDT της Intel.


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα Ερωτήσεις και Απαντήσεις του Tsouk.gr.

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Σχετικά άρθρα

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.

Μενού