Νέα

Η Microsoft προειδοποιεί ότι η ενημέρωση των Windows 10 διακόπτει την λειτουργία Bluetooth

190 προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Μια δυσλειτουργία έχει προκληθεί έπειτα από την εγκατάσταση της ενημέρωσης των Windows 10 με την κωδική ονομασία KB4505903 που κυκλοφόρησε στις 26 Ιουλίου για πολλά PC και ουσιαστικά είναι μια ενημέρωση του μήνα Μαΐου 2019, μόνο που έφερε μαζί της ένα πρόβλημα που δεν επιτρέπει την σύνδεση Bluetooth ηχείων σε ορισμένες συσκευές. Το firmware Windows 10 KB4505903 είναι μια προαιρετική ενημερωμένη έκδοση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα εγκατασταθεί εάν ο χρήστης έχει επιλέξει τον μη αυτόματο τρόπο για έλεγχο και εγκατάσταση νέων updates.

Δεν είναι σαφές πόσοι χρήστες επηρεάζονται, αλλά η εταιρεία Redmond δήλωσε ότι συσκευές με εσωτερικό ηχείο θα αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά τη σύνδεση με ένα ηχείο Bluetooth.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο υποστήριξης που δημοσιεύθηκε ήσυχα από την εταιρεία, τα Windows 10 KB4505903 τον Μάιο του 2019 θα διασπάσουν τη λειτουργικότητα Bluetooth ορισμένων συσκευών. Οι επηρεαζόμενοι χρήστες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα κατά την αντιστοίχιση ενός ηχείου Bluetooth και η έξοδος των ηχείων θα είναι θορυβώδης (δηλ. κακή ποιότητα).

Σε ορισμένες συσκευές, η σύνδεση Bluetooth θα είναι επιτυχής, αλλά ο ήχος θα δημιουργηθεί από το εσωτερικό ηχείο αντί της συνδεδεμένης συσκευής. Η “Διαχείριση Συσκευών” θα προειδοποιεί επίσης τους χρήστες δείχνοντας ένα εικονίδιο με κίτρινο θαυμαστικό για την καταχώρηση πηγής του Microsoft Bluetooth A2dp Source.

Η μόνο συμβουλή που δίνει η Microsoft στους χρήστες για χρήστες να επιλύσουν προβλήματα με την συνδεσιμότητα Bluetooth είναι να ανοίξουν το tool για τον έλεγχο αρχείων συστήματος (System File Checker) για την επιδιόρθωση κατεστραμμένων αρχείων των Windows:

  • Ανοίξτε τη γραμμή εντολών (CMD) με δικαιώματα διαχειριστή.
  • Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε enter:
  • sfc /scannow
  • Απαιτείται επανεκκίνηση του συστήματος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαρακτηριστικό των Windows 10 SFC θα εμφανίσουν εσφαλμένα τα αρχεία PowerShell ως κατεστραμμένα αν δεν έχετε εγκατεστημένες τις τελευταίες ενημερωμένες εκδόσεις του κώδικα ασφαλείας. Για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα SFC χωρίς σφάλματα, βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία Windows Defender είναι ενημερωμένη, καθώς η τελευταία ενημερωμένη έκδοση περιλαμβάνει μια ενημέρωση κώδικα για την εντολή SFC.


Χρειάζεσαι βοήθεια πάνω σε τεχνικά θέματα; Κάνε την ερώτηση σου στη σελίδα Ερωτήσεις και Απαντήσεις του Tsouk.gr.

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Σχετικά άρθρα

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.

Μενού